|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Tak, dokładnie takie same wytyczne. Chyba, ze się ma GBS dodatni to wtedy trzeba szybciej przyjechać. Jak będzie mniejsze rozwarcie to ze szpitala, w którym niby chcę rodzic wtedy odsyłają ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Ja do męża też zastrzeżeń nie mam, ale to żadna zasługa wychowania przez rodziców tylko dziadków ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Eh ja się naczytałam o szpitalu, a którym chce rodzić no i już nie jestem taka pewna, że chce podobno bez lekarza stamtąd i wykupionej położnej to nie ma co liczyć na cokolwiek. Dużo osób odsyłają, stawiają na SN i czekają z CC do ostatniego momentu. Trochę mnie to przeraziło Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3302 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Także ja mimo wszystko będę podbijała do tego szpitala pierwszego wyboru, a jak mnie odeślą to trudno. |
|
|
|
|
#3303 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Zostało mi 30 dni do ptp
kiedy to zleciało?Byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego, w kolejce godzinę czekałam. Ludzie tak narzekali na kobietę z małym dzieckiem, że się wepchnęła w kolejkę to już wolałam poczekać. Potem w banku na dzień dobry baba na nas najechała, że z taką sprawą jak nasza to się przed dziesiątym nie przychodzi bo oni mają duży ruch obsłużyła nas ale z wielką łaską.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3304 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Co do babki z banku nie będę tego komentować jej obowiązkiem jest Was obsłużyć obojętnie o której godzinie przyjedziecie. Ja bym pisała skargę. Wkurzają mnie tacy ludzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3305 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
głównie na cenę poleciałam, no i z myślą że ma być tylko do fotelika. Ewentualnie jak fotelik będzie się używać do wózka zamiast gondoli, no ale to tylko sporadycznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3306 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Kurde, miewacie ciążowe zachcianki? Właśnie jem suchy makaron prosto z opakowania niczym chipsy i jest pycha xD
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Czytam właśnie, że chyba chcą się sprywatyzować. Ciekawe na ile to prawda. Bardziej niż to, że mnie odeślą przeraża fakt, że za wszelką cenę chcą poród SN i czekają do ostatniej chwili z CC. Przeczytałam 5 różnych wpisów o tym, że dziecku już tętno spadało i nagle się obudzili że trzeba robić CC ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3308 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Jej, dziś zabieramy dzień. A jeszcze mnie czekają samotne zakupy z 2 latkiem 🥴 już mi słabo na samą myśl, plus pewnie tłumy ludzi w sklepie 🤮
Wczoraj mi lekarz na nfz powiedział, że mam przyjść dopiero po porodzie. Obraził się, że prowadzę ciążę prywatnie ![]() i nie u niego hahaha ![]() co za człowiek 🤦☠♀️22 dni do tp. Robi się coraz poważniej ![]() już chciałabym być po, z noworodkiem w domu A jeszcze muszę ogarnąć temat położnej środowiskowej może we wtorek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3309 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Polozna proponowala poza ZZO basen i masaż. Ale mnie tak bolalo ze sie darlam ,jak sie okazalo bolalo bo moja szyjka nadal nie byla gotowa... i rozwarcie robiło sie bardzo szybko. Troche sie dziwie, u mnie 2h po odejsciu wod najpozniej, lub jak krew czy inne niz przezroczyste to od razu pędem do szpitala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Alicja - gratuluję decyzji. Bardzo fajny pomysł, na pewno będzie cudownie 🥰 najwazniejsze, ze bedzie tak jak sobie marzycie. Troche mi przykro , ze was wszedzie prosza bez kolejki mnie nigdzie to nie spotkało ( nikt mnie jeszcze nigdzie nie przepuscil ani nie poprosil nawet jak otwierali nowa kasę. W Polsce pan przede mną w malym sklepie chcial mnie wpuscic a kupował tylko papierosy... jedna osoba na 2 ciąże. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dziewczyny czy któraś z Was też będzie rodzić w szpitalu w którym raczej nie ma co liczyć na znieczulenie? Czy tylko ja?
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3312 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dziewczyny a to nie weszla jakas ustawa, ze musi byc dostęp do ZZO? Cos mi sie o uszy obilo?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3314 | ||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3315 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Hahaha aż takich to nie miałam na początku miałam jazdę na owoce i warzywa a teraz pod koniec na słodycze i to moja zguba ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3316 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Hej dziewczyny!!
Jestem właśnie po wizycie u gin. Termin CC mam ustalony na 2.12, czyli tak, jak wychodzi z OM Gin chciał mi wpisać 27.11 już, ale poprosiłam, ze jeśli jest taka możliwość, to wolałabym "donosić" dzidzię do końca... mam tylko teraz nadzieję, że nie zacznę rodzić wcześniej ![]() Dostałam też do wypełniania codziennie kartę ruchów płodu. Mam codziennie o 9.00 pilnować, jak młoda się rusza i liczyć ruchy, i jak doliczę do 10 ruchów, to zaznaczać na karcie... nie chce mi się trochę tego tak dokładnie liczyć i zaznaczać, ale skoro trzeba to będę... Może i dobrze że tak pilnują... Cytat:
Cytat:
Cytat:
MILAWO, mi tylko w sumie 2 razy się zdarzyło, że jakiś starszy pan przepuścił mnie w drzwiach jak zobaczyli mój brzuchol, a tak to nie ma co liczyć na jakieś względy ![]() Cytat:
![]() I wogóle super pomysł z tym kameralnym ślubem w tatrach Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak Twoje przygotowania na jutrzejsze baby shower? Pewnie dostaniesz sporo pięknych rzeczy dla siebie i Tymka od koleżanek |
|||||||
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
No właśnie, czytam i dobre opinie, ale też i takie. O tym, że są nastawieni na SN to już wywnioskowałam na szkole rodzenia bo położna w ogóle olewała temat CC, nawet jak ktoś pytał bo miał wskazania. Mówiła o tym jak o najgorszym co może być dla dziecka ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3318 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
U dentysty masz znieczulenie na żądanie, a przy porodzie brak. Tylko w naszym państwie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3319 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Cała ciąże chodziłaś do dwóch lekarzy? Czy teraz poszłaś do tego na NFZ w jakimś konkretnym celu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Weszła, ale często gęsto jest tylko jeden anestezjolog i jak ma inna operacje to sobie można czekać. Takie rzeczy tylko u nas ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3321 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3322 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Ja tez, niestety problem z anastezjologiem i praktycznie nigdy nie dają znieczulenia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Wstalam z rana porobilam pieczarki nadziewane mielionym, i devoille. Zeszlo mi z tym 3godziny. Sasiadka byla na kawie wiec zlecialo migiem. Dzis bede jeszcze stroic salon i chce umyc okna w Leona pokoju bo pieknie sloneczko grzeje , ale odpoczywam narazie. Jak maz wroci z pracy wysle go po kebaby, taka mam ochote ze szok
chcialam robic dzis tort ale chyba bede musiala poczekac do jutra nie mam takiego wysokiego opakowania i do jutra przejdzie lodowka. Wczoraj zrobilam juz ganache o smaku mlecznej czekolady. Jutro ubije krem śmietankowy z malinami jeszcze. No i dzis robie biszkopty ![]() ![]() Fajnie ,ze czekacie do TP sklaski: tez bym czekala 🥰Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3324 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Zzo można tez podać do pewnego momentu, także jak będzie anestezjolog, ale pojawi się za późno, to lipa. U mnie na pięć szpitali jest w jednym anestezjolog na oddziale położniczym. W innych szpitalach ściągają z innych oddziałów, ale zazwyczaj bezskutecznie.
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- A z tym przepuszczaniem, to powiem Wam, że nigdy ja nie miałam jakiś wielkich wymagań co do ludzi, bo większość ludzi to niestety chamskie i niewychowane gamonie. Także jakoś specjalnie rozczarowana nie jestem, bo też na nic nie czekałam. Pamiętam jak pisałam, że w UK nikt nie ustępuje miejsca w autobusie. To jakoś o dziwo pod koniec mojego pobytu to się odmieniło, może już bęben miałam taki, że nie było wątpliwości, nie wiem, ale nawet zaskoczona byłam. Przyjechałam do Polski to samo chamstwo. Codziennie od dwóch tygodni robię zakupy w sklepach, nikt nie przepuścił. Ale już mi zwisa i powiewa, do konca tak niewiele zostało, że nie ma co się przejmować. |
|
|
|
|
#3325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maddd bo chyba wsrod ludzi panuje przekonanie że kobieta w ciąży to powinna siedzieć w domu a nie latać po sklepach. Ponadto znieczulica wśród ludzi jest straszna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Moj maz zrobil konsole do lazienki sam
🥰🥰🥰 i komodę do korytarza ![]() jestem.z niego taka dumna 🥰🥰🥰 bo wyszlo jak z katalogu. Chcialam.taka konsole ale pan sobie zazyczyl 1800zl za nią i moj kochany maz zrobil, no normalnie szok i niedowierzanie mnie ogarnęło :O Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3328 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
U mnie ze znieczuleniem i ewentualna cesarka podobno nie powinno być kłopotu, ale zalecają kontakt z przyszpitalna przychodnia, żeby był już przeprowadzony wywiad, żeby nie tracić czasu już w szpitalu
Jak to będzie w praktyce to się okaże.Padam na twarz, ale w końcu ogarnęłam ciuszki. Teraz tylko Tż musi pomyśleć, gdzie upchac wory z tymi większymi rozmiarami ![]() Obiad gotowy, chata ogarnięta... Mogę odpocząć ![]() Pati jak robisz te faszerowane pieczarki? Do mnie dziewczyny przychodzą za tydzień i muszę pomyśleć nad jakimś fajnym jedzonkiem. Normalnie bym nie miała z tym problemu, ale przy tej cukrzycy nie wszystko mogę zjeść, a jednak fajnie by było zrobić coś takiego, co by każdemu pasowało Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
No tak, ale planowane CC to co innego niż jak w trakcie porodu wychodzi konieczność bo dziecku tętno spada właśnie. Wtedy jak zakwalifikowali to łaski nie robią ![]() To w sumie teraz nie dziwne, że tak mało majà CC jak nie umawiają już na późniejszym etapie ciąży ![]() Nie wiem nie jestem teraz przekonana do tego szpitala, masakra jakaś ![]() Nie wiem czy nie lepiej jakbym miała zaświadczenie o CC bo coraz bardziej mnie to przeraża, aż mi się płakać chce na myśl o porodzie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-11-08 o 16:07 |
|
|
|
|
#3330 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

-część 4.

tylko dziadków 

obsłużyła nas ale z wielką łaską.
jej obowiązkiem jest Was obsłużyć obojętnie o której godzinie przyjedziecie. Ja bym pisała skargę. Wkurzają mnie tacy ludzie 

i nie u niego hahaha 
co za człowiek 🤦☠♀️
może we wtorek
( nikt mnie jeszcze nigdzie nie przepuscil ani nie poprosil nawet jak otwierali nowa kasę. 

za to przyszła dziewczyna w moim wieku i spieszyło jej się to każdy "niech pani przejdzie pierwsza jak się pani spieszy"
co to to nie, akurat za chwilę miała być moja kolej, więc nie ma przechodzenia, niech czeka 
W związku z tym musimy się obejrzeć za jakąś super restauracja/karczma, bo chyba wyjedziemy w góry. Ślub ma być bardzo skromny, tylko rodzice, siostry z rodziną i babcie od Tż (chociaż z chęcią byśmy ich nie zapraszali). Może macie jakieś godne polecenia lokale np. w Tatrach? 
U dentysty masz znieczulenie na żądanie, a przy porodzie brak. Tylko w naszym państwie 
już mi słabo na samą myśl, plus pewnie tłumy ludzi w sklepie 

chcialam robic dzis tort ale chyba bede musiala poczekac do jutra
sklaski: tez bym czekala 🥰