|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ale ja też zakładam że z rodzicami są inne relacje i mogę im powiedzieć że ich porypało, jeśli mi to nie odpowiada, i się nie obrażą.Ale teściowe, ciotki klotki i kuzyni, to jest poza moim pojmowaniem Z przekonaniem że przychodzą na gotowe, no mistrzostwo ![]() Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Dla mnie to też niepojęte nawet mnie już to bawi jak sobie przypomnę ten jej pomysł.Moja teściowa to z tych wiecznie zbolałych i chorych hipochondryków. Przez 11 lat nie było wizyty tam, żeby nie narzekała że ją coś boli mąż jej zawsze zwraca uwagę, że czeka na dzień kiedy ona powie, że się dobrze czuje ![]() ![]() Moi niby wspominali, że jak coś to przyjadą z wałówką, ale to raczej na 1 dzień świąt. Jak nie przyjadą to też przeżyje bo i tak mamy już omówione nasze menu na święta Fajne takie święta we 3 a do rodziny przez resztę życia się jeszcze najeżdżę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3244 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
być może się obraziła, ale mam to gdzieś
|
||||||
|
|
|
#3245 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja widziałam córkę siostry poraz pierwszy w szpitalu i praktycznie odkąd wróciły do domu siedziałam z nimi. W przypadku synka siostry widziałam go po 4 dniach ( ale to tylko dlatego że urodzil się we wtorek, a ja byłam w pracy i nie opłacało mi się na godzinę jechać 180km w obie strony). Cała reszta rodziny widziała chyba dzieci mojej siostry po miesiącu czy jakoś tak. Znowu u znajomych zobaczyć ich synka byliśmy jakoś po miesiącu, max półtora, ale pojechaliśmy na wyraźne zaproszenie rodziców (to nasi przyjaciele). Także to kwestia indywidualna i to Ty musisz dobrze się z tym czuć takie jest moje zdanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Nie no, moi też chcą przyjechać z wałówką :P. W zeszłym roku tak zrobili i zostawili nam masę tego niedobrego, wigilijnego, postnego żarcia, które potem musieliśmy wywalić do śmieci, bo nikt nie chciał tego jeść. Już pomijam, że na 5 obecnych osób tylko jedna deklarowała się jako katolik, więc na ki ciul robić te kapusty z rybami zamiast czegoś normalnego, skoro wszyscy i tak pójdą do piekła ;P
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Macie jakiś sprawdzony przepis na sernik ?
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja uwielbiam pierogi z kapustą i grzybami oraz barszcz z uszkami. Reszta ujdzie. Arya, ja robiłam na Wielkanoc wiedeński, na zimno, bardzo dobry. Nie miałam odwagi jeszcze wtedy piec ![]() https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-wiedenski Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3249 | ||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja z wigilijnych potraw kocham postny bigos mojej babci, pierogi z kapustą i grzybami, i czysty barszczyk z uszkami. Plus śledzie w miliardzie odsłon, choć ostatnio mam odrzut od ryb zupełnie. Reszta świątecznego jedzenia może dla mnie nie istnieć. Cytat:
||
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Black ja robie taki tradycyjny babciny z rodzynkami, mokrutki i slodziutki, jesli o taki chodzi to daj znac
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Omg, Arya - nie Black ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3251 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Nie pokazuj mi takich rzeczy Czekam na zdjęcie tego cholernego pessara od 17tc ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Aaaa ok, bo już się przestraszyłam, ze jakaś postanowiłam ci „pomoc” na ty etapie ciąży ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Mi kazali rezygnować już teraz, jeżeli nie chce, żeby mi odprowadzali... ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Powiem ci tak... podobno jest jakaś mikro grupa kobiet, w które podczas porodu wstępuje istny diabeł i potrafią wszystko szarpać, gryźć, rzucać się i nie panują nad swoim ciałem, ale w kzdym innym przypadku nie wyobrażam sobie, jak można by je uszkodzić. Szybciej już widzę problem z przeszkadzającym soczewkami (czasem kobiety od dużego wysiłku parcia maja mocno przekrwione i czerwone oczy) i jak je sobie ewentualnie wyjść po porodzie, jak np ręce ci się będą trzęsły z wysiłku...? ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Wiesz... teściowie to tez rodzice ![]() U nas na pewno będą i moi rodzice i teściowie i moja sis, bo szczerze chce ich obecności. Wiem, ze każdy przyjdzie z wałówka i przed nikim nie bede się pucowac z nieogarnietym mieszkaniem ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
Ale może chociaż jakieś dobre ciasto można było opyerd.olic?
|
|
#3252 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Pardon, nie chciałam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Midusia niby tez rodzice, ale jakos widze inne traktowanie przez tesciow corki i ich rodziny a synow i ich rodziny. W 1 przypadku pomoc 100proc w drugim czekanie na obsluge.
Ja jestem naprawde szczesliwa ze moich tesciow nie widze czesciej niz 2 razy w roku. ![]() ![]() ciesze sie ,ze moj maz rowniez nic nie mowi , nawet nie proponuje by przyjechali. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja w święta jem tylko rybę po grecku, makiełki i ciasto, resztą może nie istnieć
Ja z teściami widuję się raz na miesiąc/ dwa miesiące i dobrze mi z tym. Mamusia do TŻ dzwoni ze dwa razy w tygodniu i taki kontakt im wystarcza. Z resztą TŻ sam stwierdził, że im rzadziej się widujemy tym lepsze kontakty mamy i mniej spięć. Tak więc ograniczamy kontakty do minimum my nie mamy czasu do nich jeździć, oni z chęcią by nas odwiedzali, zwłaszcza, że ojciec TŻ cały czas siedzi na zwolnieniu to jest wybudzony. A ja absolutnie nie mam ochoty ich zapraszać bo ono wtedy oczekują poczęstunku i od razu ocenianie, że tu nie sprzatniejez tu krzywo położone i jak my w ogóle żyjemy w takim bałaganie bo u nich wszystko sterylnie, codzienne odkurzanie i mycie podłóg itp. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3255 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
W szpitalu założą opatrunek, w domu po zdjęciu szwów, wkladalam płatki kosmetyczne dziecięce te z dady w majtki, aby płatek ochraniał ranę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
A oczekiwanie od synowej w połogu że będzie stała przy grach jest bezmyślne. Jeśli tylko zapyta żeby upewnić się, że to nie kłopot, to od razu inaczej to odbieram. A nie na zasadzie, że rzucają "przyjeżdżamy z tatusiem, ugośćcie nas", kiedy ty jeszcze dobrze na tyłku nie umiesz usiąść. A jeśli się czujesz na siłach i zapraszasz, no to w ogóle nie ma o czym mówić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3258 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Może zależy od lekarza u mnie cięcie przeprowadzał znajomy lekarz, więc może dlatego mnie "oszczędził"Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Jestem ciekawa, swoją drogą, gdzie zrobi 2gie cięcie.. nad czy pod.. I ile będzie odstępu między nimi Edytowane przez rzeczozn Czas edycji: 2019-11-07 o 22:20 |
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Rzeczozn ale u mnie tego w ogole nie widac, konczy sie rowno z bielizną, ale ja tez nie mialam nigdy plaskiego brzucha idealnie wiec moze dlatego mam.takie odciecie w takim miejscu bo nad blizna zaczyna się tłuszcz, kiedys malutka faldka tluszczu a teraz wiadomo 🤣 w bikini tez kompletnie nic nie widac.
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
A to już myśle indywidualna kwestia Ja takiej różnicy nie widzę, ale ja mam rewelacyjnych i rodziców i teściów.---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- O kurde... a to jest tak, ze jak np jesteś po 4 cc to masz 4 linie cięcia? Ja gooopia myślałam, ze to się cały czas przecina w tm samym miejscu
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
jak przyjeżdżają do nas moi rodzice czuje sie komfortowo na maksa, kazdy wie gdzie lodówka i czajnik. Nie trzeba nikogo obslugiwac. Niby tescie tez sa chetni do zrobienia czegoś ale obserwuja i pozniej komentują, to nie tak to nie srak. Maz wychodzi na męczennika bo laduje po posilkach zmywarkę i nakrywa do sniadania/kolacji.Jak sa moi rodzice robimy wspolnie z mama kanapki dla calej familii, jak przyjeżdżają tescie sie nakrywa do stolu skacze i chucha. A i tak zle 🤦☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3262 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
U mnie po wizycie wszystko długie i pozamykane na 4 spusty. Dziś 34+4 i mała ma ok 2,5kg. To moje pieczenie i bóle pod piersiami to ponoć norma bo młoda wysoko ułożona i nóżkami sięga aż tam i boli. Następna wizyta 28.11 i z uwagi na to że mam 50 km do lekarza to żebym miała ze sobą w razie W torbę do szpitala. Ale jakoś nie liczę na to że coś ruszy samo więc będę się pewnie bujać z młoda w brzuchu do terminu albo i dłużej.
|
|
|
#3263 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() 4 cc to juz hardcore. Po 3 już mówią, aby się wstrzymać z reprodukcją, bo macica może tego nie wytrzymać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Pewnie tak... Moja teściowa uważa, ze TZ powinien na kolanach do Częstochowy za to, że ma taką żonę ![]()
|
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Jakie dobre ciasto, makowiec to parodia ciasta
![]() Całą noc refluksik i wzdęcia z siarkowodoru. Już nie mam na siebie pomysłu, bo wczoraj jadłam tylko suchy chleb i rybę z ryżem. Po kebabie przynajmniej nie jest mi tak smutno, że układ pokarmowy nie ogarnia normalnego trawienia. Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3267 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
tylko rodzynki wywalę :PCytat:
![]() Cytat:
![]() Owszem teściowie też rodzice - męża ja ich nie uważam, dla mnie w zasadzie teściowie nie rodzina
|
||||
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dzień dobry
Do PTP zostało mi równo miesiąc ![]() ![]() znów poród mi się śnił i zamiast dziewczynki był chłopczyk. Wczoraj zamontowałem do fotelika śpiworek i mam wrażenie że moja Wandeczka utopi się w tym. I powiem wam że to masakra jest z tym montowaniem spiworka do tego fotelika. Bawienia trochę jest. No i z tego powodu zamówiłam na all jakiś jeden z tańszych śpiworek i będę go miałam specjalnie tylko do auta. A ten co mam już jest gruby i będzie do gondoli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

-część 4.

Czy to brak wyobraźni czy zwykłe cwaniactwo?
nawet mnie już to bawi jak sobie przypomnę ten jej pomysł.
mąż jej zawsze zwraca uwagę, że czeka na dzień kiedy ona powie, że się dobrze czuje
Fajne takie święta we 3
a do rodziny przez resztę życia się jeszcze najeżdżę 

takie jest moje zdanie 

Czekam na zdjęcie tego cholernego pessara od 17tc