|
|
#1861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
jednak tata najlepsza robi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-10-27 o 19:22 |
|
|
|
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Szczerze nie mam pojęcia jakby to mnie dotyczyło to bym miała zupełne inne podejście do tego i swoim rodzicom bym wygarnęła i raczej do nich nie jeździła. Mąż wychodzi z założenia, że daje sobie radę sam i nie chce nic od nich i nie porusza tematu.Najlepsze są teksty teściowej, że każdemu pomogli po równo ![]() ![]() ![]() to mój mąż raz zapytał „to czemu tylko ja mam kredyt na 30 lat” nastała cisza i koniec tematu ![]() Serio?! Kupa przy wszystkich. Nie no zayebioza ![]() ![]() Cytat:
Mniam mniam. Muszę w końcu kupić te foremki ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- U nas zimno i pada. Koniec pięknej jesieni. Dziś mnie przepizgało ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Wróciliśmy po weekendzie i jestem tak zmęczona, że tragedia. Kość ogonowa mnie boli od siedzenia przy stole. Okazało się, że najbliższy wujek TŻta i jego dzieci nie widzieli, że ja jestem w ciąży mieli dziś zdziwko haha. Teście pochwalili się całej wsi, a rodzinie nie ![]() my nic nie mówiliśmy bo myśleliśmy, że wtedy na samym początku co była afera to wszystkim sprzedali newsa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1863 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1864 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dziewczyny nie wiem ,ale ja mam jakas gule na tych plecach, normalnie mam ochotę jechac do lekarza z tym
nie moge ani siedziec ani lezec, moge jedynie na stojąco wypieta stac. Nie wiem jak zniosę tę noc ![]() ![]() łzy same lecą... co to jest do choleryWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1866 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
myślę że z 5 stron by mi zajęło opisanie jej "mądrości". Znowu się czepiała np. o głaskanie brzucha. Że palce wbijam w swoj brzuch i krzywdę Małemu robię. Czasem odechciewa mi się do rodziców jeździć przez nią (niestety mieszkają w jednym domu). Zastanawiam się jak wytrzymam tu tydzień.... Chyba nie będę z nią w ogóle rozmawiać i unikać jej ile się da bo może być z tego armagedon i jej foch ( a potem odbije się to na mojej mamie bo będzie jej się skarżyć) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Pati jedź do rodzinnego jutro niech daje skierowanie do fizjo. A na razie to może mąż Ci pomasuje? Albo chociaż ciepłą wodą poleje żeby się to rozluźniło
Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-10-27 o 21:25 |
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ola o mamooooo, szok :O nie przejmuj sie kochana....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Zmotywowały mnie chyba te ostatnie dni ładnej pogody i uświadomienie sobie, ze gdyby mój maluch miał się urodzić w podobnym terminie jak Pitul, to za 3 tyg mogę już być podwójna mama ![]() ![]()
|
|
#1869 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
A jeszcze oczywiście o☠☠☠☠☠☠☠ila mnie za to że nie zakładam pod bluzki podkoszulka i że Małego przeziębie To że ona w domu ma na sobie 5 warstw nie znaczy że inni też tak muszą chodzić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Współczuje ja z moją babcią mam dobry kontakt, ale mieszkać z nią też bym nie dała rady ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1871 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Ola ja kilka miesięcy przeprowadziłem się do rodziców z którymi mieszka też babcia. Jak czytam o twojej to widzę swoja
czasem mam z nią spiny o naprawdę pier#@$doly. Od pewnego czasu w rozmowach z nią jestem wycofana i staram się nie wkrecac w dyskusje z nią bo i tak jej musi być na wierzchu. Śmieszne jest że nieważne że tylko ja się z nią pokloce... obrażona jest od razu na cały swiat![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1872 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
a jak go nie ma to już jest foch. A ta druga to w ogóle zupełnie inna. Wczoraj jak się widziałyśmy to i powiedziała że ślicznie wyglądam i tego pasztetu mi dała bo tak mi smakował i serio zupełnie inne podejście do życia ma a różnica między nimi to chyba 3 lataWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1873 | ||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
A gdybyście ograniczyli jeszcze bardziej te wyjazdy do nich? Być może gdzieś już pisałaś o tym ale ominęłam. Ja do swoich jeżdżę co kilka tyg na 2 godz Co jest strasznie źle odbierane bo "sąsiedzi widzą" ile czasu u nich spędzamy Nie, żeby im to jakoś przeszkadzało nawet ale co ludzie powiedzą skoro wpadam i wypadam i tyle mnie widzieli ![]() Cytat:
||
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Hej hej
![]() My wczoraj wieczorem wróciliśmy z urlopu a dziś rano wzięłam się za pranie, bo jakiś taki niepokój mnie ogarnął, że jeszcze nic niegotowe. Poszła pralka naszego bieżącego prania i druga, w której wyprałam pokrowce wózka. Już mam naszykowane dwie kolejne pralki z jasnymi rzeczami dziecia. Z kolorowymi to co najmniej trzy wyjdą. ![]() Dziś złożyliśmy z TZtem łóżeczko małej Jutro jadę do szpitala powypełniać te wszystkie potrzebne im przed porodem papiery, a potem planuję zahaczyć o Ikea i kupić pojemniczki do komody na ubranka. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2019-10-28 o 00:33 |
|
|
|
#1875 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Tu w okolicy też moja siostra mieszka więc z nią chciałam się zobaczyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Teraz jeździliśmy raz w miesiącu na parę godzin. Ten weekend był z noclegiem bo mi już ciężko w aucie wysiedzieć i nie chcieliśmy się kręci. Jeszcze wczoraj jak na złość utknęliśmy w korku i myślałam, że się zsikam bo Mały zaczął mnie kopać po pęcherzu ![]() W tym roku już się tam nie wybieramy, oni chyba o tym nie wiedzą, ale mnie to wali ![]() moim tylko powiedziałam, że teraz jak chcą to oni nas mogą odwiedzać bo ja się z domu już nie ruszam ![]() Jak się pojawi Jasiek to też nie zamierzam kursować z nim tam niewiadomo jak często, mogą oni odwiedzać wnuczka i się wykazać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1877 | ||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry
️ dzisiaj pobudka o 5:30 i już nie zasnęłam, pewnie zmiana czasu tak na mnie działa. Dzisiaj nareszcie wizyta, już się nie mogę doczekać Kiedy zamierzacie pakować torby szpitalne? U mnie niby wszystko skompletowane, ale leży w szafie nawet nie wyprane. Nie wiem kiedy się za to zabrać. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1879 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
ciekawa jestem ile czasu zajmie mi przestawienie się na spanie dłużej![]() A powiedzcie mi czy oprócz tych koszul Dolce Sono jakieś inne są godne uwagi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-10-28 o 08:21 |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Bardzo możliwe
dlatego nawet specjalnie się na to nie nastawiam że będę spać dłużej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Też mam problem po zmianie czasu :/ Ja mam już wszystko swoje uprane, muszę uprasować, dokupić parę rzeczy w Rossmanie i myślę, że po wizycie 4.11 się spakuje Największa zagwozdka co przyszykować małemu na wyjście ze szpitala. Macie już wybrane? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Myśle, że ze 2 tygodnie i się przestawisz ![]() Ja nie mam z DS ale słyszałam jeszcze o DoctorNap, ItalianFashion tylko one droższe. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1884 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Nie sposób się nie uśmiechnąć pod nosem jak się czyta te wasze perypetie z babciami, teściami i rodzicami. U nas w rodzinie od zawsze wszystko stoi na głowie i całe życie myślałam że nie ma drugiej tak popieprzonej, ale widać każdy ma swoje radości i problemy
![]() Moja mama swoje wnioski wyciągnęła i mam od niej spokój, a teściowie - nie wiem co jest z nimi nie tak, ale są równie spoko. Na szczęście, bo ja jestem nerwus i nie umiem słuchać pierdzielenia grzecznie kiwając głową, więc mogłoby być gorąco. Elementy mojej wyprawki szpitalnej leżą poukładane na desce do prasowania ale nie mam weny tego popakować. Dzisiaj u nas już pochmurnie i deszczowo. A ja jeszcze pod kołdrą rozważam za co by się tutaj dzisiaj wziąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2019-10-28 o 08:38 |
|
|
|
#1886 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() No właśnie mamusie, które już rodziły co brałyście dla dziecia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Jutro w nocy temperatura ma już być na minusie
![]() Jednak cieszę się, że ostatnia pogoda mnie zmobilizowała do prania. Mama mi obszyła w końcu pieluchy (wow) ![]() więc jeszcze te muszę uprać, ale faktycznie tutaj już widać różnice w jakości tetry ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Nie wiem czy sie juz witalam czy nie, ale dzien dobry...
Mam podły humor bo przez te plecy nie spalam pol nocy, wiec jestem opuchnięta i wygladam jakbym piła od tygodnia. W dodatku mialam zgrzyt z mezem przed samym spaniem , w nerwach mu powiedziałam ze ma isc spac do L. I poszedł. Dzwoniłam rano do rodzinnego, odeslali mnie do ginekologa, a u ginekologa mówia ze do rodzinnego musze. Czy tylko w tym kraju dziala to w ten sposób 🤬🤬🤬🤬 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzien dobry
Zaraz idę podejrzeć bombelka ![]() Pati, w Polsce jest jeszcze gorzej... Trzymam kciuki, żeby Cię przyjęli i pomogli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
U nas to różnie, zależy od przychodni i od lekarza. Ja mam takiego lekarza że siedzę zawsze godzinę dopóki nie omówię wszystkiego a ona się trzęsie nad każdą dolegliwością i wysyła wszędzie gdzie się da i gdzie chcę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

-część 4.

jednak tata najlepsza robi 

Po tym co napisałaś przypomniało mi się, że mamy takiego gogusia u teściów, który mając jakieś 3,5 roku podczas rodzinnych posiadówek był sadzany na nocniku na środku salonu i wszyscy MUSIELI patrzeć jaki on jest zdolny bo robi kupę na nocnik 
jakby to mnie dotyczyło to bym miała zupełne inne podejście do tego i swoim rodzicom bym wygarnęła i raczej do nich nie jeździła. Mąż wychodzi z założenia, że daje sobie radę sam i nie chce nic od nich i nie porusza tematu.

nie moge ani siedziec ani lezec, moge jedynie na stojąco wypieta stac. Nie wiem jak zniosę tę noc 

ja z moją babcią mam dobry kontakt, ale mieszkać z nią też bym nie dała rady 
a różnica między nimi to chyba 3 lata

️ dzisiaj pobudka o 5:30 i już nie zasnęłam, pewnie zmiana czasu tak na mnie działa.
Dzisiaj nareszcie wizyta, już się nie mogę doczekać

więc jeszcze te muszę uprać, ale faktycznie tutaj już widać różnice w jakości tetry