|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Wczoraj jescze bez żadnych dodatkowych objawów. Teraz już wiem, ze wrócił do nas ostatni wirusik rzygankowo- biegunkowy. Ja konam, TZ trochę lepiej, Pitul nie zauważył nawet, ze ma gorączkę w tej sytuacji ZDECYDOWANIE nie zamierzam rodzic ![]() Jak położnej będą włoski przeszkadzać, to je w sekundę machnie jednorazowa maszynka - no worries ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Super, ze impreza udana! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Może należysz do tych szczęściar, które maja dość silne przepowiadacze...? ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Młody ma w granicach 38 - 38,5 gorączki, co na nim nie robi najmniejszego nawet wrażenia Jego rodzice ledwo żyją, wiec chyba musimy dzisiaj uruchomić protokół bajki, bo się przekręcimy ![]() a na zewnątrz taki ładny deszczyk, w sam raz na zabawę w szukanie kałuży ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() Probiotyk zawsze można i wit C
|
|
#3452 | ||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
ale nie zaszkodzi zjeść trochę czosnku, wziąć witaminę C, sok z czarnego bzu... ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
ja byłam przekonana, że przepowiadacze to takie jednorazowe chwilowe skurcze na szczęście dzisiaj już lepiej, tylko słabiutkie skurcze i fikołki małego ![]() TŻ się śmieje, że synek mnie postraszył bo chciałam jutro wysłać go na 3dniowa delegacje do Niemiec. TŻ od razu w pracy odmówił i zamiast niego pojedzie moja siostra. A ja byłam na niego zła, że odmówił, bo przecież nic nie zapowiada porodu to przecież może pojechać. Ehe, dobrze, że on mądrzejszy niż ja i od razu zrezygnował bo bym teraz chyba padła że strachu przez te 3 dni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Witam się
![]() Nasz weekend zapowiada się super leniwie. Za to moja nocka dzisiaj dała mi popalić. 5 razy siku to już kosmos, w dodatku wierciłam się jak osika. Nie było dla mnie pozycji, miejsca, boku, ech. Wstałam połamana i nieprzytomna. W dodatku w nocy drętwieją mi okropnie dłonie. Nie mogę rano ruszyć palcami z bólu, są też już mocno spuchnięte bo palce wyglądają jak paróweczki. Łapię się na spaniu na prosto a wtedy jak się przekręcę na bok to potrafi mnie złapać coś na kształt skurczu. Ale obstawiam bardziej więzadła. Nooo generalnie sen jest dla słabych ostatnio Marzę o jednej nocce na plecach lub brzuchu bez ciężaru ![]() No i moja panna już 3 dzień ospała. Z jednej strony wiem, że ma już mało miejsca bo widzę, że dupka i nóżki mało pod cyckami mi nie wyjdą ale jest taka bardzo bardzo spokojna.. Jak ją ruszę bo łatwo mi wyczuć pod skórą już to albo się lekko przeciagnie albo w ogóle nic. Sama się zastanawiam czy tego jakoś nie skontrolować ale nie chcę też siać paniki i jechać na IP od razu.. Najlepiej gdybym mogła zrobić gdzieś ktg to bym była spokojna. Ale to w moim przypadku w dodatku w święto tylko izba. Będę ja obserwować co wieczorem bo rankiem zawsze jest trochę bardziej wyciszona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3455 | |||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Maciek też dziś leniwy, serducho bije, sprawdziłam właśnie detektorem, bo też już miałam myśli czy na ip nie podjechać. Ja mam jakieś rewolucje żołądkowe, mąż w pracy, wraca jutro rano :/ miał mieć cały tydzień wolny, bo remont i jeszcze przyłącz do kanalizacji, a ja i tak ledwie łażę i wysyłają go na jakiś kurs na trzy dni, od sr do pt. Na szczęście RACZEJ będzie mógł przyjeżdżać na noc do domu... W środę mam wizytę u gina, w czw idę z Natalką do laryngologa, już poustawialam babcie, żeby z Jasiem miał kto zostać. Także ogólnie lipa... Przepowiadacze mocne i dużo, staram się Jaśka nie nosić, dziś rano płakał o to przez to z pół godziny
a ja razem z nim... Teraz Jas śpi, a N u moich rodziców.Pati, super że impreza udana. Zdrówka! Midusia, zdrówka! |
|
|
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny super, że Wasze imprezy się udały i dobrze się bawiłyście!! Moja też spoko ale noc była ciężka, sikanie co 15 minut i zespół niespokojnych nóg level hard
zasnęłam w końcu koło 5 i tylko otworzyłam oczy jak TŻ wychodził do pracy koło 8, zasnęłam znowu i obudziłam się dopiero o 11 także teraz wyspana ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#3459 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#3460 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Gosia bywają takie przypadki, ze te przepowidaxze pojawiają się na dużo przed porodem i bywają prawie tak samo bolesne, jak te właściwe. Nie życzę ci tego oczywiście, ale tez sama wiesz, ze przez to łożysko masz zabaw urodzić wcześniej, niż w PTP. Próbuj zawsze ciepła kąpiel lub prysznic w takich przypadkach lub no-spe. Pezepowiadacze się po tm uspokajaja. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Ja tez nie potrafię, choć to mój drugi poród . Baaa ja nawet skurcze właściwe trochę przegapiłam
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Mój chłop pojechał jednak z kumplami. A ja wzięłam długą kąpiel i leżę. Z nudów i zemsty zamówiłam sobie kilka kosmetyków do pielęgnacji :P Zamówiłam też w końcu łóżeczko, bo teściowa się dopytywała (wyłożyła kasę i chyba się boi że ją przegramy w karty albo wydamy na głupoty
) no i rozmyślam co dalej.Ja też nie umiem rozpoznać tych skurczy. Coś mnie męczy, ale głównie w nocy i nie wiem, może to po prostu od leżenia. Nockę miałam dziś ciężką, wstawałam chyba ze 4 razy i za każdym razem ze łzami w oczach. Zejść z łóżka to jest naprawdę nie lada wyczyn już
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Gosiulam ja tez mialam takie bolesne przepowiadacze
Współczuję teraz jest lepiej. A jak sytuacja u Ciebie? Wyciszylo sie? Dziewczyny co myślicie o tym kojcu? Jest caly drewniany, chyba spoko co?Screenshot_20191110-164118_Chrome.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli ustają po jakimś czasie to zakładam że to przepowiadacze
gdyby był poród, to byłoby coraz częstsze i silniejsze. Ja np leżę sobie i nagle zaczynają mnie boleć plecy, a później brzuch i robi się twardy, po chwili przechodzi i zakładam że to przepowiadacze. Dziś jak postoje lub pochodzę dłużej niż 5 min, to mi się robi od razu brzuch twardy, czasem też boli. U mnie w każdej ciąży wygląda to zupełnie inaczej. Przy Jaśku pierwszy raz mi chyba stwardniał brzuch przy tescie OTC w szpitalu, a tak to przez całą ciążę miałam tylko skurcze łydek przy Natalce miałam ciągle twardy brzuch jak chodziłam, ale nicnie nie bolało, wtedy brałem leki na podtrzymanie ciąży i urodziłam tydzień po terminie.
|
|
|
|
#3464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a później teściowa chce żebym doradziła jej przy wyborze płytek do łazienki w tym segmencie co kupili ![]() Mój syn wczoraj dał mi się pobawić, bo ani mnie plecy od siedzenia nie bolały, a i on się nie wiercił także nawet się pobawilam. Za to dziś nadrabia i rozciąga się dość często ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja dzisiaj zdycham, wczorajszy dzień od samego rana do 16:30 non stop w kuchni mnie wykonczyl.... dzis zdycham jak rozjechana kaczka. Właśnie kąpię Leo potem sama sie wykąpie i to na tyle mojej aktywnosci dzisiejszej. Caly dzien na kanapie, bolą mnie nawet palce u stóp. W ogole pojutrze równy miesiąc do porodu. To jest dla mnie jakies abstrakcyjne. Choc jak popatrze na swoj brzuch....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Kojec bardzo ładny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Obcielam paznokcie u stóp jedna reka ,krzywo jak cholera.... mam hybryde na polowie paznokci wyglada to koszmarnie, ide za 2 tyg o ile dam rade sie dotoczyc
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się dzisiaj rozglądałam za materacem do kinderkrafta ale nie znalazłam. Za prześcieradełkami zresztą też, ale raczej uszyję sama. Cytat:
O, doradzać to ja lubię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei położna na SR mówiła żeby się nie podniecać materacami i kupić zwykły piankowy, ale mnie nie przekonała ![]() Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3471 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Pati pochwal się prezentami!
Ja też mam teraz spotkania około babyshower, ale u mnie podzielone na kilka ze względu na to, że nie chcę balonów i innych tortów, chcę się spotkać z koleżankami i żeby każda mogła pogadać co na sercu leży bo mamy mało okazji do spotkań bez facetów, a jakbym miała je wszystkie zgromadzić to nie wszystkie czulyby się komfortowo do gadania co tak naprawdę u niej słychać, bo to różne towarzystwa. A i przynajmniej okazji do pogaduch więcej ![]() Poza tym miałam teraz takie noce, że nic nie spałam, zgaga i refluks jakiś się przyplątał. Wczoraj kolegs mnie zapytał jak to jest być w ciąży. Jedyne co przyszło mi do głowy w odpowiedzi to to, że naprawdę nie chce wiedzieć jakie objawy towarzyszą oprócz wielkiego brzucha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nas jeszcze sprzedawca pytał czy mamy zamiar używać monitora oddechu. Że niby od tego też będzie zależał rodzaj materaca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Voice tak do salonu zeby stal obok kanapy i zeby w nim spal w dzien a pozniej zeby od czasu do czasu wsadzic z zabawkami jak będę potrzebowała zostawic go w bezpiecznym miejscu
moja koleżanka go ma i jest bardzo zadowolona. Caly czas bylam na niego nastawiona a teraz mnie trochę cena odstrasza bo sa tansze i takie tam... tylko, ze tansze sa plastikowe... albo metalowe. Wiec odpada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3474 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Tak w sumie sie ciesze bo dobrze spożytkuje te pieniądze a jak np. Moja koleżanka kiedys dostala same ciuszki nie w jej guscie, czy kosmetyki których nie użyła ze wzgledu na kiepski sklad to trochę szkoda. Chce zamowic wlasnie za kase od dziewczyn ten kojec i kokon z motherhood. Ale jak przyszło co do klikniecia w kojec nagle mysle a moze kupie jakis tanszy 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Pati ja jak zamawiałam Babysense to czytałam ich stronę i FAQ i było tylko coś takiego IMG_2934.jpg https://www.babysense-polska.pl/faq-1 O dostawkach jest, że nie zalecają używania, ale zależy od odległości od łóżka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-11-10 o 19:25 |
|
|
|
|
#3476 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzieki wlasnie czytam , a ja mialam caly czas przyprawione lozeczko do lozka naszego i uzywalismy tak mial normalnie barierki zamontowane ale był na wyciągnięcie ręki naszej. Kurde sama juz nie wiem, na pewno nie zrezygnuje ani z jednego ani drugiego;/
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Słuchajcie chyba zamowie ten kojec. Popatrzcie. Jest tanszy i tez drewniany. Co myslicie? Maz mowi ze duńska firma wiec na pewno porzadny.Screenshot_20191110-204412_Chrome.jpgScreenshot_20191110-204339_Chrome.jpg
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
#3480 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
ja wymyśliłam w prezentach takie rzeczy, które uznaję normalnie za fanaberie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

-część 4.

tak nagle? Jakieś inne objawy też ma? Ja dzisiaj goliłam podwozie na czuja, bez lusterka, bo z tym lusterkiem to mi też średnio wygodnie, bo muszę trzymać je w ręce. Twój post przypomniał mi, że miałam potem jednak sprawdzić, jak mi poszło i zapomniałam.
Jutro zobaczę.
w tej sytuacji ZDECYDOWANIE nie zamierzam rodzic 

a na zewnątrz taki ładny deszczyk, w sam raz na zabawę w szukanie kałuży 

ja byłam przekonana, że przepowiadacze to takie jednorazowe chwilowe skurcze
na szczęście dzisiaj już lepiej, tylko słabiutkie skurcze i fikołki małego 
Marzę o jednej nocce na plecach lub brzuchu bez ciężaru 
ale położyliśmy się ok. 1. Udało mi się nawet sporo potańczyć, aż sama byłam w szoku. Obcasy poszły w odstawkę dopiero po północy, także chyba ostatnia impreza taneczna w tym roku (jeszcze we 2) się udała 
Ja też jeszcze ogarniam
nawet ostatnio hybrydę u stóp robiłam 

. Baaa ja nawet skurcze właściwe trochę przegapiłam 

Zamówiłam też w końcu łóżeczko, bo teściowa się dopytywała (wyłożyła kasę i chyba się boi że ją przegramy w karty albo wydamy na głupoty
a później teściowa chce żebym doradziła jej przy wyborze płytek do łazienki w tym segmencie co kupili