|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
przecież wiem
chodzi mi o to, że teraz każdy kogo spytam to Egipt i Egiptplanujecie jakies prezenty dla dzieci? bo ja myślałam, żeby jakieś słodycze i maskotkę im dać w jakimś ładnym opakowaniu
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Otoz to.
i jakies takie suche...Cytat:
Ale uznalam, ze nic na sile. Bo w koncu to od faceta ma zalezek kiedy ma sie oswiadczyc. Najazniejsze, ze wogole chce to zrobic. No i moj tez ostatnio powiedzial po tym jak mialam sen, ze jest dzien slubu a ja w ry, ze slubu nie bedzie, bo TZ mi ie nie oswiadczyl, powiedzial, ze to juz niedlugo. Cierpliwosci. Moze kase zbiera na ladny pierscionek, ktorym chce Cie olsnic, albo jakas niespodzianke szykuje. ![]() maine coon sa boskie. To sa najwieksze koty, ale ten na zdjeciu to pewnie kastrat. ALe ich charakter jest fajny. Lider zespolu, ktory bedzie grall u mnie na weseluma takiego kota. Ja do kota "kici, kici", a ten nic. Olewka. Nawet sama do niego podeszlam, by go poglaskac (cudna siersc),a tten nic, ani nie zwiewal ani sie nie lasil. Olal mnie totalnie Cytat:
![]() No ten na ktorego trafilam wczoraj byl super. Za to ten dzisiejszy to masakra. W tej przychodni nie ma wogole kolejek, z czego bardzo sie ucieszylam. Najgorsze bylo czekanie na wizyte, bo przede mna byly co prawda dwie osoby, ale akurat lekarz wyszedl na przerwe, wiec troche posiedzialam. A ze nerki od wczoraj tak mi sie daja we znaki, ze szok, tak wiec siedzac na krzesle nie moglam sobie miejsca znalezc. Kiedy w koncu weszlam do gainetu lekarz zapytal sie z czym przychodze. Powiedzialam, ze mam zapalenie pecherza z kriomocze i te obecnie bardzo mi nerki dokuczaja. Na co on, ze jakto krew w moczu? Moze mialam okres? (taa, ja wiem kiedy mam okres;jakbym miala to bym o krwi nie wspomniala). Stwierdzil, ze to nie mozliwe by z pecherza krew byla. Mniejsza z tym. Powiedzial, ze musze zrobic usg, na co ja, ze wczoraj na izbie zrobili mi usg i przeswietlenie i ze moge wszystkie badania pokazac. Pokazalam , na co lekarz powiedzial, ze na usg, to tylko maly kamy, 3mm, to w sumie nic, a na tentgenie to on nic absolutie nie widzi. To ja zrobilam oczy jak 5 zl, bo wczoraj lekarz na podstawie tego samego zdjecia zobaczyl 2 kamienie. Powiezial w prost, ze kamicy nie mam! Zapytal sie jakie leki mi wypisano. Powiedzialam, ze Rowatinex. A co jeszcze? - zapytal lekarz. Ja na to, ze tylko to. Usmiechnal sie tylko pod nosem. Powiedzialam, ze wczoraj lekarz zasugerowal, zeby zrobic urografie. NA co ten balwan, ze to niepotrzebne, bo on tu nic nie widzi i nie jest to badanie potrzebne. Nie obadal mnie. Wypisal antybiotyki, ktore wiem, ze mi nie pomoga, bo nigdy nie pomagaja. Jedynie zurawina. Sama mu powiedzialam, ze badania moczu zawsze wychodza dobrze, ale sa nablonki z nerek (a ich wogole w moczu nie powinno byc, jesli sa to znaczy, ze cos z nerkami sie dzieje) i czasem szczawiany (kamica). Nic nie powiedzial. Powiedzial za to, ze u kobiet takie zapalenia po stisunku to normalka ( ). Ze musze wziac te antybiotyki. Jeden caly czas (na 2 miechy mi wypisal i 2 miechy mam brac) a drugi na 9 dni. Za tydzien mam zrobic badanie moczu (teraz nie, a po kuracji, to bedzie dobry wynik... wiec nie wiem po co pozniej te badanie) i mam sie za tydzien do niego zglosic to wypisze dalej leki i masc odkazajaca, ktora bede sie smarowa przed i po stosunku. (o tej dlugiej kuracji wczorajszy lekarz tez mi mowil). Wyszlam od niego wsciekla, bo w sumie z niczym. Poszlamdo apteki a tam uslyszalam, ze mi recepty nie przyjmie, bo pieczatka lekarza jest niewyrazna. Nie widac regonu. Poszlam do drugiej a tam moze mi dac lek, ale w mniejszym opakowaniu a po reszte przyjde jutro. Tylko, ze to drozej wyjdzie jakbym miala jedno zbiorcze opakowanie brac, wiec tez podziekowalam. Nie mam wiec lekow. Po recepte nie mam co juz jechac, bo o 15 lekarz konczy prace. Jak juz komus wczoraj pisalam, nic nie dzieje sie z przypadku. Moze nie mam tych lekow kupowac, tylko isc do tgo lekarza, ktory wczoraj mnie badal. A dzis sie dowiedzialam, ze on tam w tej przychodni przyjmuje, ale tylko we czwartki. U niego to przynajmniej wiem, ze bede miala komplet badan, no i jakby zeczywiscie nic nie wuyszlo to leczenie bedzie takie same jak u tego pacana. Jak myslicie?
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
No tak zabrzmiało.
Wiesz w dzisiejszych czasach są tanie wycieczki, a ludzi jak dotąd nie było stać na takie egzotyczne wycieczki, chcą zobaczyć te cuda jakimi sa piramidy. To mój slub, i drazni mnie coś takiego, jak dawanie prezentów dzieciom z okazji - bez okazji. Już nie raz się pożarłam z tz o to. Bo np. Jedno z dzieci ma urodziny, jesteśmy proszeni na imprezkę, to nie dość że prezwent dla solenizatna, to jeszcze dla brata i kuzynki, bo dzieci ![]() niech się nauczą że prezenty się dostaje na swoje urodziny i na swoje przyjęcia. ech.jaga idź do tego co wczoraj, i nie kupuj tych leków. To że on nie widzi nic na usg, i na rtg nie znaczy ze nie ma zlecić badań. smiech na sali normlanie. |
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, jejku, ja się wykończę...
Kliwia nie martw się kochana, ja tam już od wczoraj rycze i dzisiaj jak mi się tylko przypomniało to znów... Ogólnie to mam słabe nerwy... idę, muszę się czymś zająć, bo świeczki w oczach mam na samą myśl.
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie smutaj się
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
nawet drobiazgów
![]() Ana***
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
|
#820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jaga jeśli dasz radę to czekaj do tego czwartku na tamtego lekarza, ten u którego dzis byłaś to kompletny ignorant |
|||
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ja lepiej też nie będę dawać tych prezentów, bo faktycznie oni mi powinny dac a co!
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Mówię Wam dziewczynki, jak nie ma zdrowia to nic w życiu się nie liczy i wszystko traci sens...
Kolejne przeokropne badania ja mam jakiegoś pecha zdrowotnego .
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma co rozpieszczać prezentami, do niczego dobrego to nie prowadzi na dłuższą metę. Dzieci trzeba nagradzać ale nie koniecznie tylko za to, że przyjdą na wesele. Jak chcesz im przyjemność zrobić to zadedykuj im specjalną piosenkę i się sobie dylają
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę tego wyleczyć wystarczy, że wykąpię sie w złym płynie do kąpieli, umyję się czymś innym niż mydło bambino, ajak już pójdę na basen to mam czerwony mocz
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic nikomu kupowac nie bede.
Wystarczy, ze goscie zaproszenie dostana. Ew. ciasto bede rozdawac na koniec, ale to te stoi pod wielkim znakiem zapytania, bo wiele gosci, szczegolnie z rodziny TZ potrafia cichaczem z wesela wybyc. ![]() Co do rodziny TZ< to musze powiedziec, ze nawet calkiem niezle sie dogaduje. Czasem cos nietaktownego, szc zegolnie mlodziez powie, ale u nich to normalne... Brak obycia robi swoje niestety. W kazdym badz razie wiedza, ze mi na odcisk lepiej nie nastepoac. A jak sie ze mna w zgodzie zyje to jest ok. ![]() Podroz poslubna. Hmmm, nie wiem gdzie pojedziemy. Cos moi rodzice mowia, ze beda nam sie rozgladac, by zafundowac wycieczke do Meksyka. ALe nie wiem czy wypali. Jesli nie wypali zalatwienie wyjazdy przez rodzicow to pojedziemy pewnie przez last minute. a wtedy bedziemy brac co jest. Tydzien temu jak bylam z TZ w Augustowie, to mialam w pewnym momencie przeblysk, gdy sie do niego przytulalam, ze jestesmy gdzies nad blekitna woda, piasekwidze i jest upal, ze az zar czuc. W glowie blysnela mysl - Egipt za rok. Moze to wizja przyszlosci? Czasem tak mam i sie sprawdza. A nie wiem skad ta mysl u mnie w glowie sie wziela, bo nawet o niczym wowczas nie myslalam, tylko o tym, ze jest mi przyjemnie.
|
#826 |
|
Raczkowanie
|
a mnie jeszcze nie wpisno na listę ślubną
przypomne 24.10 |
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do ginekologa chodze odkąd skończyłam 14 lat, w moim mieście to już byłam chyba u wszystkich i każdy z nich okazał się takim znawcą, że pożal się Boże... i minęło prawie 6 lat, a nikt nie wie co tak naprawdę mi jest. Nie wspomnę, że będąc jeszcze dzieckiem 'włóczyłam się' po lekarzach, ale to już z innych powodów... tylko lekarze i tablety i jakieś badania, których nikomu nie życzę... |
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze to już tyle lat i nic Ci nie wykryli? ja też chodze do gina i lecze się antybitykami, które w sumie daja efekt na tydzień góra
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
kaska, a robilas badanie ogolne moczu? bylas u urologa? Bo taki czernowy mocz to niepokojacy objaw.
ana, wspolczuje, bo wiem co to znaczy biegac po lekarzach od malego... agatka, zaleglosc nadrobiona.
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam wczoraj zły dzień i pszczał mi piosenki dla dzieci, fasolki itd.
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam jej powiedzieć, że na badania urologiczne chcę skierowanie?
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak pomyślę sobię co mnie czeka za kilkanaście dni, to mi serce wskakuje do gardła.. a pan doktor nic mi na ten temat nie powiedział tylko wyczytałam w internecie na czym to polega...Dziewczynki uciekam, muszę się wyszykować i jadę z tatkiem, muszę się rozerwać i trochę zapomnieć
|
|
|
|
|
#833 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
skierowanie na badanie ogolne moczu, a w przypadku gdy masz zapalenia to jeszcze skierowanie na posiew moczu (chociaz lepiej zrobic oba przy zapaleniu) i skierowanie do urologa.
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
dzis skonczylam prace o 13 i wyobrazcie sobie ze u nas od kilku dni nie pada![]() Cytat:
Rossete co to za kocur masakra ![]() Kaska to badanie nie boli
|
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
idziesz do apteki i kupujesz dwa pojemniczki na mocz. Jeden na badanie ogolne i jeden na posew.
![]() Rano wstajesz, podmywasz sie i odrobinke sie wysiusiujesz (aby wyklukac bakterie z cewki moczowej, ktore moga zafajszowac wynik) a reszte lapiesz do kubeczkow. Nastepnie zakrecasz wieczkami, podpisujesz imieniem i nazwiskiem na pojemniczku (nie na wieczku!) i zanosisz do laboratorium. Nastepnie za kilka godzin lub dnia nastepnego odbierasz wynik. Wsio. Straszne? ![]() ana, a coz to za badanie Cie czeka bidulko? atomufka, an zalamka na maxa...
|
#838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrzeCytat:
|
||
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokladnie... Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

takie z lodowki sa dla mnie bez smaku
Ale uznalam, ze nic na sile. Bo w koncu to od faceta ma zalezek kiedy ma sie oswiadczyc. Najazniejsze, ze wogole chce to zrobic.
To sa najwieksze koty, ale ten na zdjeciu to pewnie kastrat.
Nie obadal mnie. Wypisal antybiotyki, ktore wiem, ze mi nie pomoga, bo nigdy nie pomagaja. Jedynie zurawina. Sama mu powiedzialam, ze badania moczu zawsze wychodza dobrze, ale sa nablonki z nerek (a ich wogole w moczu nie powinno byc, jesli sa to znaczy, ze cos z nerkami sie dzieje) i czasem szczawiany (kamica). Nic nie powiedzial. Powiedzial za to, ze u kobiet takie zapalenia po stisunku to normalka (
). Ze musze wziac te antybiotyki. Jeden caly czas (na 2 miechy mi wypisal i 2 miechy mam brac) a drugi na 9 dni. Za tydzien mam zrobic badanie moczu (teraz nie, a po kuracji, to bedzie dobry wynik...
ech.