Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-08, 12:43   #3301
arya09
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Byliśmy wczoraj na oglądaniu porodówki. Z oglądania nici wyszły, bo była za bardzo przepełniona, ale położna przedstawiła godzinną prezentację, więc w sumie i tak jestem zadowolona, że poszłam. Na zdjęciach też sale widziałam
No i przynajmniej wiem, dokąd dokładnie się udać, jak już się zacznie itp.

Co mnie zastanawia... Myślałam, że na porodowke jedzie się, jak skurcze ustabilizują na takie co 5 min. Położna wczoraj mówiła, żeby jechać dopiero, jak takie skurcze co 5 minut będą przez dwie godziny. A gdyby wody odeszły, a skurczy nie było to najpóźniej po pięciu godzinach zaleca też już przyjechać.
No i na porodowke przyjmują od 4cm rozwarcia. Wasze szpitale też mają takie wytyczne co do minimalnego rozwarcia?

Moja mała nie reaguje na tatę.

No, my też planujemy na koniec lata przyszłego roku. Nawet teoretycznie salę byśmy też mieli, jeśli szybko się zdecydujemy. Tylko ja też nie wiem, czy tak na prawdę chcę wesele

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Tak, dokładnie takie same wytyczne. Chyba, ze się ma GBS dodatni to wtedy trzeba szybciej przyjechać. Jak będzie mniejsze rozwarcie to ze szpitala, w którym niby chcę rodzic wtedy odsyłają

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Moja to unikat i zaznaczę, ze jej nikomu mnie oddam
Wydaje mi się, że powinnam tu jednak nadmienić, że brałabym mojego nawet, jakby jego mama była tak wredna, jak ta znana, bluzgająca restauratorka

Ja do męża też zastrzeżeń nie mam, ale to żadna zasługa wychowania przez rodziców tylko dziadków

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Eh ja się naczytałam o szpitalu, a którym chce rodzić no i już nie jestem taka pewna, że chce podobno bez lekarza stamtąd i wykupionej położnej to nie ma co liczyć na cokolwiek. Dużo osób odsyłają, stawiają na SN i czekają z CC do ostatniego momentu. Trochę mnie to przeraziło

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 13:10   #3302
lava_cake
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Eh ja się naczytałam o szpitalu, a którym chce rodzić no i już nie jestem taka pewna, że chce podobno bez lekarza stamtąd i wykupionej położnej to nie ma co liczyć na cokolwiek. Dużo osób odsyłają, stawiają na SN i czekają z CC do ostatniego momentu. Trochę mnie to przeraziło
Niestety, mogę to o św. Zofii potwierdzić, bo tak też mi mówił ten mój londynski doktorek, że dobrze, żeby tam znali pacjentkę. Niestety takie są chore realia, wszędzie znajomości. Ale ja mam ten sam problem, bo też wybrałam sobie szpital w moim mieście, a moja lekarka prowadząca pozbawiła mnie złudzeń. Powiedziała, że żeby być przyjętą muszę chodzić na wizyty do ordynatora z tego szpitala. Ok, próbowałam się umówić chociaż na jedną i pogadać z tą ordynator, ale ona wizyty ma dopiero na styczeń

Także ja mimo wszystko będę podbijała do tego szpitala pierwszego wyboru, a jak mnie odeślą to trudno.
lava_cake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 13:16   #3303
ja_kasi
Raczkowanie

Zostało mi 30 dni do ptp kiedy to zleciało?
Byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego, w kolejce godzinę czekałam. Ludzie tak narzekali na kobietę z małym dzieckiem, że się wepchnęła w kolejkę to już wolałam poczekać.
Potem w banku na dzień dobry baba na nas najechała, że z taką sprawą jak nasza to się przed dziesiątym nie przychodzi bo oni mają duży ruch obsłużyła nas ale z wielką łaską.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 13:30   #3304
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja_kasi Pokaż wiadomość
Zostało mi 30 dni do ptp kiedy to zleciało?
Byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego, w kolejce godzinę czekałam. Ludzie tak narzekali na kobietę z małym dzieckiem, że się wepchnęła w kolejkę to już wolałam poczekać.
Potem w banku na dzień dobry baba na nas najechała, że z taką sprawą jak nasza to się przed dziesiątym nie przychodzi bo oni mają duży ruch obsłużyła nas ale z wielką łaską.

U moich rodziców na wsi jest np. tak że do rodzinnego wchodzi sie na zmianę. Raz osoba dorosła a raz dziecko. I w sumie całkiem nieźle im się to sprawdza.

Co do babki z banku nie będę tego komentować jej obowiązkiem jest Was obsłużyć obojętnie o której godzinie przyjedziecie. Ja bym pisała skargę. Wkurzają mnie tacy ludzie

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 14:01   #3305
MagaLena84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
Ocieplenie 250-300 to dużo, wydaje mi się że on będzie bardzo ciepły, akurat na zimę

Liczę że chociaż trochę będzie cieńszy niż ten co mam głównie na cenę poleciałam, no i z myślą że ma być tylko do fotelika. Ewentualnie jak fotelik będzie się używać do wózka zamiast gondoli, no ale to tylko sporadycznie.

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 14:15   #3306
sevenofnine
Rozeznanie

Kurde, miewacie ciążowe zachcianki? Właśnie jem suchy makaron prosto z opakowania niczym chipsy i jest pycha xD

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 14:15   #3307
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lava_cake Pokaż wiadomość
Niestety, mogę to o św. Zofii potwierdzić, bo tak też mi mówił ten mój londynski doktorek, że dobrze, żeby tam znali pacjentkę. Niestety takie są chore realia, wszędzie znajomości. Ale ja mam ten sam problem, bo też wybrałam sobie szpital w moim mieście, a moja lekarka prowadząca pozbawiła mnie złudzeń. Powiedziała, że żeby być przyjętą muszę chodzić na wizyty do ordynatora z tego szpitala. Ok, próbowałam się umówić chociaż na jedną i pogadać z tą ordynator, ale ona wizyty ma dopiero na styczeń

Także ja mimo wszystko będę podbijała do tego szpitala pierwszego wyboru, a jak mnie odeślą to trudno.

Czytam właśnie, że chyba chcą się sprywatyzować. Ciekawe na ile to prawda.
Bardziej niż to, że mnie odeślą przeraża fakt, że za wszelką cenę chcą poród SN i czekają do ostatniej chwili z CC. Przeczytałam 5 różnych wpisów o tym, że dziecku już tętno spadało i nagle się obudzili że trzeba robić CC

Stary 2019-11-08, 14:20   #3308
rzeczozn
Rozeznanie

Jej, dziś zabieramy dzień. A jeszcze mnie czekają samotne zakupy z 2 latkiem 🥴 już mi słabo na samą myśl, plus pewnie tłumy ludzi w sklepie 🤮

Wczoraj mi lekarz na nfz powiedział, że mam przyjść dopiero po porodzie. Obraził się, że prowadzę ciążę prywatnie i nie u niego hahaha co za człowiek 🤦☠♀️

22 dni do tp. Robi się coraz poważniej już chciałabym być po, z noworodkiem w domu
A jeszcze muszę ogarnąć temat położnej środowiskowej może we wtorek

rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 14:22   #3309
lava_cake
Raczkowanie

Cytat:
Czytam właśnie, że chyba chcą się sprywatyzować. Ciekawe na ile to prawda.
Bardziej niż to, że mnie odeślą przeraża fakt, że za wszelką cenę chcą poród SN i czekają do ostatniej chwili z CC. Przeczytałam 5 różnych wpisów o tym, że dziecku już tętno spadało i nagle się obudzili że trzeba robić CC

O cholera, o tym to nie słyszałam, żeby tam były takie praktyki, ale jeżeli tak jest to kiepsko, też bym się bała. W tym roku zauważyłam taki trend wśród znajomych z Warszawy, że rodzą na Inflanckiej. Ale w sumie nie dopytywałam co nimi kieruje.
Stary 2019-11-08, 14:35   #3310
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Byliśmy wczoraj na oglądaniu porodówki. Z oglądania nici wyszły, bo była za bardzo przepełniona, ale położna przedstawiła godzinną prezentację, więc w sumie i tak jestem zadowolona, że poszłam. Na zdjęciach też sale widziałam
No i przynajmniej wiem, dokąd dokładnie się udać, jak już się zacznie itp.

Co mnie zastanawia... Myślałam, że na porodowke jedzie się, jak skurcze ustabilizują na takie co 5 min. Położna wczoraj mówiła, żeby jechać dopiero, jak takie skurcze co 5 minut będą przez dwie godziny. A gdyby wody odeszły, a skurczy nie było to najpóźniej po pięciu godzinach zaleca też już przyjechać.
No i na porodowke przyjmują od 4cm rozwarcia. Wasze szpitale też mają takie wytyczne co do minimalnego rozwarcia?

Moja mała nie reaguje na tatę.

No, my też planujemy na koniec lata przyszłego roku. Nawet teoretycznie salę byśmy też mieli, jeśli szybko się zdecydujemy. Tylko ja też nie wiem, czy tak na prawdę chcę wesele

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Coooo :O nie. Ja nie mialam rozwarcia dostalam ZZO jak odeszly mi wody.
Polozna proponowala poza ZZO basen i masaż. Ale mnie tak bolalo ze sie darlam ,jak sie okazalo bolalo bo moja szyjka nadal nie byla gotowa... i rozwarcie robiło sie bardzo szybko.
Troche sie dziwie, u mnie 2h po odejsciu wod najpozniej, lub jak krew czy inne niz przezroczyste to od razu pędem do szpitala.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Alicja - gratuluję decyzji. Bardzo fajny pomysł, na pewno będzie cudownie 🥰 najwazniejsze, ze bedzie tak jak sobie marzycie.

Troche mi przykro , ze was wszedzie prosza bez kolejki mnie nigdzie to nie spotkało( nikt mnie jeszcze nigdzie nie przepuscil ani nie poprosil nawet jak otwierali nowa kasę.
W Polsce pan przede mną w malym sklepie chcial mnie wpuscic a kupował tylko papierosy... jedna osoba na 2 ciąże.

Stary 2019-11-08, 14:39   #3311
MagaLena84
Raczkowanie

Dziewczyny czy któraś z Was też będzie rodzić w szpitalu w którym raczej nie ma co liczyć na znieczulenie? Czy tylko ja?

Stary 2019-11-08, 14:43   #3312
black___raven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was też będzie rodzić w szpitalu w którym raczej nie ma co liczyć na znieczulenie? Czy tylko ja?

Ja. U nas nie ma zzo.

black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 14:44   #3313
PatiPee
Zakorzenienie

Dziewczyny a to nie weszla jakas ustawa, ze musi byc dostęp do ZZO? Cos mi sie o uszy obilo?

Stary 2019-11-08, 14:46   #3314
lava_cake
Raczkowanie

Cytat:

u mnie tez nie ma zzo w zadnym szpitalu, dramat

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Dziewczyny a to nie weszla jakas ustawa, ze musi byc dostęp do ZZO? Cos mi sie o uszy obilo?

mogła wejsc, ale brakuje anestezjologów i dupa
Stary 2019-11-08, 14:48   #3315
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
Kurde, miewacie ciążowe zachcianki? Właśnie jem suchy makaron prosto z opakowania niczym chipsy i jest pycha xD

Hahaha aż takich to nie miałam na początku miałam jazdę na owoce i warzywa a teraz pod koniec na słodycze i to moja zguba

Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 14:50   #3316
maddd
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!!
Jestem właśnie po wizycie u gin. Termin CC mam ustalony na 2.12, czyli tak, jak wychodzi z OM Gin chciał mi wpisać 27.11 już, ale poprosiłam, ze jeśli jest taka możliwość, to wolałabym "donosić" dzidzię do końca... mam tylko teraz nadzieję, że nie zacznę rodzić wcześniej
Dostałam też do wypełniania codziennie kartę ruchów płodu. Mam codziennie o 9.00 pilnować, jak młoda się rusza i liczyć ruchy, i jak doliczę do 10 ruchów, to zaznaczać na karcie... nie chce mi się trochę tego tak dokładnie liczyć i zaznaczać, ale skoro trzeba to będę... Może i dobrze że tak pilnują...

Cytat:
Odpisała mi z kadr, że nie będą potrącać składek, ale zostanę zgłoszona i po powrocie lub jak przed będę chciała wybrać urlop to muszę wtedy to złożyć w poprzednim mailu z kolei jak wół mam napisane, że począwszy od listopadowej pensji potrącą mi na PKK jeśli nie złożę rezygnacji sama sobie zaprzecza, ale w sumie nie jestem zdziwiona
O masakra, faktycznie sama sobie przeczy kobieta No niestety, niektórzy się nie nadają do [pracy na swoich stanowiskach. Coś mi się wydaje, że ona sama nie wie o co chodzi w tym ppk

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, ja już po wizycie w laboratorium, robiłam potwierdzenie grupy krwi. Oczywiście skłóciłam się z ludźmi, bo nikt nie przepuści, mimo, że mi słabo było za to przyszła dziewczyna w moim wieku i spieszyło jej się to każdy "niech pani przejdzie pierwsza jak się pani spieszy" co to to nie, akurat za chwilę miała być moja kolej, więc nie ma przechodzenia, niech czeka

Cytat:
Napisane przez milawo Pokaż wiadomość
Też dziś oddawałam krew, w poczekalni ja i same dziadki 80+ chyba mimo, iż w tym labie kobiety w ciąży zawsze wchodzą poza kolejnością to panowie byli bardzo mili i sami od siebie kazali mi pierwszej wchodzić
Dziewczyny, ja nie wiem co jest z tymi ludźmi. Mi też ANI RAZU podczas całej ciąży nie zdarzyło się, żeby ktoś mnie przepuścił w kolejce. Ludzie tylko popatrzą i odwracają głowy... przykre to jest, naprawdę... Dziś byłam w kauflandzie, to wyobraźcie sobie, że były tak długie kolejki, i tyle czasu stałam, że aż mi się słabo zrobiło i poprostu odłożyłam zakupy i wyszłam.... na szczęście miałam tylko bułki i jakieś wafelki dla TŻ, więc trudno już, ale serio to jest chore że społeczeństwo traktuje kobiety w ciąży jak powietrze...

MILAWO, mi tylko w sumie 2 razy się zdarzyło, że jakiś starszy pan przepuścił mnie w drzwiach jak zobaczyli mój brzuchol, a tak to nie ma co liczyć na jakieś względy

Cytat:
Napisane przez Alicjazkrainyczaroww Pokaż wiadomość
Podjęliśmy z Tż decyzję w sprawie ślubu, najprawdopodobniej w czerwcu przyszłego roku będziemy chcieli się pobrać W związku z tym musimy się obejrzeć za jakąś super restauracja/karczma, bo chyba wyjedziemy w góry. Ślub ma być bardzo skromny, tylko rodzice, siostry z rodziną i babcie od Tż (chociaż z chęcią byśmy ich nie zapraszali). Może macie jakieś godne polecenia lokale np. w Tatrach?

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Alicja, super wieści Gratuluję !
I wogóle super pomysł z tym kameralnym ślubem w tatrach podoba mi się

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość

SEVEN, ja miewam zachcianki na czekoladę, ale Ty z tym suchym makaronem przebiłaś chyba wszystko i wszystkich !! A to jakoś nie zaszkodzi dla żołądka?:/

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość

Wczoraj mi lekarz na nfz powiedział, że mam przyjść dopiero po porodzie. Obraził się, że prowadzę ciążę prywatnie i nie u niego hahaha co za człowiek 🤦☠♀️

HAHA, niezły doktorek

Cytat:
Troche mi przykro , ze was wszedzie prosza bez kolejki mnie nigdzie to nie spotkało( nikt mnie jeszcze nigdzie nie przepuscil ani nie poprosil nawet jak otwierali nowa kasę.
W Polsce pan przede mną w malym sklepie chcial mnie wpuscic a kupował tylko papierosy... jedna osoba na 2 ciąże.

PATI, niech Ci nie będzie przykro, u mnie w mieście jeszcze NIGDZIE nikt mnie nie przepuścił bez kolejki Także witaj w klubie...:/
A jak Twoje przygotowania na jutrzejsze baby shower? Pewnie dostaniesz sporo pięknych rzeczy dla siebie i Tymka od koleżanek
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 14:51   #3317
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
O cholera, o tym to nie słyszałam, żeby tam były takie praktyki, ale jeżeli tak jest to kiepsko, też bym się bała. W tym roku zauważyłam taki trend wśród znajomych z Warszawy, że rodzą na Inflanckiej. Ale w sumie nie dopytywałam co nimi kieruje.

No właśnie, czytam i dobre opinie, ale też i takie. O tym, że są nastawieni na SN to już wywnioskowałam na szkole rodzenia bo położna w ogóle olewała temat CC, nawet jak ktoś pytał bo miał wskazania. Mówiła o tym jak o najgorszym co może być dla dziecka

Stary 2019-11-08, 14:52   #3318
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:

Weszła. I co z tego skoro jej nie przestrzegają 🤷☠♀️ U dentysty masz znieczulenie na żądanie, a przy porodzie brak. Tylko w naszym państwie

rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 14:53   #3319
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość
Jej, dziś zabieramy dzień. A jeszcze mnie czekają samotne zakupy z 2 latkiem już mi słabo na samą myśl, plus pewnie tłumy ludzi w sklepie

Wczoraj mi lekarz na nfz powiedział, że mam przyjść dopiero po porodzie. Obraził się, że prowadzę ciążę prywatnie i nie u niego hahaha co za człowiek

22 dni do tp. Robi się coraz poważniej już chciałabym być po, z noworodkiem w domu
A jeszcze muszę ogarnąć temat położnej środowiskowej może we wtorek

Cała ciąże chodziłaś do dwóch lekarzy? Czy teraz poszłaś do tego na NFZ w jakimś konkretnym celu?

Stary 2019-11-08, 14:53   #3320
arya09
Zakorzenienie

Cytat:

Weszła, ale często gęsto jest tylko jeden anestezjolog i jak ma inna operacje to sobie można czekać. Takie rzeczy tylko u nas

Stary 2019-11-08, 14:54   #3321
MagaLena84
Raczkowanie

Cytat:

Tak jak pisze lava u mnie niby jest ale nie ma co liczyć na znieczulenie bo z tego co zrozumiałam mają tylko jednego anestezjologa i raczej małe szanse że akurat będzie w pracy.

Stary 2019-11-08, 14:56   #3322
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:

Ja tez, niestety problem z anastezjologiem i praktycznie nigdy nie dają znieczulenia

Stary 2019-11-08, 14:58   #3323
PatiPee
Zakorzenienie

Wstalam z rana porobilam pieczarki nadziewane mielionym, i devoille. Zeszlo mi z tym 3godziny. Sasiadka byla na kawie wiec zlecialo migiem. Dzis bede jeszcze stroic salon i chce umyc okna w Leona pokoju bo pieknie sloneczko grzeje , ale odpoczywam narazie. Jak maz wroci z pracy wysle go po kebaby, taka mam ochote ze szok chcialam robic dzis tort ale chyba bede musiala poczekac do jutra nie mam takiego wysokiego opakowania i do jutra przejdzie lodowka. Wczoraj zrobilam juz ganache o smaku mlecznej czekolady. Jutro ubije krem śmietankowy z malinami jeszcze. No i dzis robie biszkopty

Fajnie ,ze czekacie do TP sklaski: tez bym czekala 🥰

Stary 2019-11-08, 15:06   #3324
lava_cake
Raczkowanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Zzo można tez podać do pewnego momentu, także jak będzie anestezjolog, ale pojawi się za późno, to lipa. U mnie na pięć szpitali jest w jednym anestezjolog na oddziale położniczym. W innych szpitalach ściągają z innych oddziałów, ale zazwyczaj bezskutecznie.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
No właśnie, czytam i dobre opinie, ale też i takie. O tym, że są nastawieni na SN to już wywnioskowałam na szkole rodzenia bo położna w ogóle olewała temat CC, nawet jak ktoś pytał bo miał wskazania. Mówiła o tym jak o najgorszym co może być dla dziecka
O matko, przeraża mnie to zafiksowanie sn za wszelką cenę.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

A z tym przepuszczaniem, to powiem Wam, że nigdy ja nie miałam jakiś wielkich wymagań co do ludzi, bo większość ludzi to niestety chamskie i niewychowane gamonie. Także jakoś specjalnie rozczarowana nie jestem, bo też na nic nie czekałam. Pamiętam jak pisałam, że w UK nikt nie ustępuje miejsca w autobusie. To jakoś o dziwo pod koniec mojego pobytu to się odmieniło, może już bęben miałam taki, że nie było wątpliwości, nie wiem, ale nawet zaskoczona byłam. Przyjechałam do Polski to samo chamstwo. Codziennie od dwóch tygodni robię zakupy w sklepach, nikt nie przepuścił. Ale już mi zwisa i powiewa, do konca tak niewiele zostało, że nie ma co się przejmować.
Stary 2019-11-08, 15:10   #3325
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Zzo można tez podać do pewnego momentu, także jak będzie anestezjolog, ale pojawi się za późno, to lipa. U mnie na pięć szpitali jest w jednym anestezjolog na oddziale położniczym. W innych szpitalach ściągają z innych oddziałów, ale zazwyczaj bezskutecznie.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

O matko, przeraża mnie to zafiksowanie sn za wszelką cenę.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

A z tym przepuszczaniem, to powiem Wam, że nigdy ja nie miałam jakiś wielkich wymagań co do ludzi, bo większość ludzi to niestety chamskie i niewychowane gamonie. Także jakoś specjalnie rozczarowana nie jestem, bo też na nic nie czekałam. Pamiętam jak pisałam, że w UK nikt nie ustępuje miejsca w autobusie. To jakoś o dziwo pod koniec mojego pobytu to się odmieniło, może już bęben miałam taki, że nie było wątpliwości, nie wiem, ale nawet zaskoczona byłam. Przyjechałam do Polski to samo chamstwo. Codziennie od dwóch tygodni robię zakupy w sklepach, nikt nie przepuścił. Ale już mi zwisa i powiewa, do konca tak niewiele zostało, że nie ma co się przejmować.
To fakt że mają nastawienie na SN. Ale mam koleżankę która miała tam dwukrotnie robione CC bo miała wskazanie i nikt nie robił problemu, z tym że mi ostatnio prowadzący mówił że oni umawiają CC do dwudziestego któregoś tyg. Na późniejszym etapie już nie. (W sensie chodzi mi o to że tak jak ja bym chciała umówić się teraz u nich na CC bo miałabym wskazania a jestem 33+2 to już w sw. Zofii by mnie nie umówili na termin). O ile go dobrze zrozumiałam.

Maddd bo chyba wsrod ludzi panuje przekonanie że kobieta w ciąży to powinna siedzieć w domu a nie latać po sklepach. Ponadto znieczulica wśród ludzi jest straszna

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 15:18   #3326
lava_cake
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
To fakt że mają nastawienie na SN. Ale mam koleżankę która miała tam dwukrotnie robione CC bo miała wskazanie i nikt nie robił problemu, z tym że mi ostatnio prowadzący mówił że oni umawiają CC do dwudziestego któregoś tyg. Na późniejszym etapie już nie. (W sensie chodzi mi o to że tak jak ja bym chciała umówić się teraz u nich na CC bo miałabym wskazania a jestem 33+2 to już w sw. Zofii by mnie nie umówili na termin). O ile go dobrze zrozumiałam.
No to wiadomo, daczego mają tak niski odsetek cięć. Często po 30 tygodniu okazuje się, że cc jest konieczne.
Stary 2019-11-08, 16:00   #3327
PatiPee
Zakorzenienie

Moj maz zrobil konsole do lazienki sam 🥰🥰🥰 i komodę do korytarza jestem.z niego taka dumna 🥰🥰🥰 bo wyszlo jak z katalogu. Chcialam.taka konsole ale pan sobie zazyczyl 1800zl za nią i moj kochany maz zrobil, no normalnie szok i niedowierzanie mnie ogarnęło :O

Stary 2019-11-08, 16:05   #3328
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

U mnie ze znieczuleniem i ewentualna cesarka podobno nie powinno być kłopotu, ale zalecają kontakt z przyszpitalna przychodnia, żeby był już przeprowadzony wywiad, żeby nie tracić czasu już w szpitalu Jak to będzie w praktyce to się okaże.
Padam na twarz, ale w końcu ogarnęłam ciuszki. Teraz tylko Tż musi pomyśleć, gdzie upchac wory z tymi większymi rozmiarami
Obiad gotowy, chata ogarnięta... Mogę odpocząć

Pati jak robisz te faszerowane pieczarki? Do mnie dziewczyny przychodzą za tydzień i muszę pomyśleć nad jakimś fajnym jedzonkiem. Normalnie bym nie miała z tym problemu, ale przy tej cukrzycy nie wszystko mogę zjeść, a jednak fajnie by było zrobić coś takiego, co by każdemu pasowało

Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-08, 16:05   #3329
arya09
Zakorzenienie

Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość

Maddd bo chyba wsrod ludzi panuje przekonanie że kobieta w ciąży to powinna siedzieć w domu a nie latać po sklepach. Ponadto znieczulica wśród ludzi jest straszna

No tak, ale planowane CC to co innego niż jak w trakcie porodu wychodzi konieczność bo dziecku tętno spada właśnie. Wtedy jak zakwalifikowali to łaski nie robią

To w sumie teraz nie dziwne, że tak mało majà CC jak nie umawiają już na późniejszym etapie ciąży

Nie wiem nie jestem teraz przekonana do tego szpitala, masakra jakaś

Nie wiem czy nie lepiej jakbym miała zaświadczenie o CC bo coraz bardziej mnie to przeraża, aż mi się płakać chce na myśl o porodzie

Edytowane przez arya09
Czas edycji: 2019-11-08 o 16:07
Stary 2019-11-08, 16:05   #3330
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Moj maz zrobil konsole do lazienki sam i komodę do korytarza jestem.z niego taka dumna bo wyszlo jak z katalogu. Chcialam.taka konsole ale pan sobie zazyczyl 1800zl za nią i moj kochany maz zrobil, no normalnie szok i niedowierzanie mnie ogarnęło :O

Pokaż

Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości