|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz.51
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87296343]Nie chodzę po kostki w wodzie, ale mam materiałowe siateczkowe adidasy na przykład. I wierz mi, że rosa albo deszcz na trawie może je serio przemoczyć jak z TŻ-em przyjeżdżamy po tygodniu niekoszonej trawy, bo on wraca z delegacji.
Pominę lato i przykładowe japonki albo sandały albo baleriny. Niezbyt fajnie się w nocy albo rano chodzi w takich po mokrej trawie. A kalosze owszem istnieją. Musiałabym je chyba w samochodzie wozić i zmieniać co chwila na wyjściowe xD Najlepiej jedne w samochodzie a drugie w domu a trzecie jeszcze gdzieś przy bramie xD Chociaż do kaloszy to by się jeszcze skarpetki przydały. To jeszcze powinnam w torebce nosić np. na imprezę skarpetki żeby po powrocie założyć skarpetki i kalosze xD No nie, wolę wykoszoną trawę Ty jak lubisz to możesz sobie chodzić i boso po mokrej trawie. Ja nie lubię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Tyle że do wejścia domu to raczej prowadzi jakaś ścieżka z kostki, nigdy nie widziałam żeby ktoś musiał iść po trawie do domu. To nie wiem po co o tych kaloszach i skarpetkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3333 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87296343]Nie chodzę po kostki w wodzie, ale mam materiałowe siateczkowe adidasy na przykład. I wierz mi, że rosa albo deszcz na trawie może je serio przemoczyć jak z TŻ-em przyjeżdżamy po tygodniu niekoszonej trawy, bo on wraca z delegacji.
Pominę lato i przykładowe japonki albo sandały albo baleriny. Niezbyt fajnie się w nocy albo rano chodzi w takich po mokrej trawie. A kalosze owszem istnieją. Musiałabym je chyba w samochodzie wozić i zmieniać co chwila na wyjściowe xD Najlepiej jedne w samochodzie a drugie w domu a trzecie jeszcze gdzieś przy bramie xD Chociaż do kaloszy to by się jeszcze skarpetki przydały. To jeszcze powinnam w torebce nosić np. na imprezę skarpetki żeby po powrocie założyć skarpetki i kalosze xD No nie, wolę wykoszoną trawę Ty jak lubisz to możesz sobie chodzić i boso po mokrej trawie. Ja nie lubię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A to problem skosić trawę ? Przecież to żaden problem i nawet nie muszę prosić męża a nie czekać aż np wróci do domu itp .. zapomniałam że większość lasek uważa że to facet ma zapierdzielac dookoła domu itd .. współczuję mu że oprócz pracy musi sam zapierdzielac dookoła jaśnie pani ... Bo paniusi trawka przeszkadza, zabetonuj sobie .. |
|
|
|
#3334 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Pominę lato i przykładowe japonki albo sandały albo baleriny. Niezbyt fajnie się w nocy albo rano chodzi w takich po mokrej trawie. A kalosze owszem istnieją. Musiałabym je chyba w samochodzie wozić i zmieniać co chwila na wyjściowe xD Najlepiej jedne w samochodzie a drugie w domu a trzecie jeszcze gdzieś przy bramie xD Chociaż do kaloszy to by się jeszcze skarpetki przydały. To jeszcze powinnam w torebce nosić np. na imprezę skarpetki żeby po powrocie założyć skarpetki i kalosze xD No nie, wolę wykoszoną trawę Ty jak lubisz to możesz sobie chodzić i boso po mokrej trawie. Ja nie lubię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To koś sobie, ale nie wyśmiewaj ludzi, którzy tego nie robią np. że względu na owady. Ostatnio więcej widywałam dzikich trawników niż skoszonych, dobrze to wygląda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3336 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy ja gdzieś napisałam, że to facet ma zapierdzielać koło domu czy jak? Bo chyba się nie zrozumiałyśmy. W ogólnie tematem nie było kto ma kosić a czy jest koszenie koniecznym wydatkiem wchodzącym w utrzymanie finansowe domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87296428]Będę kosić od przyszłego sezonu. Nie jestem jaśnie panią tylko po prostu do tej pory mieszkaliśmy osobno i widywaliśmy się w weekendy
Czy ja gdzieś napisałam, że to facet ma zapierdzielać koło domu czy jak? Bo chyba się nie zrozumiałyśmy. W ogólnie tematem nie było kto ma kosić a czy jest koszenie koniecznym wydatkiem wchodzącym w utrzymanie finansowe domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Wiesz co, można zostawić część ogrodu nieskoszoną albo zasadzić miododajne rośliny. Żaden problem, aby w ogrodzie kwitł kasztanowiec, lipa, śliwa, klon czy wierzba. Serio nie trzeba mieć łąki na podwórku, aby pomagać pszczołom Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Serio można nie łąkę na podwórku, lubić chodzić po rosie i nie narzekać na zniszczone buty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkam w malym domu i cenię sobie fakt, że mogę pójść na hamak czy zjeść kolację na powietrzu. Nie muszę się z tego tytułu sie urobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87296169]Zakaz podlewania trawników jest zakazem dotyczącym wody z kranu a nie ze studni. Ta ze studni tak czy siak jak jedna wyżej wizażanka pisała, wraz do tej studni spływa. Edit: nie wiem co jest ekologicznego w wywołaniu do śmieci butów kilka razy przemoczonych które zaraz zaczynają śmierdzieć i nie da się ich nosić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Założę się że podlewaja i ci, którzy studni nie mają A z butami to nie wiem o co chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam jakiejś mega super odżywki do paznokci. Mam bardzo cienkie i słabe (hybryda i źle sciaganie). Są teraz tak słabe że się ciągle łamią i wyginaja ale nawet jak chce je pomalować żeby były grubsze i twardsze to lakier się ich nie trzyma po prostu i odchodzi po jednym dniu. Macie coś do polecenia?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3340 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...hybrydzie.html albo regularne olejowanie własna mieszanka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Kaloryfer skręcamy tylko jak wyjeżdżamy na 2-3 tygodnie zima. Poza tym chodzi zawsze na maksa w łazience i na 3ke w dwóch sypialniach i salonie. Nigdy nie doplacalismy do zaliczek w czynszu.
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;87296665]To: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...hybrydzie.html albo regularne olejowanie własna mieszanka
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Tylko przy takich olejowych mieszankach trzeba dodatkowo nawilżać paznokcie i skórki.
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie można kupić tą odżywkę?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3345 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3346 |
|
cat lady
|
Trawnik to naprawdę nie jest wymóg. Chyba że ktoś lubi latać z kosiarka. Ja idę w białą koniczyne zamiast trawy. Rośnie niska, kosi się ze 3 razy na rok żeby ładnie kwitla, wygląda lepiej niż nudny trawnik, i owady maja stołówkę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Czy na wizażu jest jakiś aktualny wątek o kosmetykach nietestowanych na zwierzętach? Szukałam ale tylko jakieś stare i nieaktualne znalazłam.
|
|
|
|
#3348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Wasza ulubiona prostownica do włosów?
Moja Prostownica REMINGTON S8500 Shine Therapy po 4 latach działa ale popsuł się przycisk i mam problem bo raz działa raz nie.. |
|
|
|
#3350 |
|
cat lady
|
Kosze jak widać, że kwiatki są już w sporej części przekwitniete. Tak do połowy wysokości kosic, nie do ziemi. Po ~2 tyg od koszenia znowu jest pełno kwiatków. Jest ładna zwarta pokrywa tak do kostek mniej więcej, jeśli gęsto zasiac. Dużo pszczół, dzikich i miodnych
teraz jeszcze ładna zielona. Jak była w tym roku mega susza to podeschla, ale idzie to dużo wolniej niż z trawą trawnikowa tylko w tym roku tak było, 2 mies bez deszczu, normalnie sobie doskonale radzi, nie podlewam (tylko jak wchodzi i jest mała trzebaby żeby nie miała sucho). I nie było to brązowe ochystwo, tylko brak kwiatków i słabe jasne listki. Zaczelo padać odzyla. Nie trzeba walić tyle nawozów co do trawnika, raz do roku trochę i starczy w zupełności. Ogólnie to jest roślina bodajże 2-letnia, ale sobie radzi. Można co roku-dwa rozrzucic przed deszczem trochę nasion dla dosiania, część łapie z takiej metody ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
[1=44fee507034f68ecff0b692 d635bddccdf886c4e_65540ba 289b10;87296988]Treść usunięta[/QUOTE]
Mam zarówno pojedynczą, jak i podwójną. Czyli normalnie na jedną kawę robię z pojedynczej porcji? Ok, spróbuję z tym ubiciem. |
|
|
|
#3352 |
|
Raczkowanie
|
Czy książki na legimi mają taką samą liczbę stron jak papierowe?
Ściągnełam książkę którą mam w formie papierowej i będąc na zakupach chciałam sprawdzić składniki z przepisu ale akurat go nie ma:/ Jak wrócę do domu porównam z książką ale wydaje mi się że to było w tej.
|
|
#3353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3354 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do kosztów utrzymania domu, to nikt nie wspomniał o wyższych kosztach ubezpieczenia i o przeglądach kominiarskich. A jeszcze alarm to niemal konieczność. Zresztą tych kosztów okołodomowych jest sporo, teraz na przykład musimy zaimpregnować klinkier na kominie (ze 3 stówki to będzie kosztować). Tyle, że jak mieszka się w domu jednorodzinnym, to jednak koszty życia w dużej mierze zależą od właściciela, czy zainwestuje w energooszczędne rozwiązania, czy wykorzysta działkę do własnych upraw, czy zrobi coś samodzielnie, w jakiej kondycji będzie utrzymywał budynek, itd. A w bloku jednak trzeba płacić ustalony czynsz, czy nam się podobają poczynania wspólnoty czy nie. Co ciekawe, większość znajomych deklaruje, że utrzymanie domu jest tańsze niż mieszkania. Tylko nie wiadomo co kto dokładnie wlicza. |
||
|
|
|
#3356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Koniczyna bardzo fajnie wyglądała, jak przekwitła to skosiliśmy ją na krótko tak samo jak trawę a i tak ładnie odrastała i kwitła chyba ze 4 razy. Do tego świetnie zagłuszyła inne chwasty, a owady były zachwycone - motyle też. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Polska nie ma odpowiedniego klimatu do trawników, u nas naturalna jest laka kwietna.
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

Czy ja gdzieś napisałam, że to facet ma zapierdzielać koło domu czy jak? Bo chyba się nie zrozumiałyśmy. W ogólnie tematem nie było kto ma kosić a czy jest koszenie koniecznym wydatkiem wchodzącym w utrzymanie finansowe domu. 

tylko w tym roku tak było, 2 mies bez deszczu, normalnie sobie doskonale radzi, nie podlewam (tylko jak wchodzi i jest mała trzebaby żeby nie miała sucho). I nie było to brązowe ochystwo, tylko brak kwiatków i słabe jasne listki. Zaczelo padać odzyla. Nie trzeba walić tyle nawozów co do trawnika, raz do roku trochę i starczy w zupełności.