![]() |
#1621 |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XL.
To tak, zdecydowanie.
#1622 |
Konto usunięte
|
Myślicie, że czas 'leczenia' mogę liczyć od momentu zerwania, czy dopiero w momencie kiedy wrócę do kraju i zniknie mi z oczu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Rozeznanie
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;86947710]Myślicie, że czas 'leczenia' mogę liczyć od momentu zerwania, czy dopiero w momencie kiedy wrócę do kraju i zniknie mi z oczu?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Raczkowanie
|
No i ja sie do was przylaczam znowu... Ale nie mam nawet sily opisywac co i jak, gdy serce krwawi...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Raczkowanie
|
Szczerze powiem że mi sie właśnie kończy i psychicznie czuje sie troche lepiej. Chociaż nie wiem czy to kwestia końca okresu, czy poprostu zaczynam się przyzwyczajać.. Albo może i skończył mi sie zapas łez
![]() ![]() Momentami mam takie przebłyski że zachowuje się idiotycznie. Niech sobie idzie w cholere, nie to nie. Edytowane przez karoku Czas edycji: 2019-06-29 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Zadomowienie
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;86947710]Myślicie, że czas 'leczenia' mogę liczyć od momentu zerwania, czy dopiero w momencie kiedy wrócę do kraju i zniknie mi z oczu?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tyle, że najciężej mi jest właśnie kiedy go widzę. W momentach odseparowania mogę odetchnąć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1628 |
Zadomowienie
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;86948215]cholera, no to mi się włos na głowie zjeżył...
![]() Tyle, że najciężej mi jest właśnie kiedy go widzę. W momentach odseparowania mogę odetchnąć[/QUOTE]Kochana zycze Ci jak najlepiej i oby to przebiegło jak najlagodniej. Kazdy przypadek to inna historia. Ja tylko mogę podzielić sie moim obszernym doświadczeniem. 1 msc od rozstania i nie widzenia czulam ulge. Czytałam książki, chodzilam na spacery. A pozniej? Równia pochyla... kiedy dotarło dobitnie ze to jednak koniec. Zycze Ci naprawde bys byla jedna z tych ktore zbierają się szybko bo i takie sa. Ale o tym czy latwo czy ciezko dowiesz sie jak juz nie bedzie odwrotu. Jak zniknie calkiem z oczu i zycia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Raczkowanie
|
no i stało się.. w końcu usunął wszystkie wspólne zdjęcia..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Rozeznanie
|
Im szybciej tym lepiej. Ty musisz zrozumieć, że to jest rozstanie, a nie jakaś kłótnia czy przerwa..
Mój ex jeszcze 2 miesiące po rozstaniu, mial ustawione, że jest w związku. Jak w końcu zmienił, to też zakłuło. Choć to przecież głupie, bo niby już to wiedzialam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Raczkowanie
|
no właśnie, status też jeszcze zostawił
![]() ...tak, pewnie ciągle nie wierze w to co sie właśnie dzieje ![]() To jest jakiś koszmar. Edytowane przez karoku Czas edycji: 2019-06-29 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1632 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że żadne słowa Ciebie nie pocieszą teraz. Ale czasem tak jest lepiej. Ja też się jakieś 2 miesiące łudziłam, że do siebie wrócimy. Tak się nie stało - dowiedziałam się, że on nie chciał poważnego związku. Wtedy dopiero do mnie dotarło. Ale dzięki temu po fali cierpienia i zadawania sobie pytania dlaczego zaczęłam dochodzić do siebie. Jest co raz lepiej. Ile to będzie u Ciebie trwać, nie mam pojęcia. Sama widzisz po dziewczynach z tego watku - część dochodzi do siebie szybciej, część później. Teraz tego nie zrozumiesz, ale jak w ostatnich tygodniach traktował Cię olewczo, to lepiej, że tak się stało. Ja to zrozumiałam po czasie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1633 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, mogę dołączyć? Już sobie sama nie radzę z rozstaniem.
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1635 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;86950302]Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1637 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Napewno te tygodnie nie będą łatwe, ale to jest właśnie czas kiedy możesz wszystko zmienić. Gdzieś usłyszałam mądrą rzecz, że najlepszą zemstą jaką możesz zrobić po zerwaniu to eleganckie zachowanie. W ten sposób zasiejesz ziarno zwątpienia, czy to aby napewno była dobra decyzja, a w przyszłości, kiedy ten ktoś znajdzie kogoś niewartościowego - pomyśli o tobie i przypomni sobie co stracił. Jasne, możesz powiedzieć o swoich uczuciach, ale kulturalnie. Agresja nie jest dobrym rozwiązaniem, bo tylko utwierdzisz partnera w przekonaniu, że to dobra decyzja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Zakorzenienie
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;86950436]A co się stało w Twoim życiu, że zaczęłaś siedzieć w domu?
Napewno te tygodnie nie będą łatwe, ale to jest właśnie czas kiedy możesz wszystko zmienić. Gdzieś usłyszałam mądrą rzecz, że najlepszą zemstą jaką możesz zrobić po zerwaniu to eleganckie zachowanie. W ten sposób zasiejesz ziarno zwątpienia, czy to aby napewno była dobra decyzja, a w przyszłości, kiedy ten ktoś znajdzie kogoś niewartościowego - pomyśli o tobie i przypomni sobie co stracił. Jasne, możesz powiedzieć o swoich uczuciach, ale kulturalnie. Agresja nie jest dobrym rozwiązaniem, bo tylko utwierdzisz partnera w przekonaniu, że to dobra decyzja.[/QUOTE]Swoje wyjścia ograniczam do minimum, które wiąże się z moim dzieckiem, do pracy wracam we wrześniu, kiedy mój maluch pójdzie do przedszkola ![]() To jest tak mądre co napisałaś.. Cały czas starałam się panować nad sobą w ostatnim czasie, nawet byłam stroną, która potrafiła uciąć rozmowę gdy szła za daleko, ale wczoraj po prostu puściły mi nerwy.... Dziś obudziłam się z kacem, również moralnym, ale powoli zbieram myśli. Masz rację, do września jest czas dla mnie, na przygotowanie się przed powrotem do pracy, na schudnięcie, wykorzystaniu ostatnich dwóch miesięcy, gdy mam dużo czasu dla dziecka.... Muszę tylko wspiąć się na wyżyny silnej woli by nie napisać do niego w chwili słabości. I to jest wyzwanie. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1639 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bądź dla siebie dobra ![]() Edytowane przez a9e9b14f0920806ea67464fa4f1a029ea354de7e_6212d6030631b Czas edycji: 2019-06-30 o 08:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. I ja dołączam do tego smutnego grona. Byłam ze swoim chłopakiem prawie dwa lata. To był bardzo burzliwy związek, z wieloma kłótniami, pakowaniem rzeczy i wynoszeniem się, no i z powrotami. Jakoś nigdy nie mogliśmy zerwać naprawdę. Nie ma sensu opisywać tej telenoweli, jaką odgrywaliśmy przez te dwa lata.
Daliśmy sobie kolejną szansę i spotykaliśmy się na luzie od kilku tygodni. Wydaje mi się jednak, że to mi zależało bardziej. Dzwoniłam, inicjowałam spotkania, starałam się nie popełniać błędów, które popełniałam wcześniej. A on... cóż, wszystko naznaczone było jego problemami w pracy, które przenosił na naszą relację, i problemami ze zdrowiem, z którym nic nie robił. Zaczynam myśleć, że wygodniej mu czekać i narzekać na złe samopoczucie. Wiem, że zabrzmię jak s*ka, ale jego problemy z kręgosłupem trwają od kwietnia, on prawie nic z tym nie robi i już po prostu przestałam się z nim cackać. Zostałam na weekend we Wrocławiu, bo chciałam spędzić ten czas z nim. Zaproponowałam kino. Wiem, że on nie przepada za chodzeniem do kina, ale kilka razy kiedy udało mi się go wyciągnąć - wydawało mi się - że były naprawdę fajne; zresztą nasze kłótnie opierały się w dużej mierze na tym, że chcę czasem gdzieś z nim wyjść, a on spędzałby całe dnie na kanapie. Niby zgodził się na to kino, niby znalazł filmy, ale w piątek w nocy dostałam megadługiego maila jaki to on czuje wstręt do chodzenia do kina, że mamy tam iść bo ja w kinie zapominam o swoich problemach, a on ma przecież własne i jakoś nie umie ich zostawić, w dodatku wizyta w kinie chyba jeszcze spotęguje jego złe samopoczucie i... No ogólnie jak dla mnie zbyt duży dramat jak na zwykłe wyjście do kina. Ochłonęłam kilka godzin i zadzwoniłam do niego. Nie odebrał. Myślałam, że pomaga rodzicom i nie ma telefonu przy sobie, więc napisałam smsa, że nie chcę się kłócić o duperele, tylko spędzić z nim czas, że może przywieźć jakiś film do mnie, kupić wino, a ja zrobię kolację. Czekałam kilka godzin na odpowiedź, dzwoniąc co jakiś czas. Wstępnie przecież umawialiśmy się na sobotę. Napisał, że nie chce iść do kina, ale chce się spotkać. A tu dopiero o 17 dostaję od niego SMSA (!!!), że mam nie czekać, że nie spał całą noc, że czuje się ch*jowo i nie przyjedzie. Poczułam się okropnie. Że mnie wystawił kolejny raz, że wiedział, że specjalnie dla niego zostałam we Wrocławiu, że nawet nie dał mi znać wcześniej, że nic z tego. Poczułam jakby nie miał do mnie żadnego szacunku. Wysłałam smsa z pytaniem czy nie zasługuję nawet na telefon. Napisał: wstyd mi z tobą rozmawiać. Oddzwoniłam do niego, niestety szybko puściły mi emocje i zaczęłam wyrzucać mu, że zachował się okropnie milcząc tak długo, że ok - czuje się źle, ale wystarczył jeden telefon, żeby wyjaśnić sytuację. Po całej tej tyradzie powiedział "wystarczy już" i się rozłączył. Czuję, że jakaś granica została przekroczona i że nie powinnam się do niego więcej odzywać. Myślałam, że będzie dzwonił, pisał, żeby wyjaśnić sytuację, a on milczy, nawet raz odrzucił moje połączenie. Co o tym sądzicie? Czy moja reakcja była przesadzona? Zależy mi na nim, ale on mnie ciągle zawodzi. Mam wrażenie, że tylko mi zależy, że dla niego liczy się tylko on sam i jego problemy. Chce mi się płakać, bo marzę o tym, żeby zrozumiał co robi źle, przyjechał i przeprosił, nie tylko za tę sytuację z wczoraj, ale też wiele innych, żeby chciał się zmienić. ![]() Edytowane przez LibraryGirl Czas edycji: 2019-06-30 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś uważam, że miałam podstawy by mieć do niego zarzuty. Przez jego zachowanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1642 | ||
Zakorzenienie
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;86950469]Jasne, czasem emocje biorą górę, doskonale to rozumiem. Też momentami mam ochotę wykrzyczeć mu wszystko w twarz, ale wiem, że to nic nie da...
Bądź dla siebie dobra ![]() Z jednej strony tak, mam mnóstwo czasu dla siebie i dziecka, ale z drugiej strony też dużo czasu na myślenie, praca czasami to dobra odskocznia. Ale w tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego niż szukanie pozytywów ![]() Mam wsparcie i pomoc rodziców, choć relacje z mamą są ostatnio bardzo napięte - mama nie akceptowała exa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Raczkowanie
|
Nie chcę, oczywiście, że nie. Ale jak to zawsze bywa w takich sytuacjach przypominam sobie "dobre chwile". Wiem, że ma on prawo do swoich sympatii i antypatii. Rozumiem, że może nie lubić kina i teatru, chociaż moje podejście jest takie, że jak się kogoś kocha to się poświęca raz na jakiś czas, żeby sprawić mu przyjemność. Ale z drugiej strony nie chciałam go męczyć, dlatego napisałam, ze możemy obejrzeć coś w domu, a on i tak potraktował mnie jak potraktował... Usunęłam maila, na którym codziennie pisaliśmy, bo bałam się, że sprowokuje mnie jakimś mailem, żeby znowu to wszystko rozgrzebywać. Więc jak coś napisze to dostanie zwrotkę, że odbiorcy już nie ma. Ale ma mój numer, zna adres - nie kontaktuje się. I jest mi tak bardzo przykro
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() |
#1645 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Konto usunięte
|
Wczoraj usłyszałam fajną rzecz od mojej koleżanki
![]() Po całej 'nowinie' i kiedy jej wszystko powiedziałam, usłyszałam 'sorry, wiem, że to zabrzmi dziwnie, ale wcale się o ciebie martwię' To była chyba najfajniejsza rzecz którą usłyszałam od kilku dni. Chociaż miałam też słabe chwile, coraz więcej osób do mnie pisze od strony byłego i się ze mną...żegnają? Chociaż to są takie fajne pożegnania, że wszystkim przykro i mają nadzieje, że kontakt się nie urwie, zawsze mogę na nich liczyć itd. No ale jest to bardzo wzruszające i trochę... pieczętujące wszystko? |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;86951163]Wczoraj usłyszałam fajną rzecz od mojej koleżanki
![]() Po całej 'nowinie' i kiedy jej wszystko powiedziałam, usłyszałam 'sorry, wiem, że to zabrzmi dziwnie, ale wcale się o ciebie martwię' To była chyba najfajniejsza rzecz którą usłyszałam od kilku dni. Chociaż miałam też słabe chwile, coraz więcej osób do mnie pisze od strony byłego i się ze mną...żegnają? Chociaż to są takie fajne pożegnania, że wszystkim przykro i mają nadzieje, że kontakt się nie urwie, zawsze mogę na nich liczyć itd. No ale jest to bardzo wzruszające i trochę... pieczętujące wszystko?[/QUOTE]Fajnie, że tak można kończyć relację z rodziną exa... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1648 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o rodzinę i znajomych exa, to ja generalnie nie polecam utrzymywania kontaktów po rozstaniu. Oczywiście wszystko zależy od człowieka i to jest indywidualna decyzja.. ale ja po pierwszym rozstaniu myślałam, że taki kontakt będzie okey, bo przecież lubię tych ludzi, to że skończył się związek z nim, nie znaczy że musze rezygnować ze wszystkiego co z nim związane itd.
Także nadal rozmawialam z jego mamą, kuzynką. Czesto jezdzilam do jego cioci, bo akurat przed rozstaniem zaczęłam pomagać jej w ogarnianiu spraw urzędowych. No ale z czasem zaczęło mi to bardzo ciążyc.. bo w okresach, kiedy zrywalam z nim kontakt i jakoś powoli stawalam na nogi, wystarczył jeden telefon od kogoś z jego rodziny i wszystko wracało. Tym bardziej, że czasami komuś gdzies tam w rozmowie wymskneła sie jakaś wzmianka o nim. A to, że gdzies wyjechal na weekend, a to że się przeprowadził. Mnie to dość mocno wybijalo z rytmu. Dlatego po drugim rozstaniu już uciełam kontakty ze wszystkimi. Z ogromnym bólem serca, bo też mega przywiazalam sie do tych ludzi, ale jednak dla własnego komfortu psychicznego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Konto usunięte
|
Też nie sądzę, że te kontakty będą się rzeczywiście utrzymywać. Może kiedyś, ale wtedy pewnie już wszyscy o sobie zapomną...
Poza jego mamą, z którą się po prostu kochałyśmy. Jest jedną z najmądrzejszych kobiet jakie znam i akurat do niej mogę się odezwać i za pół roku i wiem, że zawsze posłuży radą i pomocą. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- InsaneLa - po za tym, jak to jest teraz u Ciebie? Zanim zdecydowałam się tu napisać przeglądałam wątek i widziałam, ze było już lepiej u Ciebie, że poznałaś kogoś? Nic z tego nie wyszło? |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2019-06-30 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.