|
|
#1831 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
A wcześniej nigdy w nim nie trafiłam tak.. Cytat:
![]() Cytat:
A teściówka ogólnie się uspokoiła po ostatnich cyrkach?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1832 | |||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Hej wszytskim
![]() Cytat:
Dobrze że Twoja teściowa daleko mieszka Cytat:
No i może jednak za mało suplementujesz tego magnezu? Cytat:
U nas dziś słoneczko,i idziemy zaraz na spacer ciekawe ile dam radę dziś przejść,bo coraz mi cieżej
|
|||
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Dzień dobry!
Czy jestem jedyną osobą która uwielbia baby shark? Pewnie niedługo mi się odmieni ![]() Jaka jest piękna pogoda, cały rok mógłby tak wyglądać. Tak mi się dzisiaj nie chciało wstawać, zamierzałam czytać w łóżku, do momentu kiedy strąciłam ręką ze stolika herbatę, którą zrobił mi mąż. No i masz, trzeba było ruszyć dupę, nastawić pralkę zmywać to ze ścian, stolika, czytnika, gazet i podłogi. Udany początek niedzieli. Ale wczoraj mega wypoczęłam i jestem jakoś tak pozytywnie nastawiona.
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya Twoja tesciowa to jest chyba jedna na milion taka. Współczuję... ja bym pewnie tam nie jeździła, albo raz do roku
![]() My dzis idziemy na miasto bo wesole miasteczko przyjechało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1835 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
biorę dziennie 5 tabletek Magne B6. Jak będę robiła morfologie następna to muszę poziom magnezu tez zbadać przy okazji.Zazdroszczę słońca, u nas dzisiaj pochmurnie i mglisto, aż się nie chce wychodzić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1836 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Akurat to teść miał taki mądry pomysł. Teściowa nawet jest spokojna oprócz komentarzy o grubości ![]() ![]() No teraz już nie będziemy tak jeździć, generalnie głównie mąż jeździł ze względu na dziadków. Została jeszcze tylko babcia, a że w jednym domu to i z nimi się trzeba widywać ![]() Cytat:
Ja pasztet to tylko domowy, chciałam od mamy przepis to ona nie wie bo robi na oko ![]() Dokładnie tylko my mamy kredyt młodszemu synkowi kupili mieszkanie, a córeczce postawili dom ale alimenty to od nas ![]() Cytat:
No tak w normalnej rozmowie. I to teść sypie takimi mądrościami że po to dzieci ma żeby mu na starość kanapki robiły i alimenty płaciły i że założy nam sprawę ![]() niby w żartach wg niego to było a jakoś nikt się nie śmiał. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#1837 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Tez mnie dziwia te teksty o alimentach. Ale nie znamy sytuacji rodzinnych itd.
My juz po 1 turze cmentarzowej, piekna pogoda dzis. Milego dnia ![]() Pati wspolczuje nocy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1838 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Nic nie musisz, wszystko możesz ![]() A na poważnie teraz jest dostęp do naprawdę fajnych melodii i nie trzeba całymi dniami karmić dzieciaka baby sharkiem i podobnymi ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Yyyy... ale to tak serio?! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Umiejetność ograniczania kontaktu z toksycznymi ludxmi uważam za cechę, która niesamowicie pozytywnie wpływa na moją jakość życia
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Moje dziecko akurat duzo bardziej lubi normalna muzyke jakiej my sluchamy
lubi tez fasolki itd. To tak ze wszystkim , co będziesz puszczac to bedzie znalo. Przeciez dorośli decydują czego slucha co oglada i czym bawi sie dziecko. Mnie trochę bawi jak widze narzekanie ludzi którzy dzieci nie maja ,ze TRZEBA bedzie sie bawic z dzieckiem. Nic nie trzeba ale mozna, i gdy widzisz ze dziecko ma z tego radość chetniej angazujesz sie w zabawy itd...znam rodzicow którzy wola puscic bajke i mieć spokoj, ale to tez pozniej "zaowocuje" moim zdaniem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Pati jak dla mnie w punkt
i z muzyka i z zabawa. Muzykę słuchamy różna i czasem i ja mam ochotę pobujać się przy sharku ![]() Tylko ze ja w sumie to się praktycznie z dzieckiem nie bawię... Bajki w sumie niedawno w ogóle poznał a ma 2,5 roku. TZ uwielbia zabawy torami, klockami, wszelkie ganinki.”, przepychanki, układanki i inne. Ja nie... My razem gotujemy, sprzątamy, czytamy, taplamy się w deszczu i kałużach, chodzimy na plac zabaw się pobujać, powspinać i pogrzebać w piachu (kooocham to!). Zabawy artystyczne typu farbki, kredki, lepienie to zadanie pkola i babci i tak jakoś udaje nam się pokryć całe spektrum zainteresowań mojego syna i nikt przy tym się nie meczy, ze MUSI bawić się z dzieckiem
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
stwierdziła, że ona więcej nie chcę słyszeć o weselu bo jeżeli nie chcemy jej "pomocy" to ona nie będzie się narzucać i więcej mamy tematu ślubu nie poruszać i o nic ja nie pytać, a jak coś pytała i TŻ powiedział, że ma zadzwonić do mnie to stwierdziła, że nie będzie ze mną rozmawiać bardzo mi z tego powodu wszystko jedno. Musimy do nich jechać na wszystkich świętych a później zobaczymy się z nimi dopiero na święta, albo jak się młody urodzi, więc jakoś się nie przejęłam jej humorkami ![]() My byliśmy dzisiaj w lesie, ale to już nie dla mnie. Pospacerowałam nieco ponad 2 h i mam tak spuchnięte nogi, że szok. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez gosiulam185 Czas edycji: 2019-10-27 o 12:34 |
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja NIENAWIDZE bawic sie autami, układać klocki itd... ze mna rysuje, maluje , wycina, klei, gotuje, zbieramy rozne skarby na zewnatrz. Uwielbiam tez czytac ksiazeczki , opowiadac układać puzzle itd. To moj zywiol, maz tego nie lubi za to lubi te ciuchcie,auta, piłkę , i wszelkiego rodzaju budowanie. I w taki sposób wlasnie sie uzupełniamy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1843 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie znoszę wszystkich grających zabawek dla dzieci. Chrześnica mojego męża (zgadłyście, musimy bywać na urodzinach) dostaje takich pełno, bo jej rodzice uznają, że stymulacja słuchu uczyni z niej geniusza. Kurna, z nas ta stymulacja czyni na każdej rodzinnej imprezie nieszczęśliwych ludzi i przyprawia o ból głowy. Umówmy się też, że piosenki dla dzieci są bardzo specyficzne i irytujące, zwłaszcza na 10 odsłuchu z plastikowego głośniczka pod rząd. Dlatego np. nie kupuję dla młodej żadnych karuzeli czy innego grającego ustrojstwa. Trudno, najwyżej nie zaprogramuję w niej geniuszu :P
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dziewczyny, chodzicie na rurki z kremem i musem truskawkowym
IMG_20191027_131358.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1846 | |||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|||
|
|
|
#1847 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
A proszę Cię bardzo ![]() Ja w czwartek zrobiłam i zjadłam całe dwie bo się oczami najadłam przy robieniu. Za to dziś wjeżdża domowa pizza namówiłam tatę żeby mi zrobil bo domowa on robi najlepsza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mniaaaaam...... jak mozecie nooooo
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tak serio to ja zjadłam może że 3 sztuki bo ja za słodkim nie przepadam, ale robić lubię ale powiem Wam że ten mus owocowy w środku to był strzał w dziesiątkę, od razu inny smak polecamWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#1851 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
od samego patrzenia mi cukier skoczy wyszły Ci pięknie, jak z cukierni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice tej chrześnicy jednak chyba średnio są przygotowani na posiadanie w domu geniusza skoro nie wiedza, że 99% grających zabawek ogłupia i otępiały a nie powoduje żadnej pozytywnej stymulacji słuchu ![]() ![]() Czym mniej dźwięków, światełek i kolorowego plastiku tym większe pole na rozwój kreatywności dziecka ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Ale wy kusicie tutaj słodkościami ![]() ![]() ![]() A ja korzystajc podobno z ostatniego dnia pięknej pogody odpaliłem ostatnia pralkę z sieciowymi ubrankami i od jutra biorę się za prasowanie. Jutro chyba w całej Polsce zapowiedź nagłego ataku jesieni ![]() ![]()
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Czyli jutro dojdzie i do nas :/ Czytam sobie i czytam i rozbawił mnie niezmiernie jeden fragment z książki: IMG_0406.JPGIMG_0405.JPG Ps. Drugie foto to pierwsza cześć.
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2019-10-27 o 17:06 |
|
|
|
|
#1855 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tego też nie ogarniam. Dzieciak z 3.5 roku na karku będzie już pamiętał, jak na urodzinach cioci Krysi srał do nocnika na środku salonu i został nagrodzony oklaskami. Pomijając już to, że poza rodzicami naprawdę nikogo nie jara kupa bombelka -- a już na pewno nie na tyle, żeby wąchać takie specjały :| Cytat:
10 lat temu niby dominowało podejście z kupowaniem kolorowych, grających goovien, a dziś mamy odmienną szkołę unikania nadmiernej ilości bodźców. Nie wiem, która wersja zwycięży na dłuższą metę. Obecna mi nawet pasuje, bo jaskrawej sieczki też nie lubię
|
||
|
|
|
#1856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja zdecydowanie bardziej wolę rozwijać "geniusz" dziecka klockami, zabawkami drewnianymi, puzzlami dostosowanymi do wieku czy zabawkami sensorycznymi niż grającymi badziewiami, które tylko denerwują
|
|
|
#1858 | |
|
Raczkowanie
|
Temat teściowych, mój ulubiony
Moja parę razy do mnie coś wypaliła na temat mojej grubości, ale widząc moją minę i brak komentarza chyba się zreflektowała. Cytat:
Myślę, że całkiem podobnie będzie u nas. Z ojcem młoda będzie "się wygłupiać", a ja preferuję takie aktywności jak Ty ![]() Mam też nadzieję na jak najmniejszą liczbę ewentualnych grających prezentów-świszczypałek, bo pewnie zostaną schowane do szafy i tyle z tego będzie. Ja to już tradycyjnie kupuję dzieciakom z rodziny przy każdej większej okazji jakieś zabawki edukacyjne, książki, układanki, coś do zabaw plastycznych, a nie durne grajki czy kolejne lalki/samochody, których mają już dziesiątki albo lepiej. Przez co mam opinię trochę dziwnej ciotki, ale niech będzie i tak Ależ piękne te rurki, pewnie bym zjadła z 10, umierając potem na zgagę ![]() Obiecany przepis na ciacho bez pieczenia: edit - link nie działa, bo cenzuruje Ale trzeba wpisać w wyszukiwarkę: ciasto bounty- sernik kokosowy z mascarpone bez pieczenia i na stronce smaker . pl to będzie to ![]() Ale ja oczywiście nie byłabym sobą bez paru zmian Dodałam więc całą paczkę wiórków (200g), użyłam herbatników kakaowych z biedry w ilości plus minus 200g, 100g masła, żeby to jakoś zmielić, likieru wiadomo brak Dodatkowo, osłodziłam trochę tą masę kokosową, bo była dla mnie jakaś taka "bezpłciowa", myślę, że następnym razem spróbuję dać po prostu dwie tabliczki białej czekolady zamiast jednej. No i dodałam troszkę soku z cytryny dla fajniejszego smaku. Górę posypałam gorzkim kakao
|
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie wróciliśmy do domu ale to dobrze bo musiałam dzisiaj robić "cokolwiek" byle wyjść z domu. I szczerze nie pogardzę prawdziwą jesienią. Takie 22° odczuwam ostatnio jak 30 i dają mi popalić. Dziś w nocy było jakoś zimno i pierwszy raz od dawna musiałam się przykryć w ogóle to normalnie inna wstałam rano.. Bo mój wewnętrzny termometr wysiadł. Ja piecuch maksymalny śmigam teraz rozebrana po domu jak w lipcu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ooo, Midusia co za poruszenie , co Cie wzięło?
![]() Wróciliśmy z wesołego miasteczka, pojadlam frytek i gofrow z goracymi wisniami. Pycha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- A ja tak wymarzlam, ze szok. Chyba kupie ciążową zimowke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

-część 4.

ale wydaje mi się, że dużo zachodu jest z mm 

A wcześniej nigdy w nim nie trafiłam tak..
cztery razy obudziła mnie zgaga, dwa razy na siku. Teraz też wstałam nadal ze zgagą i umieram
chyba już do końca będę się z nią męczyć, bo z dni na dzień coraz gorzej i to po czymkolwiek bym nie zjadła 
i wczoraj nam oznajmili że na starość założą nam sprawę o alimenty 

Aż TŻ wyskoczył z łóżka bo się przestraszył co się stało
Cały czas czuję teraz ból w tym mięśniu.
ciekawe ile dam radę dziś przejść,bo coraz mi cieżej

biorę dziennie 5 tabletek Magne B6. Jak będę robiła morfologie następna to muszę poziom magnezu tez zbadać przy okazji.

młodszemu synkowi kupili mieszkanie, a córeczce postawili dom
ale alimenty to od nas 

namówiłam tatę żeby mi zrobil bo domowa on robi najlepsza
od samego patrzenia mi cukier skoczy 
Ale trzeba wpisać w wyszukiwarkę: ciasto bounty- sernik kokosowy z mascarpone bez pieczenia i na stronce smaker . pl to będzie to