|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Gosia a wy nie mieszkacie razem? Bo chyba cos mi sie pokiełbasiło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- My będziemy we 4 razem i mi to bardzo pasuje, pewnie bedziemy ogladac Kevina, maz bedzie skladal nowe zabawki , Leo bedzie zachwycony i będzie super bylebym dobrze sie juz czula a będzie wszystko dobrze.Moja kosmtyczka wczoraj mowila , ze nie dosc ze urodzila 10d po terminie to jeszcze 8dni w szpitalu byli bo mały mial infekcje :/ chyba bym sie zaryczala gdybym miala spędzić święta bez Leonka. ;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
do tej pory nie przepadałam za tym czasem ale myślę, że to się zmieni
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
aż się rozmarzyłam marzy mi się takie coś ![]() oby w naszym przypadku było wszystko ok i żebysmy migiem wszytskie wróciły z dzieciątkami do domu!!
|
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Takie mam przeczucie, że przed świętami nie urodzę jak to wszyscy mi wróżą, a najprędzej po nowym roku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3157 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja to baaaaaardzo się cieszę na te święta. Z tego co wiem mają do nas wpaść na chwilkę rodzice i teściowie i podrzucić szamę. Ale to będzie godzinka max 2 a całe święta będziemy we 3. Do tej pory wyjeżdżaliśmy zawsze na 2 noclegi. Jak ja tego nienawidziłam ale rozsądniej tak było niż turlać się w nocy no i korzystniej z paliwem. A tu w końcu spędzimy święta w domu w dodatku w ciszy. Bo ja to nie przepadam za świętami ani u rodziców ani u teściów. Nie ma w tych wydarzeniach żadnej magii oprócz stresów nerwów i udawania. Ale zdaję sobie sprawę, że są takie domy gdzie aż chce się świętować i to tak prawdziwie Mój do takich nie należy..Już sobie znoszę pomału ozdoby, żeby wcześniej przybrać mieszkanie bo nie wiem jak będzie w grudniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dzwonię do położnej zapisać się na wizytę, a ona się śmieje, że już przecież jestem zapisana. Kalafior jak się masz
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja odkąd jesteśmy u siebie bardzo lubię święta. Gdy mieszkałam z rodziną to nie znosiłam. Pamiętam w zeszłym roku jak zazdrościłam kumpeli że na święta do rodziny pojechała z super nowiną że jest w ciąży. A teraz sobie myślę że moje tegoroczne będą jeszcze lepsze
Obojętne mi z czy gdzieś pójdziemy, czy nie. Szamkę dostanę od mamy, aby tylko choinka była i będzie pięknie. Ciekawe co z tą zimą stulecia. Jest jakaś szansa na śnieg w grudniu? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3160 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
przeczucie może mylićMisiaq, ja też już ozdoby skompletowałam, żeby były w domu a 1.12 zaczynam strojenie mieszkania. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
Ja padłam, jak wróciłam teraz na bazarek, co tam się dzieje Już nawet opowiadałam TZ, ze chyba biore się za szycie i do korpo nie wracam ![]() Klepsydry to chyba tylko duże były, ale Pupus teraz chyba mocno poszerzył asortyment. Ja lubiłam takie wkłady 2-warstwowe NB, bo potem dokładałam je jako wzmocnienie do samego końca pieluchowania. Z tymi reczniczkami z Ikei za to nie bardzo się polubiłam ![]() Na gatki chyba jedna warstwa wełny może być słaba, ale jakbyś ja podwójnie dała? Ja mam sweterki kaszmirowe z sh i spróbuje dać je i na wewnętrzna i zewnętrzna warstwę.
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Możesz urodzić i w dobę po tym, jak gon ci powie, ze jesteś totalnie pozamykana - to bardzo indywidualne chyba. Jakie „różne jakieś tam rzeczy” robiła ta położna? kiedy dokładnie będziesz donoszona?
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Ja tam nie wierzę w żadną zimę stulecia, raczej będzie szaro-buro jak przez ostatnie kilka lat. Choć jeden z moich psów wyhodował pokaźne portki
|
|
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Właśnie sobie szykuje pomału świeżą pościel, żeby tż zmienił zanim wrócimy jeśli nie zdążę itd. Choinkę to poproszę, żeby mi wyjął pod koniec listopada bo też na raz to raczej jej nie ubiorę ale powolutku codziennie coś dowieszę![]() No w fajnym czasie mamy te porody naprawdę Zresztą moje dziecko musi wyjść maksymalnie do 7 bo ja jeszcze przed świętami zaplanowałam sesję noworodkową![]() Do zimna na ustach dorzucam dzisiaj zgagę. Do listy pozycji zakazanych obok KFC dołącza spaghetti carbonara. Brawo ja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Misiaq Ty sie lepiej tak nie nakrecaj bo zlapiesz jakaś depreche jak mala postanowi wyjsc w drugiej połowie miesiąca. I mowie teraz calkiem serio. Mam taka koleżankę która nie dosc ze urodzila prawie 2 tyg pozniej to jeszcze przez CC , niestety miala okropnego baby bluesa... a u Ciebie to sa w dodatku dwa terminy wiec r bardziej. Oczywiście życzę Ci zebys urodzila kiedy pragniesz ale nie warto sie nastawiać.
Wiem jak pozniej kazdy dzien jest koszmarem. Gosia , a no to bedziecie mieli fajnie 🥰 jednak rodzinnie bardzo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Też nie wierze w tą zimę, bo co jakiś czas się o tym trąbi i potem nici
