|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Tak , powiedziała babka ,ze to jest wysoka ciaza i zawsze najpierw trzeba do ginekologa, zeby stwierdzić czy to nie dziecko
brak slow.Dlatego ja nie chodze do lekarzy ;/ Kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Pati a w ktorym miejscu masz ta gule?
Ja dzis spacerowalam o 4 po mieszkaniu. Zeby troche reka przestala bolec. Masakra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dokladnie w miejscu gdzie koncza sie zebra, we wcięciu. Normalnie wzielabym ketonal nasmarowala konska mascia i by przeszlo a w ciąży nic nie wolno... nie bede dziecka apapem faszerowac który i tak g. Daje. Screenshot_20191027-113329_Chrome.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Serio do ginekologa? Że co dziecko Ci gulę zrobiło na plecach? w Polsce też kijowo ale ja po prostu dzwonię i rezerwuje wizytę, nie pytają wcześniej o co chodzi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Ja dzisiaj kaszlalam od 3 w nocy, nie mogłam w ogóle spać. Rano spina z mama, bo mnie opierdzielila za ten kaszel, wiec jej powiedziałam, ze tak, lol, specjalnie nie śpię i specjalnie kaszle, żeby cała chałupę obudzić
![]() Wczoraj był tez temat świat i już czuje spine wisząca w powietrzu :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Mam w czwartek wizytę u gina i bede „negocjować”, bo mam wrażenie, ze on mi się tego pessara boi ściągnąć
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
No a u nas zawsze pytają co sie dzieje i prawie nigdy mnie nie przyjmują
zawsze sobie obiecuje zmienic rodzinnego ale to olewam az znow nie zacznie coś boleć :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1898 | ||||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
a tak przed zmianą czasu to wstawałam max 7:30 więc nie jakoś szałowo ja mam z italian fashion ale jest bez szału, mam też jakąś z Esotiq z poprzedniej ciąży ale teraz jak tam patrzyłam to były strasznie drogie a ja wtedy na jakiejś wyprzy kupiłamCytat:
ale u mnie gotowość już raczej musi być ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Jak się spotkałam z położną, która będzie mi towarzyszyć przy porodzie to od razu jak usiłowała o pessarze to powiedziała żeby dać znać jak mi ściągnie gin, bo wtedy może się wszystko ruszyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Emosz Czas edycji: 2019-10-28 o 09:22 |
||||
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Jeśli urodzę na początku grudnia to ten nasz śpiworek wg mnie będzie za gruby bo nie ma wtedy takich temperatur u nas( chyba że w tym roku zima przyjdzie wcześniej) Zastanawiałam się właśnie nad body na długi rękaw+spodenki/ półpajac, na to kombinezon misiowy z czapką i przykryć kocykiem. Ale tu z kolei nie wiem czy nie za chłodne takie ubranie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1901 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dziewczyny mam takie głupie pytanie- czy do okulisty trzeba mieć skierowanie?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Jeśli na NFZ to tak, od lekarza rodzinnego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1903 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#1904 | ||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Dzień dobry ☕️ ![]() Ja przygotowałam body kopertowe z długim rękawem, pajacyk, sweterek i otulacz samochodowy z motherhood, wzięłam tez 2 czapeczki cieńsza i grubsza. Kombinezonu misia nie biorę bo Noe chce małego w aucie przegrzewać. Pati współczuje, może faktycznie prywatnie do jakiegoś fizjo? Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
I w tej sytuacji tez obowiązuje 7 dni dla kobiet w ciąży? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Tak, powinni przyjąć tego samego dnia, a jak to niemożliwe to wyznaczyć wizytę w ciągu 7 dni roboczych ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja myślę żeby wziąć body długie, śpioszki, pajacyk i kombinezon misia. Skarpetki i dwie czapeczki, jedną cieńszą, drugą grubszą. Być może nie wszystko się przyda, ale będę przygotowana.
|
#1908 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Ja stwierdzilam że w tym tygodniu mnie tylko spokój uratuje więc ograniczam rozmowy z babcią do minimum. Siedzę i przeglądam sobie rzeczy do porodu dla mnie i aptekę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Leze juz u gina i slucham serduszka Tymcia 🥰 ginekolog zbada mi te plecy moje.. kochana kobieta.
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja zabiore do szpitala to co z Leo bralam w marcu +otulacz motherhood.
Body dlugie kopertowe + polspioszki do kompletu te z szeroka gumą. Skarpetki , kombinezon miś ale ten cienszy. Mysle ze bedzie git. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1912 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
W Medicoverze zrobiła mi od razu na zwykłym badaniu. Kropelki, 10 minut, pooglądała, wypisała kartkę, do widzenia i szerokiej drogi. Ja pierdykam, od samego rana męczy mnie ten zje** refluks, a mamy dopiero 11. Mleczko na zgagę pomaga tylko na chwilę. Szkoda mi się iść zrzygać, bo jadłam na śniadanie kanapki, a to ciężko wychodzi :| |
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w Medicoverze musiałam mieć skierowanie na badanie dna oka :P bez tego by mnie skasowali za wizytę
|
|
|
|
#1914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może co lekarz/pakiet, to obyczaj? Czasem nie ogarniam ich procedur ![]() Na przykład na niektóre badania skierowanie może wystawić pielęgniarka, którą prosisz o ich wykonanie. Jak ekg przed wizytą kardiologiczną -- chociaż zdawałoby się, że lekarz kardiolog powinien zlecić ekg na wizycie, pacjent idzie je zrobić i wraca z wynikiem do lekarza na "dobitkę". Edytowane przez sevenofnine Czas edycji: 2019-10-28 o 11:08 |
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
a terminy mieli na listopad 2020 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1916 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dzien dobry Dziewczyny!
Poratujcie sprawdzonymi sposobami na przeziębienie? Brrrr Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można się pogubić jak w każdej placówce inaczej Jutro mam kontrolę u okulisty, ciekawe czy ten laser pomógł. |
|
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
Ja planuję na wyjście na szpitala przygotować body, welurowy pajac, kombinezon, czapeczkę i ciepły kocyk. Tak wychodziłam z N że szpitala w styczniu.
Kocyka jeszcze nie mamy, macie coś ładnego, bo jakoś mnie nic nie zachwyca. Chodzi mi o taki grubszy kocyk, bo ja nie planuje spiworka używać. Kurcze, mialam już dziś co najmniej 5 skurczy... Mówiłam o tym w sb, ale kazał tylko magnez łykać, szyjka ładnie trzyma. Z N od 32 tc miałam milion skurczy dziennik w i urodziłam tydzień po ptp... Ale stresuje mnie to. |
|
|
|
#1919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie się podobają bardzo kocyki z wełny merino z lullalove tylko cena mega wysoka. Jak długo kocyk w rozmiarze 80x100 jest nadaje się dla maluchów? https://babyboutik.pl/kocyk-z-welny-...0-cm-lullalove Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1920 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja od wczoraj kilka razy dziennie czuję klucie w pochwie, jakby szyjka. A dzisiaj mała, ruszając się, właśnie tam mi nacisnęła to porządnie zabolało. Może szyjka już się pomału skraca? ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

-część 4.
brak slow.

w Polsce też kijowo ale ja po prostu dzwonię i rezerwuje wizytę, nie pytają wcześniej o co chodzi 

ciekawa jestem ile czasu zajmie mi przestawienie się na spanie dłużej
️ dzisiaj pobudka o 5:30 i już nie zasnęłam, pewnie zmiana czasu tak na mnie działa.
Dzisiaj nareszcie wizyta, już się nie mogę doczekać

️
a terminy mieli na listopad 2020
można się pogubić jak w każdej placówce inaczej