|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Voice ja robie z przepisu tej babeczki :
https://youtu.be/AjbIA2-LRNk Ja uzylam 6 czekolad i 600ml kremowki i wyszedl krem o smaku lodów czekoladowych ale takich lajtowych nie kleimordek jak po kremach na bazie nutelli. Na poczatku bylam obsrana- eeeeee ugotowac smietane? Haha. Ale wyszlo. Przekladam nim na zmianę z kremem smietankowym z mascarpone i jest serio mniam. stresuje sie tylko czy mi wyjdzie dekoracja bo chce zrobic tort ombre. Ale w wersji niebieskiej. Nigdy nie robilam 🤦 ♀️Screenshot_20191106-125817_Google.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy mogę to czytam, a kiedy nie mogę - też czytam... Edytowane przez PatiPee Czas edycji: 2019-11-08 o 20:50 |
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya ja pewnie bym nie zamówiła ale jak zobaczyłam bezmyslnie po prostu chwycilam i od razu mialam po wyjściu ze sklepu wyrzut ze dla Leo nic nie kupilam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Alicja de voille- ale ja dodaję do miesa zielonej pietruszki tak ze 2 lyzeczki na kilo mięsa i robie mniejsze na imprezy, na obiad moga takie byc Tu jest fajny filmik jak je latwo sie skleja https://youtu.be/nUSDanGBuQc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3363 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Aaaa i nie radze dodawać bulki do srodka miesa bo będzie suche.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Ja daje ser gouda, nie daje różnych, choc mozna, moze by fajnie zagralo moja szwagierka robi kulki do srodka z mielonego sera, masla i pietruszki. Ja daje po prostu kawalek goudy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Arya ja nie wiem jk to w tym szpitalu, bo opinie o nim znam tylko z niebezpośrednich opowiadań i są raczej tylko pozytywne, ale z tymspadkiem tętna należy rozróżnić takie fizjologiczne od patologicznego. Sam spadek tętna jest naturalny, bo kiedy jest skurcz, mięśnie macicy się obkurczają a z nim naczynia krwionośne doprowadzające tlen do łożyska. Dopiero kiedy taki zanik tętna jest zbyt długi staje się on patologiczny i jest wskazaniem do szybkiego zakończenia porodu. Wiec pytanie, czy to nie jest tak, ze rodząca niemając świadomości tej różnicy nie nadinterpretuje?
|
|
#3366 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Nie ma za co, dajcie znac jak wyszlo jak zrobicie
![]() Smarfetka a Ty zrobiłaś te drożdżówki ? Wyszly? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3369 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja dziś o dziwo aktywna, że hej. Zjeździliśmy 3 centra handlowe bo tż szuka telefonu. A wcześniej prałam firanki, jeszcze tylko nie wiem jak je spowrotem zawieszę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
a Ty nie skacz czasami po taboretach ![]() Ja tez aktywna, od rana na nogach z przerwa moze 2x pol h na lezenie. Siedziec nie mogę niestety. Sie smialam ze jutro dziewczyny beda przy stole a ja na kanapie 🤪🤣 jeszcze dzis bym chciala ustroic ale maz wlasnie wstawia drzwi a wiem, ze jeszcze chce podlaczyc zlew w WC. A propo to ta konsolka , ale blatu brakuje drugiego , juz sie nie moge doczekac az będzie zamontowane ale serio jestem dumna 🥰Screenshot_20191108-215138_Gallery.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Pati możesz być dumna z męża
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Za to dziś zrobiłam zurek. Mniam! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3373 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Pati ekstra
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
A w jaki sposób ten z NFZ się kapnął? Przez już umówione cc, czy inaczej? Kurdesz... teraz to chyba nic niecodziennego, ze się u 2 różnych lekarzy ciąże prowadzi
|
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
Po pierwsze to wszystkie badania mi wyszły pięknie! Morfologia trochę rozjechana, ale nie ma białka w moczu i próby wątrobowe też ok, nawet mimo jajecznicy zjedzonej przed pobraniem krwi🙈
Biegałam dziś cały dzień i przed 20 padłam, mąż sam dzieciaki ogarnął, bo ja nie byłam w stanie się ruszyć. Przeraza mnie moja niemoc. A teraz dwa mega skurcze dostalam, które zaczynaly się od pleców i w nd ostatecznie dopakowuje torbę, bo mnie to wszystko stresuje. Dziś drugie klapki kupiłam i resztę kosmetyków. Natalia po ostatecznym odczycie testów na alergię. Mam alergię na balsam peruwiański i jakiś składnik, której nazwy nie powtórzę teraz,a występuje pod dziesięcioma innymi nazwami, który jest w wielu kosmetykach, m.in. większości chusteczek nawilżonych. Muszę ogarnąć temat i zacząć czytać wszelakie etykiety, bo wg testów całkiem mocna ta alergia. |
|
|
|
#3376 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Dzień dobry
![]() Dzisiaj pospalam do 7:30, już dawno nie spało mi się tak dobrze. W dodatku cukier na czczo idealny, no to będzie dobry dzień ![]() Miłej soboty dziewczyny! ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Miłego dnia Dziewczyny! udanych imprez te co mają i te co się wybierają!
ja też dziś ide na posiadowkę choc chętnie bym potanczyla ale to może za tydzień ![]() Ja odkąd ćwiczę przed spaniem to w nocy biodra mnie nie bolą ale zespół niespokojnych nóg i rwanie niestety nie odpuszcza i muszę się trochę namęczyć żeby zasnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Hejka.
Dzieki dziewczyny, jestem bardzo dumna z niego. Ja tez mam niski próg bólu chyba bo skurcze bez ZZO byly dla mnie nie do wytrzymania, mowilam do meza ze chce umrzeć po 3 skurczach , a rozwarcie dopiero zaczynalo sie robic🤣 ale u mnie bylo inaczej, bo przez pęknięcie pęcherza plodowego to byl hardcore a mam kolezanki które nie wiedzialy ze maja 6-8cm bo czuly się tylko jak w okres.... także nie martwcie sie na zapas kochane. Chyba lepiej sie nastawic pozytywnie ,na cos pięknego, sluchac poloznej, czytac o tym. Ja w 1 ciazy bylam nastawiona zeby urodzić i zapomnieć o bólu a Teraz Chyba spróbuje przezyc to jakos inaczej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Nastawienie ma bardzo duże znaczenie, zamierzam zacząć zaniedługo wizualizować sobie mój poród tylko pierwsze musze przemysleć jak chce zeby faktycznie ten poród wyglądał 🤣 ja jestem panikara więc takie techniki, wizualizacje itd bardzo mi pomagają i przydały się już nieraz
|
|
#3380 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
ja mam chyba wysoki próg bólu. Jakoś większego problemu chyba z tym nie mam. Cytat:
Mam nadzieję że będzie fajnie ja planuję zacząć oglądać filmiki z technikami oddychania w trakcie porodu, żeby chociaż jako takie pojęcie o tym mieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Ja już nic o porodzie nie czytam i nie oglądam
Jak zaczynam to się nakręcam i czuję przerażenie Idę na żywioł Tylko ja to z tych co jak dostanę pierwsze dwa skurcze to już będę pędzić na IP![]() Kurcze wybieram się właśnie na zakupy i już mi słabo co tam mogę zastać ![]() W poniedziałek będę donoszona, zaraz połowa miesiąca. Dacie wiarę, że ten listopad tak ruszył z kopyta? W dalszym ciągu nie obstawiłyśmy, która pierwsza otwiera wątek? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Pati, Twój mąż ma talent, serio!!! Piękne mebelki
Misiaq, no ja mam planowane cc 2.12 już jestem zapisana, pisalam wczoraj, ale raczej wątpię że otworzę watek, bo przecież któraś z dziewczyn może zacząć rodzić wcześniej ja mam z om termin na 2.12,ale liczę że wcześniej się nie zacznie... Ty masz chyba ten sam tc co ja,to może Ty będziesz pierwsza na liście jednak?
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Pięknie, że masz termin cc. Przynajmniej wiesz kiedy będziecie już razem ![]() A i mój termin jest z OM. Z usg doktorkowi wychodziło zawsze później ale, że namieszał mi z tymi terminami to ja się trzymam OM. Jak do 3 nie urodzę to będę się kierować bliżej tych terminów z usg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Mam dziś lenia, na śniadanie zjadłam pierniki i popiłam herbatą. Wciąż leżę w łóżku i rozmyślam nad swoim planem porodu. Mam pytanie do dziewczyn, które nie mają wykupionej położnej. Konsultujecie plan porodu ze swoim lekarzem? Od kogo wyszła taka inicjatywa i czy lekarz jest pomocy czy tylko zerknął i zaakceptował?
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Po dzisiejszej nocy i poranku to nie wiem czy ja nie otworze wątku
mam nadzieję, że to tylko synuś mnie straszy, albo takie silne przepowiadacze w nocy jak wstawałam siku to młody był tak nisko, że myślałam, że zaraz wyjdzie, jeszcze go tak nisko nie czułam. Nie mogłam usiąść, położyć się ani nic bo normalnie go między nogami czułam. A od samego rana skurcze, najpierw myślałam, że to od żołądka, że coś zjadłam, ale to nie to. Brzuch cały czas twardy jak kamień, ale mały się rusza. Ból idzie od góry i od boków Wzięłam magnez, nospe i odpoczywam. Po nospie skurcze trochę zelżały, ale nadal występują, więc mam coraz większe obawy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Hej,
Ja też już nic nie oglądam i nie czytam. Ostatnio obejrzałam zdjęcia z domowego porodu w wodzie i się przeraziłam jeszcze bardziej nie byłam świadoma jak wygląda łożysko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
ale widzę na 1 stronie ze termin masz dopiero na 18.12, ciekawe czy to możliwe żeby to już przepowiadalo wszystko u Ciebie bliski poród....
|
|
|
|
|
#3389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Omawiam z nim co i jak ja bym chciala aby bylo , zadaje milion pytan itd, a on sprowadza na ziemie, wypisujemy razem moje prosby zeby podczas porodu bylo wiadomo czego chcialam np. Zzo , basen , elektroidy i takie tam rozne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój lekarz na razie nic nie wspominał, więc po prostu zamierzam to wydrukować i posunąć mu pod nos. Jestem ciekawa jak to wygląda u innych, bo zazwyczaj się to omawia z położną, ale położną to ja zobaczę dopiero na porodówce. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

-część 4.
stresuje sie tylko czy mi wyjdzie dekoracja bo chce zrobic tort ombre. Ale w wersji niebieskiej. Nigdy nie robilam 🤦
♀️

frida, sopelek czy katarek.

ja też dziś ide na posiadowkę choc chętnie bym potanczyla ale to może za tydzień
bo skurcze bez ZZO byly dla mnie nie do wytrzymania, mowilam do meza ze chce umrzeć po 3 skurczach , a rozwarcie dopiero zaczynalo sie robic🤣 ale u mnie bylo inaczej, bo przez pęknięcie pęcherza plodowego to byl hardcore a mam kolezanki które nie wiedzialy ze maja 6-8cm bo czuly się tylko jak w okres.... także nie martwcie sie na zapas kochane. Chyba lepiej sie nastawic pozytywnie ,na cos pięknego, sluchac poloznej, czytac o tym. Ja w 1 ciazy bylam nastawiona zeby urodzić i zapomnieć o bólu a Teraz Chyba spróbuje przezyc to jakos inaczej
A i mój termin jest z OM. Z usg doktorkowi wychodziło zawsze później ale, że namieszał mi z tymi terminami to ja się trzymam OM. Jak do 3 nie urodzę to będę się kierować bliżej tych terminów z usg
mam nadzieję, że to tylko synuś mnie straszy, albo takie silne przepowiadacze
w nocy jak wstawałam siku to młody był tak nisko, że myślałam, że zaraz wyjdzie, jeszcze go tak nisko nie czułam. Nie mogłam usiąść, położyć się ani nic bo normalnie go między nogami czułam. A od samego rana skurcze, najpierw myślałam, że to od żołądka, że coś zjadłam, ale to nie to. Brzuch cały czas twardy jak kamień, ale mały się rusza. Ból idzie od góry i od boków
Wzięłam magnez, nospe i odpoczywam. Po nospie skurcze trochę zelżały, ale nadal występują, więc mam coraz większe obawy
nie byłam świadoma jak wygląda łożysko 
ale widzę na 1 stronie ze termin masz dopiero na 18.12, ciekawe czy to możliwe żeby to już przepowiadalo wszystko u Ciebie bliski poród....