Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-07, 19:45   #3241
Ola0731
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Też mi się wydaje, że się skończy tak jak zawsze.

Ja nie wiem co jest z tymi ludźmi Czy to brak wyobraźni czy zwykłe cwaniactwo?

Nie ogarniam jak się można komuś wprosic na chatę na święta, a w takich okolicznościach to... no brakuje mi słów za każdym razem jak o tym czytam

J.w. pewnie się skończy jak zwykle. Tzn. śnieg będzie, ale w maju

O wow, zdolna kobitka.

Fajnie. Ja blisko z księgowością, ale jednak niezupełnie. U mnie w robocie to ja jestem tą która zawraca tyłek księgowym, nie odwrotnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

No, ja próbuję namówić swoją mamę na szycie gatków, bo rozmyśla czym się zająć na emeryturze żeby nie oszaleć

Właśnie jedni lubią ręczniki Ikea, inni nie bardzo, muszę to sama sprawdzić.

Nie wiem czy mi starczy w takim razie tych dwóch swetrów na dwie pary gatków z podwójnej warstwy. Przejdę się jednak po tych second handach, może coś utrafię.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Moja mama coś ostatnio wspomniała ze jeśli urodzę przed świętami to oni na święta przyjadą jeśli będę chciala ( ale z wałówką), tak samo gdybym jednak nie urodziła do świąt to prawdopodobnie też by przyjechali z wałówką.

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-07, 19:54   #3242
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Moja mama coś ostatnio wspomniała ze jeśli urodzę przed świętami to oni na święta przyjadą jeśli będę chciala ( ale z wałówką), tak samo gdybym jednak nie urodziła do świąt to prawdopodobnie też by przyjechali z wałówką.

No właśnie. Jeszcze rozumiem że matka może wpaść na taki pomysł, jak zaproponuje że przyjeżdża z pomocą i żarciem no to rany, wchodzę w to Ale ja też zakładam że z rodzicami są inne relacje i mogę im powiedzieć że ich porypało, jeśli mi to nie odpowiada, i się nie obrażą.

Ale teściowe, ciotki klotki i kuzyni, to jest poza moim pojmowaniem Z przekonaniem że przychodzą na gotowe, no mistrzostwo

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-07, 20:03   #3243
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się wydaje, że się skończy tak jak zawsze.

Ja nie wiem co jest z tymi ludźmi Czy to brak wyobraźni czy zwykłe cwaniactwo?

Nie ogarniam jak się można komuś wprosic na chatę na święta, a w takich okolicznościach to... no brakuje mi słów za każdym razem jak o tym czytam

J.w. pewnie się skończy jak zwykle. Tzn. śnieg będzie, ale w maju

O wow, zdolna kobitka.

Fajnie. Ja blisko z księgowością, ale jednak niezupełnie. U mnie w robocie to ja jestem tą która zawraca tyłek księgowym, nie odwrotnie

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

No, ja próbuję namówić swoją mamę na szycie gatków, bo rozmyśla czym się zająć na emeryturze żeby nie oszaleć

Właśnie jedni lubią ręczniki Ikea, inni nie bardzo, muszę to sama sprawdzić.

Nie wiem czy mi starczy w takim razie tych dwóch swetrów na dwie pary gatków z podwójnej warstwy. Przejdę się jednak po tych second handach, może coś utrafię.

Dla mnie to też niepojęte nawet mnie już to bawi jak sobie przypomnę ten jej pomysł.
Moja teściowa to z tych wiecznie zbolałych i chorych hipochondryków. Przez 11 lat nie było wizyty tam, żeby nie narzekała że ją coś boli mąż jej zawsze zwraca uwagę, że czeka na dzień kiedy ona powie, że się dobrze czuje

Moi niby wspominali, że jak coś to przyjadą z wałówką, ale to raczej na 1 dzień świąt. Jak nie przyjadą to też przeżyje bo i tak mamy już omówione nasze menu na święta Fajne takie święta we 3 a do rodziny przez resztę życia się jeszcze najeżdżę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-07, 20:05   #3244
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
A jak to jest jak u mnie w pracy jest PPE? ja w ogóle o tym nie pomyslałam a kadrach też nic nie mówiły a jestem od lipca na l4
A od kiedy jesteś na zwolnieniu? Na zwolnieniu, czy to płaci pracodawca, czy ZUS, to nie mogą Ci naliczyć składki na PPK. Pewnie jesteś na liście, skoro nie rezygnowałaś, ale składki nie powinni naliczać... jak wrócisz z macierzyńskiego i nie chcesz płacić tych składek, to musisz zostawić pismo w kadrach..

