Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-04, 07:04   #2671
kule_czka
Raczkowanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cześć!
Mnie też od wczoraj wieczora boli brzuch, chyba przepowiadacze, ale pewności nie mam
Jak chodzę to boli mniej, ale że mam do czwartku gości w domu to nie mogę łazikować w nocy i prawie nic nie spałam. Wykończę się

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kule_czka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 07:08   #2672
arya09
Zakorzenienie

Hej,

Kolejna słaba nocka, 4 pobudki.

Wczoraj miałam takie skurcze, że masakra. Czy przepowiadacze idą z góry brzucha? Bo gdzieś tak czytałam, że skurcze się zaczynają z góry, a nie dołu jak na okres? Całe popołudnie i wieczór mi brzuch twardniał. W nocy też się obudziłam przez to. Dobrze, że dziś wizyta to go zapytam o to

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Ja planuję jutro skończyć do hm po te biustonosze. Będziesz brała rozmiar większe niż teraz by wypadało, czy nie?

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Muszę szukać innych. Teraz mam XL i w miseczkach się mieści biust, ale tylko w różowym staniku. Szary od początku jest za mały a niby to to samo w obwodzie jest za luźny trochę, mogłoby być ciaśniej dziewczyny chyba pisały jeśli dobrze pamietam, że rozmiary się głównie różnią u nich obwodem a nie miską.

Dzięki dziewczyny, to ogarnę zdjęcia w Empiku

U mnie 30 dni do ptp

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 07:21   #2673
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Dzień dobry

U mnie nocka z pobudkami, ale bywało gorzej.. Za to z humorem średnio. Wczoraj znowu nam auto nie odpaliło, a dopiero 3 tyg temu kupiliśmy nowy akumulator Nie wiem co z nim jest nie tak, a za miesiąc już musi być sprawne w 100%. Tyle kasy już w niego wlozylismy przez ostatnie 2 miesiace, a tu znowu coś

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 07:25   #2674
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Ależ mam dzisiaj dziwny dzień.. Czuję się tak źle, że ciężko sprecyzować co mi jest.. Duszno, zjazdy, trochę problemów żołądkowych, twardniejący brzuch. Ale teraz weszłam na wagę i przybrałam 3 kg w 4 dni.. Nieco mnie to zdziwiło bo od kilku tyg waga zatrzymała się na +12kg. Nie zaobserwowałam u siebie opuchlizny nóg czy tym podobnych. Ale dziwna sprawa taki nagły skok..

To chyba nie jest możliwe ? Może woda Ci się zatrzymała ?

Stary 2019-11-04, 07:29   #2675
Emosz
Zadomowienie

Hejo, u mnie dziś 29 do ptp

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Alicjazkrainyczaroww Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U mnie nocka z pobudkami, ale bywało gorzej.. Za to z humorem średnio. Wczoraj znowu nam auto nie odpaliło, a dopiero 3 tyg temu kupiliśmy nowy akumulator Nie wiem co z nim jest nie tak, a za miesiąc już musi być sprawne w 100%. Tyle kasy już w niego wlozylismy przez ostatnie 2 miesiace, a tu znowu coś

Może tym razem świece? Nam średnio odpalało jak były do wymiany

Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 07:39   #2676
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Hejo, u mnie dziś 29 do ptp

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Może tym razem świece? Nam średnio odpalało jak były do wymiany

Nie wiem, może dzisiaj mamy podjechać do mechanika, jak tylko odpali z kabli i się okaże.

Czy Wam też twardnieje brzuch jak lezycie? Po chwili wraca do normalności, ale jednak dziwne uczucie. Zawsze twardniejacy brzuch kojarzył mi się z chodzeniem, a nie leżeniem..

Stary 2019-11-04, 07:46   #2677
Ann555
Raczkowanie

Hej Dziewczyny,
Za mna też ciezka noc, mega bolał mnie brzuch właśnie jak na miesięczke. Do terminu zostało 28 dni. Myslicie, ze takie skurcze jak na okres to przepowiadacze?

Ann555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 07:58   #2678
milawo
Wtajemniczenie

dzien dobry

u mnie tez nocka z glowy, przez rece

mam juz powoli dosyc
milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 08:17   #2679
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milawo Pokaż wiadomość
dzien dobry

u mnie tez nocka z glowy, przez rece

mam juz powoli dosyc
Ohoo. Widzę że poniedziałek zaczęła się u nas na wątku marudnie

Moja noc całkiem spoko, ale jak pomyślę że muszę do skarbówki dziś jechać to mi się słabo robi.

Uszykowalam sobie rzeczy do prania dla Tomka i na razie mam na 2 pralki ( tylko rozm. 56 i 62) a jeszcze mam 2 torby większych i ubranek. Także będę prac i prac. Wejdę tylko jeszcze do Rossmann po ta chusteczki wyłapujące kolor bo mam dwa żółte bodziaki i boje się że jak je wrzucę z ciemnymi ubrankami to mi coś zafarbuje. Tylko które wziąć?

Edytowane przez Ola0731
Czas edycji: 2019-11-04 o 08:19
Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 08:26   #2680
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, może dzisiaj mamy podjechać do mechanika, jak tylko odpali z kabli i się okaże.

Czy Wam też twardnieje brzuch jak lezycie? Po chwili wraca do normalności, ale jednak dziwne uczucie. Zawsze twardniejacy brzuch kojarzył mi się z chodzeniem, a nie leżeniem..

Tak, mi właśnie od wczoraj tak twardnieje teraz siedzę i też twardy jak skała. Zastrzyku nie mogę sobie zrobić

Stary 2019-11-04, 08:30   #2681
gosiulam185
Zakorzenienie

Dzień dobry. U mnie też cały czas skurcze i twardnienie brzucha. To już chyba ten czas kiedy macica zaczyna trenować. jak biorę większą dawkę magnezu to jest trochę lepiej, ale i tak je odczuwam.

Ja marudzić nie będę bo dzień zaczął się jako tako. Ale po wczorajszych katastrofach to już chyba nic nie sprawi, że dzisiejszy dzień będzie gorszy 🤦

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 08:31   #2682
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Tak, mi właśnie od wczoraj tak twardnieje teraz siedzę i też twardy jak skała. Zastrzyku nie mogę sobie zrobić

To dobrze, że nie ja jedyna mam takie objawy.. A nie możesz sobie zastrzyku wbijać w udo albo ramię?

Stary 2019-11-04, 08:35   #2683
milawo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość

Moja noc całkiem spoko, ale jak pomyślę że muszę do skarbówki dziś jechać to mi się słabo robi.

Uszykowalam sobie rzeczy do prania dla Tomka i na razie mam na 2 pralki ( tylko rozm. 56 i 62) a jeszcze mam 2 torby większych i ubranek. Także będę prac i prac. Wejdę tylko jeszcze do Rossmann po ta chusteczki wyłapujące kolor bo mam dwa żółte bodziaki i boje się że jak je wrzucę z ciemnymi ubrankami to mi coś zafarbuje. Tylko które wziąć?

ja wzielam domol, na razie nic mi nie zafarbowalo
milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 08:43   #2684
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, że nie ja jedyna mam takie objawy.. A nie możesz sobie zastrzyku wbijać w udo albo ramię?

Nie, za bardzo boli

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. U mnie też cały czas skurcze i twardnienie brzucha. To już chyba ten czas kiedy macica zaczyna trenować. jak biorę większą dawkę magnezu to jest trochę lepiej, ale i tak je odczuwam.

Ja marudzić nie będę bo dzień zaczął się jako tako. Ale po wczorajszych katastrofach to już chyba nic nie sprawi, że dzisiejszy dzień będzie gorszy

Właśnie zapytam dziś na wizycie o no spe i magnez, bo nie wiem czy na tym etapie można to tak wyciszać lekami

Stary 2019-11-04, 08:43   #2685
PatiPee
Zakorzenienie

Arya mnie bolaly jak na okres 3 dni przed porodem non stop. Wiec nie wiem jak to jest.

Stary 2019-11-04, 08:46   #2686
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Nie, za bardzo boli

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Właśnie zapytam dziś na wizycie o no spe i magnez, bo nie wiem czy na tym etapie można to tak wyciszać lekami

Mnie lekarz powiedział, że mam brać magnez do końca, ale nie wiem jak z nospa

Stary 2019-11-04, 09:02   #2687
lava_cake
Raczkowanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Hejka, ja też słabo spałam, ale o dziwo nic ciążowego mnie nie budziło. Ja ok 17 położyłam się na dwie godziny i to chyba przez to.

W końcu przyszedł do mnie wózek, ale rozkładamy go dopiero bliżej terminu, żeby teraz nie zagracać. Jestem go bardzo ciekawa, bo on praktycznie kupiony w ciemno na podstawie recenzji ineternetowych i moich upodobań. Do tego powystawowy, ale jak obejrzałam wszystkie części to wygląda jak nowy. 700 zł do przodu.
lava_cake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 09:14   #2688
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość

Byle nie domol, sa beznadziejne tzn moj maz tak popral ze mialam polowe do wywalenia kiedyś 🤦☠♀️ teraz kupilam dr. Beckmann i zobaczymy bo czasami cos chce wyprac na szybko z czyms i by sie przydaly.

Stary 2019-11-04, 09:15   #2689
Smarfetka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty

Rafi, jak sobotnia wizyta?
Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Dzieki
Zrobilam drozdzowki, i nie wiem gdzie popelnilam blad ,bo zawsze robie z tego samego przepisu i wyszła kupa.
W niektórych wypłynął budyń. W ogole zostala mi polowa porcji budyniu takze ten... a drożdżówki wyszly ogromne.... nie robilam ich 1 raz. Ale dojsc nie moge gdzie poplenilam blad 🤦♀️ w dodatku są ogromne....

No to piona, bo mi wczoraj nie wyszły rurki z kremem, 3 razy śmietana mi się zaważyła

Btw. Podasz przepis?
Cytat:
Napisane przez milawo Pokaż wiadomość
ja wzielam domol, na razie nic mi nie zafarbowalo
Też mam tej firmy i dają radę, nic mi nie zafarbowało, a chusteczki z pralki wyjmuje kolorowe.

Mam pytanie dot. Oliwki dla dzieci, w jakim celu ja trzeba kupić? Co się smaruje nią?

Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 09:18   #2690
nillka88
Zakorzenienie

Za mną też ciężka noc ale wydaje mi się, że pogoda tak na mnie działa, budziłam się tak co 30 minut tyle dobrze, że zasypiałam odrazu...wczoraj też mnie brzuch bolał ale dziś narazie lepiej ale u mnie to chyba wzdęcia były 🤪

Oby dziś był lepszy dzień dla nas!! Miłego dzionka Laseczki!!

Stary 2019-11-04, 09:22   #2691
PatiPee
Zakorzenienie

Ja oliwke stosowalam do ciemieniuchy, dobrze po niej schodzila. Albo jak sie łuszczył do kąpieli troszkę.

https://youtu.be/Egj_YuQ0vaM
Z tego robilam ale musisz edytować przepis, bo wg tego przepisu w ogole nie byly slodkie.
Ja dodaje podwojna ilosc cukru do ciasta a do budyniów dodatkowo 5łyżek i zamiast odlac 200ml z porcji mleka odlewam 400, czyli na 80g budyniu daje 600ml mleka bo inaczej będzie za rzadki. Najlepiej zrobic dzien wczesniej budyń zeby dobrze sie schlodzil.

Moj Leon uwielbia te drozdzowki, wczoraj zjadl cale dwie.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Ja tez słabo spalam, myslalam o tym moim psie biednym. Mam wyrzuty sumienia, ze w jakis sposob zaniedbalam skoro cos jej sie podzialo.
2 kwestia to w Niemczech usuwanie 1 zęba 200-300euro wiec sobie możecie wyobrazic jaki czeka nas wydatek. Do tego leki, narkoza. Moj stres, jej ból. Ech wyć mi sie chce.

Stary 2019-11-04, 09:28   #2692
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Rafi, jak sobotnia wizyta? No to piona, bo mi wczoraj nie wyszły rurki z kremem, 3 razy śmietana mi się zaważyła

Btw. Podasz przepis?Też mam tej firmy i dają radę, nic mi nie zafarbowało, a chusteczki z pralki wyjmuje kolorowe.

Mam pytanie dot. Oliwki dla dzieci, w jakim celu ja trzeba kupić? Co się smaruje nią?

Jeśli chodzi o krem do rurek, to rozumiem, że robisz śmietanę z mascarpone tak? Ja odkąd wrzucam wszystko na raz, śmietanę i mascarpone, to jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby krem nie wyszedł

Stary 2019-11-04, 09:29   #2693
PatiPee
Zakorzenienie

To dzis ze mną Ola, Voice i kto jeszcze?

Chyba bede miala pobierany gbs więc srednio przyjemna wizyta sie szykuje
Moja gin od 13tyg nie robiła mi usg dopochwowego ani nie zaglądała tam wiec stresik. no ale, czas sie oswajac niedlugo mnie tam wiecej osob bedzie ogladac.
Mam wlasnie pytanie. Pisalyscie cos o tym, ze polozna po porodzie oglada w domu krocze?
U mnie tylko lekarz w gabinecie przed wyjsciem do domu to robi. Nikt wiecej nic nie zagladal. Polozna tylko pytala czy lepiej , i czy chcialabym aby zajrzala mi maz to ogladal,ja sie balam zajrzalam jakos mc po i zalowalam bardzo... ale juz pol roku pozniej wszystko wygladalo jak przed

Stary 2019-11-04, 09:36   #2694
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Mi Preglife pokazuje że zostało mi 33 dni ale on o jeden dzień się myli także 34dni.
Wszystkie konieczny mi drętwieją w nocy eh te koszmarne nocki
Kciuki za dzisiejsze wizyty czekam na relacje!

Mój też się myli o 1 dzień nieźle Zaczęłam według tej apki 37 tydz (36+0). Nie ukrywam, że cieszą mnie te cyferki
Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
43 dni do ptp, chyba rzucę się do tego czasu z wysokości. Cały wieczór/noc mdłości, po prostu co 24h mam losowanie nowej kategorii porażki.

W ogóle wszystkim dookoła śni się już, że panienka w ten czy inny sposób jest na świecie. Poza mną. Ja w każdym śnie jestem w ciąży, do porodu zostało sto lat, a w mojej głowie wciąż tkwi przekonanie, że ta gehenna nigdy się nie skończy i już na zawsze będę chodzić z brzuchem

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Bardzo bardzo Ci współczuję. Nie wyobrażam sobie takich przejść tyle czasu. Ale co na to lekarze? Przecież to nienormalne całą ciążę wymiotować i tym podobne.
Cytat:
To chyba nie jest możliwe ? Może woda Ci się zatrzymała ?

Sama nie wiem.. W ogóle nie ogarniam tych przepowiadaczy. Tak naprawdę jak mi wody nie odejdą to mam wątpliwości czy ja poród rozpoznam Wczoraj mi było tragicznie. Siedziałam już wieczorem na łóżku i z tej bezsilności nawet płakać mi się nie chciało. Jak zobaczyłam tę wagę to się przestraszyłam, że to zatrucie ciążowe. Ale nie mam ciśnienia ani opuchlizny. Praktycznie nie widzę nawet zatrzymywania wody. No może to normalne zobaczymy co będzie dalej..
Cytat:
Mnie lekarz powiedział, że mam brać magnez do końca, ale nie wiem jak z nospa

Ja magnez biorę ale nospy już nie. Położna mówiła, że nospa rozleniwia macicę i po 36 tyg warto odstawić. Z tym, że ja w całej ciąży wzięłam ją może 10 razy. A wiem, że niektóre łykają regularnie. Ale wiesz zakładam, że moje dziecko jest już na tyle silne, że sobie poradzi poza brzuchem. Bo w innym przypadku to należy słuchać lekarza i jak każe brać to brać.

Witam się w poniedziałek. Niech będzie lepszy niż niedziela

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 09:37   #2695
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja oliwke stosowalam do ciemieniuchy, dobrze po niej schodzila. Albo jak sie łuszczył do kąpieli troszkę.

Z tego robilam ale musisz edytować przepis, bo wg tego przepisu w ogole nie byly slodkie.
Ja dodaje podwojna ilosc cukru do ciasta a do budyniów dodatkowo 5łyżek i zamiast odlac 200ml z porcji mleka odlewam 400, czyli na 80g budyniu daje 600ml mleka bo inaczej będzie za rzadki. Najlepiej zrobic dzien wczesniej budyń zeby dobrze sie schlodzil.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Ja tez słabo spalam, myslalam o tym moim psie biednym. Mam wyrzuty sumienia, ze w jakis sposob zaniedbalam skoro cos jej sie podzialo.
2 kwestia to w Niemczech usuwanie 1 zęba 200-300euro wiec sobie możecie wyobrazic jaki czeka nas wydatek. Do tego leki, narkoza. Moj stres, jej ból. Ech wyć mi sie chce.

Dziękuję za przepis, dobrze widzę, że ona nie skleja tego ciasta po bokach jak zawija ciasto?

Stary 2019-11-04, 09:39   #2696
PatiPee
Zakorzenienie

Tak i musisz je zlozyc. Lepiej zrobic szersze ale je dobrze skleic bo wyplynie... choc mi w ogole one sie rozkleily wczoraj w tej części szerokiej... nie wiem co im odwalilo, robilam juz z 10 razy te drozdzowki. Jak bede w domu mogę wyslac przepis z zeszytu bo sobie go edytowalam po 1 razie i z niego korzystam. Wychodzi mi tak 9 drozdzowek.

Stary 2019-11-04, 09:44   #2697
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o krem do rurek, to rozumiem, że robisz śmietanę z mascarpone tak? Ja odkąd wrzucam wszystko na raz, śmietanę i mascarpone, to jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby krem nie wyszedł

Tak i też tak robię. Taki krem robiłam tysiące razy, nawet w zeszłym tygodniu, a wczoraj jakieś fatum, nie wiem o co chodzi... Tzn wiem. Miałam wczoraj gości i spinalam się żeby wszystko dobrze wyszło, więc musiało coś nie wyjść

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Tak i musisz je zlozyc. Lepiej zrobic szersze ale je dobrze skleic bo wyplynie... choc mi w ogole one sie rozkleily wczoraj w tej części szerokiej... nie wiem co im odwalilo, robilam juz z 10 razy te drozdzowki. Jak bede w domu mogę wyslac przepis z zeszytu bo sobie go edytowalam po 1 razie i z niego korzystam. Wychodzi mi tak 9 drozdzowek.

No właśnie, przecież to na bank wypłynie jak nie skleiła, no chyba że samo się sklei jak ciasto wyrosnie. Oo to poproszę, ogólnie to trochę ciężko mi się oglądało te laske

Stary 2019-11-04, 09:47   #2698
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
To dzis ze mną Ola, Voice i kto jeszcze?

Chyba bede miala pobierany gbs więc srednio przyjemna wizyta sie szykuje
Moja gin od 13tyg nie robiła mi usg dopochwowego ani nie zaglądała tam wiec stresik. no ale, czas sie oswajac niedlugo mnie tam wiecej osob bedzie ogladac.
Mam wlasnie pytanie. Pisalyscie cos o tym, ze polozna po porodzie oglada w domu krocze?
U mnie tylko lekarz w gabinecie przed wyjsciem do domu to robi. Nikt wiecej nic nie zagladal. Polozna tylko pytala czy lepiej , i czy chcialabym aby zajrzala mi maz to ogladal,ja sie balam zajrzalam jakos mc po i zalowalam bardzo... ale juz pol roku pozniej wszystko wygladalo jak przed

Tak ja idę. Ale głównie po zwolnienie. Mam nadzieję że nie zrobi mi problemu i mi da. Bo niestety mojego lekarza nie ma w PL (urlopuje sie i nie ma jak mi wystawić zwolnienia ) i muszę jechać do innego po zwolnienie. Mam nadzieję że nie będzie mi robić problemu. Bo jak nie to cholera będę musiała jeszcze do 18 listopada wrócić do pracy ( bo dopiero wtedy wraca mój gin).
Ale chyba w 32+5 już nie powinni robić problemu?

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 09:48   #2699
black___raven
Raczkowanie

Dzień dobry! Ja rozpoczęłam poniedziałek z głową w sedesie, więc mam nadzieję, że to jednak nie jest zapowiedź na cały uroczy tydzień...
Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Rafi, jak sobotnia wizyta? No to piona, bo mi wczoraj nie wyszły rurki z kremem, 3 razy śmietana mi się zaważyła

Btw. Podasz przepis?Też mam tej firmy i dają radę, nic mi nie zafarbowało, a chusteczki z pralki wyjmuje kolorowe.

Ja smaruję nią głównie siebie Metodą prób i błędów wyszło mi, że mogę do ciała używać tylko oliwki albo kremu z neutrogeny, bo po każdym innym wszystko mnie swędzi.
A dla dziecia to tak chyba doraźnie, np. właśnie na ciemieniuchę albo przesuszoną skórę, minęły już chyba czasy, że się pacholęta smarowało jak indyka przed włożeniem do pieca
Cytat:

A te zęby na bank będą usuwane? Może rzeczywiście to tylko stan zapalny? Jak u Was z weterynarzami? Słyszałam, że za granicą to różnie bywa i w PL mamy naprawdę dobrych lekarzy w porównaniu do tego, co się dzieje poza granicami, ale może mam stare info

black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 09:49   #2700
sevenofnine
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Mój też się myli o 1 dzień nieźle Zaczęłam według tej apki 37 tydz (36+0). Nie ukrywam, że cieszą mnie te cyferki Bardzo bardzo Ci współczuję. Nie wyobrażam sobie takich przejść tyle czasu. Ale co na to lekarze? Przecież to nienormalne całą ciążę wymiotować i tym podobne. Sama nie wiem.. W ogóle nie ogarniam tych przepowiadaczy. Tak naprawdę jak mi wody nie odejdą to mam wątpliwości czy ja poród rozpoznam Wczoraj mi było tragicznie. Siedziałam już wieczorem na łóżku i z tej bezsilności nawet płakać mi się nie chciało. Jak zobaczyłam tę wagę to się przestraszyłam, że to zatrucie ciążowe. Ale nie mam ciśnienia ani opuchlizny. Praktycznie nie widzę nawet zatrzymywania wody. No może to normalne zobaczymy co będzie dalej.. Ja magnez biorę ale nospy już nie. Położna mówiła, że nospa rozleniwia macicę i po 36 tyg warto odstawić. Z tym, że ja w całej ciąży wzięłam ją może 10 razy. A wiem, że niektóre łykają regularnie. Ale wiesz zakładam, że moje dziecko jest już na tyle silne, że sobie poradzi poza brzuchem. Bo w innym przypadku to należy słuchać lekarza i jak każe brać to brać.

Witam się w poniedziałek. Niech będzie lepszy niż niedziela

Niestety są to niby normalne objawy ciąży, po prostu trzeba mieć pecha, żeby nie ustąpiły po 1 trym. Ja miałam absolutnie najgorszy drugi i w zasadzie codziennie budziłam się z pawiem w nosie. W 3 trymestrze mam to co x dni i raczej nudności albo refluks/zgaga niż porządny bełt, a moja koleżanka od początku ciąży rzyga jak pies 2x rano i 3x wieczorem. To dopiero idzie się powiesić xD

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości