|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Ja zaleje smoczek i etui po prostu wrzącą wodą w miskę. Po czym zleje zimną i juz. Laktator wyparze dopiero jak go kupie i zanim uzyje czyli jak wroce ze szpitala. Butelek nie kupuje.
Mychamycha ja urodzilam w 8h i mowili w szpitalu, ze dosc szybko jak na pierwszy porod. Teraz mam marzenie zmieścić sie w polowie tego czasu ![]() Moja mama miala krótkie porody poza moim (18godzin wylazilam ale waga byla sluszna bo 4,5 kg jakos) Tez uwazam jak midusia i u nas sie rowniez praktykuje jedzenie w trakcie. Pod szpitalem mam subway calodobowy wiec i maz cos sobie kupi, w razie W i ja sie najem przed akcją ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Kiedyś tu o tym pisalysmy, co lekarz to inna praktyka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
po to najchętniej bym pizzę wsunęła ![]()
|
|||
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Black, no wlasnie przednie zabki ma bielusie,i na dole i na górze. Dr powiedział ze kamień do usuniecia ale bez paniki, mozemy zrobić to spokojnie po nowym roku.
A próbowałaś moze pastę enzymatyczną? Naklada sie palcem lub wacikiem i wsio, bez szorowania. Ja myslalam o kupnie szczoteczki sonicznej dla niej, ale musze poczytać o tym więcej. Co do lidla to ja akurat klikalam co bylo dostepne. Polecam bluzeczki do karmienia na ramiączkach. Dla mnie lepsze niz z jakimis zakladkami,bo na to sweterek rozpinany, bluzę czy kardigan i smigam. W ogole nie widac ze to do karmienia. Mam te. I nawet teraz mi sie bebzol miesci, ale upralam i spakowalam. Screenshot_20191105-134148_Chrome.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mieszkanie posprzątane, teraz zaległam na kanapie i czekam aż podłogi wyschną. Oczywiście lekkiego bólu krzyża się od tego nabawiłam. A jak...
Ja mam ktg bodajże od 26 tc robione co wizytę. Pati, nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Ci tych 4h. ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2915 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Nie mialam jeszcze ktg i lekarz nic o tym nie wspominał, więc pewnie zrobią to dopiero w szpitalu.
Gnije w łóżku od samego rana, jutro też to planuje, bo na czwartek chciałabym być już zdrowa. Dobrze, że pogoda jest do niczego, to chociaż mi nie szkoda, że nie mogę nigdzie wyjść Może w końcu uda mi się skończyć książkę, bo już chciałabym zacząć kolejną, która kupiłam, a nie lubię tak w trakcie odkładać i zabierać się za inną.. Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2916 | ||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porodzie należy się iście królewski posiłek, wiec ja bym już dzisiaj ustalała z której pizzeri zamawiam
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja mam nadzieję, że łatwość porodu odziedziczyłam po mojej mamie. Z moją siostra poród od pierwszych skurczy trwał 7h, a ze mną 5h.
![]() Nie wiem jakiej wielkości jest Maksymilian i jak on chce się zmieścić w brzuchu jeszcze przez 43 dni bo patrząc na jego wygibasy chyba ma już ograniczoną przestrzeń IMG_20191105_080810_compress70.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Nie pisalam Wam chyba ale zamowilam dostawke turystryczna. Niestety otworzylismy ja dopiero po miesiacu i okazalo sie ze brakuje materaca, jest tylko taka skladana nakladka. Zlozylam reklamacje. Uznali ja i wyslali materac. Otwietram wlasnie - a tam znowu ta nakladka 🤦☠♀️🤦☠♀️
Nie wiem czy smiac sie czy plakac ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2920 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
tylko mój Łobuziak się nie chce dać uchwycić tak jak Twój na fotce. Ja zaległam przed tv po tej wędrówce po mieście. Ale już mi siły wróciły. Poodkurzam teraz mieszkanie i uprasuje pierwsza część ubranek zanim maz wróci z pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2921 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja od ponad miesiąca czekam na rozwiązanie mojego problemu z dhl. Zaginęła im nasza paczka i ciągnie się to już tyyyle czasu. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, u nas tylko pasta enzymatyczna, ale ona ma jakieś turbo skłonności do osadu i kamienia, więc przydałoby się jednak po bożemu te zęby myć, a stara torba żywo protestuje W tym tygodniu mamy ogólnie wycieczkę na oddział z SR. Nie mogę się doczekać. |
|
|
|
|
#2923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wywalą mnie z sali z pizzą? :PJak leżałam w szpitalu to musiałyśmy być z dziewczyną obok na czczo właśnie, w razie gdyby trzeba było robić zabieg. W sumie półtora dnia byłam bez jedzenia na luzie, ale dziewczyna nie wytrzymała i już wieczorem jadła chińczyka
|
||
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Gosia wow
moj sie wypina , ale mam sporo tłuszczu i takiej az roznicy nie ma haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- U nas to normalne ,ze pizza jest jedzona czy kebab po porodzie haha! Ja dostalam zupe z fasolki szparagowej a nast dnia maz przywiózł pizzę od Turka nikt sie temu nie dziwi. W ogole fajnie tak, na luzie. Mowia tylko na poporodowym oddziale , zeby wyjsc do bufetu zjesc bo potem ciezko takiego kebsa wywietrzyc.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Gosia fajny widok
mój też się tak nieraz wypinaJa się śmieję, że po porodzie zażyczę sobie pizze i wino choć wina nic nie wyjdzie ale wizualizacje taką mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2926 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
dziś tak wystawała, że jak jechałam autem do labu, to myslałam, ze mam coś w kieszeniu w płaszczu ![]() Cytat:
dziękuję, ze wstawiłaś tutaj te topy!! Muszę je zamówić, nie wyobrazam sobie funkcjonowania zimą bez podkoszulek, a te co wstawiłaś są idealne!! Właśnie chciałam klinknąć, ale kurcze nie wiem dziewczyny jak jest z rozmiarami w lidlu, są chyba zawyżone tak?? nie wiem jaki rozmiar zamówić..Dziewczyny, Wy tak o tym kebabie i pizzy po porodzie a tak się zastanawiam, jak to się ma do karmienia piersią? Nie zaszkodzi to dla maluszka? Bo ja też bym taką pizzą po porodzie nie pogardziła heheAle mam dziś zgag ę od śniadania Nie sądziłam, że serek wiejski + kakao mogą zrobić mi w przełyku taką masakę
|
||
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Solidny wiercioch ![]()
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
mleko w piersiach nie tworzy się stricte z treści żołądkowych tylko z krwi takze mozna jescWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Maddd mozesz jesc co chcesz, jak napisala Nilka, mleko tworzy sie z krwi nie z treści zoladkowych
Współczuję zgagi, ja mam juz kilka tyg spokoj z nią:/ ja wzięłam rozm 44/46 taki jaki noszę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
A ja chyba nie umiem ich odnaleźć na polskiej stronie Lidla
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze nie wywalą gwarancji dać nie mogę ![]() Mnie położna zostawiła jeszcz epok godziny dłużej na trakcie (akurat nie było zadnego porodu), bo kolacja szpitalna którą zdążyła dla mnie wykombinować (2 kromki białego chleba i kleks czegos co było podobno serkiem) smakowała chyba jak kawior, ale jednak. Nie starczyła na uzupełnienie straconej energii ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Nie ma diety matki karmiącej
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
https://www.lidl- sklep.pl/ESMARA-Lingerie-Koszulka-do-karmienia-2-sztuki/p100263695
Trzeba usunąć spacje miedzy - a sklep. Ja mam te, wzielam set czarna i biala i druga w paski i granatowa. Tej w paski widze ze w PL lidlu nie ma Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie chyba zostawię swoje zachcianki na wyjście, gdyż moja matka stwierdziła, że po porodzie to TYLKO domowy rosół i mam nie wymyślać
A mnie jest wszystko jedno co to będzie, zjem ze smakiem wszystko co tylko nie będzie szpitalną strawą. Właśnie robię pomidorową, będzie się działo.
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja już marzę o serach pleśniowych
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2935 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Już dzisiaj trzy razy słyszałam podczas ruchów małej ten dziwny trzask w brzuchu, co to nawet internety do końca nie wiedzą, czym jest.
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2937 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Taki domowy rosół długo gotowany zaraz po porodzie to położne nazywają zupa mocy, wiec pewnie coś w tym jest ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Ja od 3 dni albo tak bardzo inaczej odczuwam ruchy malucha (boleśnie rozrywa mi brzuch od środka, jakby mi dziecko naprawdę rozrywalo tkanki, ze czasem sycze i staje zgięta w pol), albo nie potrafię rozróżnić ruchów dziecka od całkiem bolesnych przepowiadaczy ![]()
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Na przeziębienie polecam
mi tak wszystko zalegało jakby zatoki, takie resztki kataru i ta herbatka pomogła bardziej jak czosnki, miody itp to w temacie jeszcze wspomnianych przeziębień, może którejś się przyda 20191105_175254.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

-część 4.

), choć jest tam w zmianka w stylu "za zgodą prowadzącego poród

Może w końcu uda mi się skończyć książkę, bo już chciałabym zacząć kolejną, która kupiłam, a nie lubię tak w trakcie odkładać i zabierać się za inną..
nie dość, że sam poród to taki wysiłek, to jeszcze na głodniaka tyle godzin i skąd te siły brać na dalszą akcje. Oby nasze porody były szybkie 
jak i kiedy zamierzacie wygotowywać/wyparzać smoczki, butelki, laktatory itp.?

tylko mój Łobuziak się nie chce dać uchwycić tak jak Twój na fotce. 

mój też się tak nieraz wypina
nie wiem jaki rozmiar zamówić..