|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Winter is coming
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. VI
Nie wiem czego oczekujesz
ja tam nocowałam i w kwaterach, i w schroniskach, w różnych miejscowościach, zawsze jeżdżę w inne miejsce. Tym razem jedziemy do Radkowa. Na pewno jedź do skalnego miasta (ja akurat byłam w Ardspach, teraz będę jechać do teplic i na broumovskie steny), na Szczeliniec Wielki, warto odwiedzić Wielką Sowę i Kalenicę w górach sowich, no i Śnieżnik koniecznie z wizytą w schronisku hehhe jak chcesz poczuć klimat końca świata to Bielice i szczyt Kowadło stamtąd można iść jeszcze na Rudawiec, na Smrek i w wiele innych miejsc, nie zdążyłam nawet połowy zobaczyć z tego co bym chciała. Jest jeszcze jaskinia w Kletnie ale nie byłam.Jak macie auto to można się zatrzymać w któreś z tych miejscowości uzdrowiskowych, Polanica, Duszniki i dojeżdżać sobie na szlaki. Miło wspominam pobyty w schroniskach na Śnieżniku i w Pasterce w górach stołowych. Z takich jeszcze pozagórskich atrakcji to właśnie będę miała bieg startujący z twierdzy srebrna góra, może tam być ciekawie. Plus w górach Sowich masz kompleks Riese, czekam aż dziecko podrośnie żeby tam pojechać
Edytowane przez velika Czas edycji: 2019-10-02 o 09:09 |
|
|
|
|
#722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale się rozmarzyłam! Uwielbiam góry,szkoda,że już jestem po urlopie i następny dopiero za rok...Przyjemnego pobytu Wam życzę i po cichu zazdroszczę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Meldunje 9,3 km
|
|
|
|
|
#724 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moge coś podpowiedzieć bo jestem na świeżo jeśli chodzi o góry Sowie i Stołowe W górach sowich mieszkaliśmy w Sokolcu, wieś, wrzesień dla nich to już grubo poza sezonem. Ale moim zdaniem to świetna baza wypadowa na Wielką Sowę, Kalenicę i inne. Do kompleksu Riese też jest mega blisko. Jakbym miała tam jechać po raz kolejny na pewno zatrzymałabym się w Szyprówce. Mają pokoje do wynajęcia, na dole dają dobrze jeść i mają chyba milion różnych piw no i właściciel mega towarzyski 😊Później pojechaliśmy do Radkowa, również dobra baza wypadowa, blisko na Szczeliniec i Skalne Grzyby. Jedyny minus tej miejscowości to to, że wieczorem poza sezonem nie ma co zjeść.Po 19 otwarta jest tylko lokalna pizzeria. Ale w ciągu dnia można wybrać się do Agro Zajazdu na pstrąga poza tym Radkowa można pojechać do Kudowy, prowadzi tam droga Stu Zakrętów. Sam przejazd nią juz można zaliczyc do atrakcji 😁 a w Kudowie, jak to w uzdrowisku, sporo ludzi przez cały rok.Na Śnieżnik nam zabrakło czasu niestety. Ale cóż, jest po co wracać. Byliśmy w szoku ile na Dolnym Śląsku jest świetnych miejsc do odwiedzenia, przez 10 dni udało nam się zobaczyć zaledwie garstkę. Żal mi było stamtąd wracać ![]() Co do miejsc do odwiedzenia to zgadzam sie z veliką. Nas chyba najbardziej zachwyciły skalne miasta w Czechach. Można je odwiedzić podczas jednej wycieczki, są połączone szlakiem. Tylko ostrzegam, jest tam masa schodów, mi już zaczynały wysiadać kolana ![]() Beatiska a czemu piszą, że w Bieszczadach nie jest tak fajnie? Byłam tam podczas różnych por roku, w październiku też i z każdą wizytą jestem w nich co raz bardziej zakochana moim zdaniem, jest tam tak specyficzny, świetny klimat, którego nie spotkałam nigdy w innych górach. Jeśli nigdy nie byłaś to baardzo baardzo polecam
|
||||
|
|
|
|
#725 |
|
Rozeznanie
|
Melduję 5km biegu i 5km marszu. Fajnie dzisiaj się biegło. Bieg po pracy niestety mi odpadł, bo tego dnia, którego miałam zaplanowany bieg, mieliśmy mały armagedon w pracy, ale buty do biegania się przydały
Tego dnia zrobiłam 28tys kroków. To dopiero mój 7my bieg od powrotu do biegania, ale już widzę światełko w tunelu. |
|
|
|
|
#726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak mialam swietalko to smihalam jak szalona az sie nie pochorowalam ale wracam juz na dobre toryWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Aoropo gór to sobie wkrecilam powiem szczyt to zdobycia. Duży, ale łatwy Nawet patrzyłam jak tam są ekspedycji. Twa 17 dni, plus podróż nie wiem co ja w tym czasie z dziećmi miałabym zrobić. nie ma cen na stronce wiec może takie ze zanim się dorobić to dzieci się wyprowadza
Edytowane przez dziunkowa Czas edycji: 2019-10-02 o 20:02 |
|
|
|
|
#728 |
|
Winter is coming
|
Dziunkowa jaki? Ja mam masę górskich marzeń, nieograniczona ilość, coś jak biegow do zaliczenia😅 właśnie dziś układałam trasy na najbliższy wyjazd i jak zwykle jadę na zbyt krótko
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może przy okazji Książ-zamek-Czocha tez super sprawa, Świeradów ZdrójAlbo Dolomity, własnie kuzynka mi wróciła z okolic Bolzano-no miód na oczy
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
Ooooo ale ambitnie!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie rozerwana jestem ostatnio. Jest tyle miejsc które chciałabym odwiedzić, tylko nie wiem jak to upchnąć w ograniczoną liczbę wolnych dni. I funduszy U mnie wrzesień był mocno chodzony. Garmin pokazuje na liczniku 300 km i prawie 1300 pokonanych pięter. Niestety w tym jest tylko 13 km biegu ![]() W październiku obiecuję biegową poprawę ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Oo ambitny plan 😊 powodzenia w realizacji 😊 Edytowane przez carmen_20 Czas edycji: 2019-10-03 o 09:03 |
|
|
|
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie dziewczyny, z czego korzystacie mierząc czas, dystans itd? Jakiś zegarek/opaska? Znacie może coś godnego polecia (i niezbyt drogiego) dla początkujących osób? Chciałabym coś kupić dla mojego faceta i przy okazji sobie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz mam garmina fenix 5s, jestem w nim totalnie zakochana |
|
|
|
|
|
#735 |
|
Winter is coming
|
carmen jadę z trzylatką więc plany planami, a jak będzie to się okaże. Nr 1 to broumovskie steny właśnie, chcę jeszcze wejść na Szczeliniec, odwiedzić Błędne skały, skalne grzyby, Teplice, radkowskie skały. W sobotę jedziemy do twierdzy srebrna góra bo tam mam półmaraton, więc się poszwędamy po okolicy jak skończę.
Marina ja mam garmin forerunner 235, jestem bardzo zadowolona, ale też trochę kosztował. Zapisałam się na półmaraton ślężański
Edytowane przez velika Czas edycji: 2019-10-03 o 11:57 |
|
|
|
|
#736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za polecenie okolic Kotliny Kłodzkiej. Jak siądę, to na spokojnie zobaczę Wasze propozycje. Jakby co będę pytać dalej.
Carmen a jak korzystanie z aplikacji Polar vs Garmin? Mam Polara, a teraz mam zniżkę na najnowsze modele Garmina i nie wiem czy się pokusić. Chciałabym też zegarek do noszenia, ale najbardziej podobają mi się w kolorze pudrowego różu, a taki kolor mają zegarki mniej zaawansowane do biegania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Zarezerwowalam nocleg. 170 eu ze śniadaniem za 4 noce. Nie dużo.
|
|
|
|
|
#741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
analizowałam swoje treningi na kompie na stronie polara lub na endomondo. Tak mi najwygodniej. W aplikacji garmina jest sporo bajerów, różnych zestawień, statystyk ale jeśli chodzi o analizę konkretnego treningu to Ci nie powiem bo nie bardzo miałam co analizować ostatnio wiem że na telefonie na pewno jest mało wygodne np. Sprawdzenie tempa wybranego odcinka, ale jeszcze nie sprawdzałam co można wyciągnąć podczas analizowania treningu na stronie garmin connect. Też szukalam ładnego zegarka do chodzenia i w moim chodzę non stop, nie rozstaje sie z nim i moim zdaniem pasuje do wszystkiego ![]() Ja dzisiaj delikatne 6,5 km. |
|
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Carmen a długo już korzystasz z Garmina? Z GPSem w nim jest ok? Robisz pomiar tętna z paska, czy zegarka, dobrze odczytuje?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Ja korzystam z runkeeper i ructactic. Aplikacje, na zegarek kasy mi szkoda
|
|
|
|
|
#744 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wiec zakladam, że wskazuje dobrze. Mierzę z nadgarstka.GPS mierzy bardzo dobrze. Ma też tryb UltraTrac, świetny na długie biegi lub wędrówki. Na tym trybie GPS jest mniej dokładny ale za to bateria trzyma bardzo dlugo. Edytowane przez carmen_20 Czas edycji: 2019-10-04 o 08:13 |
||
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Melduje 11,6 km |
|
|
|
|
|
#746 |
|
Rozeznanie
|
6,5km biegu i 5km marszu. Ale biegło się baaardzo ciężko, pewnie przez to, że dzień wcześniej miałam imprezę... Już zapomniałam jak takie rzeczy mogą mieć duży wpływ na treningi.
Co do zegarków to też mam Garmina ale Fenix 3, jest trochę większy niż 5, ale i tak go uwielbiam. carmen_20, jaką masz kolorystykę? |
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Carmen dzięki. Kurde szkoda mi trochę kasy, ale z czasem będę musiała wymienić ten obecny zegarek, a nowy do końca października mogę kupić z super zniżka. Muszę jeszcze pomyśleć. Bo bardziej nowy telefon by się przydał niż zegarek
![]() ____ Ja bez zegarka nie wyjdę na trening. Jak wspomnę sobie czasy biegania z telefonem, to od razu mi się nie chce nawet biegać. Zegarek jest bardzo wygodny, z nim to można nawet fikołki robić, bo w niczym nie przeszkadza. Takie biegowe, podstawowe to od 200-300 zł można kupić. A takie już spoko, które mają dużo funkcji, to już od 450 zł. To uważam że nie dużo. Mój M400 z paskiem tętna kosztował około 500zl 3 lata temu i dalej chodzi, ale już mi się nudzi Teraz pewnie jest taniej. Wszystkim polecam, nawet najtańszy biegowy zamiast telefonu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Dzisiaj 7km. W niedzielę start "życia". Masa przygotowań. Systematyczność przez kilka tygodni, nieopuszczony ani jeden trening... A formę w tym tygodniu czuję średnia. 3 tyg temu było o wiele lepiej. Nie czuję motywacji, za to czuję niepotrzebna presję, która mnie nie mobilizuje. Trzymajcie kciuki za niedzielę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fakt że są mocno zadeptane, ale o tej porze roku może być już mało ludzi i tak cudnie. Kocham Bieszczady nawet w listopadzie kiedy jest łyso i mało głowy nie urwie na połoninach Jedyny minus jaki można znaleźć to to że nie ma tam schronisk (jedno na szczycie i jedno pod o ile dobrze kojarzę). |
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś mi nie po drodze, a z Wrocławia jednak ładny kawałek...a jesienią na zdjęciach są piękne
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
BEATISKA kciuki.
Mnie coś dzisiaj nogi bolą. U jakoś tak szynie w kościach kręci. Oby nie jakieś grypsko |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

ja tam nocowałam i w kwaterach, i w schroniskach, w różnych miejscowościach, zawsze jeżdżę w inne miejsce. Tym razem jedziemy do Radkowa.
koniecznie z wizytą w schronisku hehhe
jak chcesz poczuć klimat końca świata to Bielice i szczyt Kowadło 

Pięknie tam. Masz jakieś sprawdzone miejsca, gdzie się zatrzymać/jakie miasto, gdzie nocleg,gdzie jeść, jak to sobie ułożyć na 4-5 dni/ co najbardziej polecasz zobaczyć? bo wszystkiego nie zobaczymy.

analizowałam swoje treningi na kompie na stronie polara lub na endomondo. Tak mi najwygodniej. W aplikacji garmina jest sporo bajerów, różnych zestawień, statystyk ale jeśli chodzi o analizę konkretnego treningu to Ci nie powiem bo nie bardzo miałam co analizować ostatnio
fakt że są mocno zadeptane, ale o tej porze roku może być już mało ludzi i tak cudnie. Kocham Bieszczady nawet w listopadzie kiedy jest łyso i mało głowy nie urwie na połoninach
jakoś mi nie po drodze, a z Wrocławia jednak ładny kawałek...a jesienią na zdjęciach są piękne