|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Haha. Nie znalazłam innego przepisu, musiałam piec w jakimś transie chyba
![]() Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisała mi z kadr, że nie będą potrącać składek, ale zostanę zgłoszona
![]() sama sobie zaprzecza, ale w sumie nie jestem zdziwiona
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdej robocie i na każdym stanowisku znajdzie się ktoś, kto nie ma pojęcia co robi, a inni nie mają pojęcia jak się tam dostał
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Nie wiem jak jest z tym pkk, ale TŻ musiał złożyć rezygnację bo inaczej by mu potrącali te składki
![]() Dzień dobry, ja już po wizycie w laboratorium, robiłam potwierdzenie grupy krwi. Oczywiście skłóciłam się z ludźmi, bo nikt nie przepuści, mimo, że mi słabo było za to przyszła dziewczyna w moim wieku i spieszyło jej się to każdy "niech pani przejdzie pierwsza jak się pani spieszy" co to to nie, akurat za chwilę miała być moja kolej, więc nie ma przechodzenia, niech czeka ![]() Dzisiaj miałam cudowny sen. Śniło mi się, że braliśmy z TŻ udział w jakimś konkursie na łapanie zwierząt i musieliśmy złapać jeżozwierza i ślimaka. I jakiś ogromny jadowity ślimak przyssał mi się do nogi i nie mogliśmy go odczepić i szukaliśmy pomocy w całym mieście i nikt nie chciał nam pomóc 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3275 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
mimo, iż w tym labie kobiety w ciąży zawsze wchodzą poza kolejnością to panowie byli bardzo mili i sami od siebie kazali mi pierwszej wchodzić
|
|
|
|
|
#3276 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
ale mam to gdzieś. Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Powiedzcie mi jak to jest z tym ppk? Jeśli nie złożę rezygnacji po macierzyńskim, to będę mogła to zrobić później? Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() To my wczoraj z mężem byliśmy na zakupach w Kaufie standardowo i oczywiście po wędline kolejka masakra. I tak sobie stoimy w tej kolejce i czekamy i w pewnym momencie ekspedientka mnie zapytała co mi podać. Oczywiście wszyscy ludzie jak jeden mąż musieli się obrócić i sprawdzić czemu mnie obsługują bez kolejki. Mąż już się wkurzył i na głos skomentował to że jestem w ciąży. Facet przed nami aż się zapowietrzyl nie ogarniam ludzi ![]() Co do badań krwi to jak byłam ostatnio na tym drugim obciążeniu glukoza i czekałam na to ostatnie pobranie to jakaś babeczka mnie pyta co ja taka cierpliwa jestem ze czekam i czekam zamiast bez kolejki wchodzić więc jej wytłumaczyłam że nie mam wyjścia i muszę określony czas czekać. Został nam w większości miesiąc chodzenia z brzuszkiem ( niektórym jak mi półtora ) także jakoś damy radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3279 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
No niestety. Tylko szkoda, że człowiek się musi się znać na wszystkim, bo inaczej można mieć potem problem ![]() Cytat:
Tak przy powrocie do pracy można wtedy złożyć jeśli najpierw będziesz chciała wykorzystać zaległy urlop to przed podjęciem urlopu. Tak wychodzi z tego co mi dziś napisała szanowna kadrowa ![]() Cytat:
Tylko Twój TŻ nie przebywa na l4, a u nas się o to rozchodzi ![]() Ja tam w labie wchodzę już bez kolejki i mam to w 4 literach na głodniaka nie daję rady tam tyle czekać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Ja już rozmawiam z synkiem, że do 30.11 ma wyjść ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#3280 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
bo od 4 będę donoszona ![]() Albo męża poproszę żeby pogadał z Małym bo wczoraj jak tylko Tomek usłyszał że ojciec z pracy wrócił to było szaleństwo na maxa Matko jaka dziś pogoda wstałam 6:30 jak mąż wstawał do pracy i jak zaległam przed TV tak mi się wstać nie chce. A miałam w planie mieszkanie ogarnąć i pranie wstawić kopa w tyłek potrzebuje ![]() W ogóle ten tydzień to mi tak zleciał że szok oby tak dalej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3281 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wg mnie tak, ale ja się na tym aż tak nie znam najlepiej w kadrach pytać, chociaż jak widać na moim przykładzie tam też są niedouczone ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3283 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
On powinien być cieńszy niż ten co mam już to go dam do fotelika. Bo przekładanie spiworka z fotelika do gondoli to by mi pół dnia zajmowało ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
No pogoda tragiczna. Ja się zbieram do sklepu, ale boje się tłumów już wczoraj był dziki szał, bo długi weekend ![]() To mój nie bardzo reaguje na tatusia zawsze wtedy cisza. Ostatnio już mnie nastraszył, że na IP chciałam jechać :/ nie ruszał się długi czas, nic nie działało na niego, ani baton, ani kolacja. A potem jak zaczął to było szaleństwo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3285 | ||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3286 | ||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Ale to musiał by być cud, żeby się wstrzelić W ogóle to zobaczycie, że moja panna zrobi mi na złość i wyjdzie dopiero na same święta A ja tu już planuje za wczasu ![]() Cytat:
![]() ![]() A chodzę teraz co 3-4 na większe po prostu. No to jutro będzie ciekawie...No i mamy piąteczek Nie, żeby mi to robiło jakąś różnice czy to piątek czy poniedziałek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
U nas bardzo reaguje na tatusia
Od rana to tylko jak się budzę to się wypycha, a później spokój do 15. Zbiera siły. Ojciec wraca to do samego wieczora tańce w brzuchu Wczoraj właśnie rozmawialiśmy, że ciekawe czy po porodzie też tak będzie na tatusia reagować czy będzie przylepa mamusi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Moja to unikat i zaznaczę, ze jej nikomu mnie oddam ![]() Wydaje mi się, że powinnam tu jednak nadmienić, że brałabym mojego nawet, jakby jego mama była tak wredna, jak ta znana, bluzgająca restauratorka
|
#3289 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Podjęliśmy z Tż decyzję w sprawie ślubu, najprawdopodobniej w czerwcu przyszłego roku będziemy chcieli się pobrać
W związku z tym musimy się obejrzeć za jakąś super restauracja/karczma, bo chyba wyjedziemy w góry. Ślub ma być bardzo skromny, tylko rodzice, siostry z rodziną i babcie od Tż (chociaż z chęcią byśmy ich nie zapraszali). Może macie jakieś godne polecenia lokale np. w Tatrach? Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Przed nami tez slub ale kompletnie brak pomyslu kiedy gdzie i jak. Najchetniej zrobilibysmy jakies garden party na luzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3291 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#3292 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Mam torbę spakowaną w 90%. jeszcze kilka pierdół i gotowe. Muszę się zebrać jeszcze do pracy i na zakupy, a tak mi się nie chce 🤦☠♀️🤦☠♀️ ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3293 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3294 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
mCytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3296 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#3297 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja dzisiaj znowu się raczyłam mleczkiem gaviscon i noc w miarę, natomiast poranek ciężki... Czekam na paczkę z apteki. Po ostatnich przebojach z kurierem wzięłam za pobraniem. Ciekawe, o której się zjawi. Możecie mi wyjaśnić, co to jest to ppk, o którym mówicie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3298 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry
Byliśmy wczoraj na oglądaniu porodówki. Z oglądania nici wyszły, bo była za bardzo przepełniona, ale położna przedstawiła godzinną prezentację, więc w sumie i tak jestem zadowolona, że poszłam. Na zdjęciach też sale widziałam ![]() No i przynajmniej wiem, dokąd dokładnie się udać, jak już się zacznie itp. Co mnie zastanawia... Myślałam, że na porodowke jedzie się, jak skurcze ustabilizują na takie co 5 min. Położna wczoraj mówiła, żeby jechać dopiero, jak takie skurcze co 5 minut będą przez dwie godziny. A gdyby wody odeszły, a skurczy nie było to najpóźniej po pięciu godzinach zaleca też już przyjechać. No i na porodowke przyjmują od 4cm rozwarcia. Wasze szpitale też mają takie wytyczne co do minimalnego rozwarcia? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3299 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Pracownicze Plany Kapitałowe. Te większe firmy od iluś tam zatrudnionych dostały możliwość prowadzenia tego pracownikom. Mniej więcej chodzi o to, że masz konto w banku na które będziesz mieć co miesiąc wpływy: procent ze swojej pensji, dodatkowy procent od pracodawcy plus 240 zł rocznie od państwa. Po przejściu na emeryturę możesz z tych środków korzystać i co miesiąc będą Ci wypłacane. Wcześniej też możesz je wypłacić ALE musisz oddać wtedy podatek i składki. Mówię z głowy co pamiętam, poczytaj sobie dokładnie w linku jeśli Cię to interesuje dokładnie. Jak się pokusiłam kilka miesięcy temu o przeliczenie tego na podstawie swojego wynagrodzenia to jeśli oszczędzała bym z tym 10 lat i zechciała wypłacić środki np.. To po odliczeniu składek wyszła bym na 0 z jakimkolwiek dochodem. A do emerytury to jeszcze nie planuję zbierać w tym momencie Także moim zdaniem trochę pic na wodę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3300 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

-część 4.

za to przyszła dziewczyna w moim wieku i spieszyło jej się to każdy "niech pani przejdzie pierwsza jak się pani spieszy"
co to to nie, akurat za chwilę miała być moja kolej, więc nie ma przechodzenia, niech czeka 
🤣
mimo, iż w tym labie kobiety w ciąży zawsze wchodzą poza kolejnością to panowie byli bardzo mili i sami od siebie kazali mi pierwszej wchodzić 
ale mam to gdzieś. 
znów poród mi się śnił i zamiast dziewczynki był chłopczyk. 

na głodniaka nie daję rady tam tyle czekać 

wstałam 6:30 jak mąż wstawał do pracy i jak zaległam przed TV tak mi się wstać nie chce. A miałam w planie mieszkanie ogarnąć i pranie wstawić
oby tak dalej 

W związku z tym musimy się obejrzeć za jakąś super restauracja/karczma, bo chyba wyjedziemy w góry. Ślub ma być bardzo skromny, tylko rodzice, siostry z rodziną i babcie od Tż (chociaż z chęcią byśmy ich nie zapraszali). Może macie jakieś godne polecenia lokale np. w Tatrach?