Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-04, 18:50   #2821
midusia86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Witaminę K podają po porodzie doustnie i kolejne dawki na U- czyli bilansie.
Zabiegu Credego nie robią.
Pierwsze szczepienie dopiero w 3 mcu zycia, albo i dalej, juz nie pamiętam bo ja szczepilam jak mial osiem mcy pierwsze 6w1.
Krew pobierają z pięty, bilirubine badają czyms podobnym do termometru bezdotykowego.
Ja juz nawet nie pamietam kiedy odcieli pepowine, serio... pytam meza to mowi ,ze nie wie, bo wtedy minuty byly jak godziny i odwrotnie. Jutro ide do lekarza sie umówić na plan porodu to sie jeszcze musze pare rzeczy dowiedziec bo juz nie pamiętam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Badanie słuchu robią przed wyjsciem do domu i u nas też usg glowki bylo bo vacum byl wyciagany

Dzięki za info. Wyglada na to, ze tyle samo różnic, co podobieństw

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Ivi56 Pokaż wiadomość
A oto Nasz śpiworek i rękawice
Załącznik 7696837

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cudny!
Stary 2019-11-04, 18:51   #2822
Ann555
Raczkowanie

Cytat:
Looooooove 🥰🥰🥰🥰
Jakie cudo!

Trzymajcie kciuki za moja Piesunie ,bo maz z nia pojechał do weta na konsultację

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

A jak przeplywy?

Dr mowil ze przepływy sa bardzo dobre. I ze ja jestem drobna to dziecko tez moze byc drobniejsze ale jakos zmartwiłam się

Ann555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 19:05   #2823
PatiPee
Zakorzenienie

No i uwaga dla mnie medal z buraka. Nic sie nie rusza ,zeby zdrowe, stan zapalny sie zrobil bo tam gmeralam, ale za pare dni minie mam sie umowic na sciaganie kamienia i tyle.
Ma bardzo ladne zeby jak na 5letniego psa, bo poza kamieniem na klach i trochę górnych dwójkach nie ma nic do ściągania 🤪
Ale jestem szczęśliwa 🥰

Stary 2019-11-04, 19:06   #2824
sevenofnine
Rozeznanie

Ale fajowy śpiworek! Bardzo ładny wzór materiału.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 19:10   #2825
MagaLena84
Raczkowanie

Dziewczyny mój TŻ się dzisiaj spisał!!! Włączył mi serial! Nowa wersja Ani z Zielonego Wzgórza ️ uwielbiałam ten film tak jak i książkę.

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 19:22   #2826
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój TŻ się dzisiaj spisał!!! Włączył mi serial! Nowa wersja Ani z Zielonego Wzgórza ️ uwielbiałam ten film tak jak i książkę.

Ania, nie Anna ? Też mi się podoba, czekam aż wrzucą 3 sezon na Netflixa

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 19:23   #2827
voice_of_silence
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Szyjka zamknięta. Mały tętno ok. Nie wiem ile waży bo oczywiście bez USG. Wyniki badań mam dobre. Ja nie przytylam od ostatniej wizyty więc od początku ciąży mamy +9kg.

Gadałam z bratową i mówiła, że mam się ta nie cieszyć z tej zamkniętej szyjki,bo ona na porodówce jeszcze miała zamkniętą a i tak rodziła 2 tyg. przed terminem

Cytat:
Tymek 2700 wiec yupi ze nie 3000 ;D ufffffff

Maddd, dziękuję za priv , w domu odczytam na necie jest spis treści, zobacz sobie tam sa opisane dzialy. Na mamydlamamy. Pl

Smarfetka ja nie wycinalam i nie wycinam chyba ze sie pojawi podrażnienie.

Dostalam lek bo mam leukocyty w moczu.

No popatrz, a tacy byli hen do przodu

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Pobranie z pochwy mnie bardziej bolało niż z odbytu

Na szybszy poród się nie zanosi, szyjka trzyma. Przepływy dobre, Młody nadal koksuje i dziś już ma
3170 g pomiar błędu +/- 460g

wowow, kawałek dzieciaczka

Coś Ty, mnie tam nic nie bolało. Może źle pobrał

Cytat:
Napisane przez lava_cake Pokaż wiadomość
Ja też nie paliłam, więc mnie nie ciągnie. Za to napiłabym się prosecco albo wina białego.
Nie znoszę fajek, nie cierpię, prędzej bym się rozwiodła niż zaakceptowała fakt, że mój facet zaczął palić a związku z palaczem nawet bym nie rozważała.

Mam chyba jakiś uraz z dzieciństwa, bo rodzice nas wędzili aż miło w dymie papierosowym.

W Auchanie jest dobre wino 0. proc. w typie prosecco. Jedyne, które zaakceptowałam.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 19:28   #2828
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Tymek 2700 wiec yupi ze nie 3000 ;D ufffffff

Maddd, dziękuję za priv , w domu odczytam na necie jest spis treści, zobacz sobie tam sa opisane dzialy. Na mamydlamamy. Pl

Smarfetka ja nie wycinalam i nie wycinam chyba ze sie pojawi podrażnienie.

Dostalam lek bo mam leukocyty w moczu.

PATI, czyli wizyta udana! Ładna waga u Tymka
A ten lek na leukocyty to doustnie musisz przyjmować? Ciekawe co to znaczy, jak są leukocyty> Ja jutro idę robić bafdania i badać tez mocz
Cytat:
Napisane przez black___raven Pokaż wiadomość

PATI, BLACK, dzięki za odnośnik odnośnie spisu treści

Cytat:
W ogole gin mo tak pobrała ten gbs ze nawet nie musialam sie klasc na Koźle i cale szczęście bo niecierpie tego.
Moja szyjka ma ponad 4cm skubana no

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Czym Cię tak wkurzyla? Ech..

PATI, ale ładna szyjka SZOK!! U mnie dwa tygodnie temu była już poniżej 3 cm, ciekawe jak będzie w piątek

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
W zeszłym tygodniu gin powiedziała po badaniu na samolocie, że skrócona, ale ok 1.5 cm powinna mieć (nie wiem czy dobrze usłyszałam, bo jak powiedziała, że skrócona to jakieś przerażenie w mojej głowie nastało) i mam przez 3 tygodnie chillowac, żeby dotrwać do donoszonej. Ogólnie szyjka powinna dotrwać, ale lepiej podejść asekuracyjnie do tematu. Tydzień już minął tego chilloutu, a ja czuję się jak wrak człowieka przez ten odpoczynek, łącznie z tym że kręgosłup zaczyna pobolewac. Jeszcze tylko dwa...

Smarfetka, ale gin kazał Ci cały czas , przez te 3 tygodnie, LEŻEĆ? O rany, jeśli masz tylko leżeć to współczuję, bo to nie dość, że plecy bolą, to jeszcze głowa od niewychodzenia z domu, ja tak zawsze mam jak nie wyjdę choćby na krótki spacer...

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość

Dzisiaj się dowiedziałam, że sąsiadka też jest w ciąży, więc Maksymilian będzie mieć rowniesnika do zabawy nie wiem dokładnie który tydzień, bo dopiero się wprowadzili i babka mało rozgadana. Do tego bardzo zagubiona i zmęczona życiem, w styczniu rozwiodła się z mężem, który się nad nią znęcał. Starsza ode mnie sporo bo ma 38 lat, ale myślę, że się dogadamy i może uda nam się zakumplować przez dzieciaki

GOSIULA, kurczę, biedna ta Twoja sąsiadka... współczuję jej strasznie, nie dziwię się, że jest mało wylewna.. Masakra trafić na takiego faceta Oby po porodzie się nie przyczepił do niej, że chce widywać dziecko

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Też mam ten termoforek ale oczywiście głupia ja nie wiedziałam jak działa 🤣 ale wsadza się go do mikrofali Ooo alko to i ja bym się napiła. Takiej whisky z cola np. albo babci nalewki z pigwy

Dziewczyny wy pralyscie tylko rozm. 56 i 62 czy większe też ?

A tak btw to pierwsze ledwo zmieściłam na suszarce

OLA, ja poprałam i poprasowałam od razu wszystko, nawet te ponad 70 cm rozmiar zeby już później mieć z głowy

A ten termoforek, o którym piszesz, to chcesz używać dla dziecka? Czy dla siebie?

Cytat:
No i uwaga dla mnie medal z buraka. Nic sie nie rusza ,zeby zdrowe, stan zapalny sie zrobil bo tam gmeralam, ale za pare dni minie mam sie umowic na sciaganie kamienia i tyle.
Ma bardzo ladne zeby jak na 5letniego psa, bo poza kamieniem na klach i trochę górnych dwójkach nie ma nic do ściągania 🤪
Ale jestem szczęśliwa 🥰

Hehe Pati!: Ale super z psinką, i całe szczęście, że nic się jednak nie dzieje z ząbkami Twojego pieska!! Super wiadomość A Ty jesteś w ciążym więc można Ci wybaczyć hehe Taki typowy kalafior ciążowy
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 19:34   #2829
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
A ten lek na leukocyty to doustnie musisz przyjmować? Ciekawe co to znaczy, jak są leukocyty> Ja jutro idę robić bafdania i badać tez mocz

PATI, ale ładna szyjka SZOK!! U mnie dwa tygodnie temu była już poniżej 3 cm, ciekawe jak będzie w piątek

Smarfetka, ale gin kazał Ci cały czas , przez te 3 tygodnie, LEŻEĆ? O rany, jeśli masz tylko leżeć to współczuję, bo to nie dość, że plecy bolą, to jeszcze głowa od niewychodzenia z domu, ja tak zawsze mam jak nie wyjdę choćby na krótki spacer...

GOSIULA, kurczę, biedna ta Twoja sąsiadka... współczuję jej strasznie, nie dziwię się, że jest mało wylewna.. Masakra trafić na takiego faceta Oby po porodzie się nie przyczepił do niej, że chce widywać dziecko

OLA, ja poprałam i poprasowałam od razu wszystko, nawet te ponad 70 cm rozmiar zeby już później mieć z głowy

A ten termoforek, o którym piszesz, to chcesz używać dla dziecka? Czy dla siebie?

Hehe Pati!: Ale super z psinką, i całe szczęście, że nic się jednak nie dzieje z ząbkami Twojego pieska!! Super wiadomość A Ty jesteś w ciążym więc można Ci wybaczyć hehe Taki typowy kalafior ciążowy
Dziecko nie z nim, ma nowego faceta. Widać, że są szczęśliwi, bardzo fajny chłopak. Wydaje się sporo młodszy od niej, nawet śmiem stwierdzić, że niewiele starszy ode mnie nie wtrącam się w ich relacje rodzinne i nic mi do tego, że tak szybko ma dziecko z innym bo różnie się w życiu układa życzę jej jak najlepiej bo naprawdę fajna kobitka z niej, fajnie gdyby się w końcu otworzyła na świat. Bardzo mi żal takich ludzi, ale dobrze, że z tego wybrnęła

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 19:37   #2830
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ann555 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny ja po wizycie. Nasz Mały waży 2300 a mamy 36t plus 2 dni. Zmartwiłam się, ze malo. Dr mowil ze będzie mniejszy ale ze jest ok. Miala któraś z Was podobnie wagowo? Termin 2gi grudnia mamy.

To raczej kruszynka ale najważniejsze, ze mieści się w siatkach. Jeżeli średnio dziecko rodzi się jakieś 3,5kg chyba, to jak rodzą się takie po 5kg, to ktoś to musi równoważyć. Wolałabym być chyba na twoim miejscu, czyli tych, którzy zaniżają średnia
Jeżeli przepływy i inne parametry są w normie tzn., ze jest ok. Inaczej lekarz na pewno by coś mówił.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Dr mowil ze przepływy sa bardzo dobre. I ze ja jestem drobna to dziecko tez moze byc drobniejsze ale jakos zmartwiłam się

Ann to chyba przez to, ze siedząc na forum jakoś tak nieświadomie zaczynamy porównywania pomiędzy dziećmi i zamiast się cieszyć ze zdrowego maluszka zamartwiam, ze za mały, za duży itp....
Stary 2019-11-04, 19:38   #2831
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Załącznik 7696837

Śliczny

Pati super, że z psinka wszystko w porządku

Pojechaliśmy z Tż do gościa od którego kupowalismy akumulator i się okazuje, że najprawdopodobniej był jakiś wadliwy i wymienił nam na nowy Mamy nadzieje, że to faktycznie była przyczyna i nie ma nigdzie przebicia... Zobaczymy za jakiś czas, ale jestem dobrej myśli

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 19:39   #2832
PatiPee
Zakorzenienie

Maddd ja Ci powiem,ze mogłaby troszku choc sie poskracac co bym tego wymarzonego 2-3 grudnia urodzila.

Mi odeszly wody i rozwarcie dopiero zaczęło sie robic. Tydzień przed porodem szyjka dluuuuga i zamknięta byla

Voice, oj to sie nie dziwie, bo powiem Ci ze moja babcia w domu paliła razem z śp. Dziadkiem. I co z tego ze w kuchni jak capilo w calej chacie. Okno na mikrouchył faja co godzine i jazda 🤪 najsmieszniejsze ,ze dzieci idzcie z tego dymu do pokoju. Jakby to cos dalo
Dla równowagi druga babcia i drugi śp. Dziadek nie palili.

Pamietam, ze jak od tych pierwszych wracalismy jako dzieci (mama rozwiedziona z ojcem a to rodzice ojca) zawsze mowila- same papierochy, dzieci do wanny po kolei a kurtki na balkon zimą i ciuchy od razu do prania
Też mi capią fajki i jak sie nie pali to dopiero czuć jaki to smród.

Stary 2019-11-04, 19:44   #2833
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Dziecko nie z nim, ma nowego faceta. Widać, że są szczęśliwi, bardzo fajny chłopak. Wydaje się sporo młodszy od niej, nawet śmiem stwierdzić, że niewiele starszy ode mnie nie wtrącam się w ich relacje rodzinne i nic mi do tego, że tak szybko ma dziecko z innym bo różnie się w życiu układa życzę jej jak najlepiej bo naprawdę fajna kobitka z niej, fajnie gdyby się w końcu otworzyła na świat. Bardzo mi żal takich ludzi, ale dobrze, że z tego wybrnęła

To na pewno wymagało od niej dużo odwagi, podziwiam

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Maddd ja Ci powiem,ze mogłaby troszku choc sie poskracac co bym tego wymarzonego 2-3 grudnia urodzila.

Mi odeszly wody i rozwarcie dopiero zaczęło sie robic. Tydzień przed porodem szyjka dluuuuga i zamknięta byla

Voice, oj to sie nie dziwie, bo powiem Ci ze moja babcia w domu paliła razem z śp. Dziadkiem. I co z tego ze w kuchni jak capilo w calej chacie. Okno na mikrouchył faja co godzine i jazda najsmieszniejsze ,ze dzieci idzcie z tego dymu do pokoju. Jakby to cos dalo

Pamietam, ze jak od tych pierwszych wracalismy jako dzieci (mama rozwiedziona z ojcem a to rodzice ojca) zawsze mowila- same papierochy, dzieci do wanny po kolei a kurtki na balkon zimą i ciuchy od razu do prania

U mnie rodzice palili sporo lat, w kuchni można było siekiere zawiesić, nie było czym oddychać. Na szczęście rzucili palenie, chociaż tata pali w-papierosa, ale to i tak lepsze niż te papierosy... Nie cierpię fajek i cieszę się, że Tż ma takie samo podejście do nich jak ja

Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 19:45   #2834
MagaLena84
Raczkowanie

Cytat:
Ania, nie Anna ? Też mi się podoba, czekam aż wrzucą 3 sezon na Netflixa

Może i Anna niby 3czy 4odcinki z trzeciego sezonu są

Stary 2019-11-04, 19:48   #2835
PatiPee
Zakorzenienie

Gosiulam ja znam dziewczynę, co zaszla w ciaze z kolesiem z pracy po miesiacu znajomości- u nas w firmie sie akcja dziala. On ją kopnął w zad bo- nie po to sie rozwodził ,zeby sie dziecmi zajmowac.
Żal dziewczyny wtedy było, ale okazało sie, ze jest głupsza niz ustawa przewiduje zachodzac 3mce po porodzie w ciaze z kolesiem poznanym z Internetu 🥴 Raz źle wybrac to pech, a dwa razy popełniać ten sam blad to już glupota. Zamieszkali razem, zlał ja kilka razy i WRÓCIŁ DO PAKI mnie juz nic nie zdziwi w tym życiu. Ma 2 dzieci, pierwszy ojciec sie nie przyznaje do dziecka mimo,ze jak 2 krople wody a drugiego faceta nie znam.

Stary 2019-11-04, 19:54   #2836
PatiPee
Zakorzenienie

Mad cos takiego dostalam. Najgorsze ze nie moge pic za duzo dzis i w nocy:/ a ja w nocy wypijam co najmniej litr :/Screenshot_20191104-195310_Gallery.jpg

Stary 2019-11-04, 19:59   #2837
arya09
Zakorzenienie

Oj u mnie też rodzice palili w mieszkaniu rzucili jak miałam 10 lat i co zrobili w tym roku ? Po 19 latach wrócili do palenia fajek jak się dowiedziałam to normalnie zaniemówiłam :/ ale teraz przynajmniej nie smrodzą w domu, wychodzą na dwór.

Babcia z dziadkiem też jarali w mieszkaniu, zawsze tam taka siekiera była aż siwo jak wracaliśmy od nich to właśnie wszystko do prania, kurtki do wietrzenia. Nawet biustonosz mi śmierdział fuuj. Nienawidzę tego smrodu. Dziadek miał raka krtani i dwa zawały, ale babcia dalej jarała i pali do dziś, nie boi się.Ja na jej miejscu już dawno bym rzuciła.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
Może i Anna niby 3czy 4odcinki z trzeciego sezonu są

„Ania, nie Anna” to tytuł tego na Netflixie. Chyba, że coś innego oglądasz ? tam nie ma dodanego 3 sezonu, wrzucą dopiero w styczniu 2020 :/

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Mad cos takiego dostalam. Najgorsze ze nie moge pic za duzo dzis i w nocy:/ a ja w nocy wypijam co najmniej litr :/Załącznik 7696862

A miałaś posiew robiony, że od razu dali leki ?

Stary 2019-11-04, 20:00   #2838
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jestem szczęśliwa 🥰

O mamo, ale żeś wymyśliła super że z pieskiem wszystko ok
Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Gadałam z bratową i mówiła, że mam się ta nie cieszyć z tej zamkniętej szyjki,bo ona na porodówce jeszcze miała zamkniętą a i tak rodziła 2 tyg. przed terminem

No popatrz, a tacy byli hen do przodu

wowow, kawałek dzieciaczka

Coś Ty, mnie tam nic nie bolało. Może źle pobrał

Nie znoszę fajek, nie cierpię, prędzej bym się rozwiodła niż zaakceptowała fakt, że mój facet zaczął palić a związku z palaczem nawet bym nie rozważała.

Mam chyba jakiś uraz z dzieciństwa, bo rodzice nas wędzili aż miło w dymie papierosowym.

W Auchanie jest dobre wino 0. proc. w typie prosecco. Jedyne, które zaakceptowałam.
Zobaczymy co to wyjdzie dlatego dziś kliknelam aptekę zostały mi tylko koszule do ogarnięcia dla Tomka już mam wszystko
Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość

Sama nie wiem przy kolkach chyba się u dziecka sprawdza zobaczymy co z tego wyjdzie

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 20:05   #2839
PatiPee
Zakorzenienie

Arya u gina jest laboratorium ,oni tam badają mocz na miejscu. Widocznie wynik byl bardzo zly bo juz 2 raz mialam leukocyty w moczu. Tydzien temu byly z jednym + a dzis z trzema + plus na ekranie widzialam na czerwono opis z wykrzyknikami. Za tydzień mam przyjechać znow na pobranie czy jest ok.
To pierwszy moj antybiotyk w ciazy w ogole chyba pierwszy w dorosłym zyciu az mam stres

Stary 2019-11-04, 20:06   #2840
lava_cake
Raczkowanie

Cytat:
Oj u mnie też rodzice palili w mieszkaniu rzucili jak miałam 10 lat i co zrobili w tym roku ? Po 19 latach wrócili do palenia fajek jak się dowiedziałam to normalnie zaniemówiłam :/ ale teraz przynajmniej nie smrodzą w domu, wychodzą na dwór.

Babcia z dziadkiem też jarali w mieszkaniu, zawsze tam taka siekiera była aż siwo jak wracaliśmy od nich to właśnie wszystko do prania, kurtki do wietrzenia. Nawet biustonosz mi śmierdział fuuj. Nienawidzę tego smrodu. Dziadek miał raka krtani i dwa zawały, ale babcia dalej jarała i pali do dziś, nie boi się.Ja na jej miejscu już dawno bym rzuciła.
moja jara już 60 lat, jakieś ukaraińskie gówno i już nigdy nie przestanie palić, ale to ja już mówiłam jej i rodzinie, że mogłaby rzucić, bo po operacji kiedyś nie paliła 3-4 tygodnie, ale ona jest głupio uparta i nawet na złość będzie paliła
lava_cake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 20:08   #2841
Ann555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
To raczej kruszynka ale najważniejsze, ze mieści się w siatkach. Jeżeli średnio dziecko rodzi się jakieś 3,5kg chyba, to jak rodzą się takie po 5kg, to ktoś to musi równoważyć. Wolałabym być chyba na twoim miejscu, czyli tych, którzy zaniżają średnia
Jeżeli przepływy i inne parametry są w normie tzn., ze jest ok. Inaczej lekarz na pewno by coś mówił.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Ann to chyba przez to, ze siedząc na forum jakoś tak nieświadomie zaczynamy porównywania pomiędzy dziećmi i zamiast się cieszyć ze zdrowego maluszka zamartwiam, ze za mały, za duży itp....
Doktor w ogóle ta waga się nie przejął tylko powtarzał, ze wazne są pozostałe parametry, tj lozysko, przepływy, wody.
Takze mam nadzieje, ze wszystko w porządku. Moj maz wazyl 3300 jak sie urodził, ja nie wiem ale z figury jestem drobna 160 wzrostu, waga przed ciążą 50 kg. To moze faktycznie po prostu mniejszy chłopczyk bedzie. Mam nadzieję, ze do terminu ladnie posiedzi i chociaz do tych prawie 3.kg dobije. Pytalam doktora o przewidywana wage w terminie powiedział, ze nie da się tak stwierdzić, bo może przybrac np więcej wlasnie w 9 tym mcu, ze jednoznacznie sie nie da tak określić. Żałuję ze zapomnialam zapytac o długość Małego.

Stary 2019-11-04, 20:08   #2842
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Arya u gina jest laboratorium ,oni tam badają mocz na miejscu. Widocznie wynik byl bardzo zly bo juz 2 raz mialam leukocyty w moczu. Tydzien temu byly z jednym + a dzis z trzema + plus na ekranie widzialam na czerwono opis z wykrzyknikami. Za tydzień mam przyjechać znow na pobranie czy jest ok.
To pierwszy moj antybiotyk w ciazy w ogole chyba pierwszy w dorosłym zyciu az mam stres

Ja miałam dużo leukocytów i bakterii, a posiew wyszedł czysty i nie trzeba było brać leków stąd pytanie.

Stary 2019-11-04, 20:10   #2843
lava_cake
Raczkowanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość

U mnie to jedno z kryteriów wyboru partnera od zawsze, jak facet pali to nie jestem zainteresowana. Mój ojciec z 10 lat palił, ale przestał jak dziadek zmarł na raka płuc.
lava_cake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 20:11   #2844
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Doktor w ogóle ta waga się nie przejął tylko powtarzał, ze wazne są pozostałe parametry, tj lozysko, przepływy, wody.
Takze mam nadzieje, ze wszystko w porządku. Moj maz wazyl 3300 jak sie urodził, ja nie wiem ale z figury jestem drobna 160 wzrostu, waga przed ciążą 50 kg. To moze faktycznie po prostu mniejszy chłopczyk bedzie. Mam nadzieję, ze do terminu ladnie posiedzi i chociaz do tych prawie 3.kg dobije. Pytalam doktora o przewidywana wage w terminie powiedział, ze nie da się tak stwierdzić, bo może przybrac np więcej wlasnie w 9 tym mcu, ze jednoznacznie sie nie da tak określić. Żałuję ze zapomnialam zapytac o długość Małego.

Ann jesli doktor nic nie powiedzial to jest dobrze słuchaj lekarza i sie nie martw. Wiesz, na tym etapie nie tylko waga sie liczy a tez dojrzalosc narządów do zycia poza brzuszkiem. Dzieci z waga urodzeniowa 2,5-2,8kg są i nie są wcale wyjątkami do porodu masz miesiąc moze przybrac nawet kilogram spokojnie jeszcze. Wiec sie nie zamartwiaj,bo nawet jak urodzi sie 2,700 będzie wszystko git.

Jak Midusia napisala, ze tutaj sobie porównujemy a dzieci sa różne przeciez.

Stary 2019-11-04, 20:13   #2845
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam dużo leukocytów i bakterii, a posiew wyszedł czysty i nie trzeba było brać leków stąd pytanie.

Jak trzeba to biorę i tyle nie dyskutuję z lekarzem, bo oni tutaj sa baaaardzo oszczędni w przepisywaniu leków.
Magnez na wszystko. Zero nospy, zero dupka itd itp wiec jeśli juz mi to zapisała znaczy, ze jest cos na rzeczy

Stary 2019-11-04, 20:16   #2846
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:

Voice, oj to sie nie dziwie, bo powiem Ci ze moja babcia w domu paliła razem z śp. Dziadkiem. I co z tego ze w kuchni jak capilo w calej chacie. Okno na mikrouchył faja co godzine i jazda 🤪 najsmieszniejsze ,ze dzieci idzcie z tego dymu do pokoju. Jakby to cos dalo

Chyba zacytowałam przypadkiem

Moim cichym marzeniem jest urodzić 22 listopada w swoje urodziny. 18 mam wizytę to się dowiem czy to realne

Ola jak Ci jest na zwolnieniu? Dziwne uczucie nie?

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 20:41   #2847
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:

Gosiula, no różnie to w życiu bywa... jeśli jest szczęśliwa, to widać tak miało być Dobrze że jest w ciąży z tym nowym, a nie tym co ją lał Też mam koleżankę, której facet oświadczył się po 2 miesiącach znajomości, jak z moim Tż już byłam dobrych kilka lat, i dorobili się od tych zaręczyn już dwójki dzieci, naprawdę wszystko mega szybko było i wyglądają na szczęśliwych, także co komu pisane

Cytat:

Voice, oj to sie nie dziwie, bo powiem Ci ze moja babcia w domu paliła razem z śp. Dziadkiem. I co z tego ze w kuchni jak capilo w calej chacie. Okno na mikrouchył faja co godzine i jazda �� najsmieszniejsze ,ze dzieci idzcie z tego dymu do pokoju. Jakby to cos dalo

PATI, to chcesz urodzić w moim terminie!
A Leo urodził się "o czasie", że tak powiem? Czy przed terminem?

Ehh co do papierochów, to właśnie u mojej teściowej zawsze tak capi, bo pali jakieś śmierdziele, niby w kuchni właśnie, a smród w całym domu...i też trzeba się kąpać i wszystko prać [po wizytach u niej naprawdę cud, że mój TŻ też tak jak ja, nie cierpi fajek...

Cytat:
Gosiulam ja znam dziewczynę, co zaszla w ciaze z kolesiem z pracy po miesiacu znajomości- u nas w firmie sie akcja dziala. On ją kopnął w zad bo- nie po to sie rozwodził ,zeby sie dziecmi zajmowac.
Żal dziewczyny wtedy było, ale okazało sie, ze jest głupsza niz ustawa przewiduje zachodzac 3mce po porodzie w ciaze z kolesiem poznanym z Internetu �� Raz źle wybrac to pech, a dwa razy popełniać ten sam blad to już glupota. Zamieszkali razem, zlał ja kilka razy i WRÓCIŁ DO PAKI mnie juz nic nie zdziwi w tym życiu. Ma 2 dzieci, pierwszy ojciec sie nie przyznaje do dziecka mimo,ze jak 2 krople wody a drugiego faceta nie znam.

o masaktra, to dopiero się kobieta wrąbała ....

Cytat:
Mad cos takiego dostalam. Najgorsze ze nie moge pic za duzo dzis i w nocy:/ a ja w nocy wypijam co najmniej litr :/Załącznik 7696862

O masz, ciekawe czemu nie można pić przy tym za dużo Dobrze, że tylkko dziś i w nocy !

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Chyba zacytowałam przypadkiem

Moim cichym marzeniem jest urodzić 22 listopada w swoje urodziny. 18 mam wizytę to się dowiem czy to realne

Ola jak Ci jest na zwolnieniu? Dziwne uczucie nie?

MISIAQ, ale super byś miała prezent a urodziny, jakby udało się urodzić pfrzed terminem Ciekawe, czy jest jakaś szansa
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 20:51   #2848
Ann555
Raczkowanie

Cytat:
Ann jesli doktor nic nie powiedzial to jest dobrze słuchaj lekarza i sie nie martw. Wiesz, na tym etapie nie tylko waga sie liczy a tez dojrzalosc narządów do zycia poza brzuszkiem. Dzieci z waga urodzeniowa 2,5-2,8kg są i nie są wcale wyjątkami do porodu masz miesiąc moze przybrac nawet kilogram spokojnie jeszcze. Wiec sie nie zamartwiaj,bo nawet jak urodzi sie 2,700 będzie wszystko git.

Jak Midusia napisala, ze tutaj sobie porównujemy a dzieci sa różne przeciez.

Nastepna wizyta 25go, ciekawe czy dotrwam ostatnio mnie strasznie męczą głównie wieczorem i w nocy skurcze jak na okres, to sa chyba te przepowiadacze.

Stary 2019-11-04, 20:52   #2849
ja_kasi
Raczkowanie

Cytat:
Załącznik 7696837

Śliczny ten śpiworek
Cytat:
Ale jestem szczęśliwa 🥰

Dobrze, że to nic poważnego z psiną

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 21:02   #2850
MagaLena84
Raczkowanie

Arya09 dokładnie mi chodzi o ten sam film co Tobie. Na CDA jest już parę odcinków z 3sezonu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości