Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-10-27, 10:22   #1831
misiaq002
Zadomowienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Pewnie tak, wyjdzie w praniu ale wydaje mi się, że dużo zachodu jest z mm

Zazdro, chodzi za mną domowy pasztet

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Właśnie wczoraj sobie kupiłam pasztecik. Zawsze kupuje taki z lepszym składem, znaczy one wszystkie są "dobre" ale taki powiedzmy bardziej jak domowy. I był tak źle zmielony, że wyjmowałam z niego kostki. Nie chcę wiedzieć z czego te kostki ale normalnie zęby można było połamać. I obrzydziłam sobie na długo pasztet A wcześniej nigdy w nim nie trafiłam tak..
Cytat:
Hej,

U mnie kolejna beznadziejna noc cztery razy obudziła mnie zgaga, dwa razy na siku. Teraz też wstałam nadal ze zgagą i umieram chyba już do końca będę się z nią męczyć, bo z dni na dzień coraz gorzej i to po czymkolwiek bym nie zjadła
Spaliśmy u teściów, nie wzięłam poduszki ciążowej i jestem cała połamana.
Do tego od wczoraj mnie wkur..... tekstami że jestem gruba i wczoraj nam oznajmili że na starość założą nam sprawę o alimenty

Hahahah.... Że gruba to i ja już słyszałam od swojej mamuśki. Ale, że alimenty?! Jak zrozumiałam kupiliście mieszkanie na kredyt, jesteście niezależni od nich a szanowna mamusia liczy na alimenty akurat od Was?
Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
U mnie niestety piosenka baby shark pewnie będzie królować od początku, bo moi chłopcy cały czas to śpiewają robiąc sobie z tego jaja

Arya, współczuję wizyty u teściów. Nieciekawa sprawa z tymi alimentami

Mnie też teściowa ostatnio pojechała "ale się roztyłaś!". Akurat byliśmy u niej w dzień, gdzie czułam się niezakoniecznie i byłam cała popuchnięta. Znajomi to tylko się zachwycają jaką mam piękna piłeczkę, że mały brzuszek, że ciąża mi służy, a ta mi o tym, że przytyłam i zbrzydłam i mam brzuch. I od szwagra też cały czas słyszę "o jeju jaki ty masz brzuch, coraz większy!". Jeszcze nie widziałam żeby ktoś był w ciąży i nie miał brzucha 🤦

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Gosia no jeśli Ty jesteś gruba to ja chyba jestem wielorybem A teściówka ogólnie się uspokoiła po ostatnich cyrkach?

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 10:32   #1832
maddd
Wtajemniczenie

Hej wszytskim

Cytat:
Napisane przez kule_czka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Ja pochorowałam się, od wtorku mam katar i gardło bolało, nie wyleżałam nic bo ciągle było coś do zrobienia... teraz ból głowy do tego doszedł i koniec, kładę się i ani palcem nie kiwnę.

Ja o swojej teściowej to mogłabym książkę pisać... to że gruba w ciąży jestem, a to że jej synek jest wykorzystywany przeze mnie i ja to go nie kocham, generalnie ma 3 synowe i żadna nie spełnia jej kryteriów i zdziwiona że żadna nie dzwoni do niej na ploteczki... dobrze, że odległość jest pomiędzy nami 100km a ona sama nie pojedzie dalej niż do osiedlowego sklepu

Kuleczka, odpoczywaj!
Dobrze że Twoja teściowa daleko mieszka chybazazdrosna jest ta baba o swoich synów, stąd takie teksty...

Cytat:
Napisane przez ja_kasi Pokaż wiadomość
Witam się w 34+0 ☺
My po weselu, było fajnie, jedzenia tyle, że nie dało się przejeść. Ciągle coś donosili. Wróciliśmy do domu przed 2:00. Tylko muzyka była kiepska, a do tego grajek robił przerwy co 3-4 piosenki, ludzie nie mieli się kiedy wytańczyć. Dzisiaj jeszcze na poprawiny jedziemy.
W nocy obudził mnie straszny skórcz w łydce, normalnie takiego silnego jeszcze w życiu nie miałam, a często sie u mnie pojawiały i przed ciążą i teraz. Cały czas biorę magnez, a tu taka niespodzianka Aż TŻ wyskoczył z łóżka bo się przestraszył co się stało Cały czas czuję teraz ból w tym mięśniu.

Arya współczuję sytuacji z teściami, nie powinni takich rzeczy wymyślać

Kasi,już tu pisalam wcześniej,polozna w mojej SR poleciła właśnie na takie nagłe skurcze + na twardnienie brzucha kąpiel w soli magnezowe. Ja kupiłam w aptece, i faktycznie pomogło, a uwierz, że mam okropne problemy że kurczaki w lydkach, przed ciąża to samo bylo. Mój mąż już przez sen potrafił mi nogę ustawiać po takim skurczu
No i może jednak za mało suplementujesz tego magnezu?

Cytat:
Hej,

U mnie kolejna beznadziejna noc cztery razy obudziła mnie zgaga, dwa razy na siku. Teraz też wstałam nadal ze zgagą i umieram chyba już do końca będę się z nią męczyć, bo z dni na dzień coraz gorzej i to po czymkolwiek bym nie zjadła
Do tego od wczoraj mnie wkur..... tekstami że jestem gruba i wczoraj nam oznajmili że na starość założą nam sprawę o alimenty

Arya, ale ja nie rozumiem....czemu oni Wam grożą tymi alimentami? :/ co to za teksty wogóle? Ot tak,w trakcie rozmowy tak sobiebdo Was gadają? No nie rozumiem o co tym ludziom chodzi....

U nas dziś słoneczko,i idziemy zaraz na spacer ciekawe ile dam radę dziś przejść,bo coraz mi cieżej
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 10:33   #1833
voice_of_silence
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Dzień dobry!

Czy jestem jedyną osobą która uwielbia baby shark? Pewnie niedługo mi się odmieni

Jaka jest piękna pogoda, cały rok mógłby tak wyglądać.

Tak mi się dzisiaj nie chciało wstawać, zamierzałam czytać w łóżku, do momentu kiedy strąciłam ręką ze stolika herbatę, którą zrobił mi mąż. No i masz, trzeba było ruszyć dupę, nastawić pralkę zmywać to ze ścian, stolika, czytnika, gazet i podłogi. Udany początek niedzieli. Ale wczoraj mega wypoczęłam i jestem jakoś tak pozytywnie nastawiona.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 10:34   #1834
PatiPee
Zakorzenienie

Arya Twoja tesciowa to jest chyba jedna na milion taka. Współczuję... ja bym pewnie tam nie jeździła, albo raz do roku

My dzis idziemy na miasto bo wesole miasteczko przyjechało.

Stary 2019-10-27, 10:47   #1835
ja_kasi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Hej wszytskim

Kuleczka, odpoczywaj!
Dobrze że Twoja teściowa daleko mieszka chybazazdrosna jest ta baba o swoich synów, stąd takie teksty...

Kasi,już tu pisalam wcześniej,polozna w mojej SR poleciła właśnie na takie nagłe skurcze + na twardnienie brzucha kąpiel w soli magnezowe. Ja kupiłam w aptece, i faktycznie pomogło, a uwierz, że mam okropne problemy że kurczaki w lydkach, przed ciąża to samo bylo. Mój mąż już przez sen potrafił mi nogę ustawiać po takim skurczu

Arya, ale ja nie rozumiem....czemu oni Wam grożą tymi alimentami? :/ co to za teksty wogóle? Ot tak,w trakcie rozmowy tak sobiebdo Was gadają? No nie rozumiem o co tym ludziom chodzi....

U nas dziś słoneczko,i idziemy zaraz na spacer ciekawe ile dam radę dziś przejść,bo coraz mi cieżej
Niestety kąpiel odpada, mamy tylko przysznic biorę dziennie 5 tabletek Magne B6. Jak będę robiła morfologie następna to muszę poziom magnezu tez zbadać przy okazji.

Zazdroszczę słońca, u nas dzisiaj pochmurnie i mglisto, aż się nie chce wychodzić

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 11:27   #1836
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Arya Twoja tesciowa to jest chyba jedna na milion taka. Współczuję... ja bym pewnie tam nie jeździła, albo raz do roku

My dzis idziemy na miasto bo wesole miasteczko przyjechało.

Akurat to teść miał taki mądry pomysł. Teściowa nawet jest spokojna oprócz komentarzy o grubości

No teraz już nie będziemy tak jeździć, generalnie głównie mąż jeździł ze względu na dziadków. Została jeszcze tylko babcia, a że w jednym domu to i z nimi się trzeba widywać
Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Właśnie wczoraj sobie kupiłam pasztecik. Zawsze kupuje taki z lepszym składem, znaczy one wszystkie są "dobre" ale taki powiedzmy bardziej jak domowy. I był tak źle zmielony, że wyjmowałam z niego kostki. Nie chcę wiedzieć z czego te kostki ale normalnie zęby można było połamać. I obrzydziłam sobie na długo pasztet A wcześniej nigdy w nim nie trafiłam tak.. Hahahah.... Że gruba to i ja już słyszałam od swojej mamuśki. Ale, że alimenty?! Jak zrozumiałam kupiliście mieszkanie na kredyt, jesteście niezależni od nich a szanowna mamusia liczy na alimenty akurat od Was? Gosia no jeśli Ty jesteś gruba to ja chyba jestem wielorybem A teściówka ogólnie się uspokoiła po ostatnich cyrkach?

Ja pasztet to tylko domowy, chciałam od mamy przepis to ona nie wie bo robi na oko

Dokładnie tylko my mamy kredyt młodszemu synkowi kupili mieszkanie, a córeczce postawili dom ale alimenty to od nas

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Hej wszytskim

Kuleczka, odpoczywaj!

No tak w normalnej rozmowie. I to teść sypie takimi mądrościami że po to dzieci ma żeby mu na starość kanapki robiły i alimenty płaciły i że założy nam sprawę niby w żartach wg niego to było a jakoś nikt się nie śmiał.

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 11:31   #1837
milawo
Wtajemniczenie

Tez mnie dziwia te teksty o alimentach. Ale nie znamy sytuacji rodzinnych itd.

My juz po 1 turze cmentarzowej, piekna pogoda dzis.

Milego dnia

Pati wspolczuje nocy.

milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 11:49   #1838
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milawo Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ja juz pospane

Jejku tez mi ostatnio pokazala ta piosenke baby shark, i lekko sie zalamalam jesli bede musiala to puszczac

Nic nie musisz, wszystko możesz
A na poważnie teraz jest dostęp do naprawdę fajnych melodii i nie trzeba całymi dniami karmić dzieciaka baby sharkiem i podobnymi

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Hej,

Yyyy... ale to tak serio?!

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Czas jest bezlitosny. Pobudka o 7 czyli jakby o 6. Nie ma spania

Współczuję Wam sytuacji z treściami. Ja po takim tekście powiedziałabym im kilka ciepłych słów, wyszła i już nie wróciła jak tak można, jeszcze do ciężarnej

Umiejetność ograniczania kontaktu z toksycznymi ludxmi uważam za cechę, która niesamowicie pozytywnie wpływa na moją jakość życia
Stary 2019-10-27, 11:54   #1839
PatiPee
Zakorzenienie

Moje dziecko akurat duzo bardziej lubi normalna muzyke jakiej my sluchamy lubi tez fasolki itd. To tak ze wszystkim , co będziesz puszczac to bedzie znalo. Przeciez dorośli decydują czego slucha co oglada i czym bawi sie dziecko.
Mnie trochę bawi jak widze narzekanie ludzi którzy dzieci nie maja ,ze TRZEBA bedzie sie bawic z dzieckiem. Nic nie trzeba ale mozna, i gdy widzisz ze dziecko ma z tego radość chetniej angazujesz sie w zabawy itd...znam rodzicow którzy wola puscic bajke i mieć spokoj, ale to tez pozniej "zaowocuje" moim zdaniem...

Stary 2019-10-27, 12:14   #1840
midusia86
Zakorzenienie

Pati jak dla mnie w punkt i z muzyka i z zabawa. Muzykę słuchamy różna i czasem i ja mam ochotę pobujać się przy sharku
Tylko ze ja w sumie to się praktycznie z dzieckiem nie bawię... Bajki w sumie niedawno w ogóle poznał a ma 2,5 roku. TZ uwielbia zabawy torami, klockami, wszelkie ganinki.”, przepychanki, układanki i inne. Ja nie... My razem gotujemy, sprzątamy, czytamy, taplamy się w deszczu i kałużach, chodzimy na plac zabaw się pobujać, powspinać i pogrzebać w piachu (kooocham to!). Zabawy artystyczne typu farbki, kredki, lepienie to zadanie pkola i babci i tak jakoś udaje nam się pokryć całe spektrum zainteresowań mojego syna i nikt przy tym się nie meczy, ze MUSI bawić się z dzieckiem
Stary 2019-10-27, 12:32   #1841
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wczoraj sobie kupiłam pasztecik. Zawsze kupuje taki z lepszym składem, znaczy one wszystkie są "dobre" ale taki powiedzmy bardziej jak domowy. I był tak źle zmielony, że wyjmowałam z niego kostki. Nie chcę wiedzieć z czego te kostki ale normalnie zęby można było połamać. I obrzydziłam sobie na długo pasztet A wcześniej nigdy w nim nie trafiłam tak.. Hahahah.... Że gruba to i ja już słyszałam od swojej mamuśki. Ale, że alimenty?! Jak zrozumiałam kupiliście mieszkanie na kredyt, jesteście niezależni od nich a szanowna mamusia liczy na alimenty akurat od Was? Gosia no jeśli Ty jesteś gruba to ja chyba jestem wielorybem A teściówka ogólnie się uspokoiła po ostatnich cyrkach?

Nie odzywa się do nas stwierdziła, że ona więcej nie chcę słyszeć o weselu bo jeżeli nie chcemy jej "pomocy" to ona nie będzie się narzucać i więcej mamy tematu ślubu nie poruszać i o nic ja nie pytać, a jak coś pytała i TŻ powiedział, że ma zadzwonić do mnie to stwierdziła, że nie będzie ze mną rozmawiać bardzo mi z tego powodu wszystko jedno. Musimy do nich jechać na wszystkich świętych a później zobaczymy się z nimi dopiero na święta, albo jak się młody urodzi, więc jakoś się nie przejęłam jej humorkami

My byliśmy dzisiaj w lesie, ale to już nie dla mnie. Pospacerowałam nieco ponad 2 h i mam tak spuchnięte nogi, że szok.

Edytowane przez gosiulam185
Czas edycji: 2019-10-27 o 12:34
gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 12:33   #1842
PatiPee
Zakorzenienie

Ja NIENAWIDZE bawic sie autami, układać klocki itd... ze mna rysuje, maluje , wycina, klei, gotuje, zbieramy rozne skarby na zewnatrz. Uwielbiam tez czytac ksiazeczki , opowiadac układać puzzle itd. To moj zywiol, maz tego nie lubi za to lubi te ciuchcie,auta, piłkę , i wszelkiego rodzaju budowanie. I w taki sposób wlasnie sie uzupełniamy.

Stary 2019-10-27, 13:14   #1843
sevenofnine
Rozeznanie

A ja nie znoszę wszystkich grających zabawek dla dzieci. Chrześnica mojego męża (zgadłyście, musimy bywać na urodzinach) dostaje takich pełno, bo jej rodzice uznają, że stymulacja słuchu uczyni z niej geniusza. Kurna, z nas ta stymulacja czyni na każdej rodzinnej imprezie nieszczęśliwych ludzi i przyprawia o ból głowy. Umówmy się też, że piosenki dla dzieci są bardzo specyficzne i irytujące, zwłaszcza na 10 odsłuchu z plastikowego głośniczka pod rząd. Dlatego np. nie kupuję dla młodej żadnych karuzeli czy innego grającego ustrojstwa. Trudno, najwyżej nie zaprogramuję w niej geniuszu :P
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 13:16   #1844
Smarfetka
Zakorzenienie

Dziewczyny, chodzicie na rurki z kremem i musem truskawkowym IMG_20191027_131358.jpg

Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 13:29   #1845
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chodzicie na rurki z kremem i musem truskawkowym Załącznik 7696062

Biegnę! Ale mi narobiłaś ochoty

Stary 2019-10-27, 13:32   #1846
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Akurat to teść miał taki mądry pomysł. Teściowa nawet jest spokojna oprócz komentarzy o grubości

No teraz już nie będziemy tak jeździć, generalnie głównie mąż jeździł ze względu na dziadków. Została jeszcze tylko babcia, a że w jednym domu to i z nimi się trzeba widywać

Ja pasztet to tylko domowy, chciałam od mamy przepis to ona nie wie bo robi na oko

Dokładnie tylko my mamy kredyt młodszemu synkowi kupili mieszkanie, a córeczce postawili dom ale alimenty to od nas

No tak w normalnej rozmowie. I to teść sypie takimi mądrościami że po to dzieci ma żeby mu na starość kanapki robiły i alimenty płaciły i że założy nam sprawę niby w żartach wg niego to było a jakoś nikt się nie śmiał.

Jak to się w ogóle stało, że dwoje dzieci zostało tak odprawione z domu a trzecie poszło i musi radzić sobie samo?
Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
A ja nie znoszę wszystkich grających zabawek dla dzieci. Chrześnica mojego męża (zgadłyście, musimy bywać na urodzinach) dostaje takich pełno, bo jej rodzice uznają, że stymulacja słuchu uczyni z niej geniusza. Kurna, z nas ta stymulacja czyni na każdej rodzinnej imprezie nieszczęśliwych ludzi i przyprawia o ból głowy. Umówmy się też, że piosenki dla dzieci są bardzo specyficzne i irytujące, zwłaszcza na 10 odsłuchu z plastikowego głośniczka pod rząd. Dlatego np. nie kupuję dla młodej żadnych karuzeli czy innego grającego ustrojstwa. Trudno, najwyżej nie zaprogramuję w niej geniuszu :P
Po tym co napisałaś przypomniało mi się, że mamy takiego gogusia u teściów, który mając jakieś 3,5 roku podczas rodzinnych posiadówek był sadzany na nocniku na środku salonu i wszyscy MUSIELI patrzeć jaki on jest zdolny bo robi kupę na nocnik
Cytat:

Ty diable.... Daj przepis jak już tak ostro poszłaś. Gdzieś Ola dawała ale nie pamiętam czy zapisałam

Stary 2019-10-27, 13:40   #1847
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to się w ogóle stało, że dwoje dzieci zostało tak odprawione z domu a trzecie poszło i musi radzić sobie samo? Po tym co napisałaś przypomniało mi się, że mamy takiego gogusia u teściów, który mając jakieś 3,5 roku podczas rodzinnych posiadówek był sadzany na nocniku na środku salonu i wszyscy MUSIELI patrzeć jaki on jest zdolny bo robi kupę na nocnik Ty diable.... Daj przepis jak już tak ostro poszłaś. Gdzieś Ola dawała ale nie pamiętam czy zapisałam

https://ilovebake.pl/2019/01/25/rurk...em-mascarpone/

A proszę Cię bardzo

Ja w czwartek zrobiłam i zjadłam całe dwie bo się oczami najadłam przy robieniu.

Za to dziś wjeżdża domowa pizza namówiłam tatę żeby mi zrobil bo domowa on robi najlepsza

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 13:49   #1848
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość

A proszę Cię bardzo

Ja w czwartek zrobiłam i zjadłam całe dwie bo się oczami najadłam przy robieniu.

Za to dziś wjeżdża domowa pizza namówiłam tatę żeby mi zrobil bo domowa on robi najlepsza

Zapisałam. Choć nie wiem ile mi starczy sił to zrobić ale wyglądają pysznie

Stary 2019-10-27, 13:54   #1849
PatiPee
Zakorzenienie

Mniaaaaam...... jak mozecie nooooo

Stary 2019-10-27, 15:25   #1850
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Biegnę! Ale mi narobiłaś ochoty

Cytat:
Jak to się w ogóle stało, że dwoje dzieci zostało tak odprawione z domu a trzecie poszło i musi radzić sobie samo? Po tym co napisałaś przypomniało mi się, że mamy takiego gogusia u teściów, który mając jakieś 3,5 roku podczas rodzinnych posiadówek był sadzany na nocniku na środku salonu i wszyscy MUSIELI patrzeć jaki on jest zdolny bo robi kupę na nocnik Ty diable.... Daj przepis jak już tak ostro poszłaś. Gdzieś Ola dawała ale nie pamiętam czy zapisałam

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość

A proszę Cię bardzo

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Mniaaaaam...... jak mozecie nooooo

Oj, wam też musi troszkę dupka urosnąć, nie tylko mi

A tak serio to ja zjadłam może że 3 sztuki bo ja za słodkim nie przepadam, ale robić lubię ale powiem Wam że ten mus owocowy w środku to był strzał w dziesiątkę, od razu inny smak polecam

Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 16:25   #1851
ja_kasi
Raczkowanie

Cytat:

Nie kuś od samego patrzenia mi cukier skoczy wyszły Ci pięknie, jak z cukierni

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 16:39   #1852
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:

Rodzice tej chrześnicy jednak chyba średnio są przygotowani na posiadanie w domu geniusza skoro nie wiedza, że 99% grających zabawek ogłupia i otępiały a nie powoduje żadnej pozytywnej stymulacji słuchu
Czym mniej dźwięków, światełek i kolorowego plastiku tym większe pole na rozwój kreatywności dziecka

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Ale wy kusicie tutaj słodkościami

A ja korzystajc podobno z ostatniego dnia pięknej pogody odpaliłem ostatnia pralkę z sieciowymi ubrankami i od jutra biorę się za prasowanie.
Jutro chyba w całej Polsce zapowiedź nagłego ataku jesieni
Stary 2019-10-27, 16:42   #1853
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Rodzice tej chrześnicy jednak chyba średnio są przygotowani na posiadanie w domu geniusza skoro nie wiedza, że 99% grających zabawek ogłupia i otępiały a nie powoduje żadnej pozytywnej stymulacji słuchu
Czym mniej dźwięków, światełek i kolorowego plastiku tym większe pole na rozwój kreatywności dziecka

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Ale wy kusicie tutaj słodkościami

A ja korzystajc podobno z ostatniego dnia pięknej pogody odpaliłem ostatnia pralkę z sieciowymi ubrankami i od jutra biorę się za prasowanie.
Jutro chyba w całej Polsce zapowiedź nagłego ataku jesieni
U nas już dzisiaj taki atak jesieni. Od rana w lesie piękne słoneczko i momencie się zrobiła taka jesień, że lecieliśmy do domu bo zimno. A teraz to takie wiatrzysko i deszcz, że aż strach z domu wyjść.

Stary 2019-10-27, 16:58   #1854
midusia86
Zakorzenienie

Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
U nas już dzisiaj taki atak jesieni. Od rana w lesie piękne słoneczko i momencie się zrobiła taka jesień, że lecieliśmy do domu bo zimno. A teraz to takie wiatrzysko i deszcz, że aż strach z domu wyjść.

Czyli jutro dojdzie i do nas :/
Czytam sobie i czytam i rozbawił mnie niezmiernie jeden fragment z książki:
IMG_0406.JPGIMG_0405.JPG
Ps. Drugie foto to pierwsza cześć.

Edytowane przez midusia86
Czas edycji: 2019-10-27 o 17:06
midusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 17:06   #1855
sevenofnine
Rozeznanie

Cytat:
Po tym co napisałaś przypomniało mi się, że mamy takiego gogusia u teściów, który mając jakieś 3,5 roku podczas rodzinnych posiadówek był sadzany na nocniku na środku salonu i wszyscy MUSIELI patrzeć jaki on jest zdolny bo robi kupę na nocnik

Tego też nie ogarniam. Dzieciak z 3.5 roku na karku będzie już pamiętał, jak na urodzinach cioci Krysi srał do nocnika na środku salonu i został nagrodzony oklaskami. Pomijając już to, że poza rodzicami naprawdę nikogo nie jara kupa bombelka -- a już na pewno nie na tyle, żeby wąchać takie specjały :|

Cytat:

10 lat temu niby dominowało podejście z kupowaniem kolorowych, grających goovien, a dziś mamy odmienną szkołę unikania nadmiernej ilości bodźców. Nie wiem, która wersja zwycięży na dłuższą metę. Obecna mi nawet pasuje, bo jaskrawej sieczki też nie lubię
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 17:08   #1856
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Tego też nie ogarniam. Dzieciak z 3.5 roku na karku będzie już pamiętał, jak na urodzinach cioci Krysi srał do nocnika na środku salonu i został nagrodzony oklaskami. Pomijając już to, że poza rodzicami naprawdę nikogo nie jara kupa bombelka -- a już na pewno nie na tyle, żeby wąchać takie specjały :|

10 lat temu niby dominowało podejście z kupowaniem kolorowych, grających goovien, a dziś mamy odmienną szkołę unikania nadmiernej ilości bodźców. Nie wiem, która wersja zwycięży na dłuższą metę. Obecna mi nawet pasuje, bo jaskrawej sieczki też nie lubię
Ja to też zamierzam ograniczyć posiadanie przez moje dziecko tych wszystkich grających zabawek. Bo moja głowa tego nie zniesie na 45m2:/

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 17:23   #1857
gosiulam185
Zakorzenienie

Ja zdecydowanie bardziej wolę rozwijać "geniusz" dziecka klockami, zabawkami drewnianymi, puzzlami dostosowanymi do wieku czy zabawkami sensorycznymi niż grającymi badziewiami, które tylko denerwują

Stary 2019-10-27, 17:36   #1858
black___raven
Raczkowanie

Temat teściowych, mój ulubiony Moja parę razy do mnie coś wypaliła na temat mojej grubości, ale widząc moją minę i brak komentarza chyba się zreflektowała.

Cytat:
Pati jak dla mnie w punkt i z muzyka i z zabawa. Muzykę słuchamy różna i czasem i ja mam ochotę pobujać się przy sharku
Tylko ze ja w sumie to się praktycznie z dzieckiem nie bawię... Bajki w sumie niedawno w ogóle poznał a ma 2,5 roku. TZ uwielbia zabawy torami, klockami, wszelkie ganinki.”, przepychanki, układanki i inne. Ja nie... My razem gotujemy, sprzątamy, czytamy, taplamy się w deszczu i kałużach, chodzimy na plac zabaw się pobujać, powspinać i pogrzebać w piachu (kooocham to!). Zabawy artystyczne typu farbki, kredki, lepienie to zadanie pkola i babci i tak jakoś udaje nam się pokryć całe spektrum zainteresowań mojego syna i nikt przy tym się nie meczy, ze MUSI bawić się z dzieckiem

Myślę, że całkiem podobnie będzie u nas. Z ojcem młoda będzie "się wygłupiać", a ja preferuję takie aktywności jak Ty

Mam też nadzieję na jak najmniejszą liczbę ewentualnych grających prezentów-świszczypałek, bo pewnie zostaną schowane do szafy i tyle z tego będzie. Ja to już tradycyjnie kupuję dzieciakom z rodziny przy każdej większej okazji jakieś zabawki edukacyjne, książki, układanki, coś do zabaw plastycznych, a nie durne grajki czy kolejne lalki/samochody, których mają już dziesiątki albo lepiej. Przez co mam opinię trochę dziwnej ciotki, ale niech będzie i tak

Ależ piękne te rurki, pewnie bym zjadła z 10, umierając potem na zgagę

Obiecany przepis na ciacho bez pieczenia: edit - link nie działa, bo cenzuruje Ale trzeba wpisać w wyszukiwarkę: ciasto bounty- sernik kokosowy z mascarpone bez pieczenia i na stronce smaker . pl to będzie to

Ale ja oczywiście nie byłabym sobą bez paru zmian Dodałam więc całą paczkę wiórków (200g), użyłam herbatników kakaowych z biedry w ilości plus minus 200g, 100g masła, żeby to jakoś zmielić, likieru wiadomo brak Dodatkowo, osłodziłam trochę tą masę kokosową, bo była dla mnie jakaś taka "bezpłciowa", myślę, że następnym razem spróbuję dać po prostu dwie tabliczki białej czekolady zamiast jednej. No i dodałam troszkę soku z cytryny dla fajniejszego smaku. Górę posypałam gorzkim kakao
black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-27, 18:13   #1859
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:

A ić mnie do tej pory wzdryga nerw na tamto. Dzieciak ma teraz 6 lat i nie mogę na niego patrzeć. Ilość popełnionych błędów wychowawczych tak zaprocentowała, że jak przebywam w jego otoczeniu dłużej niż 5 minut to mnie biała ogarnia.

Właśnie wróciliśmy do domu ale to dobrze bo musiałam dzisiaj robić "cokolwiek" byle wyjść z domu. I szczerze nie pogardzę prawdziwą jesienią. Takie 22° odczuwam ostatnio jak 30 i dają mi popalić. Dziś w nocy było jakoś zimno i pierwszy raz od dawna musiałam się przykryć w ogóle to normalnie inna wstałam rano.. Bo mój wewnętrzny termometr wysiadł. Ja piecuch maksymalny śmigam teraz rozebrana po domu jak w lipcu.

Stary 2019-10-27, 18:48   #1860
PatiPee
Zakorzenienie

Ooo, Midusia co za poruszenie , co Cie wzięło?
Wróciliśmy z wesołego miasteczka, pojadlam frytek i gofrow z goracymi wisniami. Pycha

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

A ja tak wymarzlam, ze szok. Chyba kupie ciążową zimowke

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości