|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3
Cytat:
Zdecydowanie możesz jeść dalej Ja właśnie pije latte i jem pieczywo wassa z masłem orzechowym Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej. Ja jutro krzywa cukrowa eliksir już czeka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi dziś tak śmiesznie falował brzuch po lewej stronie nawet bardziej to widziałam niż czułam ale tez nie mam pojęcia co to za cześć ciała. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3305 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z czyichś rąk smakuje najlepiej mimo, że to kwestia wciśnięcia przyciska na ekspresie ![]() Masło sama kręciłaś? Ojj, zjadłabym, ale zawsze po orzechach mam zaparcia. Cytat:
![]() Cytat:
i robiła dyskotekę ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazwyczaj sama kręcę ale teraz mam do dokończenia słoik masła z sante i jest bardzo dobre Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czuję, że dzisiaj mój TŻ będzie ledwo żył, po wczorajszym spotkaniu, także muszę ogarnąć śniadanie, które postawi go na nogi u ewentualnie kawa na mieście. Ja orzechy bardzo lubię i teraz jem sporo, ale za masłem orzechowym jakoś nie przepadam, kanapki z nim raczej bym nie zjadła.
|
|
#3308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, nie jestem w stanie Was nadgonić, normalnie pędzicie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ruchy czuję, choć ostatnio jak dużo śmigam, chodzę, trenuję z psami, to rzadziej, bo mniej siadam Ale codziennie synu melduje się kopniakiem. Najgorzej, jak wyceluje w pęcherz - przedziwne uczucie Udało mi się wylicytować powystawowy kosz Mojżesza z materacykami, daszkiem, szmerami bajerami i stelażem - bujakiem za 340 zł
|
||
|
|
|
#3309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam ekspres ciśnieniowy a mój tż nawet nie pije kawy i się nie tyka dlatego sama muszę wciskać guzik ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Pokaz zdjęcie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3310 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() było brac w ciemno, bo to jeszcze pewnie po rabacie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
u nas dzis zaczety 24tc (23+0) ![]() Cytat:
![]() ja dzis stanelam na wadze i rowniutkie 5kg do przodu od wagi z przed ciazy ![]() Cytat:
ja we wtorek dostanę skierowanie ![]() Cytat:
ale ze mi nie potrzebny, tylko do zdjęć to planuje kupic tanio ![]() Tylko ja chce taki bez budki, bez ochraniaczy i pokrowców i stelaza, tylko sam kosz plus dokupie nowy materac ![]() A jakas babka wystawila kosz w stanie idealnym i dopisane 'na dnie ognisko pleśni, ale w niczym nie przeszkadza bo nie widac pod materacem ![]() ![]() no luuuudzie jak mozna sprzedawac splesnialy kosz dla noworodka ![]() jeszcze ktos kolejny mądry to kupi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha przynajmniej uczciwa ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3312 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
|
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
Jasiek to sobie upodobał bardzo mój pęcherz i wali jak oszalały a ja się boję że w pewnym momencie się poporstu osikam
u nas kawa obowiązkowo do śniadania, później w trakcie dnia też jakaś wpadnie, ale ja lubię parzona bo te rozpuszczalne to już nie to lecę wstawiać pranie i uciekamy na działkę bo u nas piękna pogoda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do domu mamy już upatrzony ekspres, trzeba tylko kupić Ale mnie nawet w ciąży nie odrzuciło od kawy, wręcz przeciwnie, więc Antoś chyba też lubi.
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi być zawsze.Zrobiłam paste z łososia i przy przekrajaniu bułek wbiłam sobie nóż w rękę. Ostrzony chwilę wcześniej. Brawo ja. Cóż, przynajmniej potwierdzam zapis z książki o "nieporadności". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3316 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja się teraz boję zważyć ostatnio pozwoliłam sobie chyba za dużo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||||
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie ja ubolewam nad tym ze mój nie pije kawy ale co zrobię?Weszłam w kostium i właśnie podjechałam na basen ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3319 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj pracowity dzień, zwieńczony wieczorną Ikeą i wizytą na lotnisku - od dawna planowaliśmy zabrać Synka na taras widokowy na Okęcie ![]() Dziś od rana grzmi i już zaczyna padać. Brak pomysłu na wyjście, idealnie gdyby akurat ta niedziela była handlowa ![]() Cytat:
Cytat:
Ja z tych jednak co po roku macierzyńskiego dostawałam fioła i marzyłam żeby znów wyjść do ludzi a poza tym finansowo by nam było ciężko, dlatego Synek od tamtego czasu chodzi do żłobka. Bardzo sobie to chwalimy aczkolwiek dopada mnie coś takiego że w zasadzie od bobasa już wrzucony w te ramy obowiązków, planu zajęć, wczesnego wstawania.. Z Wandą pewnie będzie podobnie. Życie.. Ale ja też muszę czuć się dobrze, a siedzenie w domu to naprawdę nie jest coś co dobrze na mnie wpływa Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IMG-20190721-WA0000.jpg
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj na wsi z okazji wolnego dnia u męża to korzystamy.
Ja prawie nie czuje kopniaków. Tylko czuje jak zmienia pozycję, wypycha pupę i głowę. Chociaż lekarka mówi , że luzik, mały ma tam tyle miejsca że może sambę tańczyć. Chociaż na każdym usg głową w dół,ale mówiła że na pewno zmienia pozycję kilkanaście razy dziennie. Wiem kiedy jak się położyć, żeby mnie w chwilę wybrzuszyl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najgorzej jak ktoś całe dnie spędza z dzieckiem a i tak to dziecko jest gdzieśtam odsuwane, bo matka ma już go dość to jest takie smutne po prostu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie ideałem byłoby 3/4 etatu albo praca 7:30-15:30.
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie lubię herbaty Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3325 |
|
Raczkowanie
|
Ja swoją prace bardzo i lubię i na pewno do niej wrócę. Pracuje 7-15 w tym 2 dni w tyg z domu. Mam równowagę między praca a rodzina dzięki temu.
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już mówimy o ideałach to u mnie byłaby to praca na 3/4 etatu albo 1/2 ale nie tak ze codziennie chodzę ale na krócej tylko ze 2/3 dni w tyg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3328 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ruchy to niesamowita sprawa Przynajmniej człowiek spokojniejszy jak czuje, że maluch się wierci![]() Mój synuś często odwraca się pleckami tyłem do brzucha i aż tak często nie jest mi dane oglądanie falowania brzucha Cytat:
Kolejne cuda z Nexta? ![]() Cytat:
Mało tutaj tego płatnego macierzyńskiego Ja planuję wrócić do pracy, ale napewno nie na pełen etat, może na dzień, dwa w tygodniu Żeby tylko mieć jakiś grosz dla siebie i wyjść do ludzi A jak wrócimy do Polski to może bede szukać czegoś też nie na pełen etat, chcę więcej czasu spędzać z maluchem, ale też nie siedzieć tylko w domu. Na szczęście możemy sobie na to pozwolić![]() Ja kawy nie pije, tylko Inkę, bo mnie zgaga atakuje po kawie ![]() Dzień dobry U mnie dziś początek 26 tygodnia, też studniówka za 5 dni Nurek, a Ty nie powinnaś mieć terminu też na 3/11 skoro idziemy łeb w łeb?
|
|
#3329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mkja ginekokog mowi ze przy moim wiecznie niskim cisnieniu to nie zaszkodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja pracuje 8-16 od poniedziałku do piątku, ale jak mi trzeba bylo moglam byc i od 9 do 14-15 nigdy nie musialam sie tłumaczyć, tylko poinformować ![]() ja licze ze po macierzynskim bede pracowac z domu, bo na wychowawczy za darmo bym nie chciała isc, a innej opcji u nas nie ma, zeby ktos siedzial z maluchem, a ze pracuje jako spedytor to spokojnie mogę z każdego miejsca robic to samo, tylko ze to taka praca, ze wiecznie zamieszanie i nie wiem czy do pogodzenia ![]() ![]() ![]() na raz roczne dziecko + 7 chłopów na trasie polska - wlochy /austria i powrót ![]() a ktos towar rozwali albo odwolaja ladunek, albo awaria samochodu, albo nie ma czym wrócić i siedzisz na gieldzie jak sroka zeby go sciagnac chociaz po kosztach a niech akurat dziecko zrobi kupe jak wejdzie ladunek? ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co nie wiem jak to jest bo apka mi pokazuje 3.11 ale w karcie ciąży mam 4.11 j tak wyjdzie jak będzie chciał wiec się tym aż tak nie przejmuje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

u nas zaczęty 27 tydzień... Kiedy to zleciało?
Znalazłam też wagę bo mnie to gnębiło czy przypadkiem nie folguje sobie za bardzo i wychodzi +2.3kg od pierwszej wizyty
czyli można jeść dalej

jnie:
eliksir już czeka 

ja się teraz boję zważyć
to jest takie smutne po prostu.
Przynajmniej człowiek spokojniejszy jak czuje, że maluch się wierci
Ja planuję wrócić do pracy, ale napewno nie na pełen etat, może na dzień, dwa w tygodniu