|
|
#571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Moja kuzynka pakowała torbe do szpitala 2dni po swoim terminie
, ale ona zawsze na wszystko ma czas . Właśnie posegregowalam wczorajsze zafarbowane pranie na kupkę rzeczy, które wyglądają ok i rzeczy które wyglądają źle... Tą grupkę złych chyba wypiorę jeszcze raz na programie z aktywną pianą i trudnymi zabrudzeniami... Jak to nic nie da to przejde sie do rossmana po te chusteczki co Pati wstawiała, a jak i to nic nie da to chyba wywale...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#572 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Przez pępek?! Ja od zawsze uważam, ze dzieci powinny wychodzić przez pępek! On wydaje mi się o wiele bardziej elastyczny, niż podwozie .Btw... wczoraj przy okazji drenażu moja fizjo pokazała mi, jak poprawnie powinien wyglądać masaż krocza. W poprzedniej ciąży trochę się tam masowalam, chcieć nieregularnie. Od wczoraj wiem, ze nie miałam pojęcia, jak się to poprawnie robi ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Proponuje naciagnac na materac... i poczekać kilka dni ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Ojej... a nie szkoda ci będzie nowych, dobrych ciuchów?
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Okna? Ja umyłam tylko od środka, bo nie mogłam znieść kurzu
Resztę zostawiam dla małżonka. Nienawidzę tego robić i ciąża to jedyny moment kiedy mogę bez wyrzutów sumienia odmówić zupełnie tego przedsięwzięcia.Torbę chciałam na próbę spakować już w tym tygodniu, bo nie mam pojęcia co brać w końcu do tego szpitala i w co się zmieszczę.
|
#574 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
perfekcyjnej pani domu ze mnie nie będzie ![]() Cytat:
Jednak cofam pytanie...odpaliłam na yt filmik i nawet przy gumkami się udało za to oglądam czwarty raz jak to dziadostwo złożyć i z moja sprawnością manualną chyba się nie uda ![]() zostawiłam mężowi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#575 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#576 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Po posiłkach jest ok, nawet jak się zje coś powiedzmy mniej dozwolonego, to zawsze jest opcja iść na jakiś spacer itp. i cukier będzie niższy, a na ten na czczo nie ma lekarstwa Idę na spacer i przy okazji odbiorę paczkę z paczkomatu, chyba przyszedł śpiworek. Mam nadzieję, że będzie dobry
|
|
|
|
|
#577 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja za okna się na razie nie zabieram, dopiero bliżej terminu żeby wywołać. Poza tym zaczynają mnie martwić coraz częstsze skurcze. Nie wiem czy to te przepowiadacze, ale wczoraj wieczorem złapał mnie dodatkowo straszny ból miesiączkowy.
Nie mam pojęcia jak się wykonuje ten masaż krocza. Czytam i czytam i nic z tego nie rozumiem i tak. Chyba bym jakiś film instruktażowy musiała obejrzeć ![]() Ja zamierzam spakować torbę na początku listopada. Ale najpierw muszę wyprać wszystkie te szpitalne rzeczy i poszykowac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Właśnie ja pamietam, ze poprzednim razem szukałam takiego filmu (a nie tylko obrazków) i wtedy dooope znalazłam :/ Teraz chciałabym podejść do tego masażu jednak poważniej i postanowiłam, ze już od teraz masuje zewnętrznie (z olejkiem migdałowym) a po skończonym 35tc jadę z pełna para. Zobaczymy, czy odczuje jakieś efekty...
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
u mnie akurat od początku ciąży lepiej mi z rękami w górze (choć zawsze miałam je słabe) niż się schylac, kucac itd nawet był czas, ze spałam na plecach z rękami wyprostowanymi za głową co absolutnie przed ciąża mi sie nie zdarzało
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Współczuje z tymi cukrami a diabetolog nie podpowiadała jakiś posiłków nocnych? Może tu jest problem ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#582 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
jutro mam dzwonić do niej jeśli dalej będzie powyżej 90, zobaczymy co mi powie Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#583 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Bylam sluchajcie w Firmie.
Oddalam klucze , porozmawiałam i pożegnałam się z szefem. Ach jak miło było. To taki fajny facet. Powiedział ze beda na mnie czekać i ze nie zamierzają szukac nikogo na moje miejsce bo sa bardzo zadowoleni. Życzył wszystkiego dobrego dla mnie i dla Dzidzi. Cytat:
Cytat:
narazie mam kupioną nową bieliznę tak zeby byla i lezala bo cos czuje czeka mnie leżenie z ciśnieniem ;( na początku listopada wybieram sie do PRIMARK po nowe pidzamy ale jakies takie rozpinane od góry bym chciala z krótkimi spodenkami. Kupie tam tez klapki pod prysznic od razu. I pewnie jakies inne ☠☠☠☠☠☠☠y. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#584 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Midusia opisz proszę krok po kroku jak robi się ten masaż poprawnie ![]() ![]() Ja tez chciałabym robić, ale nie wiem jak się do tego zabrać ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
To prawda, niektóre kobiety jednak powinny na siebie w ciąży bardziej chuchać, ale ja nie wiem czy mnie osobiscie bardziej zmeczy mycie okien czy bieganie i zabawa ze starszakiem 🤷☠♀️
w sumie wiem, jestem pewna, ze to drugie. Podnoszenie do fotelika itp itd. A szyjka dluga i bardzo twarda. Wiem tez ,ze nie wszystkie tak mają i trzeba na siebie uwazac. Ja juz jestem jakas wewnetrznie spokojna. Wiem, ze jesli by sie teraz urodzil ma już te 2kg na bank i jakis taki wewnętrzny chiiiiilllll mnie ogarnia.... I rzeczywiście duzo bardziej meczy mnie schylanie się, kucanie... o matko...to jest ma-sa-kra. A jak nie lubicie myć okien to idealny czas aby powyręczać się Tżtami ja lubię ale nie jak pada 🥴Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Ja tez myślę, początkiem listopada się spakowac
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Stres też podnosi cukier może trzeba chwilę czasu, żeby zadziałała insulina? czy to powinno być odrazu widoczne po jednym wkłuciu ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#588 | ||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Udało mi się i zapisałam się do położnej do porodu, do której chciałam 🥰 we wtorek jadę do szpitala się z nią spotkać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] |
||
|
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Hej dziewczyny!!
Ale piękna pogoda dziś U mnie też pranie dziś w ruch poszło, nawet pościel zmieniam, mam nadzieje ze mi wyschnie przez cały dzień ![]() A ja nadal mam tą okropną zgagę No nic nie pomaga, jem mało naprawdę, kawę dziś odpuściłam, Rennie nie pomaga żałuję że wczoraj kawę piłam, pewnie trochę pogłębiła mi to cholerstwo.... rano zjadłam tylko trochę kaszy mannej na śniadanie... dziewczyny, co jeść przy zgadze? ![]() Alicjawkrajnieczarów - współczuję Ci tej cukrzycy Może trzeba troszkę czasu, żeby dieta, którą teraz stosujesz, zadziałała na te skoki cukru? ![]() PATI, super Twój szef zareagował !! Bardzo miło ![]() Dziewczyny, a ja mam pytanie jeszcze odnośnie snu maluszków Co kładziecie jeszcze na materac w łóżeczku? Jakiś ochraniacz + prześcieradło??
|
|
|
|
#590 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
|
|
|
|
#591 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Tak, ja kupiłam taki podkład https://motherhood.pl/sklep/bawelnia...o-120x65cm-34/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#592 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Madd, mnie na zgage nie pomaga nic. Ani jedzenie, ani niejedzenie. Zadne graviscony, woda z soda ani rennie. Trzeba to przetrwać.
|
|
|
|
#594 | |||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#595 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Ja będę dawać podkład i prześcieradło do łóżeczka i tyle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#596 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
ale jest taka piękna pogoda że wszystko schnie raz dwa, więc szkoda nie skorzystać.Poza tym zobaczyłam ile jednak tego mam i że wszystko chcę wyprasować, a z tą bolącą ręką będzie ciężko. Muszę kogoś zorganizować do pomocy
|
|
|
|
|
#597 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Ola, ja też nie ruszyłam z praniem. Cały czas liczę, że zdążę że wszystkim
zostało rowne 7 tygodni do ptp i nie chciałabym rodzić ani dnia wcześniej. Dziewczyny, czy Was też tak dusi w piersiach? Zwłaszcza przy lezeniu na wznak nie mogę złapać oddechu. Zadyszke mam po wejściu na 1 piętro. |
|
|
|
#598 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Ja akurat wolałam to zrobić wcześniej, ale jest jeszcze trochę spraw, czy rzeczy do kupienia, które zostawiam sobie na listopad/grudzień. Również będę dawać jedynie podkład i prześcieradło
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
zdarzysz zdarzysz. Ja mam pewnie 2-3 pralki prania i potem prasowanie. Myślę że w góra 2 dni to ogarnę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#600 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Chyba niepotrzebnie kupowałam śpiworek do wózka
Co byście zrobiły na moim miejscu? Wrzucam foty obydwu śpiworków
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

-część 4.
, ale ona zawsze na wszystko ma czas
. Właśnie posegregowalam wczorajsze zafarbowane pranie na kupkę rzeczy, które wyglądają ok i rzeczy które wyglądają źle... Tą grupkę złych chyba wypiorę jeszcze raz na programie z aktywną pianą i trudnymi zabrudzeniami... Jak to nic nie da to przejde sie do rossmana po te chusteczki co Pati wstawiała, a jak i to nic nie da to chyba wywale...

dzisiaj i mnie i narzeczonemu śniło się, że się Maks urodził, u mnie wręcz wyglądało to tak, że się wyłonił przez brzuch. Zaczął wychodzić najpierw nos 
.
Resztę zostawiam dla małżonka. Nienawidzę tego robić i ciąża to jedyny moment kiedy mogę bez wyrzutów sumienia odmówić zupełnie tego przedsięwzięcia.
perfekcyjnej pani domu ze mnie nie będzie
tulam
na szczęście po porodzie wszystko mija 

a diabetolog nie podpowiadała jakiś posiłków nocnych? Może tu jest problem ? 

jutro mam dzwonić do niej jeśli dalej będzie powyżej 90, zobaczymy co mi powie
i ze nie zamierzają szukac nikogo na moje miejsce bo sa bardzo zadowoleni. Życzył wszystkiego dobrego dla mnie i dla Dzidzi.