|
|
#2851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
dziś wstawiłam pierwsze pranie ciuszków Małego i jak wyszłam z domu przed 10 tak wróciłam po 14. Jutro muszę jechać do sądu to mi pewnie też zejdzie. Jeszcze muszę zapisać się do przychodni ale to ogarnę w środę. Muszę jeszcze w tym tyg odebrać zamówienie z Decathlonu i podjechać do Auchan więc zleci mi tydzień raz i dwa. W weekend mamy 18stke u mojej kuzynki. Także intensywny tydzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-11-04 o 21:57 |
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Kocham zimne wieczory i spacery z psem jak powietrze jest takie rześkie
Dzis juz tyle km zrobilam a czuje sie super. No naprawde az w szoku jestem bo lepiej mi jak chodzę niz jak siedzę 🤪 Rano zrobilam z Daisy 1,5km , po obiedzie 3km poszlam do Apteki po ten antyb. , i teraz znow niby kilometr chodze jest mega a tylko usiade i rwie nie do wytrzymania a bym poczytała .... jutro ide na pazury nie wiem czy tylko nie sciagniemy koloru i nie skrócimy bo wątpię ze dam rade wysiedziec.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
O to zerknę tam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Witam się wieczorową porą i gratuluję udanych wizyt.
Ja dzisiaj byłam z koleżanką na śniadaniu, a potem jeszcze na kilka godzin do innej wpadłam i tak mi w sumie minął dzień. Na wieczór obejrzałam jeszcze z TZtem dwa odcinki Outlander na netflix. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2855 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Pati, a ja myślałam, że się przekręcę od tego chodzenia. Ostatnie dni wegetowałam raczej w pozycji horyzontalnej i z podwózkami samochodem, więc czułam się coraz lepiej, rwa mi przeszła, spojenie tylko cisnęło. Dziś musiałam dylać sama do lekarza (oraz kupić sobie nową torebkę xD), zrobić zakupy na obiad i generalnie trochę przeleźć z buta. Ja pierdykam, ależ ciężko się było toczyć pod sam koniec, jak nie przód miednicy, to krzyż i półdupek, paranoja. A tu jeszcze miesiąc
|
|
|
|
#2856 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje udanych wizyt!
Ann, mój Maciuś też drobnitki, coś w okolicach 12-15 centyla, ale przybiera, przepływy ok, więc się nie martwię. Ostatnio ważył 2100, też był mniej więcej 34+4. Ivi, cudny komplecik. Ja dziś czuje się jak słonica... miesiąc temu naprawdę mogłam funkcjonować z mymi dziećmi w miarę normalnie, a teraz jest mi ciężko :/ chyba Maciej jest nisko, bo ledwie chodzę :/ Natalia ma alergię na orzechy laskowe, dziś n w testach wyszło. Pół pleców ma dziś obklejonych, bo robimy jeszcze testy płatkowe. Jaś mi coś się dziś nie podoba, ma stan podgorączkowy i jedna dziwna krostę, myślę o ospie.. W sumie lepiej teraz niż za miesiąc. Z drugiej strony jestem wściekła że szczepionki są nadal niedostępne. Ciekawe co do jutra się rozwinie. |
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
O kurczę Biedro! Oby nie ospa.
Jak zaszlam w ciążę Leo zaszczepiłam w sumie ze względu na Tymka. A córcia,dobrze, ze znacie alergen, na coś jeszcze jest uczulona? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2858 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Witam z rana
Dzisiaj czeka mnie dzień w łóżku, dopadło mnie jakieś przeziębienie, zimno już się pokazuje na ustach... Niedobrze Myślałam, że uda mi się uniknąć przez całą ciążę przeziębienia, a tu wyszło na sam koniec praktycznie ![]() I czym tu się leczyć? Soki malinowe, miód odpadają bo cukier... Chyba tylko czosnek mi został ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
a pisałaś że miodu nie. Może z soków to jeszcze ten z czarnego bzu?Cytat:
![]() Muszę się pochwalić że została mi do kupienia koszula do porodu i materiałowy biustonosz do spania i będę mieć już wszystko ![]() Dzień dobry, miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2860 | ||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Dzien dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
Ale syrop z owocow czarnego bzu pomaga, polecam zdrowka!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry,
Już chyba nie pośpię, pobudka o 6.20 ![]() Cytat:
Szybko Ci poszło ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2862 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
i poszło ![]() Ja miałam pobudkę o 6:30. I tak już będzie codziennie bo mąż zanim się do budzika podniesie to ja już oczy jak 5zl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
A ja mogę sobie wybrać, bo budzę się co godzinkę na siku i zmianę pozycji. Dzień dobry!
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dziewczyny, jakiego rodzaju przekąski brać na porodówkę ? Na szkole rodzenia położna mówiła tylko o lizaku, ale jakby poród miał długo trwać to chyba dobrze coś mieć ze sobą?
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2865 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
A mi do porodu u prowadzącego zostały 2 wizyty: 18 listopada i 16 grudnia. Potem już tylko IP. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2866 | |||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Edit: pięknie Ci poszło z wyprawka ja jeszcze nie mam wszystkiego, ale celowo zostawiłam to sobie na początek grudnia ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Alicjazkrainyczaroww Czas edycji: 2019-11-05 o 08:24 |
|||
|
|
|
#2867 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Ja myslalam o jakis bakaliach np. Albo czekoladzie
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Hej dziewczyny
jakie plany na dzis? Ja dzis Leo zawożę tylko na 2h wiec sie lenimy do 12 musze zaczac dom ogarniac na przyjazd kolezanek, maz nawet sie zebral za zrobienie szafki pod umywalke do malego wc ha ha ha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2870 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Ale zastanawiam się dziewczyny, czy jakbym dla wlasnego spokoju chciala np za dwa tyg pojsc.do jakiegoś innego lekarza tak zeby zbadal czy wszystko ok, to bez problemu mozna, tak by tego w karte ciazy nie wpisywał ? Zeby moj gin nie pomyślał, ze jakas przewrazliwiona jestem A bylabym pewnie spokojniejsza jakny mnie ktos za 2 tyg obejrzal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kobiety!!
Ja wezmę jakieś rogale typu 7days i czekolade plus wode i sok Załamałam się bo na szafę, którą zamówiliśmy na rzeczy Olafka trzeba czekac od 4 do 6 tygodni, a tak chciałam mieć już wszystko poukładane ![]() Pati super, że z psiakiem nic strasznego!!
|
|
#2872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
ale po łóżeczko jedziemy 16go a tydzień później po wózek![]() Cytat:
||
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja nareszcie dziś wstawiłam pranie szpitalne i zamierzam się w tym tygodniu spakować. Dla siebie wezmę jakaś przekąskę typu 7days i jakiś batonik, dla TŻ muszę coś wymyślić większego, żeby biedak z głodu nie padł. Zwłaszcza, że może być po 10h zmianie w pracy albo coś
|
|
|
#2874 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Dzień dobry ☕️ Ja zapakowałam kilka smakołyków tj. Snickers, herbatniki z czekolada, kinder country i ciasteczko zbożowe. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry, ja dziś kończę listę wyprawkowa, bo zostało mi parę rzeczy do kupienia i w weekend się spakujemy
Jaka pojemność tego oleju ze słodkich migdałów kupowalyscie? Jego się dodaje tylko do kąpieli czy można do czegoś jeszcze używać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzięki za pomysły, tak sądziłam że coś w ten deseń wziąć. Tylko nie wiem co dla męża, bo on słodyczy ani nie lubi ani się tym nie naje
![]() Zastanawiam się na którym etapie to można jeść ? Bo położna mówiła, że w czasie porodu można tylko pić i mieć lizaka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Ja wzięłam 250ml. Można siebie smarować, masować tym krocze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja bede brała tez wafle ryżowe i chlebki wasa z musem pomidorowym. Batoniki zbozowe.
Ogólnie powiem wam ze na 3h przed porodem mialam taki apetyt,takiego packmana, ze zjadlam bułkę i 5 kawalkow chleba! Do tego herbatę i dwa kubki kakao. w szpitalu jest bufet wiec nie mialam ograniczonej racji zywnosciowej. A caly czas czulam nieodparty głód, 1 raz w zyciu mialam cos takiego. Bylam obzarta po korek i głód poczulam dopiero po porodzie,ale dostalismy od razu sniadanie na sale i ja i maz. Wiec super. Położna mowila ze mogę jeść podczas porodu i pytala nawet czy cos przyniesc, ale ja nie czulam glodu po takiej porcji zarcia na kolację 🤪Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- W ogole dzieki ze poruszylyscie temat tych przekąsek do szpitala, dzis bede na zakupach w Kaufie to od razu nakupie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
u nas z tym jedzeniem to chyba zależy od szpitala, w moim niby wode tylko można
ale ja bez jedzenie to się mogę przekręcić zobaczymy jak to będzie, każdy organizm reaguje inaczej
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dokładnie kazdy organizm inaczej, ale jak porod trwa np 15-16 godzin to skad sily by urodzić? Nie rozumiem tego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Po lizaku to ja bym miala szybki skok cukru i tak samo szybki spadek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

-część 4.

dziś wstawiłam pierwsze pranie ciuszków Małego i jak wyszłam z domu przed 10 tak wróciłam po 14. 

a bym poczytała .... jutro ide na pazury nie wiem czy tylko nie sciagniemy koloru i nie skrócimy bo wątpię ze dam rade wysiedziec.

Myślałam, że uda mi się uniknąć przez całą ciążę przeziębienia, a tu wyszło na sam koniec praktycznie 

a pisałaś że miodu nie. Może z soków to jeszcze ten z czarnego bzu?