na święta to nie pamietam kiedy był śnieg, zawsze dopiero bliżej Sylwestra i Nowego Roku.My na święta będziemy we 3 i mi to najbardziej odpowiada jak ktoś będzie chciał przyjechać to u mnie drzwi otwarte, ale mam wrażenie że wszyscy żyją w przekonaniu, że my na święta będziemy. Mimo, że mówiliśmy na 99% nas nie będzie ![]() Dziewczyny mam pytanie o fotelik i śpiworek. Przymierzyłam jeszcze raz wczoraj do fotelika śpiwór z Elodie no i jak dla mnie to jest za wielkie i mam wrażenie, że Jasiek się w tym utopi i udusi nie wiem czy jest sens kupić śpiworek tylko do fotelika, bo nie będziemy w zasadzie jeździć z nim autem na początku. Czy na wyjście ze szpitala wystarczy jak go ubiorę body+spodenki skarpetki+polarowy pajac, czapka i kocyk ? Nie będzie to za mało. Normalnie mam rozkminę i nie wiem :/ na 56 mam ten dosyć duży kombinezon misiowy to nie wiem czy on nie za gruby do fotelika ? ![]() Drugie pytanie w foteliku jest taka wkładka dla noworodka, czy na nią się kładzie ewentualnie śpiworek ? Czy najpierw wkładam śpiworek a na niego dopiero montuje wkładkę ? Druga opcja ma dla mnie większy sens, ale ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya powiem Ci ze ja nie widze sliskiego grubego spiworku w nosidelku. Jak tam dziecko ulozyc poprawnie jesli chodzi o kąt nachylenia głowy wzgledem ciala.... ja bym na Twoim miejscu wlozyla go w kombinezon miś plus grubszy kocyk minki opatulić . Ten miś spokojnie sie nada co masz z HMu. Ja mialam taka wersje z L. Teraz postawilam na wygodę i kupilam otlulacz do fotelika który posluzy na pewno na kolejna zimę tez
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Wkladka jest po to aby dziecko porządnie "siedzialo w fotelu' a Twoj spiworek będzie sie slizgal w foteliku. Taki sam poslizg jak kurtka ortalionowa wiec to nie bedzie bezpieczne. Ja bym nie kombinowala za bardzo z tym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
To co ja sobie marzę to jedno a realia to drugie. Trzymam się terminu 3 ale mam z tyłu głowy, że 13 wciąż mogę być nie rozpakowana ![]() Juz tu kiedyś pisałam, że teraz to najlepiej za dużo nie planować bo łatwo wpaść w jakąś deprechę No ale jak będę gadać to może córa postanowi się posłuchać matki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3171 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Teściowe już chyba takie są (w większości). Moja teściowa jest zawsze dla mnie miła, nie mam co narzekać naprawdę ALE... tak w połowie ciąży zapytała mnie, czy moja mama cieszy się z ciąży, bo będzie mogła zacząć pilnować dziecko jak wrócę do pracy Cytat:
Mój mąż podobnie jak Twój Ale chociaż część prezentów jest u nas zwykle popakowana ![]() Cytat:
HAHAHAHA Gosiula, prwie oplułam monitor ze śmiechu, jak to przeczytałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale jesteś w ciąży, także jesteś usprawiedliwiona ![]() Kurczę, tak piszesz o tym strojeniu mieszkania na święta, u nas termin na 2.12, i liczyłam że może przystroimy mieszkanie jakiś tydzień przed świętami poprostu, ale tak się zastanawiam teraz, ciekawe czy to będzie realne przy takiej dzidzi.... |
||||||
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Pati, podalabys mi ten poprawiony przepis na bułeczki z budyniem?
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Smarfetka jak sie odczytasz to proszę
Screenshot_20191107-135201_Gallery.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#3176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mnie to frapuje, przymierzyliśmy różne możliwe opcje i wcale nie jesteśmy od tego mądrzejsi. Materiał na zewnątrz nie jest śliski. Może ktoś w szpitalu nas oświeci. U mnie rodzina już próbowała zrobić święta na partyzanta u nas w domu, ale mam nadzieję, że zrozumieli, że to chory pomysł. ;P |
|
|
|
|
#3177 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Właśnie tak samo myślę, że to śliskie i się nie nadaje. Do tego olbrzymie bo sporo wystaje poza fotelik A kombinezon z h&m na 62 nie będzie za duży na wyjście ze szpitala ? Na 56 mam taki w gwiazdki co Ty masz z Misiem z F&F. Ten z kolei chyba za gruby do fotelika? Normalnie oszaleć można chyba dla świętego spokoju kliknę otulacz do fotelika. Czyli na logikę wkładka powinna iść na śpiworek, a nie śpiworek na wkładkę. Niby to próbowałam wczoraj, pasy trzymają tą wkładkę, ale nie jestem przekonana co do bezpieczeństwa w przewożeniu Małego w tym śpiworze Elodie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Nie wiem, pewnie zależy na ile ogarnięte w temacie położne trafisz. Chociaż im bym nie ufała co do znajomosci przewożenia dziecka w aucie, bo różne historie słyszałam. U nas teściowa się ucieszyła, że skoro nas nie będzie to oni przyjadą do nas, ale uwaga! Na gotowe ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Wkladka musi przylegac do fotelika na tym robia testy,nie na spiworkach. Nikt nie zagwarantuje ze to bezpieczne bo to inne materialy. Ja mam 62 i byl oki dla Leona na wyjście, ten gruby z FF to chyba na spacery zaloze tylko bo do fotelika za gruby na bank
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
zasada jest taka, wszystko w czym jezdzi dziecko nie może byc sliskie ale Ty chyba masz materiałowe flamingi wiec mysle ze calkiem spokoWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Temat okrywania w foteliku to temarz rzeka, ja zdecydowałam się na otulacz przy czym ja sobie dziś zamówiłam materiały i sama sobie uszyje
wyjdzie połowę taniej, a to samo co na allegroPati mnie przekonała do otulacza, bo nie muszę wtedy rozbierać dziecka ze śpiworka żeby wypiąć śpiworek z fotelika i włożyć go do gondoli, tylko wyjmuje dziecko z otulacza i wkładam do śpiworka w gondoli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Smarfetka Czas edycji: 2019-11-07 o 14:33 |
|
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
Zaginął fotelik do samochodu dla niemowlaka! Wczoraj mąż szukał i...NIE MA! A ja martwiłam się czy jest w nim wkładka dla noworodka... Jutro będzie ciąg dalszy poszukiwań, najwyżej pozyczymy od którejś siorty męża. Także czuje się w pełni przygotowana na noworodka 🤭
Idę jutro badania zrobić i mam już stresa, czy moje nerki i wątroba pracuja normalnie, bo w poprzednich ciążach od tego momentu mniej więcej wszystko się sypało. Ciśnienie jest wszystko ok, puchne chyba w normie. Mnie badal lekarz w sb rano, bo wydawało mi się że sacza się wody. Powiedział że niby jakieś rozwarcie jest, ale szyjka twarda, dziecko wysoko i na poród się nie zapowiada. W nocy z nd na pon odeszły mi wody i urodziłam Jasia rano w pon
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

-część 4.

bylebym dobrze sie juz czula a będzie wszystko dobrze.

i oczywiście już wielce przerażony bo on nigdy nie zajmował się takim małym dzieckiem, więc mu powiedziałam że ma prawie 3 miesiące na oswojenie się z tą myślą
i najwyżej te dwie godziny będzie siedział z małym na klacie 

przeczucie może mylić

Już nawet opowiadałam TZ, ze chyba biore się za szycie i do korpo nie wracam 

na święta to nie pamietam kiedy był śnieg, zawsze dopiero bliżej Sylwestra i Nowego Roku.
nie wiem czy jest sens kupić śpiworek tylko do fotelika, bo nie będziemy w zasadzie jeździć z nim autem na początku. Czy na wyjście ze szpitala wystarczy jak go ubiorę body+spodenki skarpetki+polarowy pajac, czapka i kocyk ? Nie będzie to za mało. Normalnie mam rozkminę i nie wiem :/ na 56 mam ten dosyć duży kombinezon misiowy to nie wiem czy on nie za gruby do fotelika ? 
piereszego roku pakowalismy wspolnie i w kolejnych latach sama sie za to bralam bo bardzo lubie. W tym roku on zapakuje ale my robimy tylko dla siebie wzajemnie i dla naszych dzieci. Moze dla siostrzeńca cos drobnego bo pewnie wpadną do Tymka z prezentami wiec wypada cos miec. Ale to pewnie jakis maly zestaw Lego jak co roku 

chyba dla świętego spokoju kliknę otulacz do fotelika.