|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy powinnam odejść od męża?
Nie, nie, wolalabym zabrac rzeczy jak go nie ma. Chcialabym tylko miec swiadomosc, ze wrocil do domu i nic mu nie jest, rozmowic sie z nim krotko i zwiezle, postawic kropke.
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
On jest dorosły,nic mu się nie stanie. Nie martw się o niego bo i on o Ciebie się nie martwi. Ma Cię głęboko w tyłku, a Ty chcesz zaginięcia na policji zgłaszać,po co, żeby się ośmieszyć? Jakoś jego mama nie ma takich pomyslow.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#94 |
|
.
|
Spoko, gdyby coś mu się stało to na pewno byś o tym wiedziała.
Jak wywaliłam faceta z domu z powodu alkoholu to musiał minąć MIESIĄC, żeby zaczął się ogarniać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyno bądź twarda. Ważą się Twoje losy.
|
|
|
|
#96 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 16:31 |
|
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyno trzymaj sie. Nie wiem co czujesz bo nigdy w takiej sytuacji nie bylam ale podejrzewam ze musi to byc dla Ciebie straszne przezycie i targaja Toba emocje, tym bardziej ze wszystko jest na swiezo. Ale dasz rade, masz rodzicow ktorzy Cie wspieraja a to juz BARDZO duzo. Dopiero kilka dni minelo, musich ochlonac. Uwazam ze dobrze postapilas i tak trzymaj, chociaz na pewno bedziesz miala watpliwosci i slabe chwile. Dasz rade!
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Wrocil dopiero wczoraj poznym wieczorem. Plakal i blagal o pomoc. Rozmawialam z nim przez telefon. Jeszcze takiej histerii i takiego placzu nie slyszalam. Serce mi sie po prostu kraje.
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz będzie najciężej. Ja rozumiem, że kochasz męża, że masz jeszcze w sercu nadzieję, podżeganą jego błaganiem. Niestety, moim zdaniem będzie to samo co zawsze, zmiana na 3 tygodnie i powrót do nałogu, a potem całe życie w strachu. Niewielki odsetek potrafi całkowicie zerwać z alkoholem.
Ty walczysz tu o siebie, będzie ci ciężko, bo walczysz z samą sobą.
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tak plakal to bylo mi go straasznie, straasznie zal... Mowil, ze najbardziej sie boi, ze go taka kobieta jak ja zostawi, ze wie ze wszytsko zepsol. Nie moge uwierzyc, ze mnie to spotkalo, cale zycie leglo w gruzach. Ja sie boje, ze sie rozwiode, a potem bede zalowac jak sie dowiem, ze on sobie swietnie radzi itp. Choc chyba najbardziej bym chciala, zeby poszedl na odwyk, doszedl do siebie i potem ulozyl sobie zycie z kims innym, zebym wiedziala, ze nie jest sam. |
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś była w jego oczach "taaaką kobietą" to by nie miał na ciebie wywalone przez tyle czasu, tylko ze zwykłej przyzwoitości zameldowałby, że żyje. Ale nie, nie zrobił tego. W doopie miał twoje uczucia, twoje lęki o niego, wódzia była najważniejsza i jak z nim zostaniesz to dasz mu przyzwolenie, żeby nadal ciebie traktować jak goowno (przepraszam za wulgaryzmy, ale niech dotrze do Ciebie co Ci ten człowiek oferuje. Nie co MÓGŁBY zaoferować jakby bym zdrowy, albo co oferował kiedyś w przeszłości. Teraz w tej sytuacji go oceń i na podstawie tej oceny go traktuj. Liczyć na to, że się zmieni, to jak liczyć na piątkę w kumulacji totolotka. Trafia się częściej niż szóstka, ale niestety nadal zbyt rzadko, żeby na podstawie oczekiwania wygranej układać sobie plan na życie. A Ty właśnie próbujesz samą siebie przekonać, że jak tylko zagrasz w tę grę (wrócisz do niego)to akurat tobie się uda trafić piątkę i będziesz ustawiona do końca życia. Serio?jakie na to są szanse?jakie są przesłanki, żeby w to wierzyć? Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2019-10-21 o 11:36 Powód: Słownictwo. |
|
|
|
|
|
#103 | |
|
.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, gdyby tak się bał o utratę Ciebie to w ogóle nie dopuściłby do takiego przegięcia struny, że odeszłaś, plus zapewne panikowałby od razu po Twojej wyprowadzce. On za to sobie jeszcze pobalował na spokojnie, wrócił, zobaczył, że serio sam musi sobie radzić, nikt go nie opierze, pod nos nic nie poda, do rachunków się nie dołoży, stracił swój komfort, więc nagle dupa mu się zapaliła, że trzeba Cię ściągnąć z powrotem, bo bez Ciebie tak bezproblemowo nie da się pić i mieć wywalone. Tylko o to chodzi, nie łudź się, że o Ciebie jako jego miłość. Do tej pory tą miłością się nie przejmował.
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zielona Driada
|
Manipuluje Tobą. Serio.
Za pierwszym razem jak wrócił pomyślał, że tylko straszysz i jak będzie milczał, to w przerażeniu i strachu o niego wrócisz i Cię tam kolejnym razem zastanie. (I rzeczywiście zamartwiałaś się co z nim, dobrze, że nie wróciłaś). Teraz wrócił drugi raz do domu i zobaczył, że dalej Cię nie ma, więc wykalkulował, że bez płaszczenia się i płaczu łatwo nie pójdzie. Ale nie daj się na to nabrać i nie wracaj. Może teraz mówić jaka jesteś cudowna, wytrzyma może z miesiąc bez picia, a potem jak pójdzie w długą to przez tydzień nie wróci. Nie słowa. CZYNY. Jak nie zacznie się leczyć i nie będzie efektów nie macie o czym rozmawiać, o żadnych powrotach nie ma mowy. Choć ja na Twoim miejscu dałabym sobie spokój całkowicie, nawet jak podejmie leczenie.
|
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
Dwa razy dawałaś mu szansę i się nie przejął. Jak wreszcie się wyprowadziłaś to musiały minąć dwie doby zanim się zorientował. A teraz dzwoni z łzawymi przeprosinami (widzę w tym rękę teściowej, która myślała że inna kobieta będzie go ratować a teraz się wymiksowałaś). Jeszcze chwilę temu byłaś tą złą przez którą pił...
Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, nie poddawaj się! To już nie jest etap „jedno piwko po pracy” tylko etap „chleję bo bez tego nie jestem sobą” na dodatek bez całkowitego zrozumienia problemu. W tym stanie powie wszystko żebyś wróciła bo potrzebuje wyzwalacza, potrzebuje kogoś na kogo może zrzucić winę za picie (to nie jego wina przecież) i kogoś kto go będzie opierał, karmił i utrzymywał. Nie daj się! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#108 |
|
Konto usunięte
|
Nie daj sie kobieto!
Najlepiej wyłącz tel jak możesz aby nikt nie mącił Ci w głowie. I nie wracaj. Boli, poboli i przejdzie. Jak katar jesienny. Popełnisz błąd jesli wrócisz. Ja zawsze uwazam, ze jesli facet sie zmienił będąc z inna tzn., ze ja nie byłam warta tej zmiany. I dobrze, ze z nim nie jestem. |
|
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
Poczytaj sobie historie kobiet alkoholików. W pewnym momencie zorientujesz się, że Twój mąż to wręcz książkowy przypadek i nie zachowuje się tak bo Cię kocha, tylko dlatego że jest po prostu zwykłym alkoholikiem, takim samym jak każdy z tamtych gości z historii. Tu nie ma jakiejś skruchy ani miłości, to jest zwyczajne wyrachowanie. Bądź silna, jesteś na drodze do uratowania swojego życia.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Wam jakie wiadomosci teraz od niego dostaje. Pisze mi zalamany, ze nie moze sobie wybaczyc, ze zrozumial co narobil tak pozno, zebym go nie przekreslala, ze jest alkoholikiem, ze nie chce tak zyc, co on narobil, ze teraz siedzi sam jak palec, ze do konca zycia nie tknie alkoholu.
To wszytsko mnie dobija, ja sie czuje jak w depresji, nie mam sily na nic, wczoraj caly dzien po pracy spalam, wstalam na 2 godziny i znowu poszlam spac, rano nie mam sily wstac z lozka, kreci mi sie w glowie i ciagle chce mi sie spac, pieka mnie oczy... Jeszcze moja mama zaczela mi przytaczac przyklady ludzi z naszego otoczenia, ktorzy wyszli z alkoholizmu, strasznie mnie z tym wkurza, mowi mi "nie wiem, nie wiem dziecko co Ci doradzic, nie podejmuj jeszcze decyzji". Ja chyba oszaleje. Wiecie czego sie boje? Ze w zyciu nie znajde faceta bo bede sie bala, ze tez bedzie alkoholikiem, na punkcie alkoholu mam juz paranoje. |
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyno nie ma na co czekać lepiej odejdz teraz póki nie jest za późno ,ja z doświadczenia powiem ze dla alkoholika nie ma nadziei, pije i będzie pił i pomału będą mu zanikac szare komórki ,agresja po alkoholu książkowy przypadek i rzucanie winy na innych dookoła ,gdyby moja mama miała siłę odejść od ojca alkoholika mogłaby być teraz szczęśliwa kobieta , ale nie chce woli się męczyć zrobiła z siebie męczennice i nie chce dać sobie szansy na normalne życie, ty daj sobie te szanse inaczej zniszczysz sobie życie i będzie juz nie do odbudowania ..
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
W czwartek ma umowiona wizyte u psychiatry w klinice uzaleznien. Wydaje mi sie, ze moja mama mi robi ten metlik... Caly czas byla twarda i nieugieta a teraz sie zachowuje jakby go chciala bronic bo wydaje mi sie jest jej go mega zal. Mnie tez jest zal jak to czytam i ciagle bardzo go kocham, ale myslac glowa a nie sercem nie wiem czy potrafilabym z nim zyc.
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo go kochasz. On też bardzo kocha... alkohol. Póki jest alkohol, póty nie ma wiele miejsca na miłość do Ciebie.
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama została z alkoholikiem niszczac sobie i nam zycie. Dodatkowo sama zaczela pic.
Mnie tez zawsze ojca bylo zal, ale jeszcze bardziej zal mi bylo siebie, straconego dziecinstwa, ktorego nikt mi nie zwroci, normalnej glowy, ktorej nie bede miec juz nigdy, normalnych reakcji i zachowan, tego, ze tez musze sie wiecznie pilnowac bo jestem DDA i na wiele rzeczy reaguje zle. Tego, ze przez ojca brat popadl w ciezkie uzaleznienie. Szkoda gadac. Ojciec tez przestawal wiele razy pic - raz nie pil nawet 7 lat! Ale potem pil cale pol roku ciagiem. Tez plakal. Mowil, ze sie powiesi za to co zrobil. Nie wierz w slowa, to tylko slowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#118 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#119 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Byleś3wrocila i wszystko wróciło do normy. Co ja bym zrobiła? Powiedziałabym mu, że ma znaleźć miejsce na terapię i ją zacząć. Że jeśli mu zależy, jak pisze, to to zrobi. Ze po pół roku bez picia zacznę się zastanawiać nad powrotem. I że pierwsze zerwanie całkowitej abstynencji bedzie oznaczać koniec wspólnego życia. Tak bym zrobiła. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Matce powiedz wprost, żeby ci w głowie nie mieszała. |
||
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj ja ide do psychologa, ciekawe co mi powie. Ja tez zaluje siebie - bo patrze na moja mlodsza siostre, ktora ma faceta do rany przyloz, mysle czemu ja mam takiego pecha? Co robie zle? Moj pierwszy zwiazek rozpadl sie bo moj ex byl uzalezniony od marihuany, palil to jak papierosy i nie widzial w tym nigdy nic zlego. Moj obecny maz - jak go poznalam myslalam, ze w koncu spotkalam normalnego fajnego faceta, po latach okazuje sie, ze jest alkoholikiem. J ajuz w zycius ie z nikim nie zwiaze bo podejrzewam, ze mam teraz zryta psychike.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.