|
|
#2611 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Moj tż wciąż na tym świecie
![]() Ja jeżdżę autem wciąż. Dzisiaj 35+6. Muszę nawet przyznać, że lepiej mi kierować bo kontroluję wstrząsy i kiedy czuje ruchy to zwalniam sobie po nierównościach. Całą ciążę bardzo dużo jeździłam. No może na to ostatnie usg to już poproszę męża bo muszę się przebijać w krokach przez całe miasto do lekarza. Ale wiecie.. Jak coś by się stało to zostawiam auto na awaryjnych wzywam karetkę i tyle. W sumie poważnie tylko powinnam przemyśleć noszenie karty ciąży bo do tej pory tego nie robiłam. Wczoraj jak poszłam do smyka to mnie złapała taka niemoc i ruchy bolesne, że siadłam w strefie zabawy i czekałam czy przejdzie bo nawet nie byłam w stanie do auta wrócić ![]() Moim największym strachem jest, że odejdą mi wody gdzieś przy ludziach. Bo to chyba takie chluśnięcie nie? Nie da się tego pomylić prawda? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja idę w najbliższy czwartek na farbę i podciąć, potem już się nie wybieram. Ostatnio jak byłam to już ledwo wysiedziałam na fotelu na razie nie wiem jak to potem ogarnę jak mały będzie, żeby nie chodzić z odrostem muszę znaleźć nowego fryzjera bliżej domu :/ przeraża mnie to wszystko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Dziewczyny macie już jakieś pomysły na prezenty świąteczne ? Chciałabym już je chyba ogarnąć w listopadzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2613 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Ja farbuje w domu
![]() Ja odpuszczam na razie temat prezentow. Nie wiem kiedy dziecko sie urodzi, czy w ogole na wigilie uda sie gdzies pojechac. Najchetniej odpuscilabym to w tym roku tylko nie wiem jak reszta rodziny na to ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
My nawet jak nie pojedziemy to prezenty damy później, więc i tak chcę kupić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2615 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cześć dziewczyny!
Byliśmy z tż w kinie na Bożym Ciele, polecam serdecznie, bardzo dobry film! Dziś poszła do pralki ostatnia tura rzeczy dla małego, już coraz bliżej ciekawe, która pójdzie na pierwszy ogień ![]() U fruzjera byłam 2 tyg temu i na 4/5 miesięcy spokój. Arya dla kogo potrzebujesz prezenty? Na ten rok nie mam pomysłu jeszcze, ale w sumie potrzebuję dla tż tylko i dla 3 dziewczynek. Dla reszty drobiazgi, więc załatwi się płytą jakąś czy książkami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Mam problem z mamą, tatą (tu myśle o jakiś gadżetach do gitary) i TŻtem teściami i babcią niech się mąż martwi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Hej
![]() Raficzyca, dobrze kojarzę że miałaś mieć wczoraj wizytę? Jak tam u Was? Do fryzjera chodzę tylko końcówki podcinać, byłam niwdawno także już się nie wybieram przed porodem. Natomiast hybrydy mam już ściągnięte dwa tygodnie temu. Niestety paznokcie zniszczone dosyć, w sumie dobrze że się zregenerują przed porodem. Jezdżę codziennie i jeździć będę, prawie nigdy sama, tylko z dziećmi. Gdyby coś się działo, to jeszcze muszę komuś dzieci podrzucić. Mój mąż chodzi do pracy na 24h i jest jakieś 40 km od domu, czasem zdarza mu się jakiś wyjazd gdzieś dalej, także też nie zawsze jest w stanie szybko dojechać, raczej minimum 2 godziny. Ale staram się nie martwić na zapas, szpital mam blisko 4-5 km, poprzednio rodziłam po terminie i to jest dla mnie bezpieczniejsza opcja Mnie w pierwszej ciąży też stresowało że poród się zacznie w miejscu publicznym,odejdą mi wody albo skurcze się zaczną. Teraz nawet jeśli, to nie będę się tym przejmować, bo to niezależnie idę mnie, a z domu trzeba wychodzić, póki mogę poza tym moje poprzednie porody byłam na stanie przewidzieć,bo na dwa dni odchodził mi czop, później dużo przepowiadaczy i ogólnie czułam że wkrótce urodzę.
|
|
|
|
#2618 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Ja też nie wiem co mam kupić rodzicom
. Najgorszy w prezentach jest mój tata... Nigdy nie wiem co mu kupić.Dzisiaj pierwszy raz użyłam wkładek laktacyjnych bo całą bluzkę miałam mokrą... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2619 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
W tamtym roku dla tż kupiłam bezprzewodowe sluchawki jbl, bardzo się cieszył. Z nim nie mam problemu, w tym roku myślę, że portfel i pasek załatwią sprawę.
Mojej mamie zazwyczaj jakieś perfumy, kosmetyki, w tym roku będzie zrzuta z moją siostrą i kupimy jej maszynkę do mięsa, bo bardzo psioczy na swoją. Zawsze dobrym prezentem są bony podarunkowe, albo jakieś atrakcje dla dwojga np. W prezencie marzeń mają chyba sporą ofertę, za niewielką kasę już można coś fajnego wymyślić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
) i TŻ brat dostanie taką samą. Reszcie poszliśmy po kosztach bo budżet mieliśmy 20-25 zł na osobę siostra-pizama, szwagier alkohol, starsze dzieciaki z rodziny-dziewczynki laleczki lol, chłopcy jakieś figurki zatopione w slimach kompatybilne z lego najmłodsze dzieciaki z rodziny drewniane zabawki- jakiś sorter, puzzle itp. ja dostanę telefon, bo mój ledwo działa i TŻ mi sprezentuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Gosiulam na jakim dziale kupilas te pojemniczki na waciki? Jedzie moj brat i mu daje bojowe zadanie zeby mi kupil ;D
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Arya- tatuś bedzie mial okazję się wykazać a Ty bedziesz miala szanse oddechu i spedzenia czasu wśród dorosłych ja tam lubie wyjsc sobie na pazury, rzesy czy do fryzjera. Napic sie kawki i poplotkowac. nie wiem tylko jak wysiedze z tymi moimi plecami :/ najwyżej bede im tam dreptac gorzej na paznokciach ,bo ide we wtorek. Co do prezentów, ja kupuje w tym roku tylko mezowi i Dzieciom. Do Polski wysle jakas pake slodyczy dla dzieci i czyms typu puzzle czy maly set lego dla brata a dla siostry jakas paletke do makijazu,czy inny kosmetyk, bedzie na pewno zadowolona dla rodziców meza tez naszykuje jakas siatke slodyczy,moze winko , kawa.Ktos kto pojedzie to zabierze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2622 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Rok temu dostał słuchawki JBL od moich rodziców, ode mnie przez te 11 lat chyba też już dostał wszystko co możliwe ![]() masakra.Mama rok temu dostała przystawkę do makaronu, a tak też zawsze jakieś kosmetyki czy perfumy, więc chciałabym coś innego na urodziny jej kupiłam grę na ps4 więc na gwiazdkę nie kupię kolejnej i tak koło się zamyka zastanawiam się nad portfelem, ale jakiś ciekawszy to już duży koszt, a mam raczej budżet tak 100 zł na osobę dla TŻ większy ![]() Tacie będzie najłatwiej bo ma fazę na kupowanie gitar to chce kupić jakieś fajne struny, kostki do grania, może pasek na gitarę ![]() Te vouchery odpadają bo raczej będzie im nie po drodze, żeby je zrealizować ![]() Chrześniak męża dostanie słuchawki bezprzewodowe. Siostra TŻ zestaw pędzli( wyhaczyłam teraz na Limango promocje), brat z żoną jakąś planszówkę z Wiedźmina, teściowa coś z Bolesławca, a teść chyba spinki do koszuli moja siostra chce książki ma wysłać listę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja lubie dla nas na takie okazje kupowac wspólne prezenty , plus jakis drobiazg dodatkowo. Maz mi przeważnie kupuje charmsa do pandory, jakies perfumy , voucher. Ja z nim.mam wiekszy klopot i podpytuje kolegi, co tam fajnego jakis gadżet wyszedl albo warto miec....
Tylko moj nie lubi gadzetow typu 10ta para słuchawek bo wyszly nowe. Raczej kupuje mu narzedzia do garażu/auta. W zeszłym roku dostal glosnik JBL. W tym mysle o pile stojącej z Lidla wiem ze by chcial Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2624 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
teraz kupił sobie te bezprzewodowe Xiaomi, są naprawdę fajne i młody się na nie napalił to też dostanie. Za to od rodziców młodzi dostaną prezenty z wyższej półki. Młodszy telefon, a starszy tablet graficzny i wykupiony pakiet programu graficznego. Czuje się w tym i lubi projektować różne logo, przerabiać zdjęcia itp. i fajnie żeby się w tym rozwijał. My w tym roku niestety ucięliśmy koszty na prezenty właśnie z tego względu, że i tak spędzimy święta we trójkę w domu, to tylko każdy dostanie coś symbolicznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzieki
Zrobilam drozdzowki, i nie wiem gdzie popelnilam blad ,bo zawsze robie z tego samego przepisu i wyszła kupa. W niektórych wypłynął budyń. W ogole zostala mi polowa porcji budyniu takze ten... a drożdżówki wyszly ogromne.... nie robilam ich 1 raz. Ale dojsc nie moge gdzie poplenilam blad 🤦☠♀️ w dodatku są ogromne.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
A ja wyslalam TZ po paczki
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Anuluje co napisalam, nadzialam je zimne budyniem dodatkowo i są przepyszne 🥰Screenshot_20191103-162741_Gallery.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja robiłam ptysie, ale nic z tego nie będzie bo mąż przy wyciskaniu z rękawa cukierniczego przebił mi go
![]() ![]() tak sobie chciał spróbować haha. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Jak nie mialam rękawa uzywalam woreczka strunowego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Już zwątpiłam bo nogi mnie bolą, ponakładałam kleksy łyżką ![]() w moment mi się ich odechciało, bo nie lubię jak coś nie wychodzi tak jak powinno ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
U nas kwestia prezentów wygląda całkiem inaczej niż co roku. W tym roku spędzimy je tylko z moją siostrą i jej chłopakiem, bo do Polski się nie wybieramy. I tu muszę ich zapytać, czy robimy sobie wzajemnie prezenty. Ja bym była w sumie za jakimiś drobnymi upominkami.
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Hahaha. Mnie też wszystko boli, od 10:30 do 15:30 w kuchni. Niby glupie drozdzowki,ale jeszcze rosół, obiad- maz oskrobal ziemniaki a ja robilam kluski slaskie,mielone i surówkę wiec sie trochę nastalam. Ale dzis juz tylko odpoczywam. Wlasnie pije kawkę.
Kto wizytyje jutro ze mną? ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Mycha, ja tez lubie tę tradycję z upominkami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2633 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
ale bez USG. Właściwie wybieram się tylko po zwolnienie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Wypytalam sie meza co chce na gwiazdke. Wymieniam.mu, wymieniam, wymieniam. I o . Smartwatch by mu sie przydal
. Dzieki dziewczyny za ten temat. zamawiam pod koniec miesiąca dzieciom zamowie tez przez net. I spokój Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
U nas nie ma tradycji prezentów. Nigdy nie było ani u mnie ani u tż w rodzinie. Od jakiegoś czasu dzieciaki coś dostają pod choinkę u teściów i teraz jak będzie już troje wnucząt to może to się bardziej przyjmie.
Mnie trochę przeraża jak wy piszecie o prezentach dla siostry, brata, szwagra itd. My nawet między sobą z tż nie robimy sobie prezentów z okazji świąt ![]() Za to chcę to zmienić w gronie naszej przyszłej trójki za jakieś 2-3 latka jak mała zacznie rozumieć. Chcę, żeby miała fajne wspomnienia bo mimo, że mnie to średnio jara to wyobrażam sobie jak fajnie mogą się wtedy kojarzyć święta takiemu maluchowi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
U nas to nigdy nie byly drogie prezenty. Chodzi o tradycje i gest
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja też na szczęście się nie muszę nad tym zastanawiać.
Jejku, zmogło mnie dzisiaj i poszłam spać. Obudziła mnie zgaga i mam zrypany humor. Nie mogę skończyć książki przewidzianej na jakieś dwie godziny czytania, bo mnie usypia Jeszcze zleciłam mężowi wyszorowanie fug w łazience. Nie wiem, gdzie mieliśmy mózg gdy wybieraliśmy jasno szare na podłogę. Wyglądają jeszcze gorzej niż przed czyszczeniem, nie mogę na to patrzeć. Choćbym miała jutro urodzić, idę po sodę oczyszczoną i będę jechać z tym koksem. I też jutro wizytuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Też jutro wizytuje mam nadzieje, że będzie wszystko ok bo chyba już mi dziś sił zbraknie na spakowanie torby do szpitala ![]() Ja z kolei lubię tradycje prezentów lubię dostawać i lubię dawać i ten moment ich rozpakowywania. U moich rodziców zawsze są fajne prezenty. U TŻ to dostajemy kasę, a jego siostra się nigdy nie wysila i kupuje zestaw Nivea ale trudno jej sprawa i gest ![]() ja nie lubię dawać takich na odwal się, muszą być dobrane pod konkretną osobę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Voice. Hahaha. Ja kiedyś sie tak wkur... ze wyskrobalam fugi i polozylam nowe
![]() ![]() zajelo mi to 2 dni... takim specjalnym nożem od kolegi płytkarza. Ale jaka satysfakcja na szczescie my nauczeni doświadczeniem poprzedniego wynajmowanego domu wszedzie polozylismy od razu fugę w kolorze brudu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dziś ogarniałam podwozie przed wizytą
to z lusterkiem nawet spoko, gorzej nogi ogolić bo ciężko się tak wyginać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

-część 4.

na razie nie wiem jak to potem ogarnę jak mały będzie, żeby nie chodzić z odrostem
muszę znaleźć nowego fryzjera bliżej domu :/ przeraża mnie to wszystko 

ciekawe, która pójdzie na pierwszy ogień 

. Najgorszy w prezentach jest mój tata... Nigdy nie wiem co mu kupić.
) i TŻ brat dostanie taką samą. Reszcie poszliśmy po kosztach bo budżet mieliśmy 20-25 zł na osobę 

na urodziny jej kupiłam grę na ps4 więc na gwiazdkę nie kupię kolejnej i tak koło się zamyka 
moja siostra chce książki ma wysłać listę
teraz kupił sobie te bezprzewodowe Xiaomi, są naprawdę fajne i młody się na nie napalił to też dostanie.
w dodatku są ogromne.... 
️
ale trudno jej sprawa i gest