|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019 ❤ - część 3.
Właśnie, kurde, filtr do wody miałam kupić ;p
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019
- część 3.
Voice a ty brałaś może pod uwagę poród w Mysłowicach? Daleko masz? Tam podobno maja rewelacyjna porodówkę ze świetnym personelem, który mocno współpracuje z rodząca. Dziewczyny z Krakowa tam jeżdżą rodzic, bo u nas nie ma takich miejsc.
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Nie wiem teraz czy moje zafiksowanie nie tym miejscu to intuicja, która mi podpowiada, że tam właśnie będzie dobrze (dodatkowym plusem dla mnie jest bliskość tej placówki) czy sobie po prostu coś ubzdurałam. Niemniej, wezmę pod uwagę Twoją opinię o Mysłowicach i wybadam jak to wygląda.
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
ja już po wizycie, krzywa mówi, że ok takze moge jesc ale ogolnie znowu przytyłam 2,5 kg w 3 tygodnie!!! kurde masakra jakaś
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
ale trudno, chyba sie w koncu zmusze do chodzenia na basen i jakiejs gimnastyki w domu bo z czekolady chyba nie zrezygnuje
|
|
|
#4477 | ||
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
a liczyłam ze będzie z głowy.Cytat:
Masz za sobą jakieś poronienia albo większe problemy czy czemu w sumie wszystko tak rozkminiasz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4478 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
Z tego co ja czytałam to właśnie dla niemowlaka do Ok 9-12 miesiąca życia jest ważny twardy materac żeby kręgosłup się dobrze rozwijał a nie zapadał w materacu, także radziłabym jeszcze poczytać na ten temat ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Właśnie też tak czytałam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Czy tylko ja mam dzis taki jakis depresyjny nastrój? Jestem jakas Przybita, fizycznie i psychicznie niezbyt ruchawa.
Lezec i patrzec w sufit. Nic nie robie dzis a jestem taka zmeczona. Chyba wychodzi ta moja praca itd.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Znowu mam skurcze w dole brzucha dzisiaj. Jeden mnie aż położył
Dobrze, że już jutro wizyta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4482 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
Nie tylko ty ![]() Dzisiaj byli w pracy koledzy, mieliśmy naradę odnośnie przekazania mojej pracy, już tylko 7x tam idę i z głowy. Ale cały dzień gadania, w dwóch językach na raz, pęka mi mózg prawie nic nie wypiłam w pracy, bo ciagle bieganie jak ze sraczka, już mam tego tak dosyc ![]() Na zewnątrz leje, w domu klasyczna wtorkowa awantura o tablety, sąsiadka z góry ma imprezę techno. Chyba się pojadę karnac autem gdzieś, bo zwariuje :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4484 | |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4485 | |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Cytat:
Ale żadnej do dzisiaj nie trzyma czy może jeść ryż czy nie![]() W każdym razie odłóż neta, z tego też się leczyłyśmy dość długo tutaj bo głupot nie brakuje. Ja np wczoraj przeczytałam na temat dźwięków z brzucha, że dziecku się łamią kości Gdybym miała choć trochę mniej wyobraźni to bym pewnie już jechała na IP. No gdzie kości się łamią matko polko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
spokój nas tylko uratuje
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Szczerze powiem, ze nie pamietam takich szczegółów. Jesz bardzo dużo opowieści porodowych z tego szpitala na Błękitny Poród na fb (wyszukaj po #myslowice). Na pewno dziewczyny tam rodzą, bo są tam świetne sale, dobrze wyposażone, cudowne położne z aktualna wiedza, realnie możliwy poród w wodzie i w wybranych przez siebie pozycjach, interwencje medyczne sprowadzają się do tych rzeczywiście niezbędnych, ochrona krocza itp. Najlepiej sama poczytaj z relacje z tej porodówki i sobie ocen, czy na tymmwasnie ci zależy
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
poczytałam juz troche na ich stronie i na fb ale nie patrzyłam na grupe, musze poczytac, ale znieczulenie faktycznie jest tylko trzeba przyjechac na konsultacje wczensniej
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Dla mnie z tym ryżem to jakas abstrakcja, chiński naród powinien wyginąć a się mnożą jak króliki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
#4492 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Jedyne o czym marzę to zeby w końcu się wyspać, ale jak na razie to mi to nie wychodzi. Dodatkowo Wy już prawie wszystkie cala wyprawkę macie skompletowana a ja nie mam ani ochoty ani czasu żeby ją ogarnąć i trochę mnie to dobija ![]() Ja jem ryż normalnie, jakoś nad tym się nie zastanawiałam. Fakt nie jem tylko surowego mięsa i ryb, makrele zjadłam przez cala ciążę raz, ale nie jem w sumie dlatego ze nie mam na nią ochoty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4493 |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Ja juz przestalam przejmowac sie ile tyje i nie zaluje sobie slodyczy
jak nie teraz to kiedy? Jestem pewna ze przekrocze 20kg. Nigdy mnie az tak nie ciagnelo do slodkiego. A teraz kilka razy dziennie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Hahaha, jesteście boskie z tym ryżem i Chińczykami.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Misiaq z tym łamaniem kosci to chyba będziesz hitem głupot wyczytanych w ciąży w Internecie
Maz zlozyl komode, ja i moje obliczenia przewijak nie wejdzie w szczelinę![]() 🤪Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam czas a jakoś się nie mogę za to zabrać, głownie chodzi mi o wózek i fotelik prać też mogę a jakoś tego nie robię ![]() Cytat:
bo ja to swojego rozumu nie mam i zaszyje się w dziale ze słodyczami ) tylko braku ruchu, od 13 tc jestem na zwolnieniu i mój ruch naprawde jest ograniczony do minimum i po prostu źle mi z tym, kiedyś byłam bardzo aktywna a teraz to ja nawet nie wiem ile kroków dziennie robie
|
|
|
#4497 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Witam się po przerwie. Czytałam, ale jakoś nie mogłam się wstrzelić w wątek 🤷☠♀️ nic ciekawego, dobrego się nie dzieje. Wizytę mam za tydzień. Czekam cierpliwie..dni jakoś wolno lecą, chyba przez tą mało jesienną aurę 🤷☠♀️
Cytat:
może nie 38, ale 37 pewnie ma.Smerfetka poprzednio miałam katarek plus, teraz kupiłam standard i szczerze prócz trochę innej budowy, nie widzę różnicy. Nie potrzebujesz już nic poza zestawem, który kupisz. Katarek podłączasz do końcówki rury od odkurzacza i gotowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
A dobrze kojarzę, ze ty do SR nie chodzisz przy tym szpitalu? Najlepiej byłoby pewnie dotrzeć jakoś do autorek tych postów, ale wiem, jakie to jest trudne :/ stronkę gdzierodzic.pl pewnie znasz?
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Przewijak mial być w miejscu gdzie worek z ciuchami na 1 zdj. A wyszło jak wyszło i bedzie tak
Szkoda ze zadna blisko nie mieszka, bym oddała te kubełeczki bo nie moge ich zamontować za to w układzie jak na drugim zdjeciu mega wygodnie bedzie mi z szufladami sie wyciągało , bo się cala otwiera. . . Bajzel , ale od jutra postanowilam prać. tak mnie naszło.... Screenshot_20191008-203441_Gallery.jpgScreenshot_20191008-203428_Gallery.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

- część 3.

ale ogolnie znowu przytyłam 2,5 kg w 3 tygodnie!!! kurde masakra jakaś

ale trudno, chyba sie w koncu zmusze do chodzenia na basen i jakiejs gimnastyki w domu bo z czekolady chyba nie zrezygnuje
a liczyłam ze będzie z głowy.

Dobrze, że już jutro wizyta. 

Ale żadnej do dzisiaj nie trzyma czy może jeść ryż czy nie

przewijak nie wejdzie w szczelinę
🤪
bo ja to swojego rozumu nie mam i zaszyje się w dziale ze słodyczami
może nie 38, ale 37 pewnie ma.
tak mnie naszło....
♀️ nic ciekawego, dobrego się nie dzieje. Wizytę mam za tydzień. Czekam cierpliwie..dni jakoś wolno lecą, chyba przez tą mało jesienną aurę 🤷