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
No nie, bo one chciały mi ja naliczyć już z tą pensją. Tylko nie wiem w jaki sposób ?

No to faktycznie słabe to jakieś... pewnie są faktycznie niedouczone

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość

Majtek mam 4 szt. Myślę, że później to już w normalnych. Chyba to krwawienie też się normuje po jakimś czasie nie?

Też chyba jutro pojadę po te majtki bawełniane po wizycie

Cytat:
Napisane przez milawo Pokaż wiadomość
Ja mowie o takich siateczkowych co mozna wyprac i schna szybkosciowo.
Na pozniej mam zwykle bawelnianie ktore tez musialam kupic

A te majtki to normalne kupujecie, swój rozmiar? Kurczę, będę miała cc, i się zastanawiam czy jakichś wyższych nie powinnam poszukac.... ciekawe czy w pepco będą

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość

I tu mama super się zachowała, przynajmniej masz spokojną głowę U nas Lenka na święta będzie miała już ponad 3 tygodnie, i planujemy iść na wigilię do moich rodziców, ale ciekawe jak to wszystko w praniu wyjdzie... Jak myślicie, 3 tygodniowe dziecko nie jest jeszcze za małe żeby rodzinie "pokazać" ? :/

Cytat:
Ale teściowe, ciotki klotki i kuzyni, to jest poza moim pojmowaniem Z przekonaniem że przychodzą na gotowe, no mistrzostwo

Tak, zgadzam się :/ Mistrzostwo świata :/ Moja kuzynka już się zapowiedziała, że mnie odwiedzi ze swoimi rodzicami po porodzie, to delikatnie jej to z głowy wybiłam:/ powiedziałam, że może na święta u moich rodziców pokażę małą być może się obraziła, ale mam to gdzieś
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-07, 20:23   #3245
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
A od kiedy jesteś na zwolnieniu? Na zwolnieniu, czy to płaci pracodawca, czy ZUS, to nie mogą Ci naliczyć składki na PPK. Pewnie jesteś na liście, skoro nie rezygnowałaś, ale składki nie powinni naliczać... jak wrócisz z macierzyńskiego i nie chcesz płacić tych składek, to musisz zostawić pismo w kadrach..

A te majtki to normalne kupujecie, swój rozmiar? Kurczę, będę miała cc, i się zastanawiam czy jakichś wyższych nie powinnam poszukac.... ciekawe czy w pepco będą

I tu mama super się zachowała, przynajmniej masz spokojną głowę U nas Lenka na święta będzie miała już ponad 3 tygodnie, i planujemy iść na wigilię do moich rodziców, ale ciekawe jak to wszystko w praniu wyjdzie... Jak myślicie, 3 tygodniowe dziecko nie jest jeszcze za małe żeby rodzinie "pokazać" ? :/

Tak, zgadzam się :/ Mistrzostwo świata :/ Moja kuzynka już się zapowiedziała, że mnie odwiedzi ze swoimi rodzicami po porodzie, to delikatnie jej to z głowy wybiłam:/ powiedziałam, że może na święta u moich rodziców pokażę małą być może się obraziła, ale mam to gdzieś
Myślę ze nie. Tym bardziej że to rodzice. A właściwie to zależy od Ciebie

Ja widziałam córkę siostry poraz pierwszy w szpitalu i praktycznie odkąd wróciły do domu siedziałam z nimi. W przypadku synka siostry widziałam go po 4 dniach ( ale to tylko dlatego że urodzil się we wtorek, a ja byłam w pracy i nie opłacało mi się na godzinę jechać 180km w obie strony). Cała reszta rodziny widziała chyba dzieci mojej siostry po miesiącu czy jakoś tak.

Znowu u znajomych zobaczyć ich synka byliśmy jakoś po miesiącu, max półtora, ale pojechaliśmy na wyraźne zaproszenie rodziców (to nasi przyjaciele).

Także to kwestia indywidualna i to Ty musisz dobrze się z tym czuć takie jest moje zdanie

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-07, 20:24   #3246
sevenofnine
Rozeznanie

Nie no, moi też chcą przyjechać z wałówką :P. W zeszłym roku tak zrobili i zostawili nam masę tego niedobrego, wigilijnego, postnego żarcia, które potem musieliśmy wywalić do śmieci, bo nikt nie chciał tego jeść. Już pomijam, że na 5 obecnych osób tylko jedna deklarowała się jako katolik, więc na ki ciul robić te kapusty z rybami zamiast czegoś normalnego, skoro wszyscy i tak pójdą do piekła ;P

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-07, 20:44   #3247
arya09
Zakorzenienie

Macie jakiś sprawdzony przepis na sernik ?

Stary 2019-11-07, 20:49   #3248
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
Nie no, moi też chcą przyjechać z wałówką :P. W zeszłym roku tak zrobili i zostawili nam masę tego niedobrego, wigilijnego, postnego żarcia, które potem musieliśmy wywalić do śmieci, bo nikt nie chciał tego jeść. Już pomijam, że na 5 obecnych osób tylko jedna deklarowała się jako katolik, więc na ki ciul robić te kapusty z rybami zamiast czegoś normalnego, skoro wszyscy i tak pójdą do piekła ;P

Buahahah.

Ja uwielbiam pierogi z kapustą i grzybami oraz barszcz z uszkami. Reszta ujdzie.

Arya, ja robiłam na Wielkanoc wiedeński, na zimno, bardzo dobry. Nie miałam odwagi jeszcze wtedy piec

https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-wiedenski

Coco Chanel

Stary 2019-11-07, 21:01   #3249
black___raven
Raczkowanie

Cytat:

Hahahahaah, kocham Twoje teksty, laska

Ja z wigilijnych potraw kocham postny bigos mojej babci, pierogi z kapustą i grzybami, i czysty barszczyk z uszkami. Plus śledzie w miliardzie odsłon, choć ostatnio mam odrzut od ryb zupełnie. Reszta świątecznego jedzenia może dla mnie nie istnieć.
Cytat:
Macie jakiś sprawdzony przepis na sernik ?

Ja uwielbiam sernik bez pieczenia, na herbatnikach, z białą czeko

black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-07, 21:10   #3250
PatiPee
Zakorzenienie

Black ja robie taki tradycyjny babciny z rodzynkami, mokrutki i slodziutki, jesli o taki chodzi to daj znac

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Omg, Arya - nie Black

Stary 2019-11-07, 21:38   #3251
midusia86
Zakorzenienie

Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez black___raven Pokaż wiadomość
U nas raczej będą święta we trójkę tylko

Aaaa co do masowania krocza itd., wpadłam właśnie na ciekawy artykuł, polecam https://themothermag.com/seks-w-ciazy/

Nie pokazuj mi takich rzeczy Czekam na zdjęcie tego cholernego pessara od 17tc

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
O tej położnej to mi się śniło, widzę że zjadłam ta istotną wiadomość przy pisaniu

Aaaa ok, bo już się przestraszyłam, ze jakaś postanowiłam ci „pomoc” na ty etapie ciąży

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
O boże, nie dobijaj mnie. Ja od swoich kadr dostałam info że będąc na zwolnieniu zusowskim i macierzyńskim nie opłacam tej składki i muszę pamiętać żeby się wypisać po powrocie do pracy. Gdzie leży prawda?

Mi kazali rezygnować już teraz, jeżeli nie chce, żeby mi odprowadzali...

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez lava_cake Pokaż wiadomość
Midusia, tak z doświadczenia myślisz, że jest jakieś ryzyko uszkodzenia okularów podczas porodu. Wiem, że to głupie pytanie może, ale niedawno sobie kupiłam designerskie oprawki, które wyszły drożej niż szkła, i nie wiem czy może lepiej w soczewkach, ale w tych z kolei jakoś mi się nie widzi. Cholera ile tych dylematów w ciąży

Powiem ci tak... podobno jest jakaś mikro grupa kobiet, w które podczas porodu wstępuje istny diabeł i potrafią wszystko szarpać, gryźć, rzucać się i nie panują nad swoim ciałem, ale w kzdym innym przypadku nie wyobrażam sobie, jak można by je uszkodzić. Szybciej już widzę problem z przeszkadzającym soczewkami (czasem kobiety od dużego wysiłku parcia maja mocno przekrwione i czerwone oczy) i jak je sobie ewentualnie wyjść po porodzie, jak np ręce ci się będą trzęsły z wysiłku...?

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
No właśnie. Jeszcze rozumiem że matka może wpaść na taki pomysł, jak zaproponuje że przyjeżdża z pomocą i żarciem no to rany, wchodzę w to Ale ja też zakładam że z rodzicami są inne relacje i mogę im powiedzieć że ich porypało, jeśli mi to nie odpowiada, i się nie obrażą.

Wiesz... teściowie to tez rodzice

U nas na pewno będą i moi rodzice i teściowie i moja sis, bo szczerze chce ich obecności. Wiem, ze każdy przyjdzie z wałówka i przed nikim nie bede się pucowac z nieogarnietym mieszkaniem

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:

Ale może chociaż jakieś dobre ciasto można było opyerd.olic?
Stary 2019-11-07, 21:42   #3252
black___raven
Raczkowanie

Pardon, nie chciałam

black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-07, 21:47   #3253
PatiPee
Zakorzenienie

Midusia niby tez rodzice, ale jakos widze inne traktowanie przez tesciow corki i ich rodziny a synow i ich rodziny. W 1 przypadku pomoc 100proc w drugim czekanie na obsluge.
Ja jestem naprawde szczesliwa ze moich tesciow nie widze czesciej niz 2 razy w roku. ciesze sie ,ze moj maz rowniez nic nie mowi , nawet nie proponuje by przyjechali.

Stary 2019-11-07, 21:55   #3254
gosiulam185
Zakorzenienie

Ja w święta jem tylko rybę po grecku, makiełki i ciasto, resztą może nie istnieć

Ja z teściami widuję się raz na miesiąc/ dwa miesiące i dobrze mi z tym. Mamusia do TŻ dzwoni ze dwa razy w tygodniu i taki kontakt im wystarcza. Z resztą TŻ sam stwierdził, że im rzadziej się widujemy tym lepsze kontakty mamy i mniej spięć. Tak więc ograniczamy kontakty do minimum my nie mamy czasu do nich jeździć, oni z chęcią by nas odwiedzali, zwłaszcza, że ojciec TŻ cały czas siedzi na zwolnieniu to jest wybudzony. A ja absolutnie nie mam ochoty ich zapraszać bo ono wtedy oczekują poczęstunku i od razu ocenianie, że tu nie sprzatniejez tu krzywo położone i jak my w ogóle żyjemy w takim bałaganie bo u nich wszystko sterylnie, codzienne odkurzanie i mycie podłóg itp.

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-07, 21:59   #3255
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość

Cc jest poniżej linii majtek, więc nie potrzebujesz innych niż masz W szpitalu założą opatrunek, w domu po zdjęciu szwów, wkladalam płatki kosmetyczne dziecięce te z dady w majtki, aby płatek ochraniał ranę.

rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-07, 22:03   #3256
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Nie pokazuj mi takich rzeczy Czekam na zdjęcie tego cholernego pessara od 17tc

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Aaaa ok, bo już się przestraszyłam, ze jakaś postanowiłam ci „pomoc” na ty etapie ciąży

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Mi kazali rezygnować już teraz, jeżeli nie chce, żeby mi odprowadzali...

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Powiem ci tak... podobno jest jakaś mikro grupa kobiet, w które podczas porodu wstępuje istny diabeł i potrafią wszystko szarpać, gryźć, rzucać się i nie panują nad swoim ciałem, ale w kzdym innym przypadku nie wyobrażam sobie, jak można by je uszkodzić. Szybciej już widzę problem z przeszkadzającym soczewkami (czasem kobiety od dużego wysiłku parcia maja mocno przekrwione i czerwone oczy) i jak je sobie ewentualnie wyjść po porodzie, jak np ręce ci się będą trzęsły z wysiłku...?

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Wiesz... teściowie to tez rodzice

U nas na pewno będą i moi rodzice i teściowie i moja sis, bo szczerze chce ich obecności. Wiem, ze każdy przyjdzie z wałówka i przed nikim nie bede się pucowac z nieogarnietym mieszkaniem
Wiem, ale chyba mam mało wiary w ludzi, gdyż nie liczę na to, że teściowa wjeżdżająca "na gotowe" (nie pytająca nawet nikogo o zdanie) zakłada że kolację wigilijną i całą wałówkę przygotuje jej syn A oczekiwanie od synowej w połogu że będzie stała przy grach jest bezmyślne.

Jeśli tylko zapyta żeby upewnić się, że to nie kłopot, to od razu inaczej to odbieram. A nie na zasadzie, że rzucają "przyjeżdżamy z tatusiem, ugośćcie nas", kiedy ty jeszcze dobrze na tyłku nie umiesz usiąść.

A jeśli się czujesz na siłach i zapraszasz, no to w ogóle nie ma o czym mówić.

Coco Chanel

Stary 2019-11-07, 22:06   #3257
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość
Cc jest poniżej linii majtek, więc nie potrzebujesz innych niż masz W szpitalu założą opatrunek, w domu po zdjęciu szwów, wkladalam płatki kosmetyczne dziecięce te z dady w majtki, aby płatek ochraniał ranę.

Serio? Ja mam blizne idealnie w miejscu linii majtek , ciekawe czemu

Stary 2019-11-07, 22:19   #3258
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Serio? Ja mam blizne idealnie w miejscu linii majtek , ciekawe czemu

Ja mam bardzo nisko. Nigdy mi spod majtek nie wystaje.

Może zależy od lekarza u mnie cięcie przeprowadzał znajomy lekarz, więc może dlatego mnie "oszczędził"

Jestem ciekawa, swoją drogą, gdzie zrobi 2gie cięcie.. nad czy pod.. I ile będzie odstępu między nimi

Edytowane przez rzeczozn
Czas edycji: 2019-11-07 o 22:20
Stary 2019-11-07, 22:24   #3259
PatiPee
Zakorzenienie

Rzeczozn ale u mnie tego w ogole nie widac, konczy sie rowno z bielizną, ale ja tez nie mialam nigdy plaskiego brzucha idealnie wiec moze dlatego mam.takie odciecie w takim miejscu bo nad blizna zaczyna się tłuszcz, kiedys malutka faldka tluszczu a teraz wiadomo 🤣 w bikini tez kompletnie nic nie widac.

Stary 2019-11-07, 22:50   #3260
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Midusia niby tez rodzice, ale jakos widze inne traktowanie przez tesciow corki i ich rodziny a synow i ich rodziny. W 1 przypadku pomoc 100proc w drugim czekanie na obsluge.
Ja jestem naprawde szczesliwa ze moich tesciow nie widze czesciej niz 2 razy w roku. ciesze sie ,ze moj maz rowniez nic nie mowi , nawet nie proponuje by przyjechali.

A to już myśle indywidualna kwestia Ja takiej różnicy nie widzę, ale ja mam rewelacyjnych i rodziców i teściów.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

O kurde... a to jest tak, ze jak np jesteś po 4 cc to masz 4 linie cięcia?
Ja gooopia myślałam, ze to się cały czas przecina w tm samym miejscu
Stary 2019-11-07, 22:51   #3261
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
A to już myśle indywidualna kwestia Ja takiej różnicy nie widzę, ale ja mam rewelacyjnych i rodziców i teściów.
I pewnie dlatego masz wlasnie takie zdanie jak przyjeżdżają do nas moi rodzice czuje sie komfortowo na maksa, kazdy wie gdzie lodówka i czajnik. Nie trzeba nikogo obslugiwac. Niby tescie tez sa chetni do zrobienia czegoś ale obserwuja i pozniej komentują, to nie tak to nie srak. Maz wychodzi na męczennika bo laduje po posilkach zmywarkę i nakrywa do sniadania/kolacji.
Jak sa moi rodzice robimy wspolnie z mama kanapki dla calej familii, jak przyjeżdżają tescie sie nakrywa do stolu skacze i chucha. A i tak zle 🤦☠♀️

Stary 2019-11-07, 22:51   #3262
izzy_91
Raczkowanie

U mnie po wizycie wszystko długie i pozamykane na 4 spusty. Dziś 34+4 i mała ma ok 2,5kg. To moje pieczenie i bóle pod piersiami to ponoć norma bo młoda wysoko ułożona i nóżkami sięga aż tam i boli. Następna wizyta 28.11 i z uwagi na to że mam 50 km do lekarza to żebym miała ze sobą w razie W torbę do szpitala. Ale jakoś nie liczę na to że coś ruszy samo więc będę się pewnie bujać z młoda w brzuchu do terminu albo i dłużej.

izzy_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-07, 22:57   #3263
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

O kurde... a to jest tak, ze jak np jesteś po 4 cc to masz 4 linie cięcia?
Ja gooopia myślałam, ze to się cały czas przecina w tm samym miejscu
Też tak na początku myślałam, ale to nierealne
4 cc to juz hardcore. Po 3 już mówią, aby się wstrzymać z reprodukcją, bo macica może tego nie wytrzymać

Stary 2019-11-08, 00:18   #3264
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:

Może zależy od lekarza u mnie cięcie przeprowadzał znajomy lekarz, więc może dlatego mnie "oszczędził"

Jestem ciekawa, swoją drogą, gdzie zrobi 2gie cięcie.. nad czy pod.. I ile będzie odstępu między nimi
Ze mnie żaden specjalista od cc ale gdzieś mi się obiło o uszy plus szwagierka mi mówiła z autopsji, że drugą bliznę ma dokładnie w miejscu pierwszej. Nie wiem czy to norma, ona faktycznie tak ma bo widziałam

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 00:48   #3265
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
I pewnie dlatego masz wlasnie takie zdanie jak przyjeżdżają do nas moi rodzice czuje sie komfortowo na maksa, kazdy wie gdzie lodówka i czajnik. Nie trzeba nikogo obslugiwac. Niby tescie tez sa chetni do zrobienia czegoś ale obserwuja i pozniej komentują, to nie tak to nie srak. Maz wychodzi na męczennika bo laduje po posilkach zmywarkę i nakrywa do sniadania/kolacji.
Jak sa moi rodzice robimy wspolnie z mama kanapki dla calej familii, jak przyjeżdżają tescie sie nakrywa do stolu skacze i chucha. A i tak zle

Pewnie tak... Moja teściowa uważa, ze TZ powinien na kolanach do Częstochowy za to, że ma taką żonę
Stary 2019-11-08, 07:13   #3266
sevenofnine
Rozeznanie

Jakie dobre ciasto, makowiec to parodia ciasta

Całą noc refluksik i wzdęcia z siarkowodoru. Już nie mam na siebie pomysłu, bo wczoraj jadłam tylko suchy chleb i rybę z ryżem. Po kebabie przynajmniej nie jest mi tak smutno, że układ pokarmowy nie ogarnia normalnego trawienia.

sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 07:46   #3267
arya09
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Cytat:
Buahahah.

Ja uwielbiam pierogi z kapustą i grzybami oraz barszcz z uszkami. Reszta ujdzie.

Arya, ja robiłam na Wielkanoc wiedeński, na zimno, bardzo dobry. Nie miałam odwagi jeszcze wtedy piec

https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-wiedenski

No wygląda fajnie, ale jak bez pieczenia?

Cytat:
Black ja robie taki tradycyjny babciny z rodzynkami, mokrutki i slodziutki, jesli o taki chodzi to daj znac

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Omg, Arya - nie Black

Poproszę tylko rodzynki wywalę :P
Cytat:

No to jestem w grupie, która myślała, że nacięcie do kolejnej CC jest w tym samym miejscu
Cytat:
Pewnie tak... Moja teściowa uważa, ze TZ powinien na kolanach do Częstochowy za to, że ma taką żonę
To takie teściowe istnieją?

Owszem teściowie też rodzice - męża ja ich nie uważam, dla mnie w zasadzie teściowie nie rodzina
Stary 2019-11-08, 07:53   #3268
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
No wygląda fajnie, ale jak bez pieczenia?

Poproszę tylko rodzynki wywalę

No to jestem w grupie, która myślała, że nacięcie do kolejnej CC jest w tym samym miejscu

To takie teściowe istnieją?

Owszem teściowie też rodzice - męża ja ich nie uważam, dla mnie w zasadzie teściowie nie rodzina
O kurcze mogłabym przysiąc że to był sernik na zimno, a tu rzeczywiście stoi jak byk żeby zapiec. Albo mi się coś srogo pomyliło albo to nie ten przepis.

Coco Chanel

Stary 2019-11-08, 08:03   #3269
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze mogłabym przysiąc że to był sernik na zimno, a tu rzeczywiście stoi jak byk żeby zapiec. Albo mi się coś srogo pomyliło albo to nie ten przepis.

Nie doceniasz swoich możliwości
Stary 2019-11-08, 08:05   #3270
MagaLena84
Raczkowanie

Dzień dobry
Do PTP zostało mi równo miesiąc znów poród mi się śnił i zamiast dziewczynki był chłopczyk.
Wczoraj zamontowałem do fotelika śpiworek i mam wrażenie że moja Wandeczka utopi się w tym. I powiem wam że to masakra jest z tym montowaniem spiworka do tego fotelika. Bawienia trochę jest. No i z tego powodu zamówiłam na all jakiś jeden z tańszych śpiworek i będę go miałam specjalnie tylko do auta. A ten co mam już jest gruby i będzie do gondoli.

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości