Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-10, 11:59   #3451
midusia86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
O kurcze tak nagle? Jakieś inne objawy też ma? Ja dzisiaj goliłam podwozie na czuja, bez lusterka, bo z tym lusterkiem to mi też średnio wygodnie, bo muszę trzymać je w ręce. Twój post przypomniał mi, że miałam potem jednak sprawdzić, jak mi poszło i zapomniałam. Jutro zobaczę.

A swoją drogą... Do porodu musimy być ostrzyzone na zero, czy włoski dwu-trzydniowe jeszcze położnej nie przeszkadzają, gdyby trzeba było nacinać, czy coś?

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Wczoraj jescze bez żadnych dodatkowych objawów. Teraz już wiem, ze wrócił do nas ostatni wirusik rzygankowo- biegunkowy. Ja konam, TZ trochę lepiej, Pitul nie zauważył nawet, ze ma gorączkę w tej sytuacji ZDECYDOWANIE nie zamierzam rodzic

Jak położnej będą włoski przeszkadzać, to je w sekundę machnie jednorazowa maszynka - no worries

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Hejka wieczorem

Wiecie co, bylo zaje**scie. Mam wspaniałe kolezanki, tyle co sie osmialam to moje. Wzruszalam sie mega... bylo wspaniale naprawde, wiecej napisze jak ochłonę
Az sama sobie zazdroszcze takiej fajnej imprezy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Super, ze impreza udana!

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Witam się z łóżka. Po wczorajszych przebojach dalej leżę, bo rozłożyło mnie choróbsko, gardło tak boli, że mówić nie mogę
Wczorajsze objawy były chyba tylko straszeniem, skurcze ustały, ale brzuch dalej twardy. Młody cały czas szaleje, więc o niego się na razie nie martwię. Myślę, że uda mi się dotrwać do wizyty u prowadzącego.

Może należysz do tych szczęściar, które maja dość silne przepowiadacze...?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Alicjazkrainyczaroww Pokaż wiadomość
Midusia jak tam synek, dzisiaj lepiej?

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka

Młody ma w granicach 38 - 38,5 gorączki, co na nim nie robi najmniejszego nawet wrażenia Jego rodzice ledwo żyją, wiec chyba musimy dzisiaj uruchomić protokół bajki, bo się przekręcimy a na zewnątrz taki ładny deszczyk, w sam raz na zabawę w szukanie kałuży

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
Mogę mu najwyżej nie dawać profilaktycznie buzi i mieć nadzieję, że to wystarczy

Probiotyk zawsze można i wit C
Stary 2019-11-10, 12:08   #3452
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Wczoraj jescze bez żadnych dodatkowych objawów. Teraz już wiem, ze wrócił do nas ostatni wirusik rzygankowo- biegunkowy. Ja konam, TZ trochę lepiej, Pitul nie zauważył nawet, ze ma gorączkę w tej sytuacji ZDECYDOWANIE nie zamierzam rodzic

Jak położnej będą włoski przeszkadzać, to je w sekundę machnie jednorazowa maszynka - no worries

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Super, ze impreza udana!

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Młody ma w granicach 38 - 38,5 gorączki, co na nim nie robi najmniejszego nawet wrażenia Jego rodzice ledwo żyją, wiec chyba musimy dzisiaj uruchomić protokół bajki, bo się przekręcimy a na zewnątrz taki ładny deszczyk, w sam raz na zabawę w szukanie kałuży

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Współczuję, trzymajcie się i szybko wracajcie do zdrowia

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Mogę mu najwyżej nie dawać profilaktycznie buzi i mieć nadzieję, że to wystarczy
To swoją drogą ale nie zaszkodzi zjeść trochę czosnku, wziąć witaminę C, sok z czarnego bzu...

Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-10, 12:15   #3453
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:

Super, ze impreza udana!

Bardzo możliwe. Taka była moja pierwsza myśl, tylko przeraziło mnie, że te skurcze były takie długie i w miarę regularne ja byłam przekonana, że przepowiadacze to takie jednorazowe chwilowe skurcze na szczęście dzisiaj już lepiej, tylko słabiutkie skurcze i fikołki małego

TŻ się śmieje, że synek mnie postraszył bo chciałam jutro wysłać go na 3dniowa delegacje do Niemiec. TŻ od razu w pracy odmówił i zamiast niego pojedzie moja siostra. A ja byłam na niego zła, że odmówił, bo przecież nic nie zapowiada porodu to przecież może pojechać. Ehe, dobrze, że on mądrzejszy niż ja i od razu zrezygnował bo bym teraz chyba padła że strachu przez te 3 dni

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-10, 12:24   #3454
misiaq002
Zadomowienie

Witam się

Nasz weekend zapowiada się super leniwie. Za to moja nocka dzisiaj dała mi popalić. 5 razy siku to już kosmos, w dodatku wierciłam się jak osika. Nie było dla mnie pozycji, miejsca, boku, ech. Wstałam połamana i nieprzytomna. W dodatku w nocy drętwieją mi okropnie dłonie. Nie mogę rano ruszyć palcami z bólu, są też już mocno spuchnięte bo palce wyglądają jak paróweczki. Łapię się na spaniu na prosto a wtedy jak się przekręcę na bok to potrafi mnie złapać coś na kształt skurczu. Ale obstawiam bardziej więzadła. Nooo generalnie sen jest dla słabych ostatnio Marzę o jednej nocce na plecach lub brzuchu bez ciężaru

No i moja panna już 3 dzień ospała. Z jednej strony wiem, że ma już mało miejsca bo widzę, że dupka i nóżki mało pod cyckami mi nie wyjdą ale jest taka bardzo bardzo spokojna.. Jak ją ruszę bo łatwo mi wyczuć pod skórą już to albo się lekko przeciagnie albo w ogóle nic. Sama się zastanawiam czy tego jakoś nie skontrolować ale nie chcę też siać paniki i jechać na IP od razu.. Najlepiej gdybym mogła zrobić gdzieś ktg to bym była spokojna. Ale to w moim przypadku w dodatku w święto tylko izba. Będę ja obserwować co wieczorem bo rankiem zawsze jest trochę bardziej wyciszona.

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-10, 12:39   #3455
ja_kasi
Raczkowanie

Witam
Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Witam się i ja

Pospalam dziś do 9 ale położyliśmy się ok. 1. Udało mi się nawet sporo potańczyć, aż sama byłam w szoku. Obcasy poszły w odstawkę dopiero po północy, także chyba ostatnia impreza taneczna w tym roku (jeszcze we 2) się udała

Tylko jedzenie było średnie więc nie pojadlam zbytnio, ale coś za coś Ja też jeszcze ogarniam nawet ostatnio hybrydę u stóp robiłam gorzej mi idzie z ogarnianiem podwozia Pati super że się impreza udała szkoda tylko że się wszyscy pochorowaliscie. Zdrówka dla Waszej trójki

My wróciliśmy z imprezy po 23, baleriny dosyć szybko musiałam założyć. Trochę potańczyłam ale twardniał mi brzuch szybko i sobie odpuściłam.
Cytat:
Hejka wieczorem

Wiecie co, bylo zaje**scie. Mam wspaniałe kolezanki, tyle co sie osmialam to moje. Wzruszalam sie mega... bylo wspaniale naprawde, wiecej napisze jak ochłonę
Az sama sobie zazdroszcze takiej fajnej imprezy

Super, że się udała impreza i masz takie fajne koleżanki
Cytat:
Szanowny małżonek się przeziębił i nawet dostał antybiotyk, więc moje dni też są policzone. Pewnego dnia zacznę go bić.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Mój też był chory, całe szczęście mnie nie zaraził. Ale za to marudził bardziej niż małe dziecko

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-10, 12:56   #3456
biedro87
Zadomowienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Maciek też dziś leniwy, serducho bije, sprawdziłam właśnie detektorem, bo też już miałam myśli czy na ip nie podjechać. Ja mam jakieś rewolucje żołądkowe, mąż w pracy, wraca jutro rano :/ miał mieć cały tydzień wolny, bo remont i jeszcze przyłącz do kanalizacji, a ja i tak ledwie łażę i wysyłają go na jakiś kurs na trzy dni, od sr do pt. Na szczęście RACZEJ będzie mógł przyjeżdżać na noc do domu... W środę mam wizytę u gina, w czw idę z Natalką do laryngologa, już poustawialam babcie, żeby z Jasiem miał kto zostać. Także ogólnie lipa... Przepowiadacze mocne i dużo, staram się Jaśka nie nosić, dziś rano płakał o to przez to z pół godziny a ja razem z nim... Teraz Jas śpi, a N u moich rodziców.

Pati, super że impreza udana. Zdrówka!

Midusia, zdrówka!
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-10, 13:00   #3457
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Maciek też dziś leniwy, serducho bije, sprawdziłam właśnie detektorem, bo też już miałam myśli czy na ip nie podjechać. Ja mam jakieś rewolucje żołądkowe, mąż w pracy, wraca jutro rano :/ miał mieć cały tydzień wolny, bo remont i jeszcze przyłącz do kanalizacji, a ja i tak ledwie łażę i wysyłają go na jakiś kurs na trzy dni, od sr do pt. Na szczęście RACZEJ będzie mógł przyjeżdżać na noc do domu... W środę mam wizytę u gina, w czw idę z Natalką do laryngologa, już poustawialam babcie, żeby z Jasiem miał kto zostać. Także ogólnie lipa... Przepowiadacze mocne i dużo, staram się Jaśka nie nosić, dziś rano płakał o to przez to z pół godziny a ja razem z nim... Teraz Jas śpi, a N u moich rodziców.

Pati, super że impreza udana. Zdrówka!

Midusia, zdrówka!
Jak poznajesz przepowiadacze? Boziu dla mnie to jakaś czarna magia. Towarzyszą mi różne twardnienia i dolegliwości ale żebym umiała je nazwać to e tam.

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-10, 13:05   #3458
nillka88
Zakorzenienie

Dziewczyny super, że Wasze imprezy się udały i dobrze się bawiłyście!! Moja też spoko ale noc była ciężka, sikanie co 15 minut i zespół niespokojnych nóg level hard zasnęłam w końcu koło 5 i tylko otworzyłam oczy jak TŻ wychodził do pracy koło 8, zasnęłam znowu i obudziłam się dopiero o 11 także teraz wyspana

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Jak poznajesz przepowiadacze? Boziu dla mnie to jakaś czarna magia. Towarzyszą mi różne twardnienia i dolegliwości ale żebym umiała je nazwać to e tam.

Ja też nie umiem tego rozpoznać ale może jak faktycznie będziemy miały to wtedy będziemy wiedziały, przepowiadacze to twardnienie od góry chyba
Stary 2019-11-10, 13:24   #3459
milawo
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się

Nasz weekend zapowiada się super leniwie. Za to moja nocka dzisiaj dała mi popalić. 5 razy siku to już kosmos, w dodatku wierciłam się jak osika. Nie było dla mnie pozycji, miejsca, boku, ech. Wstałam połamana i nieprzytomna. W dodatku w nocy drętwieją mi okropnie dłonie. Nie mogę rano ruszyć palcami z bólu, są też już mocno spuchnięte bo palce wyglądają jak paróweczki. Łapię się na spaniu na prosto a wtedy jak się przekręcę na bok to potrafi mnie złapać coś na kształt skurczu. Ale obstawiam bardziej więzadła. Nooo generalnie sen jest dla słabych ostatnio Marzę o jednej nocce na plecach lub brzuchu bez ciężaru

No i moja panna już 3 dzień ospała. Z jednej strony wiem, że ma już mało miejsca bo widzę, że dupka i nóżki mało pod cyckami mi nie wyjdą ale jest taka bardzo bardzo spokojna.. Jak ją ruszę bo łatwo mi wyczuć pod skórą już to albo się lekko przeciagnie albo w ogóle nic. Sama się zastanawiam czy tego jakoś nie skontrolować ale nie chcę też siać paniki i jechać na IP od razu.. Najlepiej gdybym mogła zrobić gdzieś ktg to bym była spokojna. Ale to w moim przypadku w dodatku w święto tylko izba. Będę ja obserwować co wieczorem bo rankiem zawsze jest trochę bardziej wyciszona.

Wspolczuje nocy, zwlaszcza rak. Mam tak 24h na dobe, niedlugo sobie w leb chyba strzele.

milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-10, 14:03   #3460
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Bardzo możliwe. Taka była moja pierwsza myśl, tylko przeraziło mnie, że te skurcze były takie długie i w miarę regularne ja byłam przekonana, że przepowiadacze to takie jednorazowe chwilowe skurcze na szczęście dzisiaj już lepiej, tylko słabiutkie skurcze i fikołki małego

TŻ się śmieje, że synek mnie postraszył bo chciałam jutro wysłać go na 3dniowa delegacje do Niemiec. TŻ od razu w pracy odmówił i zamiast niego pojedzie moja siostra. A ja byłam na niego zła, że odmówił, bo przecież nic nie zapowiada porodu to przecież może pojechać. Ehe, dobrze, że on mądrzejszy niż ja i od razu zrezygnował bo bym teraz chyba padła że strachu przez te 3 dni

Gosia bywają takie przypadki, ze te przepowidaxze pojawiają się na dużo przed porodem i bywają prawie tak samo bolesne, jak te właściwe. Nie życzę ci tego oczywiście, ale tez sama wiesz, ze przez to łożysko masz zabaw urodzić wcześniej, niż w PTP. Próbuj zawsze ciepła kąpiel lub prysznic w takich przypadkach lub no-spe. Pezepowiadacze się po tm uspokajaja.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:

Ja tez nie potrafię, choć to mój drugi poród . Baaa ja nawet skurcze właściwe trochę przegapiłam
Stary 2019-11-10, 16:37   #3461
voice_of_silence
Zakorzenienie

Dzień dobry. Mój chłop pojechał jednak z kumplami. A ja wzięłam długą kąpiel i leżę. Z nudów i zemsty zamówiłam sobie kilka kosmetyków do pielęgnacji :P Zamówiłam też w końcu łóżeczko, bo teściowa się dopytywała (wyłożyła kasę i chyba się boi że ją przegramy w karty albo wydamy na głupoty ) no i rozmyślam co dalej.

Ja też nie umiem rozpoznać tych skurczy. Coś mnie męczy, ale głównie w nocy i nie wiem, może to po prostu od leżenia. Nockę miałam dziś ciężką, wstawałam chyba ze 4 razy i za każdym razem ze łzami w oczach. Zejść z łóżka to jest naprawdę nie lada wyczyn już

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-10, 16:41   #3462
PatiPee
Zakorzenienie

Gosiulam ja tez mialam takie bolesne przepowiadacze Współczuję teraz jest lepiej.
A jak sytuacja u Ciebie? Wyciszylo sie?

Dziewczyny co myślicie o tym kojcu? Jest caly drewniany, chyba spoko co?Screenshot_20191110-164118_Chrome.jpg

Stary 2019-11-10, 17:23   #3463
biedro87
Zadomowienie

Jeśli ustają po jakimś czasie to zakładam że to przepowiadacze gdyby był poród, to byłoby coraz częstsze i silniejsze. Ja np leżę sobie i nagle zaczynają mnie boleć plecy, a później brzuch i robi się twardy, po chwili przechodzi i zakładam że to przepowiadacze. Dziś jak postoje lub pochodzę dłużej niż 5 min, to mi się robi od razu brzuch twardy, czasem też boli.
U mnie w każdej ciąży wygląda to zupełnie inaczej. Przy Jaśku pierwszy raz mi chyba stwardniał brzuch przy tescie OTC w szpitalu, a tak to przez całą ciążę miałam tylko skurcze łydek przy Natalce miałam ciągle twardy brzuch jak chodziłam, ale nicnie nie bolało, wtedy brałem leki na podtrzymanie ciąży i urodziłam tydzień po terminie.
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-10, 17:26   #3464
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Gosia bywają takie przypadki, ze te przepowidaxze pojawiają się na dużo przed porodem i bywają prawie tak samo bolesne, jak te właściwe. Nie życzę ci tego oczywiście, ale tez sama wiesz, ze przez to łożysko masz zabaw urodzić wcześniej, niż w PTP. Próbuj zawsze ciepła kąpiel lub prysznic w takich przypadkach lub no-spe. Pezepowiadacze się po tm uspokajaja.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Ja tez nie potrafię, choć to mój drugi poród . Baaa ja nawet skurcze właściwe trochę przegapiłam
Ja też nie ogarniam czy mam skurcze czy nie. Czasami mnie tylko zaboli brzuch jak na okres i tyle. Ale z opowiadań słyszałam że skurcze są dość mocne więc mam się nie obawiać. Raczej nie przegapie
Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Mój chłop pojechał jednak z kumplami. A ja wzięłam długą kąpiel i leżę. Z nudów i zemsty zamówiłam sobie kilka kosmetyków do pielęgnacji Zamówiłam też w końcu łóżeczko, bo teściowa się dopytywała (wyłożyła kasę i chyba się boi że ją przegramy w karty albo wydamy na głupoty ) no i rozmyślam co dalej.

Ja też nie umiem rozpoznać tych skurczy. Coś mnie męczy, ale głównie w nocy i nie wiem, może to po prostu od leżenia. Nockę miałam dziś ciężką, wstawałam chyba ze 4 razy i za każdym razem ze łzami w oczach. Zejść z łóżka to jest naprawdę nie lada wyczyn już
My jedziemy po łóżeczko za tydzień. Mamy już w sumie wybrane. Kwestia pokazania moim teściom ( bo oni płacą) i odebrania a później teściowa chce żebym doradziła jej przy wyborze płytek do łazienki w tym segmencie co kupili

Mój syn wczoraj dał mi się pobawić, bo ani mnie plecy od siedzenia nie bolały, a i on się nie wiercił także nawet się pobawilam. Za to dziś nadrabia i rozciąga się dość często

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-10, 17:39   #3465
PatiPee
Zakorzenienie

Ja dzisiaj zdycham, wczorajszy dzień od samego rana do 16:30 non stop w kuchni mnie wykonczyl.... dzis zdycham jak rozjechana kaczka. Właśnie kąpię Leo potem sama sie wykąpie i to na tyle mojej aktywnosci dzisiejszej. Caly dzien na kanapie, bolą mnie nawet palce u stóp. W ogole pojutrze równy miesiąc do porodu. To jest dla mnie jakies abstrakcyjne. Choc jak popatrze na swoj brzuch....

Stary 2019-11-10, 17:42   #3466
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiulam ja tez mialam takie bolesne przepowiadacze Współczuję teraz jest lepiej.

Dziewczyny co myślicie o tym kojcu? Jest caly drewniany, chyba spoko co?Załącznik 7697464

No dzisiaj od rana tylko lekkie skurcze i cały dzień brzuch jak kamień.

Kojec bardzo ładny

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-10, 17:46   #3467
PatiPee
Zakorzenienie

Obcielam paznokcie u stóp jedna reka ,krzywo jak cholera.... mam hybryde na polowie paznokci wyglada to koszmarnie, ide za 2 tyg o ile dam rade sie dotoczyc

Stary 2019-11-10, 18:19   #3468
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny co myślicie o tym kojcu? Jest caly drewniany, chyba spoko co?Załącznik 7697464

A to do salonu czy gdzie go chcesz mieć? Wizualnie bardzo fajny, ale strasznie malutki się wydaje.

Ja się dzisiaj rozglądałam za materacem do kinderkrafta ale nie znalazłam. Za prześcieradełkami zresztą też, ale raczej uszyję sama.
Cytat:
Ja też nie ogarniam czy mam skurcze czy nie. Czasami mnie tylko zaboli brzuch jak na okres i tyle. Ale z opowiadań słyszałam że skurcze są dość mocne więc mam się nie obawiać. Raczej nie przegapie My jedziemy po łóżeczko za tydzień. Mamy już w sumie wybrane. Kwestia pokazania moim teściom ( bo oni płacą) i odebrania a później teściowa chce żebym doradziła jej przy wyborze płytek do łazienki w tym segmencie co kupili

Mój syn wczoraj dał mi się pobawić, bo ani mnie plecy od siedzenia nie bolały, a i on się nie wiercił także nawet się pobawilam. Za to dziś nadrabia i rozciąga się dość często

A wybraliście materac?

O, doradzać to ja lubię.

Coco Chanel

Stary 2019-11-10, 18:21   #3469
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
A to do salonu czy gdzie go chcesz mieć? Wizualnie bardzo fajny, ale strasznie malutki się wydaje.

Ja się dzisiaj rozglądałam za materacem do kinderkrafta ale nie znalazłam. Za prześcieradełkami zresztą też, ale raczej uszyję sama. A wybraliście materac?

O, doradzać to ja lubię.

Jakaś tam była rozmowa o materacu w sklepie ale nic konkretnego jeszcze nie wiemy i nie podjęliśmy decyzji jaki. W sobotę będę wiedzieć jaki to dam znać

Stary 2019-11-10, 18:24   #3470
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Jakaś tam była rozmowa o materacu w sklepie ale nic konkretnego jeszcze nie wiemy i nie podjęliśmy decyzji jaki. W sobotę będę wiedzieć jaki to dam znać

Pewnie. To już raczej tak z ciekawości pytam. Ja zamówiłam w końcu kokosowo-piankowy, skuszona promocją i zmęczona dylematami jak nie zniszczyć dziecku życia począwszy od materaca.

Z kolei położna na SR mówiła żeby się nie podniecać materacami i kupić zwykły piankowy, ale mnie nie przekonała

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Coco Chanel

Stary 2019-11-10, 18:26   #3471
kule_czka
Raczkowanie

Pati pochwal się prezentami!
Ja też mam teraz spotkania około babyshower, ale u mnie podzielone na kilka ze względu na to, że nie chcę balonów i innych tortów, chcę się spotkać z koleżankami i żeby każda mogła pogadać co na sercu leży bo mamy mało okazji do spotkań bez facetów, a jakbym miała je wszystkie zgromadzić to nie wszystkie czulyby się komfortowo do gadania co tak naprawdę u niej słychać, bo to różne towarzystwa. A i przynajmniej okazji do pogaduch więcej

Poza tym miałam teraz takie noce, że nic nie spałam, zgaga i refluks jakiś się przyplątał. Wczoraj kolegs mnie zapytał jak to jest być w ciąży. Jedyne co przyszło mi do głowy w odpowiedzi to to, że naprawdę nie chce wiedzieć jakie objawy towarzyszą oprócz wielkiego brzucha.

kule_czka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-10, 18:48   #3472
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie. To już raczej tak z ciekawości pytam. Ja zamówiłam w końcu kokosowo-piankowy, skuszona promocją i zmęczona dylematami jak nie zniszczyć dziecku życia począwszy od materaca.

Z kolei położna na SR mówiła żeby się nie podniecać materacami i kupić zwykły piankowy, ale mnie nie przekonała

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Jasne jasne nas jeszcze sprzedawca pytał czy mamy zamiar używać monitora oddechu. Że niby od tego też będzie zależał rodzaj materaca

Stary 2019-11-10, 18:53   #3473
PatiPee
Zakorzenienie

Voice tak do salonu zeby stal obok kanapy i zeby w nim spal w dzien a pozniej zeby od czasu do czasu wsadzic z zabawkami jak będę potrzebowała zostawic go w bezpiecznym miejscu moja koleżanka go ma i jest bardzo zadowolona. Caly czas bylam na niego nastawiona a teraz mnie trochę cena odstrasza bo sa tansze i takie tam... tylko, ze tansze sa plastikowe... albo metalowe. Wiec odpada.

Stary 2019-11-10, 18:58   #3474
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kule_czka Pokaż wiadomość
Pati pochwal się prezentami!
Ja też mam teraz spotkania około babyshower, ale u mnie podzielone na kilka ze względu na to, że nie chcę balonów i innych tortów, chcę się spotkać z koleżankami i żeby każda mogła pogadać co na sercu leży bo mamy mało okazji do spotkań bez facetów, a jakbym miała je wszystkie zgromadzić to nie wszystkie czulyby się komfortowo do gadania co tak naprawdę u niej słychać, bo to różne towarzystwa. A i przynajmniej okazji do pogaduch więcej

Poza tym miałam teraz takie noce, że nic nie spałam, zgaga i refluks jakiś się przyplątał. Wczoraj kolegs mnie zapytał jak to jest być w ciąży. Jedyne co przyszło mi do głowy w odpowiedzi to to, że naprawdę nie chce wiedzieć jakie objawy towarzyszą oprócz wielkiego brzucha.

Dostalam tort z pampersow i same koperty/ karty podarunkowe .
Tak w sumie sie ciesze bo dobrze spożytkuje te pieniądze a jak np. Moja koleżanka kiedys dostala same ciuszki nie w jej guscie, czy kosmetyki których nie użyła ze wzgledu na kiepski sklad to trochę szkoda.

Chce zamowic wlasnie za kase od dziewczyn ten kojec i kokon z motherhood.
Ale jak przyszło co do klikniecia w kojec nagle mysle a moze kupie jakis tanszy🤣

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Jasne jasne nas jeszcze sprzedawca pytał czy mamy zamiar używać monitora oddechu. Że niby od tego też będzie zależał rodzaj materaca

Ola a co mowil o nim? Bo ja chce babysanse uzywac w dostawce

Stary 2019-11-10, 19:24   #3475
arya09
Zakorzenienie

Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Tak w sumie sie ciesze bo dobrze spożytkuje te pieniądze a jak np. Moja koleżanka kiedys dostala same ciuszki nie w jej guscie, czy kosmetyki których nie użyła ze wzgledu na kiepski sklad to trochę szkoda.

Ale jak przyszło co do klikniecia w kojec nagle mysle a moze kupie jakis tanszy

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Pati ja jak zamawiałam Babysense to czytałam ich stronę i FAQ i było tylko coś takiego IMG_2934.jpg

https://www.babysense-polska.pl/faq-1

O dostawkach jest, że nie zalecają używania, ale zależy od odległości od łóżka.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez arya09
Czas edycji: 2019-11-10 o 19:25
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-10, 19:30   #3476
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale jak przyszło co do klikniecia w kojec nagle mysle a moze kupie jakis tanszy🤣

O dokładnie to co Arya wstawiła

Stary 2019-11-10, 19:58   #3477
PatiPee
Zakorzenienie

Dzieki wlasnie czytam , a ja mialam caly czas przyprawione lozeczko do lozka naszego i uzywalismy tak mial normalnie barierki zamontowane ale był na wyciągnięcie ręki naszej. Kurde sama juz nie wiem, na pewno nie zrezygnuje ani z jednego ani drugiego;/

Stary 2019-11-10, 20:47   #3478
PatiPee
Zakorzenienie

Słuchajcie chyba zamowie ten kojec. Popatrzcie. Jest tanszy i tez drewniany. Co myslicie? Maz mowi ze duńska firma wiec na pewno porzadny.Screenshot_20191110-204412_Chrome.jpgScreenshot_20191110-204339_Chrome.jpg

Stary 2019-11-10, 20:49   #3479
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki wlasnie czytam , a ja mialam caly czas przyprawione lozeczko do lozka naszego i uzywalismy tak mial normalnie barierki zamontowane ale był na wyciągnięcie ręki naszej. Kurde sama juz nie wiem, na pewno nie zrezygnuje ani z jednego ani drugiego;/

Jezuuu ale napisalam. Sama siebie nie rozumiem. Chodziło mi o to, ze nie wiedziałam, o tych zasadach bo kto by czytal instrukcje

Stary 2019-11-10, 20:53   #3480
kule_czka
Raczkowanie

Cytat:
Słuchajcie chyba zamowie ten kojec. Popatrzcie. Jest tanszy i tez drewniany. Co myslicie? Maz mowi ze duńska firma wiec na pewno porzadny.Załącznik 7697487Załącznik 7697488

Bardzo fajny! Ale wychodzę z założenia, ze jeśli tamten Ci sie bardziej podoba i ma być sprezentowany od cioć to wiadomo ja wymyśliłam w prezentach takie rzeczy, które uznaję normalnie za fanaberie.

kule_czka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości