Mamy majowe 2019 cz. 7 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-07-06, 20:07   #4231
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7

Agadzie, jak chrzciny?
Sq, miłego wypoczynku!
Stary 2019-07-06, 20:23   #4232
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Swoje. A to grająca maskotkiez a to obal a to grzechotka. Co tam akurat mam pod ręką jak się panna nudzi to zmieniam..

Jesteamy nas morzem... Helena od 18 30 nie zasnela.. Tzn zasnela z 7 razy i 21 a ona dalej nie śpi. Już nawet płakać przestała.
Syn dostał szału biega krzyczy piszczy.. Chyba odreagowuje 5h w foteliku. Ja pikole co za start... Ale jutro będzie lepiej

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Będzie
Moja też dopiero zasnęła

A teraz jak możesz to się relaksuj!
Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Agadzie, jak chrzciny?
Sq, miłego wypoczynku!
Dobrze! Panna całą imprezę przespala, obudziła się tylko na jedzenie, podczas samego chrztu zapłakała może raz pod.koniec, ale bardzo jej się spodobało jak jej główkę polewał wodą nasz ksiądz ale ona uwielbia kąpiele więc podejrzewałam że tak będzie
Ogólnie wszystko fajnie wyszło, razem z Agatką było chrzczonych jeszcze troje dzieci, ceremonia trwała.jakies 45 min ( normalnie krócej ale mój szwagier się rozgadal przy tej ambonie ), potem do domu mała nakarmic, no i na imprezę, ładnie wszystko wyszło
Jutro otwieram sklep z odzieżą dziewczęca w rozmiarach 62 - 98 cm piękne rzeczy dostała, mam nadzieję że to wynosi wszystko. Plus biżuteria. Naprawde, sklep mogę otworzyć
Wrzucę zdjęcie na fejsa jak wyglądała, ogólnie z całej imprezy chwilowo mam całe jedno

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez agadzie
Czas edycji: 2019-07-06 o 20:25
agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 21:42   #4233
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martita_2012 Pokaż wiadomość
Mój właśnie bardzo często je i je długo, że mam wrażenie, że tylko siedzę i karmię przez cały dzień. Przeważnie w tygodniu jest u mnie mama, to mam co jeść Chociaż z dogadywaniem się jest ciężko. No i tak dużo i długo je i chyba przez to dużo ulewa, też właśnie ostatnio więcej, aż się martwię. Ostatnio jak była położna to przybierał średnio 21g/ dzień, czyli na to jak dużo czasu spędza przy cycku, to trochę za mało. W przyszłym tygodniu ma być, to go zważymy. W nocy je co 3-4 godziny.

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Nie. Moja nie ulewa prawie wcale. Chyba że za szybko ją podniosę do odbicia. Ale dawno jej się nie ulało. Często. W ciągu dnia prawie cały czas wisi na cycu. Czasem jak ma dłuższe spanie to nie. ( Np teraz przekładamy się z cycka na cycek już od jakichś prawie2 godzin i ciągle się wierci i przy jednym i przy drugim). W nocy najdłuższa przerwa zadarzyło się 2x prawie 5 godzin, ale standard w nocy to 2-2.5.
O to to. Mamy to samo. Ja też zasadniczo ciągle karmię. O kurczę. A wcześniej była u ciebie cdl?
Moja ostatnio też mało przybierała- po 20 g dziennie. Ciekawe jak teraz będzie. Położna dopiero w piątek.

Dziewczyny, podziwiam! Ja jestem w stanie wytrzymać pół godziny karmienia, jak w tym czasie się nie naje to wjeżdża butla

Sq, wypoczywajcie tam! Jutro na pewno będzie lepszy dzień

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 22:01   #4234
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Smerfetka ja kupiłam takie kółeczka na all co można łączyć i wieszam na nich co popadnie.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 22:04   #4235
Katiebirdie
Raczkowanie

Jutro chrzest a mały ma zaczerwienioną powiekę. Przemywam rumiankiem ale zastanawiam się skąd to się wzięło. W ogóle mały miał dziś tylko jakieś dwie krótkie drzemki i bardzo marudny był. Czyżby skok?
Katiebirdie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 22:28   #4236
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katiebirdie Pokaż wiadomość
Jutro chrzest a mały ma zaczerwienioną powiekę. Przemywam rumiankiem ale zastanawiam się skąd to się wzięło. W ogóle mały miał dziś tylko jakieś dwie krótkie drzemki i bardzo marudny był. Czyżby skok?
Matka, ciesz się z dwóch krótkich drzemek. Moja nie miała żadnej od 8 rano

Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Będzie
Moja też dopiero zasnęła

A teraz jak możesz to się relaksuj! Dobrze! Panna całą imprezę przespala, obudziła się tylko na jedzenie, podczas samego chrztu zapłakała może raz pod.koniec, ale bardzo jej się spodobało jak jej główkę polewał wodą nasz ksiądz ale ona uwielbia kąpiele więc podejrzewałam że tak będzie
Ogólnie wszystko fajnie wyszło, razem z Agatką było chrzczonych jeszcze troje dzieci, ceremonia trwała.jakies 45 min ( normalnie krócej ale mój szwagier się rozgadal przy tej ambonie ), potem do domu mała nakarmic, no i na imprezę, ładnie wszystko wyszło
Jutro otwieram sklep z odzieżą dziewczęca w rozmiarach 62 - 98 cm piękne rzeczy dostała, mam nadzieję że to wynosi wszystko. Plus biżuteria. Naprawde, sklep mogę otworzyć
Wrzucę zdjęcie na fejsa jak wyglądała, ogólnie z całej imprezy chwilowo mam całe jedno

Super, że chrzciny udane Jakieś fajne ubranka? Sukienki/body/bluzeczki? Co przeważa? Świetnie, że większe rozmiary ! U nas nie daje się na chrzciny ciuszkow. Byłam w szoku jak Helcia dostała od jednej ciotki bodziaki i spodnie, fajne ale wiecie co? Na styk są, więc słabo bo dużo tego więc ubierzemy może raz, chociaż ten tydzień głoszą słaba pogodę u nas więc może w ogóle nie założymy.. Dlatego ja zawsze daje kasę, niech sobie każdy kupi co chce

30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 22:38   #4237
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Super, że chrzciny udane Jakieś fajne ubranka? Sukienki/body/bluzeczki? Co przeważa? Świetnie, że większe rozmiary ! U nas nie daje się na chrzciny ciuszkow. Byłam w szoku jak Helcia dostała od jednej ciotki bodziaki i spodnie, fajne ale wiecie co? Na styk są, więc słabo bo dużo tego więc ubierzemy może raz, chociaż ten tydzień głoszą słaba pogodę u nas więc może w ogóle nie założymy.. Dlatego ja zawsze daje kasę, niech sobie każdy kupi co chce

Kilka dostałam na teraz, mam nadzieję że uda mi się założyć...
Wstawiam zdjęcie aż musiałam bo naprawdę sklep można otworzyć. Bodów nie ma ale sukienki, bluzeczki, nawet kombinezon się znalazł, jest świetny, i na wyrost
Rany padam a spać nie mogę ;/
IMG-20190706-WA0019_1024x768.jpg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-07-06, 23:36   #4238
Olusiaa_
Zakorzenienie

SliCzne ciuszki!

Nasz synek glownie dostal kase w prezentach ;-)
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 00:22   #4239
Faiza
Rozeznanie

Cytat:
Wstawiam zdjęcie aż musiałam bo naprawdę sklep można otworzyć. Bodów nie ma ale sukienki, bluzeczki, nawet kombinezon się znalazł, jest świetny, i na wyrost
Załącznik 7682119

Śliczne super że chrzciny udane!

Mamom i maluszkom które chrzczą się dzisiaj-powodzenia!

Ja obmyślam zemstę na tż bo zapowiada się na to że popsuł nam rocznicę ciekawe w jakim stanie będzie rano

A maleństwo sobie śpi smacznie jakby wcale się nie darła pół dnia <3

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

U nas też się raczej daje kasę, jakieś pamiątkowe rzeczy, biżuterię, nie spotkałam się z dawaniem ubranek

Moja już wyrosła z 90% ciuszkow na 56, fajnie że zdążyłam jej to poubierac część wróci do kuzynki, część dałam koleżance i nagle taki luz w komodzie się zrobił, nic tylko zapełniać nowymi ubrankami

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Cytat:
Swoje. A to grająca maskotkiez a to obal a to grzechotka. Co tam akurat mam pod ręką jak się panna nudzi to zmieniam..

Jesteamy nas morzem... Helena od 18 30 nie zasnela.. Tzn zasnela z 7 razy i 21 a ona dalej nie śpi. Już nawet płakać przestała.
Syn dostał szału biega krzyczy piszczy.. Chyba odreagowuje 5h w foteliku. Ja pikole co za start... Ale jutro będzie lepiej

Udanego urlopu, będzie lepiej

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Moja mało ulewa, maks łyżeczkę i to nie po każdym karmieniu
Dziewczyny kp, jak często Wasze dzieci domagają się cycka? Młoda chce tak co 2-2,5h, tylko w nocy ma dłuższe przerwy. To za często?

U nas przeważnie karmienie co ok 3h (tak średnio, zdarza się że śpi 6h w nocy a nad ranem budzi się co godzinę i podjada tak do 10min), wczoraj mały dramat bo chciała non stop na cycku wisieć

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
Moja tez ostatnio częściej ulewa A wcześniej b.rzadko.
U nas dzis piknik lotniczy,.Pójdziemy tam na spacer.
Jak u Was z kp podczas wyjsc? Mnie stresuje wyciąganie cyca w miejscach publicznych. Często idę z nia na spacer z nadzieją że dlugo pospi i nie będę musiała jej karmic :|
Też mnie to stresuje, a już musiałam 2 razy w busie karmić, na szczęście obyło się bez oburzonych spojrzeń na spacer tak wychodzę żeby głównie spała

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86969282]Mój ulewa tylko mm, nie wiem czemu tak. Mój je cycka co 1-1,5 h, wiecznie głodny, ale przybiera to nie panikuje. W nocy ma tylko dłuższe przerwy, o ile śpi. Jak nie ma dobrego z u to od 3 co 2 h.[/QUOTE]Moja z butli zwraca, czy mm czy moje odciągnięte, ale nie próbujemy jakoś często więc może to tylko kwestia przyzwyczajenia

Faiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 01:57   #4240
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katiebirdie Pokaż wiadomość
Rumiankiem to nie wiem czy można. Lepiej solą fizjo.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 07:27   #4241
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Witam z rańca! Tż tradycyjnie od 7 na spacerze, ale tyle do mnie gadał przed wyjściem, że nie mogłam już zasnąć. Ale jeszcze gniję w łóżku póki nikt mnie nie wzywa

Jedziemy dziś do teścia, jeszcze Ady nie widział. Jakoś nam i jemu do siebie nie za bardzo po drodze

Chyba mam ochotę jakieś ciasto poczynić z okazji niedzieli!

Ja też już bym ochrzciła młodą póki ciepło i jeszcze się wciśnie w sukienki które mam, no ale tż ciągle się opiera. Chyba teściowej powiem by nam termin załatwiła, bo jej chyba najbardziej na tym zależy, więc tż będzie musiał się tylko stawić

A wiecie, że prawdopodobnie tż właśnie zaczęło się ujawniać bielactwo? Najpierw, z dwa miesiące temu pojawiły się mu kropki na dłoniach, z miesiąc później na stopach, a ja wczoraj patrzę, a on ma takie spore plamy na głowie. No i gadał wczoraj z teściową i jego dziadek też tak miał. No i zaczął się dołować, że na dzieci to przejdzie. Pół biedy jak będą dorosłe, najgorzej jakby ich już wcześniej to dopadło. Mam śliczną koleżankę, której to wyszło jak zaczęła dojrzewać i ma z tego powodu ogromne kompleksy. Chociaż widzę, że teraz gdy dobiła do 30, ma męża, dzieci to już trochę odpuściła i potrafi nałożyć jakiś ciuch, który nie zakrywa jej od góry do dołu.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 07:35   #4242
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Martita_2012 Pokaż wiadomość
Mój właśnie bardzo często je i je długo, że mam wrażenie, że tylko siedzę i karmię przez cały dzień. Przeważnie w tygodniu jest u mnie mama, to mam co jeść Chociaż z dogadywaniem się jest ciężko. No i tak dużo i długo je i chyba przez to dużo ulewa, też właśnie ostatnio więcej, aż się martwię. Ostatnio jak była położna to przybierał średnio 21g/ dzień, czyli na to jak dużo czasu spędza przy cycku, to trochę za mało. W przyszłym tygodniu ma być, to go zważymy. W nocy je co 3-4 godziny.

Też mam takie wrażenie jakbym ciągle karmiła i tylko jak śpi to mogę cokolwiek zrobi, gorzej jak ma dni, że nie śpi lub śpi mało.

Dzień dobry,
ale miałam noc. Cieszyłam się, że mały o 20 mi zasnął, sama położyłam się o 22, a on od 24 był nieodkładalny. Przed 7 wymiękłam i udałam, że nie słyszę płaczu, żeby TŻ ruszył tyłek, a on mi przynosi małego do łóżka i w nogi, ale nie ominęło go bo dostał opierdziel, zrobił mm i 2 h jeszcze spałam, ale i tak czuję się jak trup

Z dobrych rzeczy mam zrobiony laptop choć pewnie nie będę miała czasu go użyć.

Sq wracając do tematu laktacji, bo czytałam co mi odpisałaś, miałam odp. w wolnej chwili, ale mi uleciało. Wiem, że mleko w nocy jest lepsze, ale bardziej mnie interesuje jak z laktacją jest jak dziecko przespia noc, bo przecież jak będzie przesypiać to ja nie będę siedzieć z laktatorem w nocy, a moje cycki się przyzwyczaiły, że karmienie jest o 2 odzwyczają się potem

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Będzie
Moja też dopiero zasnęła

A teraz jak możesz to się relaksuj! Dobrze! Panna całą imprezę przespala, obudziła się tylko na jedzenie, podczas samego chrztu zapłakała może raz pod.koniec, ale bardzo jej się spodobało jak jej główkę polewał wodą nasz ksiądz ale ona uwielbia kąpiele więc podejrzewałam że tak będzie

Super, że wszystko się udało
Ale masz grzeczne dziecko

Mój nie lubi wody to będzie krzyk na cała parę. Liczę, że ksiądz może skróci mszę, bo nastawiam się na najgorsze Ale ze mnie matka
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 07:37   #4243
sQuaara
Zakorzenienie

Piersi się dostosowują do dziecka w 2-3 dni luzik, będzie lepiej

Zaczynamy kolejny urlopowy dzień. Plac zabaw śniadanko i bzdurki

Stary 2019-07-07, 07:38   #4244
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość

No to faktycznie słabo. My też dostajemy ciuchy, ale każdy kupuje 74/80 także poleżą, ale będą.

Cytat:
Załącznik 7682119

Ale fajne sukieneczki
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 07:39   #4245
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
SliCzne ciuszki!

Nasz synek glownie dostal kase w prezentach ;-)
Też była
Cytat:
Napisane przez Faiza Pokaż wiadomość
Śliczne super że chrzciny udane!

Mamom i maluszkom które chrzczą się dzisiaj-powodzenia!

Ja obmyślam zemstę na tż bo zapowiada się na to że popsuł nam rocznicę ciekawe w jakim stanie będzie rano

A maleństwo sobie śpi smacznie jakby wcale się nie darła pół dnia <3

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

U nas też się raczej daje kasę, jakieś pamiątkowe rzeczy, biżuterię, nie spotkałam się z dawaniem ubranek

Moja już wyrosła z 90% ciuszkow na 56, fajnie że zdążyłam jej to poubierac część wróci do kuzynki, część dałam koleżance i nagle taki luz w komodzie się zrobił, nic tylko zapełniać nowymi ubrankami

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Udanego urlopu, będzie lepiej

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

U nas przeważnie karmienie co ok 3h (tak średnio, zdarza się że śpi 6h w nocy a nad ranem budzi się co godzinę i podjada tak do 10min), wczoraj mały dramat bo chciała non stop na cycku wisieć

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Też mnie to stresuje, a już musiałam 2 razy w busie karmić, na szczęście obyło się bez oburzonych spojrzeń na spacer tak wychodzę żeby głównie spała

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

Moja z butli zwraca, czy mm czy moje odciągnięte, ale nie próbujemy jakoś często więc może to tylko kwestia przyzwyczajenia

Udalo się . mieliśmy w końcu mniej osób niż liczyliśmy bo w ostatnim momencie zrezygnowało nam 6, ale z jednej rodziny przyjechały 2 więcej ( powiadomili wcześniej) więc w sumie ok. No i ta nasza znajoma u której robiliśmy nie policzyła nam za te osoby których nie bylo.

Ale moja niunia to typowo hiszpańskie dziecko tam bylo tyle ludzi, taki hałas a ona spala w najlepsze

Stary 2019-07-07, 07:39   #4246
Konto usunięte

Cytat:

Ok, dzieki
Wypoczywaj ile się da!
Stary 2019-07-07, 07:45   #4247
smerfetk_a
Żona Gargamel

Mojej od tygodnia wydłużyło się nocne spanie a jak do niej wstaje to cycki mam jak balony, opróżnia tylko jednego zazwyczaj i z drugim jest kicha

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 07:54   #4248
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witam z rańca! Tż tradycyjnie od 7 na spacerze, ale tyle do mnie gadał przed wyjściem, że nie mogłam już zasnąć. Ale jeszcze gniję w łóżku póki nikt mnie nie wzywa

Jedziemy dziś do teścia, jeszcze Ady nie widział. Jakoś nam i jemu do siebie nie za bardzo po drodze

Chyba mam ochotę jakieś ciasto poczynić z okazji niedzieli!

Ja też już bym ochrzciła młodą póki ciepło i jeszcze się wciśnie w sukienki które mam, no ale tż ciągle się opiera. Chyba teściowej powiem by nam termin załatwiła, bo jej chyba najbardziej na tym zależy, więc tż będzie musiał się tylko stawić

A wiecie, że prawdopodobnie tż właśnie zaczęło się ujawniać bielactwo? Najpierw, z dwa miesiące temu pojawiły się mu kropki na dłoniach, z miesiąc później na stopach, a ja wczoraj patrzę, a on ma takie spore plamy na głowie. No i gadał wczoraj z teściową i jego dziadek też tak miał. No i zaczął się dołować, że na dzieci to przejdzie. Pół biedy jak będą dorosłe, najgorzej jakby ich już wcześniej to dopadło. Mam śliczną koleżankę, której to wyszło jak zaczęła dojrzewać i ma z tego powodu ogromne kompleksy. Chociaż widzę, że teraz gdy dobiła do 30, ma męża, dzieci to już trochę odpuściła i potrafi nałożyć jakiś ciuch, który nie zakrywa jej od góry do dołu.
Mój wujek to ma, ale on też już jak był dorosły
Cytat:

Gofry! Na gofry idz! To nieodłączny element urlopu [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86970276]No to faktycznie słabo. My też dostajemy ciuchy, ale każdy kupuje 74/80 także poleżą, ale będą.

Ale fajne sukieneczki [/QUOTE]No...tylko czy ona mi to wynosi...bo na teraz jest tego troche...wezmę do pl, bo jak we wrześniu wrócimy to już na to za duża będzie, szkoda by mi było.

Stary 2019-07-07, 08:02   #4249
Lilly Greace
Dostojna peema.

Witam się w dniu chrzcin Staszka
Ja już sobie włosy wyprostowałam, teraz będę próbowała go ululać na drzemkę, z domu wychodzimy gdzieś o 11.45. Noc była fajna, poszedł spać około 22 (to niefajne no ale...), wstał po 3, potem o 6 i od 6 leżał z nami w łóżku i gugał do siebie. Katarku nie widać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-07-07, 10:12   #4250
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
Moja tez ostatnio częściej ulewa A wcześniej b.rzadko.
U nas dzis piknik lotniczy,.Pójdziemy tam na spacer.
Jak u Was z kp podczas wyjsc? Mnie stresuje wyciąganie cyca w miejscach publicznych. Często idę z nia na spacer z nadzieją że dlugo pospi i nie będę musiała jej karmic :|
Karmie wszędzie, przedwczoraj na środku tamy w Solinie, a nawet w kościele pod murkiem na zewnątrz staram się zakryć pielucha, ale najpierw muszę przystawić dobrze więc i tak świecę na początku. Potem zarzucam pieluche na ramię i już. Najgorzej jak mam koszule czy rozpinana kiecke, bo nie umiem zapiac guziczkow jedną ręką, muszę wstać, odłożyć i dopiero zapiac.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Lilly powodzenia

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 11:29   #4251
Monia858585
Rozeznanie

Dzień dobry 😀

Lilly powodzenia! 😊 Sq udanego wyjazdu 😊

Anuhaaa ja mam bielactwo. Ujawniło mi się 5 lat temu. Używam kremów i na szczęście mam niedużo plam. Mam nadzieję że dzieci tego nie odziedziczą po mnie.
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 13:59   #4252
Elsabel
Zakorzenienie

Dziewczyny, jakie Wasze maluchy mają przyrosty na wadze? Moja w tydzień przyładowała 320g, to już chyba ponad normę, tak? Robić coś z tym czy niech je jak potrzebuje?

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 14:52   #4253
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Elsabel przecież nie będziesz wprowadzać diety takiemu małemu. Je ile potrzebuje. B

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 14:59   #4254
agadzie
Zakorzenienie

Ja jutro z małą do pediatry na kontrolę, zobaczymy ile przybrała kluska potwierdza mi się to co stwierdziłam już w ciąży będąc - wtedy jak Dominik śpiewał to najwięcej się ruszała, teraz z kolei jak go widzi czy słyszy to się caaaaala rozmaśla

Stary 2019-07-07, 15:32   #4255
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie Wasze maluchy mają przyrosty na wadze? Moja w tydzień przyładowała 320g, to już chyba ponad normę, tak? Robić coś z tym czy niech je jak potrzebuje?

Ja nic bo moja jest tylko kp, ale Jak Ty masz każdego kp+mm to bym się zastanowila kogo podpytać mm chyba można przekarmic... Wszędzie czytam że cyckiwm nie można wiec chyba anlogicznje mm można..

Stary 2019-07-07, 17:26   #4256
Faiza
Rozeznanie

Cytat:
Ja jutro z małą do pediatry na kontrolę, zobaczymy ile przybrała kluska potwierdza mi się to co stwierdziłam już w ciąży będąc - wtedy jak Dominik śpiewał to najwięcej się ruszała, teraz z kolei jak go widzi czy słyszy to się caaaaala rozmaśla

Ale słodko<3

Lilly jak chrzciny?

Faiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 18:47   #4257
sysa09
Zakorzenienie

Agadzie, piękne ubranka

30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 18:55   #4258
Eceea
Zakorzenienie

Mąż dał rade. Dumnam! Powiedział, ze częściej muszę tak jeździć i bedziemy się zmieniac

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 18:59   #4259
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Mąż dał rade. Dumnam! Powiedział, ze częściej muszę tak jeździć i bedziemy się zmieniac

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
A co miał nie dać. Wszak dwie ręce ma. Kiedyś gdzieś przeczytałam takie zdanie że ojciec tylko dwóch rzeczy przy dziecku nie zrobi- nie urodzi i nie nakarmi piersią.

U nas leniwa niedziela, Ola maruda trochę, trochę śpioch. I tak się dzień za dniem kręci.
Zaczęliśmy w końcu oglądać ostatni sezon GoT.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-07, 19:22   #4260
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Eh czy to możliwe ze takie male 8 tygodniowe dziecko juz wyczuwa za mamy nie ma w pobliżu i z tego powodu placze? Ostatnio uspokaja sie tylko u mnie u tż nie raz wydziera się w nieboglosy jak tylko znikne nawey do toalety.. trochę mnie to martwi bo nigdzie sama nie wyjdę z domu..

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości