Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-11, 21:10   #3571
arya09
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Właśnie ja czekam na ładną pogodę żeby umyć okna i balkon muszę ogarnąć przed zimą także u mnie raczej też nie przyspieszy to porodu. Mam tylko cicha nadzieję że zacznie się samo i nie będzie konieczności wywoływania, bo chce uniknąć i oksytocyny i balonika. Ale co z tego wyjdzie to zobaczymy.

Czy Wasze dzieci też są ostatnio spokojniejsze?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Purple pisała na FB tylko

U mnie wczoraj szalał, a dziś słabo...dzisiaj się głównie wypycha i mam górki na brzuchu co jakiś czas ale ogólnie stresuje mnie to już, boję się ciagle że przegapię że coś jest nie tak

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-11, 21:15   #3572
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ja czekam na ładną pogodę żeby umyć okna i balkon muszę ogarnąć przed zimą także u mnie raczej też nie przyspieszy to porodu. Mam tylko cicha nadzieję że zacznie się samo i nie będzie konieczności wywoływania, bo chce uniknąć i oksytocyny i balonika. Ale co z tego wyjdzie to zobaczymy.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Moja mała dzisiaj spokojniejsza jest, ale czekam na wieczór, bo wczoraj wieczorem ze śmiechu padałam śledząc podskórną, przemieszczającą się kulkę. Wtedy jej się szczególna aktywność włączyła.

Cytat:
Napisane przez milawo Pokaż wiadomość
Jak to Purple juz urodzila?
Wiecie cos wiecej?

O, już myślałam, że tylko ja nie w temacie.

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-11, 21:17   #3573
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie cos wiecej?

Tak, pisała na FB. Myślę, że w swoim czasie odezwie się i tu

Stary 2019-11-11, 21:19   #3574
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie cos wiecej?

Tak tak. Purple miała CC, opisywała wszystko na FB.
Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Ola powiem Ci ze różnie z tą aktywnością , na pewno rusza sie mniej niz kilka tyg temu albo ja tego nie czuje... dzieci maja juz mega malo miejsca i wiekszosc doby przesypiają.. dlatego dziwi mnie liczenie ruchow po posilkach , moj najczesciej wtedy spi.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Maddd, Misiaq gratuluję donoszenia

Czujecie juz oddech porodu na plecach?

Rafi co u Ciebie? Odezwij sie do nas jesli czytasz

No u mnie też się mniej rusza niż wcześniej. Głównie czuje jego przeciąganie.

Co do oddechu porodu na plecach to ja kompletnie nie. Może dlatego że te 44 dni które mi zostały do PTP wydają mi się takie odległe..

Niby ostatnie 2 tyg minęły mi bardzo szybko, ale jakoś tak nadal wydaje mi się że to jeszcze sporo czasu. Może jak już w sobotę łóżeczko przywieziemy do mieszkania to jakoś bardziej to poczuje

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-11, 21:21   #3575
arya09
Zakorzenienie

Mi od tygodnia czas zwolnił i wlecze się niemiłosiernie jeśli tak macie od początku ciąży to współczuje

Stary 2019-11-11, 21:25   #3576
milawo
Wtajemniczenie

Purple gratulacje wiec!!

U mnie 30 do ptp i zaczynam sie stresowac.

milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-11, 21:37   #3577
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Ja będę na kolanach fugi szorować
Okna mąż pomył, firanki też ostatnio mi mąż ściągnął i uprałam. Rozwiesiłam sobie karnisz między krzesłami i powiesiłam
Generalnie nie mam co sprzątać. Po schodach może sobie pochodzę

W temacie tego, że nie masz co sprzątać Mam w pracy taką koleżankę, która mam wrażenie stała w kolejce tam na górze po jakieś super hero moce. Ma troje dzieci, wszystkie zadbane do granic możliwości, pracuje na pełen etat, po godzinach prowadzi papiery w firmie męża, w domu można jeść z podłogi a wszystko co ma załatwić czy zrobić ona robi w przeciągu chwili. To taki typ, że jeśli każesz jej zrobić 3 rzeczy w godzinę to zrobi. Ale jeśli w tę godzinę każesz jej zrobić 30 rzeczy to tak zagęści ruchy, że zajmie jej to tyle samo czasu. I ona kiedyś rzuciła do mnie że: przyszła po pracy do domu ogarnęła dzieciaki i z nudów chciała coś posprzątać. Weszła do łazienki, do kuchni ale po prostu nie było nic do sprzątania. No kosmos jakiś! Skąd się tacy ludzie biorą nie mam pojęcia Nigdy nie doświadczyłam takiego uczucia, że nie mam nic do zrobienia
Cytat:

Spokojne bardzo bym powiedziała. Moja się tak przeciąga. Naciąga skórę ale nie są to kopniaki. Cały czas mam wrażenie, że jest jej teraz bardzo bardzo ciasno. Aż ją obserwowałam czy tam wszystko ok. No ale rusza się więc nie pcham się narazie na IP. Szczególnie upodobała sobie ostatnio krocze i pęcherz. Sikam co chwilę i mam straszne parcie. Plus leci ze mnie woda. Coś na kształt wód ale to jeszcze nie to moim zdaniem bo jest ich za mało. Obserwuję się bo temat się z dnia na dzień zaostrza i może coś się z tego rozwinąć.
Cytat:
Wiecie cos wiecej?

Na fb wszystko opisała. Zapisz się jeśli chcesz tam bezpieczniej można wstawić jakieś foto czy szczegółowy opis
Cytat:
Ola powiem Ci ze różnie z tą aktywnością , na pewno rusza sie mniej niz kilka tyg temu albo ja tego nie czuje... dzieci maja juz mega malo miejsca i wiekszosc doby przesypiają.. dlatego dziwi mnie liczenie ruchow po posilkach , moj najczesciej wtedy spi.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Maddd, Misiaq gratuluję donoszenia

Czujecie juz oddech porodu na plecach?

Rafi co u Ciebie? Odezwij sie do nas jesli czytasz

Ja tam cały czas chce ją wygonić na 22 listopada Cały czas mi się wydaje, że do terminu jeszcze hoho ale coś tam w głowie siedzi, że może się to zacząć w każdej chwili

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-11, 21:48   #3578
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
W temacie tego, że nie masz co sprzątać Mam w pracy taką koleżankę, która mam wrażenie stała w kolejce tam na górze po jakieś super hero moce. Ma troje dzieci, wszystkie zadbane do granic możliwości, pracuje na pełen etat, po godzinach prowadzi papiery w firmie męża, w domu można jeść z podłogi a wszystko co ma załatwić czy zrobić ona robi w przeciągu chwili. To taki typ, że jeśli każesz jej zrobić 3 rzeczy w godzinę to zrobi. Ale jeśli w tę godzinę każesz jej zrobić 30 rzeczy to tak zagęści ruchy, że zajmie jej to tyle samo czasu. I ona kiedyś rzuciła do mnie że: przyszła po pracy do domu ogarnęła dzieciaki i z nudów chciała coś posprzątać. Weszła do łazienki, do kuchni ale po prostu nie było nic do sprzątania. No kosmos jakiś! Skąd się tacy ludzie biorą nie mam pojęcia Nigdy nie doświadczyłam takiego uczucia, że nie mam nic do zrobienia Spokojne bardzo bym powiedziała. Moja się tak przeciąga. Naciąga skórę ale nie są to kopniaki. Cały czas mam wrażenie, że jest jej teraz bardzo bardzo ciasno. Aż ją obserwowałam czy tam wszystko ok. No ale rusza się więc nie pcham się narazie na IP. Szczególnie upodobała sobie ostatnio krocze i pęcherz. Sikam co chwilę i mam straszne parcie. Plus leci ze mnie woda. Coś na kształt wód ale to jeszcze nie to moim zdaniem bo jest ich za mało. Obserwuję się bo temat się z dnia na dzień zaostrza i może coś się z tego rozwinąć. Na fb wszystko opisała. Zapisz się jeśli chcesz tam bezpieczniej można wstawić jakieś foto czy szczegółowy opis Ja tam cały czas chce ją wygonić na 22 listopada Cały czas mi się wydaje, że do terminu jeszcze hoho ale coś tam w głowie siedzi, że może się to zacząć w każdej chwili

Ja wg mnie nie jestem normalna jeśli chodzi o sprzątanie mąż już czasem nie ma siły do mnie. Ostatnio się jarałam jak mi te okna umył i dawno mnie tak nic nie ucieszyło chodziłam i je oglądałam co chwilę jak mam bałagan to po prostu mi to działa na nerwy. To chyba jakieś rodzinne bo to samo miał mój dziadek, teraz mój tata no i ja
I fakt im więcej do zrobienia to człowiek lepiej zorganizowany w pracy też zawsze pierwsza byłam obrobiona.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Mi dziś ciśnienie wariuje takiego wysokiego to jeszcze nie miałam. Mierze codziennie, jak jutro też tak będzie to zadzwonię do gin, chociaż jeszcze 135/85 nie przekraczam, ale już blisko a zawsze miałam raczej za niskie niż wysokie.

Stary 2019-11-11, 21:51   #3579
PatiPee
Zakorzenienie

Ja tez ten typ co lubi czystosc. Zanim Leon zaczal chodzic mylam i odkurzalam codziennie podlogi , maaax co 2 dzien. Ale bez jaj....nie chce mi sie. Nie lubie syzyfowej pracy.. 🥴

Stary 2019-11-11, 21:54   #3580
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Ja wg mnie nie jestem normalna jeśli chodzi o sprzątanie mąż już czasem nie ma siły do mnie. Ostatnio się jarałam jak mi te okna umył i dawno mnie tak nic nie ucieszyło chodziłam i je oglądałam co chwilę jak mam bałagan to po prostu mi to działa na nerwy. To chyba jakieś rodzinne bo to samo miał mój dziadek, teraz mój tata no i ja
I fakt im więcej do zrobienia to człowiek lepiej zorganizowany w pracy też zawsze pierwsza byłam obrobiona.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Mi dziś ciśnienie wariuje takiego wysokiego to jeszcze nie miałam. Mierze codziennie, jak jutro też tak będzie to zadzwonię do gin, chociaż jeszcze 135/85 nie przekraczam, ale już blisko a zawsze miałam raczej za niskie niż wysokie.

Ja już nie mogę patrzeć na swoje okna. Ale co się zrobi ładna pogoda to nie ma mnie w mieszkaniu... I już mnie szlag trafia. Oby jutro było w miarę ok to je umyje. TŻ się za mycie okien nigdy nie bierze bo jak to on twierdzi nie umie tak dokładnie jak ja i nie chce mnie wkurzać że nie po mojemu.

Stary 2019-11-11, 21:59   #3581
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już nie mogę patrzeć na swoje okna. Ale co się zrobi ładna pogoda to nie ma mnie w mieszkaniu... I już mnie szlag trafia. Oby jutro było w miarę ok to je umyje. TŻ się za mycie okien nigdy nie bierze bo jak to on twierdzi nie umie tak dokładnie jak ja i nie chce mnie wkurzać że nie po mojemu.

Mój też tak zawsze gadał, ale ostatnio już były takie zasyfione że chodziłam zła jak osa. I nie miał wyjścia. Niestety dla niego wyszło mu super już się więcej nie wymiga

Stary 2019-11-11, 22:00   #3582
PatiPee
Zakorzenienie

A ja uwielbiam myc okna 🥴🤣 maz tez umyje jesli trzeba, ale wolę sama

Stary 2019-11-11, 22:12   #3583
Mylukier
Raczkowanie

Ja wizytuje jutro

Mylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-11, 22:41   #3584
ja_kasi
Raczkowanie

Cytat:
Tak tak. Purple miała CC, opisywała wszystko na FB.No u mnie też się mniej rusza niż wcześniej. Głównie czuje jego przeciąganie.

Co do oddechu porodu na plecach to ja kompletnie nie. Może dlatego że te 44 dni które mi zostały do PTP wydają mi się takie odległe..

Niby ostatnie 2 tyg minęły mi bardzo szybko, ale jakoś tak nadal wydaje mi się że to jeszcze sporo czasu. Może jak już w sobotę łóżeczko przywieziemy do mieszkania to jakoś bardziej to poczuje

Też już mało czuję kopniaczków, głównie przeciąganie i to coraz bardziej bolesne. Ostatnio często w żebrach głównie go czuję ☺
Mi od kiedy minęło 30 dni do ptp to coraz bardziej się stresuję.
Muszę pogonić męża żeby łóżeczko i regał skręcił bo leżą cały czas w kartonach. I przez to czuję sie nie przygotowana bo nie mogę sobie poukładać wszystkiego jak bym chciała.
Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
W temacie tego, że nie masz co sprzątać Mam w pracy taką koleżankę, która mam wrażenie stała w kolejce tam na górze po jakieś super hero moce. Ma troje dzieci, wszystkie zadbane do granic możliwości, pracuje na pełen etat, po godzinach prowadzi papiery w firmie męża, w domu można jeść z podłogi a wszystko co ma załatwić czy zrobić ona robi w przeciągu chwili. To taki typ, że jeśli każesz jej zrobić 3 rzeczy w godzinę to zrobi. Ale jeśli w tę godzinę każesz jej zrobić 30 rzeczy to tak zagęści ruchy, że zajmie jej to tyle samo czasu. I ona kiedyś rzuciła do mnie że: przyszła po pracy do domu ogarnęła dzieciaki i z nudów chciała coś posprzątać. Weszła do łazienki, do kuchni ale po prostu nie było nic do sprzątania. No kosmos jakiś! Skąd się tacy ludzie biorą nie mam pojęcia Nigdy nie doświadczyłam takiego uczucia, że nie mam nic do zrobienia Spokojne bardzo bym powiedziała. Moja się tak przeciąga. Naciąga skórę ale nie są to kopniaki. Cały czas mam wrażenie, że jest jej teraz bardzo bardzo ciasno. Aż ją obserwowałam czy tam wszystko ok. No ale rusza się więc nie pcham się narazie na IP. Szczególnie upodobała sobie ostatnio krocze i pęcherz. Sikam co chwilę i mam straszne parcie. Plus leci ze mnie woda. Coś na kształt wód ale to jeszcze nie to moim zdaniem bo jest ich za mało. Obserwuję się bo temat się z dnia na dzień zaostrza i może coś się z tego rozwinąć. Na fb wszystko opisała. Zapisz się jeśli chcesz tam bezpieczniej można wstawić jakieś foto czy szczegółowy opis Ja tam cały czas chce ją wygonić na 22 listopada Cały czas mi się wydaje, że do terminu jeszcze hoho ale coś tam w głowie siedzi, że może się to zacząć w każdej chwili

Moja mama tak ma, wszystko ogarnie w krótkim czasie, podziwiam ją za to. Niestety nie odziedziczyłam tych zdolności
Ostatnio zastanawiałam się jak mały się zmieści w tym brzuchu jak jeszcze urośnie bo już mam wrażenie, że ma tam za ciasno
Jak Was znaleźć na facebooku?
Cytat:
Napisane przez Mylukier Pokaż wiadomość
Ja wizytuje jutro

Trzymam kciuki za wizytę

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-11, 22:48   #3585
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wizytuje jutro

Ja też gin ma mi podać jutro szacowaną wagę dziecia.

mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-11, 22:49   #3586
PatiPee
Zakorzenienie

Umowilam sie na sesje świąteczno- rodzinno -brzuszkową cos mnie napadlo, ze chce choc jedno ładne zdjecie z brzuszkiem. jutro jade szukac kiecki... takze powodzenia mi zyczcie 🤣

Ja_kasi musisz napisac mi dane na priv do FB.

Stary 2019-11-11, 23:06   #3587
ja_kasi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość

Kciuki za wizytę
Cytat:
Umowilam sie na sesje świąteczno- rodzinno -brzuszkową cos mnie napadlo, ze chce choc jedno ładne zdjecie z brzuszkiem. jutro jade szukac kiecki... takze powodzenia mi zyczcie 🤣

Powodzenia w poszukiwaniach takie zdjęcia to napewno będzie wspaniała pamiątka

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-11, 23:08   #3588
PatiPee
Zakorzenienie

Ja rowniez trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty dziewczyny!

Której z was udalo sie sprac żółte plamy na ciuszkach? Ja generalnie wywalilam wszystkie poplamione prócz jednego pajaca który jest tak piękny , ze mi zal... posypalam sodą, zamoczylam i do jutra czekam... jedna mala plamka jest ale akurat przy szyjce i widac.. :/ jak nie zlezie to wywalam. Ale wy moze macie jakiś patent?

Stary 2019-11-11, 23:42   #3589
voice_of_silence
Zakorzenienie

O to ja też z tych co mają bzika na punkcie sprzątania. Jak mam wolny dzień to nie usiedzę na *upie tylko łażę po domu i pucuję. Zdrowe to nie jest, ale nic z tym nie mogę zrobić, choćbym chciała. Wada wrodzona.

Mój syn nie zwolnił, wręcz przeciwnie, od kilku tygodni nie daje mi spokoju. Czasem bym chciała usiąść i zjeść w spokoju, a ten się wierci jak poparzony.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-12, 00:08   #3590
Mylukier
Raczkowanie

Ja_kasi dziękuję za kciuki
Cytat:

Ciekawe czy mi też powie... Czuję jakiś dziwny strach i podniecenie... Jeszcze chyba nigdy tak nie miałam
Cytat:

Której z was udalo sie sprac żółte plamy na ciuszkach? Ja generalnie wywalilam wszystkie poplamione prócz jednego pajaca który jest tak piękny , ze mi zal... posypalam sodą, zamoczylam i do jutra czekam... jedna mala plamka jest ale akurat przy szyjce i widac.. :/ jak nie zlezie to wywalam. Ale wy moze macie jakiś patent?

Kilka ubranek udalo mi sie uratować po zapraniu mydełkiem glasowym

Stary 2019-11-12, 01:28   #3591
black___raven
Raczkowanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Cytat:
O, już myślałam, że tylko ja nie w temacie.
Ja też nie, ale mam nadzieję, że wszystko OK

U mnie dzisiaj jakieś totalne szaleństwo, młoda dziczyła jak nie wiem. Jak tak ma być jeszcze miesiąc to nie wiem, jak my damy radę
black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-12, 04:47   #3592
Emosz
Zadomowienie

Cytat:

Pati mi większość tych plamek zeszło mydłem galasowym.

Coś nie mogę spać po 9 wizytuję i już dziś na liczniku 37+0

Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-12, 06:24   #3593
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Umowilam sie na sesje świąteczno- rodzinno -brzuszkową cos mnie napadlo, ze chce choc jedno ładne zdjecie z brzuszkiem. jutro jade szukac kiecki... takze powodzenia mi zyczcie

Powodzenia
Ja dostałam w ramach prezentu urodzinowego sesje noworodkowa

Cytat:

Tez nie mogę patrzeć na swoje okna, szczególnie w kuchni, bo nie mam tam firanki Ale czekam do 7 grudnia, jak już będę donoszona i zaczynam działać

Cytat:
Ja_kasi dziękuję za kciuki Ciekawe czy mi też powie... Czuję jakiś dziwny strach i podniecenie... Jeszcze chyba nigdy tak nie miałamKilka ubranek udalo mi sie uratować po zapraniu mydełkiem glasowym

Kciuki za wizytę, daj znać później

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Pati mi większość tych plamek zeszło mydłem galasowym.

Coś nie mogę spać po 9 wizytuję i już dziś na liczniku 37+0

Kciuki za wizytę

Witam
Od 4 nie śpię, córka zarządziła poranną gimnastykę i było po spaniu. W dodatku znów bolą mnie biodra Ale został mi +/- miesiąc, więc jakoś trzeba dać radę.

Co do ruchów, to w ostatnim czasie też odczuwam je zupełnie inaczej niż wcześniej, takie wypychanie. Jeśli chodzi o jej aktywność to też różnie z tym bywa, czasem jest rozbrykana przez prawie cały dzień, innym razem trochę leniwa

Miłego dnia!

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-12, 06:45   #3594
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alicjazkrainyczaroww Pokaż wiadomość
Powodzenia
Ja dostałam w ramach prezentu urodzinowego sesje noworodkowa

Tez nie mogę patrzeć na swoje okna, szczególnie w kuchni, bo nie mam tam firanki Ale czekam do 7 grudnia, jak już będę donoszona i zaczynam działać

Kciuki za wizytę, daj znać później

Kciuki za wizytę

Witam
Od 4 nie śpię, córka zarządziła poranną gimnastykę i było po spaniu. W dodatku znów bolą mnie biodra Ale został mi +/- miesiąc, więc jakoś trzeba dać radę.

Co do ruchów, to w ostatnim czasie też odczuwam je zupełnie inaczej niż wcześniej, takie wypychanie. Jeśli chodzi o jej aktywność to też różnie z tym bywa, czasem jest rozbrykana przez prawie cały dzień, innym razem trochę leniwa

Miłego dnia!

Ja nie będę czekać z oknami bo po sobotnich tańcach nie wiem czy coś małego "zmusi" do wcześniejszego wyjścia. Oczywiście nie zamierzam szaleć tylko na spokojnie je ogarnę.
Ja też już nie śpię. Budzik męża dzwoni o 6:30 a że leży z mojej strony to szybciej ja go słyszę niż mąż. Wątpię żeby udało mi się jeszcze zasnąć, ale przynajmniej jeszcze trochę poleżę

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty dajcie znać co i jak

Miłego dnia

Stary 2019-11-12, 06:47   #3595
MagaLena84
Raczkowanie

Dzień dobry.
Powodzenia mamuśki na wizytach.
Cała noc prawie nie przespana, biodra bolą i pozycji do spania nie mogę już w ogóle znaleźć.
Moja pannicę już praktycznie przez cały dzień jest aktywna, a wieczorem to już szaleje calkowicie ale mam sposób na nią wystarczy że TŻ przyłoży rękę do brzucha to już spokój jest. Ona jego się chyba krępuje albo wystarczy że bluzkę dam do góry żeby popatrzyć jak brzuch się rusza to też przestaje szaleć, także wystarczy schłodzić ja i dotyk TŻeta i spokój

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-12, 06:51   #3596
Mylukier
Raczkowanie

Też już od jakiegoś czasu nie śpię. Dzisiaj mamy wizytę i 2 rocznicę zaręczyn . Po badaniu idziemy na kolację do restauracji w której wyprawimy obiad ślubny .
Uważacie że szkola rodzenia coś Wam dała?

Stary 2019-11-12, 06:58   #3597
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Też już od jakiegoś czasu nie śpię. Dzisiaj mamy wizytę i 2 rocznicę zaręczyn . Po badaniu idziemy na kolację do restauracji w której wyprawimy obiad ślubny .

Wszystkiego najlepszego

Ja nie chodziłam na szkołę rodzenia bo przewijanie, ubieranie i kąpanie nie są dla mnie problemem. Trochę się martwię tylko że nie ogarnę oddychania w trakcie porodu, ale mam nadzieję że jednak sobie poradzę
Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Cała noc prawie nie przespana, biodra bolą i pozycji do spania nie mogę już w ogóle znaleźć.
Moja pannicę już praktycznie przez cały dzień jest aktywna, a wieczorem to już szaleje calkowicie ale mam sposób na nią wystarczy że TŻ przyłoży rękę do brzucha to już spokój jest. Ona jego się chyba krępuje albo wystarczy że bluzkę dam do góry żeby popatrzyć jak brzuch się rusza to też przestaje szaleć, także wystarczy schłodzić ja i dotyk TŻeta i spokój

Na mojego to nic nie działa na głos ojca czasem bardziej szaleje jedyne co czasem pomaga jak się mocno wypnie to głaskanie w tym miejscu, ale to też chwilę trzeba zanim zmieni pozycję

Stary 2019-11-12, 07:05   #3598
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry.

Moja ma tak samo Chociaż ostatnio się chyba zapomniała, bo jak Tż trzymał rękę na brzuchu to wariowala, może myślała, że to ja

Cytat:

Gratulacje, bawcie się dobrze Kiedy bierzecie ślub? Zapraszacie na sam obiad, czy coś jeszcze? Pytam, bo sama zaraz będę organizować ślub i się zastanawiam jak to zrobić Też myślę o takim obiedzie, ale nie wiem, czy jeszcze myśleć o zimnej płycie itp...

Co do szkoły rodzenia, to dla mnie to strata czasu, więcej można się dowiedzieć z Internetu.

Stary 2019-11-12, 07:18   #3599
MagaLena84
Raczkowanie

Cytat:

Jak dla mnie szkoła rodzenia jest ok. A najbardziej to że położna pokazała nam porodowke, omówila wsio po kolei co i jak. Wszystkie możliwe pozycję, wszystko to co z dzidzia będą robić jak wyciągną. No i teoria karmienia piersią. W tych kwestiach zielona byłam a teraz chociaż co kolejek wiem. Kwestia pielęgnacji noworodka była poruszana też ale tego boje się ale mam nadzieję że to samo przychodzi. I jak przyjdzie co do czego to będę wiedzieć co i jak. Taka ma wielka nadzieja

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-12, 07:27   #3600
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Jak dla mnie szkoła rodzenia jest ok. A najbardziej to że położna pokazała nam porodowke, omówila wsio po kolei co i jak. Wszystkie możliwe pozycję, wszystko to co z dzidzia będą robić jak wyciągną. No i teoria karmienia piersią. W tych kwestiach zielona byłam a teraz chociaż co kolejek wiem. Kwestia pielęgnacji noworodka była poruszana też ale tego boje się ale mam nadzieję że to samo przychodzi. I jak przyjdzie co do czego to będę wiedzieć co i jak. Taka ma wielka nadzieja

U każdego szkoła rodzenia jak widać wygląda inaczej. U mnie np. poruszając temat karmienia dziecka dowiedziałam się, że są różne opcje, albo karmienie piersią, albo pierś i mm, albo samo mm. Zaleciła jedynie przy mm, żeby dziecku podawać najlepiej to, które dostawało w szpitalu i tyle Jedynie zajęcia z kąpania dziecka były fajne.

Wybieram się dzisiaj do Ikei i oczywiście nie wpisałam na listę tego czego potrzebuje i teraz nie umiem sobie przypomnieć Na pewno organizery do komody, bo jednak bez jest mało wygodnie. Może coś podpowiecie, co same kupilyscie i się przyda przy dziecku?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości