|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019
- część 3.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4352 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mamy grudniowe 2019
- część 3.
Cytat:
No nie mogę, padłam ![]() ![]() ![]() dobrze, że to tylko brak paliwa ![]() Cytat:
Cytat:
Mam podkłady 40x60 z akuku chyba, zamawiałam z Gemini razem z resztą rzeczy. Prześcieradełko jakby co też mam, ale zobaczymy jak się to sprawdzi w razie co jeszcze tetrę lub flanelę można podłożyć ![]() Mam katarek plus. Cytat:
Cerata mało przyjemna dla dziecka bo zimna, dlatego lepiej podłożyć chociażby pieluszkę tetrową. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-10-07 o 19:46 |
||||
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
jak Ci idzie wyprawka? Wszystko gotowe? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Chryste, wyzione dzis ducha. Sapie jak parowóz... nogi na noge nie moge założyć. Mam wrażenie ze brzuchem bede haczyc o kolana zaraz. Rafi Ty dzis mialas miec usg czy za tydzien w Poniedzialek? W kazdym razie nie puszczam kciukow. Ja jeszcze godzina w pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Mi też brzuch zaczyna ciążyć, nie mogę się już wcale schylić ani zgiąć, bo mały protestuje. Najgorsze jest to, że nie mogę złapać głębokiego oddechu i też sapie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4355 | |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Cytat:
) generalnie większość rzeczy kupionaOstatnio kupilismy misia pozytywke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Ja mam koszule z dolce sonno.
Na przewijak będę kładła pieluchę tetrową. Z tymi podkładami na dłuższa metę to droga sprawa, bo po każdym zasilaniu podkład do kosza. A wydaje mi się że przy chłopcu to sikanie przy przebieraniu jest na porządku dziennym. No i zwiększa się przy tym produkcja śmieci, których przy pampersach i tak będzie sporo. Z kolei słyszałam, że pokrowce i prześcieradełka to dużo roboty bo trzeba mieć kilka na zmianę, właśnie z tego względu jak dziecko zasika albo coś. Ale osobiście nie testowałam tylko słyszałam takie doradztwo. Mnie dzisiaj TŻ pyta czy jedzenie pączka na pół leżąco sprawia mi taki problem bo sapię przy tym jak parowóz 🤦 i wtedy zrozumiałam, że tak sprawia mi to problem bo ciężko mi złapać oddech jedząc ![]() Pati, śmieszna sprawa z tym samochodem, ale u nas niedawno była ta sama sytuacja. Zepsuł się pływak i pokazywał w drugą stronę, że jak nie było paliwa to wskazywał pełen bak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4357 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Dobra zamówiłam te koszule z dolce sonno
. Pamiętałam że jakiś czast temu polecałyście jakieś z allegro, a nie pamiętałam ich nazwy... Wiem, wiem mogłam użyć lupki... Przepraszam ![]() Co do ruchów to ja od wczoraj je slabiej czuje, i jak już się wsłucham to są one jakioś tak bardziej wewnątrz mnie... No i dziś Antek sie tak dziwnie ułożył, że nie mogłam się schylić by dać psu miskę... Musiałam kucać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
#4359 |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Przypomnijcie prosze jaka wit d polecalyscie
bylam zdecydowana na vigantol ale nigdzie nie ma, apteki tez nie moga zamowic.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4360 | |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
#4361 | |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Jedzenie pączka w pozycji pół leżącej? Haha, chciałabym. U mnie pozycja półleżąca w ogóle nie wchodzi w grę, duszę się.
Arya, mam tak samo. Źle się czuję dzisiaj. Ani się schylić, ani się położyć, problemy z oddychaniem i ogólnie bida. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4365 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Melduję się po wizycie. Miśka ma 1670g. Ponoć długa bo kość udowa- 6cm. Szyjka ma 3cm. Miałam dziś ktg i zapisały się jakieś lekkie spiecia ale nic niepokojącego. Kolejna wizyta za 4 tyg A w piątek idę na usg 3d jeszcze.
ja też mam problem z schylaniem. Nasze dzieci po prostu dbają o nasze prawidłowe postawy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Gosia z tymi śmiećmi/śmieciami (jak jest poprawnie?) To masz akurat racje. Choc wydaje mi sie ze my nie zuzywalismy tych podkladow jakos mega dużo, hmmm. A jak byla wylewajaca kupa czy cos , to bylo wybawienie razem z pampkiem i calym syfem zwinac w kulkę i do kosza. Tak ja to wspominam. Super sie tez sprawdzają poza domem, gdzie nie chcesz komus kanapy zapaskudzic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4367 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Od kilku dni jedyna pozycja w której w miarę lekko mogę oddychać to lewy bok. Żadna inna nie wchodzi w gre. Przytyka mnie.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Nie, nie, nie. I teraz co? Jade po pracy do Kauflandu po torcik czekoladowy taka mam ochotę, a teraz jeszcze paczki! Nieeee
![]() ![]() będę się toczyć.! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4369 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
W ogóle gdyby nie dzisiejsze ktg i te spiecia które się zapisały to nawet nie wiedziałam jak odczuwa się macice. Jakoś inaczej to sobie wyobrażałam. Zmartwilam się ta szyjka trochę bo poprzednio ponoć była ok 6cm (o ile to możliwe że taka długa może byc) A dziś 3cm. Fakt. Ostatnie 2 tyg były intensywne ale od dziś już zwalniamy obroty. Trudno, najwyżej zrobi się burdel w domu
|
|
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
ale jaja z tym paliwem ![]() Dobrze że to tylko taka drobnostka, sporo zaoszczędzicie ![]() Witam nowa mamę ![]() Oszaleje dziś, od tego wycierania nosa zrobiły mi się pod nim takie białe krostki (coś ala opryszczka) swędzi jak cholera, na dokładkę opryszczka na ustach tez jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4372 | |||
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Ja już w żadnej pozycji nie czuję się lepiej. Jak leżę na lewym to zaraz mnie kopie bo mu nie pasuje ![]() Cytat:
Mam tak od wczoraj i nie wiem czemu wydaje mi się, że lepiej już nie będzie Mały coraz cięższy i dłuższy, a miejsca coraz mniej ![]() Cytat:
Super, będzie długonoga córcia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Ja dzisiaj miałam zachciankę na snickersa, to teraz mam po nim zgagę i cofkę. Brawo ja ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019 ❤ - część 3.
ja mam ochotę na loda na patyku z lidla w białej czekoladzie z migdałami
ale sklep daleko a TZ brak ale jutro na pocieszenie kupie sobie biała czekoladę ![]() ja jutro mam wizytę i się dowiem jak ta krzywa wyszła
|
|
#4374 |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Jestem po usg i mam mieszane uczucia. Z jednej strony ulga, bo dziecko rosnie-nie jakoś rewelacyjnie, cały czas trochę powyżej 10 centyla ale póki co nie hamuje. Waga 1600, 31+5 więc liczyłam na więcej. Pofobno na hipotrofika nie wyglada ale ja nie czuje się jednak całkowicie spokojna więc umówiłam się za półtora tygodnia do tego magika od usg znowu. Trudna ta ciąża, oj trudna .
|
|
|
|
#4375 | |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
#4377 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
No to faktycznie o kant ..upy potluc takie pomiary.
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Grunt, że rośnie Ja trochę nie kumam tego, że poniżej 10 centyla bo wszędzie gdzie widziałam tabelki z podziałem na tygodnie i wagę to mówiły zupełnie co innego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4379 |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Rafi najważniejsze, że rośnie
![]() Ale smaka robicie, a ja na diecie ![]() Wkurzyłam się dzisiaj. Najpierw auto nie odpaliło, akumulator siadł to potem w przychodni nie załatwiłam pasków do glukometra, bo lekarka nie widzi podstaw do wydania mi recepty WTF?! Co za niedouczone babsko, wystarczy jeden przekroczony pomiar i jest cukrzyca, a ona ma wątpliwości! Mało tego, ginekolog, diabetolog stwierdzają cukrzyce, nawet w wypisie ze szpitala mam to rozpoznane, a ona ma wątpliwości a najbardziej wkurzyło mnie to, że ona chyba oczekiwała że ja będę prosić, błagać ją o tą receptę ![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Rafi no kurczę, wg mnie nie masz powodów do obaw. Ale dobrze ze to konsultujesz jesli bedzie Ci po tym lepiej i bedziesz spokojniejsza
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() tez bym sie wkurzyla, co jej zależało? I co, teraz musisz kupic 100proc?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

- część 3.

mialam tez wieksze ale bez sensu w sumie , niepotrzebnie marnotrawi się , wieksze nie sa potrzebne.
u mnie one sa tansze. Ja place cos 2€ za paczke :/ strasznie drogo macie w Polsce. Masakra! Wrzucam dla porównania ceny.
buuu. Jak zawsze coś do zamartwiania. 

przyszła mama Antosia 
jak Ci idzie wyprawka? Wszystko gotowe? 

ale jaja z tym paliwem 

Mały coraz cięższy i dłuższy, a miejsca coraz mniej 

ale jutro na pocieszenie kupie sobie biała czekoladę 

a najbardziej wkurzyło mnie to, że ona chyba oczekiwała że ja będę prosić, błagać ją o tą receptę