Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-10-31, 14:31   #2371
nillka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość

Nillka to ja myślałam że moje USG są rzadko, ale Ty to już w ogóle hardcore ja gdyby nie to że mój prowadzący kazał mi się zgłosić do jakiegoś programu badań klinicznych w szpitalu w którym zamierzam rodzić to już do rozwiązania nie miałabym USG. A tak między 36 a 37 TC będę mieć to przynajmniej dowiem się czego konkretnie mogę się spodziewać

Chociaż i tak dla Tomcia planowałam zapakować i 56 i 62 do szpitala

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Prowadze ciaze na nfz wiec mam 3 usg przez całą ciaże plus byłam na 2 prenatalnych plus na 2 usg z mojego ubezpieczenia prywatnego, na 3 prenatalne sie nie zapisalam, moj doktor mowil, ze on to wszystko pomierzy wiec nie musze, mialam chodzić na usg z prywatnego ubezpieczenia ale u mnie w miescie nie ma tylko musze dojechac a ja autem nie jezdze a tak sie zlozylo co mialam wizyte ustalona to mojemu TZ cos wypadlo w pracy, zapisalam sie na poczatek grudnia i tej wizyty juz nie odpuszcze myslalam, ze to mnie nie bedzie stresowac ale normalnie ja jestem tak wyluzowana jak nigdy wczesniej nie byłam, serio i nie wiem skąd to sie bierze

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość
Ivi ja też mam chustę z lenny lamb.

Jestem jakaś nieogarnieta. Miam zupę dyniową gotować i ciasteczka francuskie z jabłkiem, ale tak mi się nie chce A już po 14 mąż zaraz wraca z pracy. Aaaaa.. dajecie mi siły

Ajj ale bym takie ciasteczka zjadła też jestem nieogarnięta, tylko posprzątałam, dobrze, ze moja mama gotuje bo bym z glodu umarla pewnie

Stary 2019-10-31, 14:32   #2372
PatiPee
Zakorzenienie

Nilka i dobrze , ze luzno podchodzisz,ale z tego usg w grudniu to nie rezygnuj:p

Stary 2019-10-31, 14:42   #2373
black___raven
Raczkowanie

Nosidła (nie wisiadła ) to dopiero jak dziecko samo siada, żeby krzywdy nie zrobić. Na SR mamy zajęcia m.in. z położną, która jest też fizjoterapeutką, więc zawsze nam zwraca uwagę na różne takie rzeczy podczas omawiania innych zagadnień.

U mnie ostatnia waga to było jakieś 1300g niecałe, ale to miesiąc temu. Ciekawe, jak wyjdzie teraz, pewnie będziemy się umawiać na USG w drugiej połowie listopada jakoś.

black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 14:57   #2374
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:

Jestem jakaś nieogarnieta. Miam zupę dyniową gotować i ciasteczka francuskie z jabłkiem, ale tak mi się nie chce A już po 14 mąż zaraz wraca z pracy. Aaaaa.. dajecie mi siły

Nie oddam Ci swoich sił bo w końcu robię dzisiaj cokolwiek. A jak długo starczy mi własnych sił nie mam pojęcia Narazie mam jakieś turbo.
Cytat:
Napisane przez black___raven Pokaż wiadomość
Nosidła (nie wisiadła ) to dopiero jak dziecko samo siada, żeby krzywdy nie zrobić. Na SR mamy zajęcia m.in. z położną, która jest też fizjoterapeutką, więc zawsze nam zwraca uwagę na różne takie rzeczy podczas omawiania innych zagadnień.

U mnie ostatnia waga to było jakieś 1300g niecałe, ale to miesiąc temu. Ciekawe, jak wyjdzie teraz, pewnie będziemy się umawiać na USG w drugiej połowie listopada jakoś.

Tak tak się wie. Jak porośnie małolata

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 15:06   #2375
arya09
Zakorzenienie

Ehh pocytowałam i wyskoczył błąd drugi raz mi się nie chce.

Ja dziś mam kiepski dzień, z rana tylko obiad zrobiłam na dziś i jutro. Potem pojechałam z mężem na zakupy. Tak to czuje się bez sił, jest mi niedobrze na żołądku i do tego mnie czyściło od rana

Przydałoby się posprzątać, a starczyło mi weny tylko na umycie zmywarki najwyżej mąż wszystko ogarnie lub zostawimy to na jutro lub sobotę.

Najchętniej poszłabym spać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Do tego przytyłam w dwa tygodnie 2 kg a nie jem więcej :/ masakra jak tak dalej pójdzie, to na końcówce będę wyglądać jak prawdziwy wieloryb. A znając moje szczęście po porodzie mi nic nie zejdzie.

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 15:12   #2376
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Ehh pocytowałam i wyskoczył błąd drugi raz mi się nie chce.

Ja dziś mam kiepski dzień, z rana tylko obiad zrobiłam na dziś i jutro. Potem pojechałam z mężem na zakupy. Tak to czuje się bez sił, jest mi niedobrze na żołądku i do tego mnie czyściło od rana

Przydałoby się posprzątać, a starczyło mi weny tylko na umycie zmywarki najwyżej mąż wszystko ogarnie lub zostawimy to na jutro lub sobotę.

Najchętniej poszłabym spać

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Do tego przytyłam w dwa tygodnie 2 kg a nie jem więcej :/ masakra jak tak dalej pójdzie, to na końcówce będę wyglądać jak prawdziwy wieloryb. A znając moje szczęście po porodzie mi nic nie zejdzie.

Ja odzylam odkąd nie chodzę do pracy i mimo tego że nie leżę całymi dniami tylko co chwila coś gdzieś to w ogóle nie czuje zmęczenia (tylko czasem syn sprawdza jak się mają moje wnętrzności )

Oby wystarczyło mi sił na najbliższe 2 tyg bo zamierzam ogarnąć ostatnie sprawy, mieszkanie i rzeczy juniora i od połowy listopada chce mieć już ze wszystkim święty spokój.

Za miesiąc będę donoszona to od 1 grudnia można myśleć pomału o przyspieszaniu porodu

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 15:35   #2377
lava_cake
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Midusia jak zawsze wszystko merytorycznie wyjasni. Ja mam wrazenie ze mnie ciąża ogłupia. Nie umiem czasami zdania jakiegoś sensownego złożyć, czesto czuje sie jak wariatka jak cos opowiadam mężowi...
Jak Ciebie ogłupia, to ze mnie już zrobiła debila.

Dziś przegapiłam swoją wizytę u internisty, bo.... czekałam pod niewałściwym gabinetem i dziwiłam się, że ten lekarz nawet do pracy nie przyszedł. Moja wizyta była na 8.00 a ja tak do 8.35 czekałam zanim zorientowałam się, że to nie ten gabinet.
Dostałam od rejestratorki kartkę, na której był numer gabinetu oraz numerek i system miał wywoływac te numerki. Gabinet był 29, numerek N101, a ja czekałam pod gabinetem 21
lava_cake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 15:43   #2378
PatiPee
Zakorzenienie

Ja bede donoszona dopiero 22.11 niby to tylko 3 tygodnie , ale to az 6 tygodni do TP. I pewnie bede rodzic w terminie, skoro noszenie starszaka zapierdzielanie w tym wielkim sklepie nie robilo mi kuku to nic nie zrobi. Na marcówkach tez na koniec zazdroscilysmy dziewczynom z krótkimi szyjkami

Stary 2019-10-31, 15:54   #2379
misiaq002
Zadomowienie

A z tymi szyjkami to nie ma chyba reguły.. Znam laski, które bez szyjki kilka tyg funkcjonowały a takie co szyjka idealna a nagły poród.

Nie no ja mam dzisiaj taki zryw do roboty, że przeżywam to jak mrówka okres

Stary 2019-10-31, 15:57   #2380
PatiPee
Zakorzenienie

Tak też prawda, masz racje. Jak dziecko bedzie chcialo to wyjdzie i nie ma pitu pitu.
Ja dzis zrobilam obiad i to tyle. Bawię sie trochę z Synem ale glownie to lezakuje na zmiane ze staniem haha maz dziala w pokoju u gory z gorami. U nas dzis święto wiec ma wolne

A co tam dzialasz szalona?

Stary 2019-10-31, 15:57   #2381
Aurka00
Przyczajenie

Hej, można jeszcze do Was dołączyć? Podczytuję Was od samego początku, ale zawsze przekładałam napisanie. Najpierw do 12 tyg, później usg prenatalnego i tak czas leciał Ptp mam na 8 grudnia, czekamy na dziewczynkę
Aurka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 16:11   #2382
milawo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aurka00 Pokaż wiadomość
Hej, można jeszcze do Was dołączyć? Podczytuję Was od samego początku, ale zawsze przekładałam napisanie. Najpierw do 12 tyg, później usg prenatalnego i tak czas leciał Ptp mam na 8 grudnia, czekamy na dziewczynkę
Hej witaj

milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 16:12   #2383
PatiPee
Zakorzenienie

Zamówiłam takie koszule 2 do szpitala nie bylo innych w tym stylu, w sensie z napami itd. Wolalabym gladkie ale co zrobić. Jeszcze byla żarówiasta różowa
Jak mi to dojdzie, piore i pakuje torbę.
Screenshot_20191031-161039_Chrome.jpg

Stary 2019-10-31, 16:12   #2384
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Stary 2019-10-31, 16:20   #2385
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Ja czekam na szlafrok i też pakuję torbę, myślę, że w poniedziałek/wtorek to zrobię
Miałam dzisiaj tyyyle w planach, a nawet połowy nie zrobiłam, brak mi sił i plecy bolą. Cóż, jak nie będzie posprzątane to nic się nie stanie, zrobię to może w sobotę

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 16:28   #2386
misiaq002
Zadomowienie

Sprzątam układam porządkuje. Siedzę w domu i nie mam kompletnie pojęcia kto mi bałagani Druga sprawa, że odkąd siedzę w domu widzę każdy paproch Ogólnie wbiłam sobie w banię, że muszę mieć ciągle teraz czysto, żeby w każdej chwili przynieść dziecko do porządku Bez komentarza

Stary 2019-10-31, 16:29   #2387
ja_kasi
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry.
Ja jestem zacofana. Nie mam insta, nie znam tych gwiazdeczek i nie planuję poznać

Dziś oficjalnie ostatni dzień w pracy. mam same duperele do dokończenia

Dziś Halloween, jutro przyjeżdżają do nas teściowie na weekend.

To tak jak ja, instagrama nie posiadam i nie wiem o kim mowa
Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Maddd malujemy ,tzn maz maluje góry szare, beda na nich naklejki ze zwierzakami lesnymi chyba. A jedna sciane chcemy wlasnie czarną bo maz bedzie wycinal tego misia którego pokazalam i do tego chce kupic te lampke. To bedzie na kawalku skosu który ma w pokoju. Załącznik 7696439Załącznik 7696440Załącznik 7696441

Pokój będzie wygladał napewno ekstra, a lampki są cudowne Może też kiedyś sobie taką sprawię jak będziemy robić dla małego pokój.
Cytat:
Hej, witam mam termin na ten sam dzień jak Ci mija ciąża?

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 16:44   #2388
sevenofnine
Rozeznanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

madd, 7-10 najlepiej mi się śpi, ale muszę się koło 7 najeść

Gosiula, ja naszykowałam sobie taką oversizową sukienkę z P&B. Brzuch w 8 miesiącu elegancko pasuje, kieca z takiej do kolana sięga do połowy uda, ale biust chce rozerwać ten ciuch na kawałki. Zawsze byłam raczej płaskawa, więc przejście z małego B na małe D to nowa jakość życia.

Hej Aurka00!

Pati, ależ fajny ten księżyc!

Kupiłam sobie torbę na siłkę, tj. do szpitala. Mogę się oficjalnie spakować i rzucić to w kąt. W ogóle chodzę jak kaczka i centralnie ciśnie mnie to spojenie; kolega małżonek prawie posikał się ze śmiechu, jak schodziłam do samochodu, kołysząc majestatycznie kuperkiem

Zastanawiam się też, czy ogarnąć sobie prywatnie jakieś USG koło 35-36 tc, żeby wiedzieć, czego się spodziewać -- w sensie czy ten mój babsztyl dużo przykoksił, bo coś ostatnio mocniej bije. A że tatuś urodził się z 4300... Z drugiej strony szkoda mi kasy tylko na to, żeby dowiedzieć się, jakie mam wyciągać ciuchy, skoro za 200 pln mogę ich kupić cały worek #jakżyć
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 16:47   #2389
Aurka00
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ja_kasi Pokaż wiadomość
jak Ci mija ciąża?

Bardzo dobrze, czasami nie czuję, że w ogóle w niej jestem.
Przygotowujecie się już do porodu?
Aurka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 16:54   #2390
Ivi56
Rozeznanie

Kupiłam szare mydło w płynie ze srebrem żeby myć się nim po porodzie, ale umyłam nim ręce i strasznie drażni mnie zapach. Skład tez bez rewelacji bo niby naturalne a SLSy ma w swoim długim składzie, także ja chyba sobie daruje i wezmę coś sprawdzonego do szpitala

Hej Aurka
Ja mam torby już spakowane i czekam w gotowości na mojego maluszka

Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 17:13   #2391
gosiulam185
Zakorzenienie

Ja zrobiłam listę co muszę zabrać do szpitala. W przyszłym tygodniu zapowiadają piękną pogodę to wypiorę to co mi zostało i też się pakuję

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 17:36   #2392
MagaLena84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
No i byłam na wizycie, 34+5. Bobas wazy już jakieś 2600g, wiec średniak. Szyjka się lekko skróciła obniżając pessar, rozwarcie na palec (choć nie wiem na ile to jest miarodajne w ogóle przy tym pessarze ). Plan wiec najważniejszy od dzisiaj to dotrwać jeszcze te 2 tyg do donoszenia i niech się dzieje wola nieba... No i mam się oszczędzać, co w interpretacji mojego gina oznacza, że nie powinnam za bardzo nawet głaskać brzuszka

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Chusta jest super! Mój TZ tez na początku był mega zajarany, ale finalnie ciężko sobie z nią radził (ale walczył ). Później jak przenieśliśmy się na nosidło, to praktycznie musiałam mu dziecko siła czasem odbierać

Ja wczoraj byłam i u mnie wczoraj był 34+3 i mała prawie 2700. To w sumie podobnie No i mi się wydawało że dużo bo jak patrzyłam na te centylem to mi wyszło że w 90centylu jest. Tylko może ja źle patrzę na tą tabele. Bo jeśli mamy np 34t3d to patrzymy w tabeli na 34t czy 35t ?

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 17:39   #2393
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam listę co muszę zabrać do szpitala. W przyszłym tygodniu zapowiadają piękną pogodę to wypiorę to co mi zostało i też się pakuję

A chciałabyś pokazać co tam masz na liście?

Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 17:56   #2394
MagaLena84
Raczkowanie

Cytat:
Hej hej.
Coraz więcej nas na 8 grudnia

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 18:05   #2395
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raficzyca Pokaż wiadomość
Żaden średniak, 2600 w tym tc daje przewidywaną wagę w terminie porodu ponad 3700, więc duże dziecko a nie żadna drobina. 80 centyl

Według wydruku z USG to 55 centyl, ale j szczerze nie mam pojęcia najmniejszego o tych siatkach. Na PTP gin szacuje 3700, ale jeżeli mam choć trochę działająca intuicje, to w dniu PTP ja już bede dawno w połogu

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez raficzyca Pokaż wiadomość
w sobotę. Podczytuję Was, ale humor nadal średni. Zresztą nie bardzo jest się z czego cieszyć u mnie patrząc na wagi Waszych maluchów. Jestem posrana przed sobotnią wizytą i ogólnie trudna i mało łaskawa dla mnie ta ciąża. Dzisiaj jestem ostatni dzień w pracy, więc oficjalnie dotrwałam w niej do 9 miesiąca.

Absolutny meeega szacun za tak długa prace
Mam wielka nadzieje, ze ta twoja kruszynka powolutku, ale cały czas będzie brnęła do przodu i jak jej się nie będzie spieszyło z ewakuacja, to urodzi się z naprawdę przyzwoita waga

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:

Co ten wizaż robi z ludźmi . Właśnie wyszeptała przepis na te ciastka i w sobotę biorę się za pieczenie
Stary 2019-10-31, 18:16   #2396
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
A chciałabyś pokazać co tam masz na liście?

Jak się doczytasz to proszę bo co mi się przypomni to tam dopisuję IMG_20191031_181557_compress19.jpgIMG_20191031_181546_compress78.jpg

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 18:32   #2397
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam i u mnie wczoraj był 34+3 i mała prawie 2700. To w sumie podobnie No i mi się wydawało że dużo bo jak patrzyłam na te centylem to mi wyszło że w 90centylu jest. Tylko może ja źle patrzę na tą tabele. Bo jeśli mamy np 34t3d to patrzymy w tabeli na 34t czy 35t ?

Pojęcia nie mam . J na wydruku ze zdjęciami dostaje tez wydruk z wymiarami, waga i właśnie centylem i nigdy tego nie roztrząsała bardziej
Stary 2019-10-31, 19:09   #2398
PatiPee
Zakorzenienie

Sluchajcie maz skonczyl ten pokoj i jest tak pięknie
Zaczelam porzadkowac Leonowi w szafach i trochę mi z tym zeszło. Przy okazji jak juz bylam w transie to przygotowalam sobie bielizne do szpitala. Nie mam jeszcze koszul i koszulek do karmienia ale to co mam to szykuje. Jutro moze zajade do rossmana i kupie kosmetyki do mycia ciala bo nie mam zapasów w domu. Postanowilam, ze Tymkowi tez wezmę ubranka z domu. Mysle ze do konca przyszłego tygodnia torbe bede miala spakowaną. Ale nie wiem co dla niego wziac, nie mam takich malych toreb a wolalbym zeby bylo osobno gdybym musiala w szpitalu byc przed Ptp. co myslicie?

Stary 2019-10-31, 19:25   #2399
kule_czka
Raczkowanie

Pati jeśli chodzi Ci o pakowanie ciuszków Tymka to ja będę pakować w zipy z ikea każdy "komplet"osobno, żeby tacie też było łatwo znaleźć

Ciągle coś mi się dzieje... Dzisiaj nad ranem usnąłam po sikaniu na wpół siedząco bo tak mnie kopał dzieć i wstałam z poszczykniętym karkiem. Nie mogę ruszyć głową w żadną stronę.
Dziś tatuś przyznał się do zmajstrowania bąbla w usc. Na pytanie pani urzędniczki czy jest biologicznym ojcem odpowiedział "chyybaa taaak". Spaliłam się 🤯

kule_czka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-31, 19:31   #2400
PatiPee
Zakorzenienie

Looool. Hahahahahahaha. Chyba .

No nieźle 🤣

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości