Mamusie listopad 2019- cz. 4 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-08-13, 21:31   #751
Mikaa92
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 4

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem powinno się jeść normalnie jak na co dzień, nie cudować. Ja się nazarlam owoców na kolację, mądrze w sumie cały pierwszy trymestr pochłaniałam sałatki owocowe na kolację.

Wody nie wyobrażam sobie nie pić. Ja na krzywa jechałam jak ogarnęłam dziecko, odwiozlam do żłobka, dojechałam do labu,to z dwie godziny od wstania z łóżka. I co, o suchym pysku? W nocy nie wiem jak Wy,ale ja piję i to z pół litra wody.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
U mnie też obowiązkowo woda w nocy i to nie tylko w ciąży ale od zawsze koło łóżka woda musi być jeść bym nie musiala ale woda to na pierwszym miejscu

Mikaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-13, 21:50   #752
owocowykoktajl
Zakorzenienie

U mnie w labie są wytyczne, że do krzywej minimum 3 dni wcześniej nie należy ograniczać węglowodanów i jeść tak jak zwykle + ostatni posiłek 12h przed badaniem. Tsaaaa, te 12h to piszą przed każdym badaniem na czczo, w każdym labie w którym kiedykolwiek byłam

Kolacje z reguły jadam koło 22 (tak jak właśnie teraz) i zawsze jest to miks owoców. Choć miałam okres, że były to pomidory. Choć: to nie owoc? :F

owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-13, 22:40   #753
Ani_qa
Zakorzenienie

To mi wyszło 14 godzin na czczo. Rano tylko wodę wypiłam.
I to dlatego tyle, że okazało się, że lab jest otwarty od 8 a nie od 7 jak myślałam. Pani w recepcji się nie spieszyla żeby przyjść moja płatność, a później jeszcze czekałam w kolejce.
I podejrzewam, że może przez to miałam cukier na czczo poniżej normy.

Stary 2019-08-14, 04:19   #754
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
To mi wyszło 14 godzin na czczo. Rano tylko wodę wypiłam.
I to dlatego tyle, że okazało się, że lab jest otwarty od 8 a nie od 7 jak myślałam. Pani w recepcji się nie spieszyla żeby przyjść moja płatność, a później jeszcze czekałam w kolejce.
I podejrzewam, że może przez to miałam cukier na czczo poniżej normy.

14h to baaardzo długo.

Stary 2019-08-14, 05:17   #755
Nurek1119
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-14, 06:40   #756
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Dzień dobry

Stary 2019-08-14, 07:05   #757
Ska
Zadomowienie

Dzień dobry Ale paskudnie w Warszawie.. Wczoraj też poranek był beznadziejny a później zrobiło się gorąco - może dziś będzie podobnie.
Udanego dnia
Cytat:
Napisane przez piano2019 Pokaż wiadomość
Jutro mam krzywa cukrowa mogę rano się napić wody ?

Powodzenia dzisiaj Piano
Mi kiedyś moja ukochana endokrynolożka powiedziała że wszystkie badania najlepiej robić na czczo i wody to naprawdę symbolicznie. Przed glukozą akurat w ogóle nic nie piłam. Pomiędzy pobraniami też mi nie pozwolili..
A kolacji to generalnie w ogóle nie jadam, nie lubię chodzić spać z pełnym brzuchem ale przed glukozą zjadłam lekką tak na dwie godziny przed snem.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-08-14, 07:46   #758
Catherine07
Raczkowanie

Dzień dobry

Catherine07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-14, 07:49   #759
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Problemy pierwszego świata.

Zrobiłam sobie wczoraj nowe pazurki. Dzisiaj wstałam i już mi się nie podobają

Nie mam pomysłu na nowe
Stary 2019-08-14, 07:54   #760
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Ja mam ostatnio złe dni. Cukry na czczo wcześniej po 70-parę, teraz 90. Wczoraj np. ani razu nie przekroczyłam 100, jadłam pięknie. Do tego dużo ruchu, basen, spacery. Ostatnia kolacja późno, podobna jak dzień wcześniej. I cukier 90. Nie mam siły na to, nie mam pomysłu, wcześniej wystarczyło zjeść późną kolację, a teraz mam wrażenie że z dnia na dzień jest gorzej. Badanie cukru śni mi się po nocach, rano budzę się zestresowana... Jestem załamana.
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-14, 08:21   #761
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owocowykoktajl Pokaż wiadomość
Problemy pierwszego świata.

Zrobiłam sobie wczoraj nowe pazurki. Dzisiaj wstałam i już mi się nie podobają

Nie mam pomysłu na nowe
Ja w niedziele ściągnęłam ze stóp hybryde i pomalowałam zwykłą odżywka bo już z brzuchem nie dam rady sobie tak ładnie zrobić sama, dobrze że lato się za chwilę kończy

Dzień dobry, u nas od nocy pada ale to akurat mi nie przeszkadza bo jest świeże powietrze przynajmniej

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87079784]Ja mam ostatnio złe dni. Cukry na czczo wcześniej po 70-parę, teraz 90. Wczoraj np. ani razu nie przekroczyłam 100, jadłam pięknie. Do tego dużo ruchu, basen, spacery. Ostatnia kolacja późno, podobna jak dzień wcześniej. I cukier 90. Nie mam siły na to, nie mam pomysłu, wcześniej wystarczyło zjeść późną kolację, a teraz mam wrażenie że z dnia na dzień jest gorzej. Badanie cukru śni mi się po nocach, rano budzę się zestresowana... Jestem załamana.[/QUOTE]Najgorzej jak nie masz na to wpływu tak naprawdę a Cie to dręczy. Ja co prawda nie mam problemów z cukrem tylko z nocami, jestem tak zmęczona wieczorami, zawsze wydaje mi się że będę spać jak suseł a przychodzi noc i mi się chce płakać... Mąż przyłoży głowę do poduszki i słodko śpi a ja z jednego boku na drugi (co już nie jest łatwe z brzuchem ) nogi latają, siku co chwilę, a to zgaga a to pić i znowu sikac nie pamiętam już takiej nocy gdzie mogę powiedzieć że jestem wypoczeta bo o wyspaniu to nawet nie myślę

Stary 2019-08-14, 08:40   #762
piano2019
Raczkowanie

Dzień dobry. Ja już po drinku z glukoza. Cukier na czczo 94. Chyba dużo. Hmm

Moja mała od nadmiaru cukru rzuca się w brzuchu. No nic. Teraz tylko książka i 2 h luzu. Już mysle gdzie pojadę na pyszne śniadanko i kawkę 🤣🤣

piano2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-14, 08:51   #763
owocowykoktajl
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87079784]Ja mam ostatnio złe dni. Cukry na czczo wcześniej po 70-parę, teraz 90. Wczoraj np. ani razu nie przekroczyłam 100, jadłam pięknie. Do tego dużo ruchu, basen, spacery. Ostatnia kolacja późno, podobna jak dzień wcześniej. I cukier 90. Nie mam siły na to, nie mam pomysłu, wcześniej wystarczyło zjeść późną kolację, a teraz mam wrażenie że z dnia na dzień jest gorzej. Badanie cukru śni mi się po nocach, rano budzę się zestresowana... Jestem załamana.[/QUOTE]

A może mieć na to wpływ np gorsza jakość snu? :tuli:

U TŻ znowu jazdy.
Współpracownica w sobotę rozwaliła nowe (pół miesięczne!) auto służbowe. Dzisiaj przyjechał do pracy i usłyszał, że po pracy ma zostawić auto i kluczyki i wrócić se busem, bo auto dostanie J.
A ja się w poniedziałek śmiałam, że tankuje auto dla J.

TŻ też mnie wkurza. Ciągle tylko narzeka i narzeka. Jak on to bardzo nie pier... tej pracy, jak ma jej dość.
Pytam się go wczoraj- a ile CV wysyłasz? "nooo, w niedzielę to nawet 15 wysłałem!". 15 CV. Na cały tydzień. I on się dziwi, że się nie odzywają?
Ja w lutym wysłałam 350 CV i odezwali się z 5 firm! 350. A nie 15.

I teraz jeszcze obraza majestatu, bo mu wygarnęłam, że mam dość jego pier... bo i tak nic z tego nie ma (prócz Zuzki). :pal a:

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:

Moja mała od nadmiaru cukru rzuca się w brzuchu. No nic. Teraz tylko książka i 2 h luzu. Już mysle gdzie pojadę na pyszne śniadanko i kawkę 🤣🤣

Mam nadzieję, że kolejne pobrania będą okej! Bo faktycznie, 94 to już pod granicę.
Stary 2019-08-14, 09:00   #764
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:

U TŻ znowu jazdy.
Współpracownica w sobotę rozwaliła nowe (pół miesięczne!) auto służbowe. Dzisiaj przyjechał do pracy i usłyszał, że po pracy ma zostawić auto i kluczyki i wrócić se busem, bo auto dostanie J.

TŻ też mnie wkurza. Ciągle tylko narzeka i narzeka. Jak on to bardzo nie pier... tej pracy, jak ma jej dość.
Pytam się go wczoraj- a ile CV wysyłasz? "nooo, w niedzielę to nawet 15 wysłałem!". 15 CV. Na cały tydzień. I on się dziwi, że się nie odzywają?

I teraz jeszcze obraza majestatu, bo mu wygarnęłam, że mam dość jego pier... bo i tak nic z tego nie ma (prócz Zuzki). :pal a:

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Mam nadzieję, że kolejne pobrania będą okej! Bo faktycznie, 94 to już pod granicę.
Z tymi facetami czasami tak jest że trzeba ich sprowadzić na ziemię i wtedy dostają motywacyjnego kopa. Może w waszym przypadku to zadziała

Stary 2019-08-14, 09:07   #765
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość
Z tymi facetami czasami tak jest że trzeba ich sprowadzić na ziemię i wtedy dostają motywacyjnego kopa. Może w waszym przypadku to zadziała

Nie wiem, no naprawdę już nie wiem. I naprawdę mam już dość jojczenia.
Niby chłop, ale to ja noszę gacie i podejmuję decyzje. A on rozmemłana klucha. Przepraszam, że tak o własnym TŻ pisze, ale kumuluje się we mnie chyba cała frustracja i buzują hormony.

Dodatkowo on kończy o 16:00. Wizytę mamy o 16:30. Dojazd do tego lekarza zajmie mu 20 minut. Samochodem. Autobusem? 45 przynajmniej.
I myślicie, że powiedział, że mamy umówionego lekarza? A gdzie. Siedzi jak mysz pod miotłą. Zero jajec, zero! A potem się dziwi, że traktują go jak parobka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-08-14, 09:11   #766
Konto usunięte

Cytat:

U TŻ znowu jazdy.

Na jakość snu niestety nie mam wpływu więc koło się zamyka. Niestety cukry lubią się pogarszać w ciąży i tak jest najwyraźniej u mnie. Po posiłkach mam piękne wyniki i na to rzeczywiście mam wpływ. Łatwo odrzucić coś co szkodzi. Ale ciężko wymyślić co pomoże na cukier w nocy...
Jeszcze miesiąc temu ta ciąża dawała mi tylko radość. A teraz stres i smutek.
Mikaa92 - właśnie najgorsze jest to uczucie, że cokolwiek się nie zrobi, to i tak nic z tego nie będzie. Wczoraj czułam się z siebie dumna, a teraz siedzę zaryczana.
Mąż mnie w ogóle nie rozumie i nie widzi problemu. Mam wrażenie że faceci to albo są ślepi, albo nie chcą widzieć niektórych rzeczy. Baba zmienia swoje życie - nie pije, nie imprezuje, uważa na siebie, zamartwia się. Ja dodatkowo muszę dbać o dietę mimo niemijającej ciągłej ochoty na słodycze. Kłuję się 6 razy dziennie, smaruję, pielęgnuję zagoniony ŁZS. I tylko usłyszę, że za bardzo się przejmuję bo 90 to norma. Oszaleć idzie. A chłop i popiwkować może, ma zawsze kierowcę, żre co chce, śpi spokojnie, nie męczy się i nic go nie boli. Do kitu to wszystko. W takich momentach zdecydowanie odechciewa się drugiej ciąży.

U mnie mąż ma własną działalność, więc do komplikacji związanych z pracą juz jestem przyzwyczajona. Mam wrażenie, że moj nigdy się nie oduczy głupiego optymizmu aka naiwności. Łapie zlecenie, mówi że będzie super pieniądz, że pracę skończą najpóźniej w miesiąc. A oddanie jest dzisiaj, miesiąc później

Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Czas edycji: 2019-08-14 o 09:14
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-14, 09:13   #767
babeczki
Zakorzenienie

Hej wrocilismy z wakacji
Cytat:

Ja tez dzis juz po drinku
Pobrali mi krew z palca wynik 73 i potem pobrali z żyły przed wypiciem, po godzinie i za 40 minut ide na ostatnie po 120minutach

Byl mini kryzys ze 20 minut po wypiciu ale dajemy rade

babeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-14, 09:16   #768
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mała od nadmiaru cukru rzuca się w brzuchu. No nic. Teraz tylko książka i 2 h luzu. Już mysle gdzie pojadę na pyszne śniadanko i kawkę

Powodzenia!
Cytat:
Nie wiem, no naprawdę już nie wiem. I naprawdę mam już dość jojczenia.
Niby chłop, ale to ja noszę gacie i podejmuję decyzje. A on rozmemłana klucha. Przepraszam, że tak o własnym TŻ pisze, ale kumuluje się we mnie chyba cała frustracja i buzują hormony.

Dodatkowo on kończy o 16:00. Wizytę mamy o 16:30. Dojazd do tego lekarza zajmie mu 20 minut. Samochodem. Autobusem? 45 przynajmniej.
I myślicie, że powiedział, że mamy umówionego lekarza? A gdzie. Siedzi jak mysz pod miotłą. Zero jajec, zero! A potem się dziwi, że traktują go jak parobka.
Ja się wcale nie dziwię, bo też nie lubię takiego gadania, za którym idzie mało czynów. Niektórzy potrzebują właśnie takiego zimnego kubła na głowę, oby zadziało. I powodzenia na wizycie!

Dzień dobry, u nas leje od rana.
Stary 2019-08-14, 09:18   #769
owocowykoktajl
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87080022]Na jakość snu niestety nie mam wpływu więc koło się zamyka. Niestety cukry lubią się pogarszać w ciąży i tak jest najwyraźniej u mnie. Po posiłkach mam piękne wyniki i na to rzeczywiście mam wpływ. Łatwo odrzucić coś co szkodzi. Ale ciężko wymyślić co pomoże na cukier w nocy...
Jeszcze miesiąc temu ta ciąża dawała mi tylko radość. A teraz stres i smutek. [/QUOTE]

Taco! Nie poddawaj się! I tak jesteś bardzo, baaaaardzo silna i wytrwała! My, kobiety, przejdziemy strasznie dużo dla bąbelków. Ale powiem Ci, że ja bym chyba nie dała rady wytrzymać takich obostrzeń i Cię podziwiam. Jeszcze 3 miesiące, jeszcze 3 miesiące. Dasz radę.

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87080022]
Mąż mnie w ogóle nie rozumie i nie widzi problemu. Mam wrażenie że faceci to albo są ślepi, albo nie chcą widzieć niektórych rzeczy. Baba zmienia swoje życie - nie pije, nie imprezuje, uważa na siebie, zamartwia się. Ja dodatkowo muszę dbać o dietę mimo niemijającej ciągłej ochoty na słodycze. Kłuję się 6 razy dziennie, smaruję, pielęgnuję zagoniony ŁZS. I tylko usłyszę, że za bardzo się przejmuję bo 90 to norma. Oszaleć idzie. A chłop i popiwkować może, ma zawsze kierowcę, żre co chce, śpi spokojnie, nie męczy się i nic go nie boli. Do kitu to wszystko. W takich momentach zdecydowanie odechciewa się drugiej ciąży.[/QUOTE]

Najgorsze jest to uczucie gdy widzisz, że nie masz wsparcia Pół biedy jeśli tylko w ciąży. Życzę Ci Taco, aby Twój mąż się ogarnął i nawet jeśli nie teraz to żeby był Ci pomocny już po porodzie, żeby Cię w jak największym stopniu odciążał.
Stary 2019-08-14, 09:19   #770
diaka
Raczkowanie

Cytat:

U TŻ znowu jazdy.

Faceci U mnie jest podobnie bo tż to typowa maruda i jak tylko zaczyna to zawsze nagle znajdę cos pilnego do zrobienia żeby nie słuchać i nie zaczynać dyskusji tym bardziej że w ciąży drażni mnie to trzy razy bardziej Ale i tak go kocham, bo poza tym narzekaniem jest dobrym i pracowitym człowiekiem
Dzień dobry ☺ Mam ochotę na pyszne śniadanie w łóżku, ale nie ma komu zrobić ☺

diaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-14, 09:22   #771
Konto usunięte

Cytat:
Taco! Nie poddawaj się! I tak jesteś bardzo, baaaaardzo silna i wytrwała! My, kobiety, przejdziemy strasznie dużo dla bąbelków. Ale powiem Ci, że ja bym chyba nie dała rady wytrzymać takich obostrzeń i Cię podziwiam. Jeszcze 3 miesiące, jeszcze 3 miesiące. Dasz radę.

Najgorsze jest to uczucie gdy widzisz, że nie masz wsparcia Pół biedy jeśli tylko w ciąży. Życzę Ci Taco, aby Twój mąż się ogarnął i nawet jeśli nie teraz to żeby był Ci pomocny już po porodzie, żeby Cię w jak największym stopniu odciążał.
Póki dziecka nie ma na Świecie to faceci często nie do końca wiedzą co jest grane. Czasem po prostu czuję się niedoceniona. I jeszcze muszę znosić te cholerne hormony - przez które czasem siedzę i płaczę, jak teraz.
Stary 2019-08-14, 09:25   #772
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diaka Pokaż wiadomość
Faceci U mnie jest podobnie bo tż to typowa maruda i jak tylko zaczyna to zawsze nagle znajdę cos pilnego do zrobienia żeby nie słuchać i nie zaczynać dyskusji tym bardziej że w ciąży drażni mnie to trzy razy bardziej Ale i tak go kocham, bo poza tym narzekaniem jest dobrym i pracowitym człowiekiem
Dzień dobry ☺ Mam ochotę na pyszne śniadanie w łóżku, ale nie ma komu zrobić ☺

Ja w ciąży stałam się z choleryczki oazą spokoju, ale każdy ma jakieś granice. Od dwóch miesięcy (no, prawie, półtora) wysłuchuję zrzędzenia. A jak ja zacznę, że "nie wiem co kobiety widzą ekstra w ruchach, bo ja jestem obolała, boli mnie pęcherz, brzuch, jelita, wszystko" to usłyszę tylko: "bo jesteś szczupła". Nosz.... Kiedyś trzeba powiedzieć dość.
Ale nie wiem jaką taktykę przyjąć, czy go zupełnie olać i niech sobie gada, mi jednym uchem wpadnie drugim wypadnie, czy próbować rozmawiać. Jak tak to jak?
Stary 2019-08-14, 09:27   #773
agnieszka_2293
Zadomowienie

Dzień dobry

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-14, 09:30   #774
owocowykoktajl
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87080055]Póki dziecka nie ma na Świecie to faceci często nie do końca wiedzą co jest grane. Czasem po prostu czuję się niedoceniona. I jeszcze muszę znosić te cholerne hormony - przez które czasem siedzę i płaczę, jak teraz.[/QUOTE]

Niewiemniewiemniewiem. Dla mnie to taki brak odpowiedzialności za to, co się zrobiło. Przecież można się spróbować postawić w pozycji tej matki, która poświęca wszystko i wszystko się w niej zmienia:
-ciało
-dietę
-hormony
-pracę
-dom
-wpiszcochcesz
I spróbować ją zrozumieć. Ale to trzeba chcieć.

Jak w zeszłym tygodniu wybuchłam płaczem w samochodzie, że czuję się niedoceniona jako żona, że czuję się ohydna, brzydka, gruba, spuchnięta, że mnie TŻ nie chwali, komplementu to rok nie słyszałam, że wszystko dla niego zmieniłam x lat temu to powiedział, że "masz rację, nie doceniam cię, zmienię to". I co? I pstro! To samo mówił rok temu, dwa, trzy. Ręce opadają.

No i teraz ja siedzę i fontanna
Stary 2019-08-14, 09:38   #775
Konto usunięte

Cytat:
Niewiemniewiemniewiem. Dla mnie to taki brak odpowiedzialności za to, co się zrobiło. Przecież można się spróbować postawić w pozycji tej matki, która poświęca wszystko i wszystko się w niej zmienia:
-ciało
-dietę
-hormony
-pracę
-dom
-wpiszcochcesz
I spróbować ją zrozumieć. Ale to trzeba chcieć.

Jak w zeszłym tygodniu wybuchłam płaczem w samochodzie, że czuję się niedoceniona jako żona, że czuję się ohydna, brzydka, gruba, spuchnięta, że mnie TŻ nie chwali, komplementu to rok nie słyszałam, że wszystko dla niego zmieniłam x lat temu to powiedział, że "masz rację, nie doceniam cię, zmienię to". I co? I pstro! To samo mówił rok temu, dwa, trzy. Ręce opadają.

No i teraz ja siedzę i fontanna
Ja bym najchętniej poleżała i popłakała dalej, ale muszę się ruszyć, żeby nie mieć wysokiego cukru po śniadaniu. Ciąża jest głupia jak but!
Stary 2019-08-14, 09:42   #776
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87079784]Ja mam ostatnio złe dni. Cukry na czczo wcześniej po 70-parę, teraz 90. Wczoraj np. ani razu nie przekroczyłam 100, jadłam pięknie. Do tego dużo ruchu, basen, spacery. Ostatnia kolacja późno, podobna jak dzień wcześniej. I cukier 90. Nie mam siły na to, nie mam pomysłu, wcześniej wystarczyło zjeść późną kolację, a teraz mam wrażenie że z dnia na dzień jest gorzej. Badanie cukru śni mi się po nocach, rano budzę się zestresowana... Jestem załamana.[/QUOTE]Może to właśnie czas na pogorszenie tyh naszych cukrów, dlatego właśnie krzywą robi się na tym etapie ciąży u mnie na razie od 6 sierpnia jedno przekroczenie na czczo ale po posiłkach to jak mam 120-130 to dobrze insulina ciągle czeka w lodówce, ale to i tak nocna, w dzień ciągle bym się męczyła. Ale nic się nie martw, 90 to ciągle norma, może to chwilowy kryzys.

Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-14, 09:46   #777
diaka
Raczkowanie

Cytat:
Ja w ciąży stałam się z choleryczki oazą spokoju, ale każdy ma jakieś granice. Od dwóch miesięcy (no, prawie, półtora) wysłuchuję zrzędzenia. A jak ja zacznę, że "nie wiem co kobiety widzą ekstra w ruchach, bo ja jestem obolała, boli mnie pęcherz, brzuch, jelita, wszystko" to usłyszę tylko: "bo jesteś szczupła". Nosz.... Kiedyś trzeba powiedzieć dość.
Ale nie wiem jaką taktykę przyjąć, czy go zupełnie olać i niech sobie gada, mi jednym uchem wpadnie drugim wypadnie, czy próbować rozmawiać. Jak tak to jak?
Hehe nie da się U nas rozmowa zazwyczaj kończyła obrażeniem się tżta, bo on może marudzić i się czepiać a jak ja tylko coś mu wytknę albo mówię żeby nie narzekał tylko działał to od razu obraza jak dziecko Więc w chwili obecnej mniejszym złem jest olanie i mój święty spokój 🤣 Na szczęście marudzenie z czasem staje się rzadsze ☺ Mam czasami ochotę wybuchnąć ale maluch w brzuchu motywuje do spokoju, bo u mnie nerwy to zaraz twardy i bolący brzuch. Jak urodzę będę mieć już 3 dzieci - 2 małych i jedno duże
Witam się dziś w 30 tygodniu ciąży Aplikacja mi pokazuje 8 miesiąc ciąży-chyba zwariowała 20190814_092810_compress52.jpg

diaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-14, 09:48   #778
piano2019
Raczkowanie

No ja wam powiem ze mam dziwne przeczucie ze coś mi wyjdzie z tym cukrem nie tak :/
Co do facetów to mój mąż był super w pierwszym trymestrze gdzie leżałam i rzygalam. Pomagał mi i znosił moje fochy. Kiedy sie poczułam lepiej koniec litości. Rób sobie sama:/ i jeszcze mnie drażni głupimi żartami. Ehh faceci.

piano2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-14, 09:51   #779
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe nie da się U nas rozmowa zazwyczaj kończyła obrażeniem się tżta, bo on może marudzić i się czepiać a jak ja tylko coś mu wytknę albo mówię żeby nie narzekał tylko działał to od razu obraza jak dziecko Więc w chwili obecnej mniejszym złem jest olanie i mój święty spokój 🤣 Na szczęście marudzenie z czasem staje się rzadsze ☺ Mam czasami ochotę wybuchnąć ale maluch w brzuchu motywuje do spokoju, bo u mnie nerwy to zaraz twardy i bolący brzuch. Jak urodzę będę mieć już 3 dzieci - 2 małych i jedno duże
Witam się dziś w 30 tygodniu ciąży Aplikacja mi pokazuje 8 miesiąc ciąży-chyba zwariowała Załącznik 7687522

No no, poważnie u mnie dalej 6 kalendarzowy i 7 ciążowy

Ja to będę miała 4 dzieci: Zuzę, męża i dwa koty :/
Cytat:
No ja wam powiem ze mam dziwne przeczucie ze coś mi wyjdzie z tym cukrem nie tak :/
Co do facetów to mój mąż był super w pierwszym trymestrze gdzie leżałam i rzygalam. Pomagał mi i znosił moje fochy. Kiedy sie poczułam lepiej koniec litości. Rób sobie sama:/ i jeszcze mnie drażni głupimi żartami. Ehh faceci.

Niech se sami ponoszą ciążę przez jeden najgorszy dzień w każdym trymestrze jak tacy mądrzy!

Stary 2019-08-14, 09:54   #780
Mikaa92
Zadomowienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87080102]Ja bym najchętniej poleżała i popłakała dalej, ale muszę się ruszyć, żeby nie mieć wysokiego cukru po śniadaniu. Ciąża jest głupia jak but![/QUOTE]Ja w niedziele miałam gorzkie żale od 20..zamknelam się w sypialni i płakałam do północy teraz mnie to śmieszy ale w tamtym momencie myślałam że potrzebuję rozmowy z psychologiem. Ale takie wyładowanie jest dobre dla duszy, od razu lżej się robi

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Witam się dziś w 30 tygodniu ciąży Aplikacja mi pokazuje 8 miesiąc ciąży-chyba zwariowała Załącznik 7687522

Preglife źle pokazuje miesiące bo dla nich ciąża to 10 miesięcy, ja już nawet nie patrzę tam na miesiące tylko na necie gdzieś ale gratulacje jeszcze trochę i skończą się dolegliwości ciążowe i bolączki a zaczną inne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości