|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Dobrze ssie w różnych fazach. Na pewno lepszy niz reczny ale u mnie medela jest drozsza od lansinoh wiec moze o innym piszesz albo u mnie inne ceny.
Lansinog w rossmanie 75euro i tak planuje kupic go wlasnie stacjonarnie bo mam tam 10proc. Ale nie wiem czy bede zadowolona hmmmScreenshot_20191024-193949_Google.jpgScreenshot_20191024-194036_Chrome.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1622 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Tak to chyba ten sam ?IMG_2878.JPG a ten Lansinoh to taki znalazłam. IMG_2879.JPGWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Tak to samo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Eh no to mam kolejny dylemat ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja to nawet zaczynam myslec o tym na dwie piersi,bo jesli sie nie uda kp to moze bede po prostu sciagac
a w nocy bedzie to trwało 15min a nie 30.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1627 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Czy w ogóle użyję to zobaczymy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
U nas z kolei na SR mówiły, że używanie laktatora jeszcze bardziej pobudza produkcje mleka i nawały. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-10-24 o 20:57 |
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ale czasami trzeba ściągnąć. Mi np mleko ciurkiem lecialo, syn spal a piersi jak kamienie sie robily wiec musowo trzeba ściągnąć do uczucia ulgi.
Oczywiście, sa kobiety które wola meza ale dla mnie to jest tak ogromne NIE , ze nawet nie chce o tym myslec ogólnie laktator tez moze pomoc rozbujac laktacje wiec i tu i tu trochę racji jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1630 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Hahaha. Mam to samo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya ja miałam akurat Medele Swing, ale podobo wszsytkie elktryczne medele sa super. Tą medele o której ty mówisz mozna kupić już za jakieś 250zł a Lansinoh to tak w graniczach 400zł, więc już rożnica spora. I szczerze nie wiem, czy na pewno warto zaopatrywać siew taki sprzęt już przed porodem. Ja miałam, ale byłam pewna, że będę ściągać, bo potrzebuje wychodzić z domu. A może zorientuj sie, czy nie masz gdzieś w pobliżu opcji wypożyczenia w razie czego na kilka dni, jak jednak uznasz, że jest ci nawet natychmiast potrzeby? Wtedy niby zapłacisz za nowy plus koszt wypożyczenia na te kilka dni, ale też unikniesz ryzyka utopienia od razu większej kwoty, jak isę okaze, że nigdy go nie wykorzystasz...
Cytat:
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Milawo, super że wszystko dobrze
![]() Ja juz w sumie gotowa na porod, choc rodzę w okolicach mikołajek! Większość rzeczy jest już przygotowanych, a pozostałe mąż jest w stanie ogarnąć. Chce mieć wszystko trochę wcześniej zrobione, gdyby się jakiś szpital trafił czy coś. Jeszcze chce w wszystkich szafkach wszystko posprzątać. Ubrania uwielbiam mieć uprasowane i ładnie poukładane, choć daleko mi do perfekcyjnej pani domu. Ale w ciąży z Jasiem to ogólnie w domu był porządek, a teraz niespecjalnie ![]() Mam dwa rożki po N, ale raczej nie planuje używać. W sumie ich nie uprałam jeszcze i nie wiem czy jest sens to robić. Ja akurat trochę z laktatora na początku korzystałam przy Natalce, bo panience ssać się nie chciało. Przy Jasiu prawie nie używałam. |
|
|
|
#1635 | ||||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry,
Chyba wkraczam w fazę problemów ze snem :/ budzę się w nocy, nie mogę usnąć. Potem o 7 mnie mały budzi i jestem głodna i po spaniu ![]() do tego znowu u nas wzmożony ruch samolotów i przy zamkniętych oknach i spaniu w zatyczkach je słyszę! Masakra ![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie ja miałam takie wyobrażenie jak piszecie, a ta położna na SR mówiła zupełnie co innego, a jest też CDL to chyba zna się na tym co robi. Przez to mam teraz mętlik w głowie generalnie była raczej na nie jeśli chodzi o laktator i stosowanie innych metod przy nawałach.Cytat:
Mnie to też nie przekonuje. Może po porodzie się zmienią odczucia. Chociaż ja ogólnie mam nastawienie do karmienia piersią jako „fujka” ![]() ![]() Cytat:
No właśnie Medele znalazłam za 220 zł a Lansinoh za 280 zł, niby różnica nieduża ale jednak jest. Na razie cały czas dumam, ale znając mnie kupię bo nie lubię potem szukać na ostatnią chwilę i się stresować, że nie mam ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
|
|
|
#1636 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Moja noc dziś też była koszmarna obudziłam się przed 4 do łazienki i potem do 5 nie mogłam zasnąć, przysnelam na pół godziny i zadzwonił budzik ![]() Dodatkowo Mały jest znowu nisko ułożony bo pachwiny mnie bolą jak jasna cholera i dodam do tego dzisiejszy ból biodra istne combo ostatniego dnia pracy.Miłego dnia wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1637 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Zasypiaj o 2 z refluksem i pawianem na gardle. Budź się 5x na siku. A potem od 6:30 miej takie ssanie w żołądku, że zaraz zeżresz konia z kopytami i nie, picie wody nie pomaga oszukać przeznaczenia. Zjedz, poczytaj książkę, zgaga ponownie wita, zamyka się krąg porażki. 53 dni do ptp i jeśli do tego czasu to dziecko ze mnie nie wyjdzie, to osobiście mu pomogę
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Witam się w 34tym tygodniu
![]() Spalam dobrze , ale krótko. Chyba mnie glowa boli wiec odstawie Leo i pojde spac🤣 Życzę wszystkim miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1639 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
a ja narzekam że musiałam wstać siku i nie mogłam usnąć aż mi wstyd ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1641 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
), tylko noce takie chusteczkowe. Z drugiej strony chyba nic mnie nie zdziwi nocami po porodzie i bez trudu przestawię się na rytm spania noworodka. Ba, nawet więcej się wyśpię xDWysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja nie narzekam, noce mam piękne. Wstaję raz na siku i tyle, nie mam żadnych problemów z zaśnięciem. Ciężko się ulożyć i biodra bolą, ale jak już zasnę to nic mnie nie budzi
![]() Dzisiaj męczyły mnie głupie sny i przez to naszło mnie pytanie- jak to jest po porodzie? Dostaje dziecko do siebie i się nim zajmuję na sali tak? A jak ja mam je nakarmić piersią? Przecież o tym nie mam zielonego pojęcia ani jak przystawić, ani kiedy głodne, ani kiedy będzie mieć dość przecież ja nic o tym nie wiem, tam nie przyjdzie mi nikt pomoc przy tych pierwszych karmieniach? No wiadomo, że w dzień mogę sobie kogoś zawołać, ale po nocy będę biegać po oddziale z płaczącym noworodkiem i szukać położnych? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Gosia u mnie w dzień i w nocy położne przystawialy ,pomagaly przewiajac np mojej sasiadce po cc itd.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
położne pomagają ponoć i w nocy i w dzień na SR nam mówiła, że to pierwsze karmienie po porodzie przy kontakcie skóra do skóry, to niby dziecko samo zaczyna szukać piersi i się zasysa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
w nocy położne zaglądały chyba najwcześniej o 3 nad ranem, więc jakoś sobie trzeba radzić ale można na nie dzwonić ale cudów nie było ![]() Na szczęście dzieci dużo śpią, przynajmniej ja tak miałam, ale tylko w szpitalu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Generalnie podejście CDL jest chyba takie, ze im bardziej „naturalnie” do tego podejdziemy tym lepiej i laktator powinien okazać się zbędny, bo przy nawalach można pomoc sobie ściąganiem ręcznym a tak naprawę i przy nawalach i chwilowo niewystarczającej ilości mleka najlepiej sobie wszystko wyreguluje samo dziecko przy piersi. Ja na pewno kupuje laktator, ale nie bede panikować, jeżeli nie zdążę przed porodem, bo kupuje go głównie z myślą o odciąganiu, kiedy będzie musiał dziecko nakarmić ktoś inny. Ten pojedynczy lansinoh znalazłaś za 280? Gdzie? Na Ceneo nie widziałam nigdy niżej, niż 360zl ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Ty należysz do tych „szczęściarzy”, którzy się nie liczą w takich statystykach ![]() ![]() A poważnie to absolutnie cholernie współczuje!
|
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Dziewczyny kiedy odstawiacie witaminy? Biorę mama dha i ostatnio to w ogóle tak w kratkę jak sobie przypomnę Magnez tak samo.. Aż jestem zła bo ciągle o nich zapominam teraz. Myślałam nawet, żeby już odstawić witaminy..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Tak, dokładnie w ten sposób to przedstawiła. Przy nawale dostawiać dziecko, żeby jak najwiecej ono ściągnęło, a jak nie to ściąganie ręczne. Na Allegro: Laktator Elektryczny Lansinoh 54092 https://allegro.pl/oferta/laktator-e...ource=facebook Czasem mają ciekawe oferty tyle, że pojedyncze sztuki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Skłamałam kosztuje 289 zł, ale to i tak dobra cena z tego co patrzyłam ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Nie musisz teraz wiedzieć. W większości przypadków działa instynkt i nagle się okazuje, ze wiesz a co najważniejsze rodzi się dziecko, które ma niesamowity instynkt przetrwania, którego integralna częścią jest potrzeba jedzenia. Są nawet takie filmiki na necie, kiedy to dziecko położone na brzuchu mamy instynktownie zaczyna czołgać się w stronę sutka, bo wyczuwa tam jedzenie ![]() W tym kiedy przystawiać i kiedy ma już dość spróbuj się wsłuchać głównie w swoją intuicje, niż jakieś spisane na papierze wytyczne, bo każde dziecko i każda matka są inni i będziecie musieli odnaleźć z synkiem swój własny rytm. A położne do pomocy są cała dobę, nie tylko w nocy. Jeżeli gdzieś dziecko płacze, to raczej przychodzą zapytać czy nie pomoc. Jak nie przyjdą, to jak tylko będziesz czuła, ze potrzebujesz pomocy ciśnie na dyżurkę. Zgodnie z zasada: jak nie będziesz prosić to może ktoś się napatoczył i ci pomoże. Jak poprosisz, ktoś na pewno pomoże
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Witaminy to z tego co wiem powinno się brać aż do zakończenia okresu karmienia ![]() Ja jakoś przestałam 3m po porodzie, jak skończyły mi się zapasy, ale DHA biorę np praktycznie bez przerwy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

-część 4.

a ten Lansinoh to taki znalazłam. 

Czy w ogóle użyję to zobaczymy. 

generalnie była raczej na nie jeśli chodzi o laktator i stosowanie innych metod przy nawałach.

obudziłam się przed 4 do łazienki i potem do 5 nie mogłam zasnąć, przysnelam na pół godziny i zadzwonił budzik 
istne combo ostatniego dnia pracy.

aż mi wstyd

Magnez tak samo.. Aż jestem zła bo ciągle o nich zapominam teraz. Myślałam nawet, żeby już odstawić witaminy..