|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam dodać załączniki
Część ubranek będzie eidiec na wieszakach w garderobie, bo mam spory drążek. W sumie teraz większość bluzek, bluz i koszulek J i N jest na wieszakach. Edytowane przez biedro87 Czas edycji: 2019-10-24 o 13:21 |
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
Ja ja miałam minimalne ilości białka w ciąży z N, to mnie gin od razu do szpitala skierował :/
|
|
|
|
#1564 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te leśne są super, u nas też nie ma, więc skończyło się na językowym montessori i jest ekstra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
O widzisz a ja mialam taka "super" pania ginekolog ze to bagatelizowała... w koncu jak spuchlam jednej nocy 5kg mialam rano wiecej niz dzien wczesniej spakowalam sie i pojechalam do szpitala. Powiedziałam ze sie bardzo zle czuje, ze mam bardzo wysokie cisnienie caly czas i ze moja ginekolog to bagatelizuje. Zostawili mnie do samego porodu. Obecna trzyma reke na pulsie i nawet dzis dzwonila jak moje cisnienie. Tak trochę "niebo a ziemia".
Kiedy mogę to czytam, a kiedy nie mogę - też czytam... Edytowane przez PatiPee Czas edycji: 2019-10-24 o 13:19 |
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy jej nie zdejmę, a szufladę pod łóżeczkiem przeznaczę na coś innego niż zapasowe pampersy bo jakoś mnie ta falbana denerwuje. 🤨Takie mam te pudełka https://www.ikea.com/pl/pl/p/glis-pu...QaAsCAEALw_wcB Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja ubranek mam od uja i ciut ciut
tak to wygląda u mnie. Pierwsze zdjecie- pieluchy tetrowe, flanelowe, 30x30 i ręczniczki. Część tych pieluch tetrowych przelożę do koszyczka na komodzie, ale to na świeżo żeby się nie kurzyły. Druga fotka- kocyki, śpiworki, pościele. Reszta to komoda. Pierwsza szuflada- pojemnik z lekami, pojemnik ze smoczkami i zawieszkami, pojemnik z moimi rzeczami (wkładki laktacyjne, lanolina), pojemnik z rzeczami potrzebnymi na codzien- krem do pupy, octanisept itp. po boku termometr. Pozostałe szuflady to rozmiary 56-62 i ciuchy "wyjściowe".IMG_20191024_132358_compress72.jpgIMG_20191024_132418_compress46.jpgIMG_20191024_132346_compress73.jpgIMG_20191024_132437_compress66.jpgIMG_20191024_132450_compress17.jpgIMG_20191024_132458_compress59.jpgIMG_20191024_132505_compress17.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Tak wygląda na ten moment kącik małego. Drukarka musi zniknąć, czekam aż TŻ się tym zajmie
IMG_20191024_133054_compress86.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Gosia o kuzwa!
Ty masz tu ciuchy do 74 czy jak 🤣 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
pierwsza szuflada z ciuchami to body krótki i długi rękaw i spodenki na 56. Druga szuflada to pajacyki, śpiochy, bluzki krótki i długi rękaw- rozmiary 55 i 62. Trzecia szuflada- body i spodenki 62, śliniaki i czapeczki po domu. I ostatnia to ciuchy wyjściowe, niechodki, czapki a teściowa się jeszcze obrazi bo nie chcę wziąć ciuchów jak mi ktoś proponuję 🤣 mam nadzieję, że mały szybko wyrośnie z tych najmniejszych i będę mogła zrobić konkretną selekcję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1571 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Dziewczyny przepięknie macie to wszystko poukładane
![]() swoich szuflad nawet nie pokazuje, bo aż wstyd przy Was ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Powiem tak , Szok ;D zycze Zebys choc raz zalozyla kazdy ciuszek hahaha. Nie no ja rozumiem, kupowanie dla bobasa to przyjemnosc.
dla starszaka tez. ;DWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1573 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
nawet buty, boskie 🥰Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Te ugg sa czadowe 🥰🥰🥰🥰
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie na zdjęciach mnie falbanka nie przekonuje, ale bez niej też kijowo jakoś. Sama nie wiem u nas łóżeczko jest tak na styk, że ja ledwo przechodzę do łazienki w nocy nie wiem jak to będzie, ale inaczej się nie da ![]() Ooo Gosia! To jednak wygrywasz, masz najwięcej ubranek ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamierzam wstawiać pranie raz w tggodniu, bo nienawidzę tego robić 🤣 UGG mam dwie pary jedne brązowe, drugie szare. Szkoda że to ubiorę dopiero bliżej wiosny, albo na przyszły rok bo takiemu maluszkowi nie będę wciskać w to girek, ale niech leżą i czekają ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1577 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Gosiu jak mi się poprawi to wstawię fotę swoich 56 i 62, które mieści jedna szuflada
![]() Cytat:
Wiecie co odwaliłam.. Poszłam się kąpać, stoję pod prysznicem i coś mi nie halo. Wodę z ciepłej przełączyłam na zimną bo zaczynam się dusić. A wcale nie była mocno ciepła o nie. I chwilę później już czuję, że ani sekundy dłużej nie ustoję. No to szybko z szamponem na włosach wyszłam na łazienkę, rozrzuciłam ręczniki i padłam na podłogę bo czułam, że zaraz odpłynę. Na szczęście miałam pod ręką tel i pisze szybko do tż, że będę mdleć jak coś I żeby dzwonił co chwilę bo nie wiem czy nie odpłynę Okręciłam się i przeniosłam na łóżko i półtorej godziny dochodziłam do siebie. W dalszym ciągu nie jest mi do końca ok. Teraz doszła biegunka. I ból jak na okres. I wiecie co.. Dręczy mnie myśl, że to zbliżający się poród. Nie mogę się pozbyć z głowy myśli, że to zwiastun porodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Oby ci się polepszyło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1579 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Jeszcze nie jestem aż tak gotowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1580 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Hej!!
Dziewczyny, zdołowałyście mnie jak Wy macie wszystko pięknie poukładane w szafach!!!! Szok!!!! ja nie umiem tak Krew mnie we wtorek zalała, klnęłam jak szewc, a i tak nie skończylam ukladać, bo też nadostawałam tego wszystkiego pełno (nawet jakie rozmiary 80 mam:/), i już się pogubilam w tym wszystkim , a miejsca w szafkach też aż tyle nie mam Pisałam Wam wczoraj, że mam mega zachciankę na pizzę, poszłyśmy z siostrą, niby dużo nie zjadłam, ale potem w domu p[oprawiłam jeszcze żelkami kważnymi połową czekolady mlecznej no i dzisiaj mam karę w postaci zgagi! Znowu mam karę normalnie za te moje zachcianki...Dziewczyny, a Wy macie te ręczniczki z kapturkiem? Ile sztuk? Bo ja mam dwie, raczej starczy co? |
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ostatnio jak poszliśmy z TŻ na pizzę to wrócił głodny bo zjadłam 5 kawałków, a jemu tylko 3 zostały 🤣 Za to wczoraj złapała mnie zgaga po bananie 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Teraz raz w miesiącu, kiedyś jeździliśmy co dwa tygodnie. Mam już dosyć tego jeżdżenia, mamy swoje sprawy do załatwienia i szkoda nam weekendów. Teściowie tak samo jak i moi. Byli u nas przez dwa lata, jak tu mieszkamy, jakieś 4 razy. Przyjeżdzają jedni i drudzy jak ich oficjalnie zaprosimy Generalnie jak się mały urodzi to ja tam nie zamierzam jeździć, chcą to wiedzą gdzie mieszkamy i mają tyle samo km do nas co my do nich. Ja biorę prysznic zawsze przy otwartych drzwiach do łazienki, żeby mi nie parowało, bo też bywało mi duszno. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
O banan, nawet poza ciąża mam po nich zgagę w ciąży tylko po jabłkach jest ok :/ ostatnio to czego nie zjem to mam zgagę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1583 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Nie przejmuj się u mnie pewnie też nie będzie to tak pięknie wyglądać jak u dziewczyn bo będzie na półkach w szafie. Komody nie zmieszczę do sypialni, więc zostaje tylko szafa. A znając mojego męża to dopóki się Mały nie urodzi to może jeszcze będzie ładnie ułożone. Później już nie ma szans ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1584 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Ale macie pięknie to poukładane
![]() jestem po wizycie, dziecię waży ok 2,2 kg ![]() dziś mam jakiś atak kataru, mam nadzieję że się nie rozchoruję |
|
|
|
#1585 | ||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
Weź nie mów o Katarze, trzeci dzień z rzędu masakra wczoraj kupiliśmy nebulizator i dzisiaj sobie zrobię inhalacje, bo już mam dosyc.Byłam w mieście, strasznie się usapalam, czuje się jakbym miała 100 lat i ważyła 200 kilo, zjem zupę i idę leżeć. Kupiłam sobie herbatę z liści malin, ale nie wiem kiedy zacznę pic. Jak widzę te wasze rzeczy takie poukładane i myśle o tym naszym mieszkaniu w rozsypce to mnie ogarnia histeria zwłaszcza ze terminowo „otwieram” listę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1586 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dziewczyny poratujcie...
Macie takie uczucie hm bóli nie wiem nawet czy to.bol bardziej takie cmienie jak na okres? Mi sie zaczęło i tak.ld 3 dni, codziennie delikatnie czuje takie cos. Nie dokucza mi bardzo, nie czuje potrzeby brania na to leku ale ciekawa jestem czy u Was cos takiego się pojawia? U mnie obecnke 34t plus 5 d. Wizyta za 1.5 tygodnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Misiaq ja piernicze tak to za☠☠☠iscie opisalas ,ze sie usmialam choc wiem ,ze do smiechu nie jest. Ja mam tak czasami w sklepie, jak wejde np w deszczowy dzien do sklepu bez klimy, albo takiego ogolnie gdzie nie jest chlodno. Normalnie robie sie miekka i mi slabo...
Bylam z Leo na jedzeniu, bo kuchnia nieczynna. Jestem juz w domu pod kocykiem a Tzt bawi sie z Leo na ogrodku. Panowie dalej dzialaja z piecem, ale wam powiem ze niby go widac nie bedzie a tak sie strasznie ciesze ze jest wymieniony elegancko sobie bede ustawiac temperaturę bez obawy ze wysiadzie w polowie stycznia z noworodziem w domu. i taki ladny , nowoczesny stary mial 37 Lat! I tak szok ze tyle lat temu w ogole juz zakladali ogrzewanie gazowe Ann pisalysmy o tym chyba wczoraj, ze mamy takie uczucie i to chyba wbijajace sie dziecko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Milawo gratuluje udanej wizyty! Nic sie nie chwalilas ,ze masz. Purple a kiedy maja skończyć mieszkanie? Maddd ja mam 3 reczniki, zawsze do kapieli uzywalam dwóch na raz. Jeden na to najwieksze mokre zeby wsiaklo i pod spodem drugi rozlozony byl suchy , dzieki temu dziecku nie bylo zimno po kapieli. Odkrywalam tylko te czesci cialka które byly do ubrania, nie cale dziecko. Taki patencik który polozna pokazala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- W sensie mialam rozłożone dwa jeden na drugim, po wsiaknieciu największego mokrego wyciagalam spod dziecka ten jeden i zostawal drugi suchy mam nadzieje ze pisze zrozumiale. A ten 3 to byl taki awaryjny jak zdarzało się siusiu po drodze. Ale chyba dokupie jeszcze jeden z tym Hipciem bo mi sie barszo podoba![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1589 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Mam nadzieje ze tak 3 tygodnie maks. Nasza sypialnia i dziecinny już w sumie tylko pomalować. Typo robi łazienkę, jak skończy (tak z tydzień?) to będzie można położyć podłogę w części przedpokój - kuchnia - salon (panele winylowe, wiec dzień roboty) i jak już będzie podłoga to można wstawić drzwi (na szczęście już są, bez kitu, zdążyłam zapomnieć jakie zamówiłam, chyba z miliard lat temu to było a dopiero w tym tygodniu koleś dzwonił, ze są gotowe) i pomalować. Na początku listopada ma być tez kuchnia i szafy, potem w połowie listopada łóżko. Także na styk, nie może wyjść wcześniej fasolina ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Purple zawsze mozesz poprac poprasowac w starej chacie , potem tylko wlozysz do komody/szafy i wsio. A co z głowy to z glowy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.

-część 4.
mam 20 szt. i 3szt. flaneli.
jeden rozmiar to jedna szuflada 

pierwsza szuflada z ciuchami to body krótki i długi rękaw i spodenki na 56. Druga szuflada to pajacyki, śpiochy, bluzki krótki i długi rękaw- rozmiary 55 i 62. Trzecia szuflada- body i spodenki 62, śliniaki i czapeczki po domu. I ostatnia to ciuchy wyjściowe, niechodki, czapki 

dla starszaka tez. ;D

jak Wy macie wszystko pięknie poukładane w szafach!!!! Szok!!!! ja nie umiem tak
Krew mnie we wtorek zalała, klnęłam jak szewc, a i tak nie skończylam ukladać, bo też nadostawałam tego wszystkiego pełno (nawet jakie rozmiary 80 mam:/), i już się pogubilam w tym wszystkim , a miejsca w szafkach też aż tyle nie mam
Znowu