|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
U mnie wczoraj szalał, a dziś słabo...dzisiaj się głównie wypycha i mam górki na brzuchu co jakiś czas ale ogólnie stresuje mnie to już, boję się ciagle że przegapię że coś jest nie tak ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3572 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wtedy jej się szczególna aktywność włączyła. Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Tak, pisała na FB. Myślę, że w swoim czasie odezwie się i tu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Co do oddechu porodu na plecach to ja kompletnie nie. Może dlatego że te 44 dni które mi zostały do PTP wydają mi się takie odległe.. Niby ostatnie 2 tyg minęły mi bardzo szybko, ale jakoś tak nadal wydaje mi się że to jeszcze sporo czasu. Może jak już w sobotę łóżeczko przywieziemy do mieszkania to jakoś bardziej to poczuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mi od tygodnia czas zwolnił i wlecze się niemiłosiernie
jeśli tak macie od początku ciąży to współczuje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3576 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Purple gratulacje wiec!!
U mnie 30 do ptp i zaczynam sie stresowac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3577 | ||||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Mam w pracy taką koleżankę, która mam wrażenie stała w kolejce tam na górze po jakieś super hero moce. Ma troje dzieci, wszystkie zadbane do granic możliwości, pracuje na pełen etat, po godzinach prowadzi papiery w firmie męża, w domu można jeść z podłogi a wszystko co ma załatwić czy zrobić ona robi w przeciągu chwili. To taki typ, że jeśli każesz jej zrobić 3 rzeczy w godzinę to zrobi. Ale jeśli w tę godzinę każesz jej zrobić 30 rzeczy to tak zagęści ruchy, że zajmie jej to tyle samo czasu. I ona kiedyś rzuciła do mnie że: przyszła po pracy do domu ogarnęła dzieciaki i z nudów chciała coś posprzątać. Weszła do łazienki, do kuchni ale po prostu nie było nic do sprzątania. No kosmos jakiś! Skąd się tacy ludzie biorą nie mam pojęcia Nigdy nie doświadczyłam takiego uczucia, że nie mam nic do zrobienia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cały czas mi się wydaje, że do terminu jeszcze hoho ale coś tam w głowie siedzi, że może się to zacząć w każdej chwili ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja wg mnie nie jestem normalna jeśli chodzi o sprzątanie mąż już czasem nie ma siły do mnie. Ostatnio się jarałam jak mi te okna umył i dawno mnie tak nic nie ucieszyło chodziłam i je oglądałam co chwilę ![]() I fakt im więcej do zrobienia to człowiek lepiej zorganizowany w pracy też zawsze pierwsza byłam obrobiona. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Mi dziś ciśnienie wariuje takiego wysokiego to jeszcze nie miałam. Mierze codziennie, jak jutro też tak będzie to zadzwonię do gin, chociaż jeszcze 135/85 nie przekraczam, ale już blisko a zawsze miałam raczej za niskie niż wysokie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja tez ten typ co lubi czystosc. Zanim Leon zaczal chodzic mylam i odkurzalam codziennie podlogi , maaax co 2 dzien. Ale bez jaj....nie chce mi sie. Nie lubie syzyfowej pracy.. 🥴
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3580 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Mój też tak zawsze gadał, ale ostatnio już były takie zasyfione że chodziłam zła jak osa. I nie miał wyjścia. Niestety dla niego wyszło mu super ![]() ![]() już się więcej nie wymiga ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
A ja uwielbiam myc okna 🥴🤣 maz tez umyje jesli trzeba, ale wolę sama
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Ja wizytuje jutro
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3584 | |||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Mi od kiedy minęło 30 dni do ptp to coraz bardziej się stresuję. Muszę pogonić męża żeby łóżeczko i regał skręcił bo leżą cały czas w kartonach. I przez to czuję sie nie przygotowana bo nie mogę sobie poukładać wszystkiego jak bym chciała. Cytat:
![]() Ostatnio zastanawiałam się jak mały się zmieści w tym brzuchu jak jeszcze urośnie bo już mam wrażenie, że ma tam za ciasno ![]() Jak Was znaleźć na facebooku? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
gin ma mi podać jutro szacowaną wagę dziecia. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Umowilam sie na sesje świąteczno- rodzinno -brzuszkową
cos mnie napadlo, ze chce choc jedno ładne zdjecie z brzuszkiem. jutro jade szukac kiecki... takze powodzenia mi zyczcie 🤣Ja_kasi musisz napisac mi dane na priv do FB. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3587 | ||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
takie zdjęcia to napewno będzie wspaniała pamiątkaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja rowniez trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty dziewczyny!
Której z was udalo sie sprac żółte plamy na ciuszkach? Ja generalnie wywalilam wszystkie poplamione prócz jednego pajaca który jest tak piękny , ze mi zal... posypalam sodą, zamoczylam i do jutra czekam... jedna mala plamka jest ale akurat przy szyjce i widac.. :/ jak nie zlezie to wywalam. Ale wy moze macie jakiś patent? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
O to ja też z tych co mają bzika na punkcie sprzątania. Jak mam wolny dzień to nie usiedzę na *upie tylko łażę po domu i pucuję. Zdrowe to nie jest, ale nic z tym nie mogę zrobić, choćbym chciała. Wada wrodzona.
Mój syn nie zwolnił, wręcz przeciwnie, od kilku tygodni nie daje mi spokoju. Czasem bym chciała usiąść i zjeść w spokoju, a ten się wierci jak poparzony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3590 | ||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Ja_kasi dziękuję za kciuki
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Coś nie mogę spać po 9 wizytuję i już dziś na liczniku 37+0 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3593 | ||||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja dostałam w ramach prezentu urodzinowego sesje noworodkowa Cytat:
Ale czekam do 7 grudnia, jak już będę donoszona i zaczynam działać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam ![]() Od 4 nie śpię, córka zarządziła poranną gimnastykę i było po spaniu. W dodatku znów bolą mnie biodra Ale został mi +/- miesiąc, więc jakoś trzeba dać radę. Co do ruchów, to w ostatnim czasie też odczuwam je zupełnie inaczej niż wcześniej, takie wypychanie. Jeśli chodzi o jej aktywność to też różnie z tym bywa, czasem jest rozbrykana przez prawie cały dzień, innym razem trochę leniwa ![]() Miłego dnia! ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3594 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Ja też już nie śpię. Budzik męża dzwoni o 6:30 a że leży z mojej strony to szybciej ja go słyszę niż mąż. Wątpię żeby udało mi się jeszcze zasnąć, ale przynajmniej jeszcze trochę poleżę ![]() Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty dajcie znać co i jak ![]() Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3595 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dzień dobry.
Powodzenia mamuśki na wizytach. Cała noc prawie nie przespana, biodra bolą i pozycji do spania nie mogę już w ogóle znaleźć. Moja pannicę już praktycznie przez cały dzień jest aktywna, a wieczorem to już szaleje calkowicie ale mam sposób na nią wystarczy że TŻ przyłoży rękę do brzucha to już spokój jest. Ona jego się chyba krępuje albo wystarczy że bluzkę dam do góry żeby popatrzyć jak brzuch się rusza to też przestaje szaleć, także wystarczy schłodzić ja i dotyk TŻeta i spokój ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3596 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Też już od jakiegoś czasu nie śpię. Dzisiaj mamy wizytę i 2 rocznicę zaręczyn
. Po badaniu idziemy na kolację do restauracji w której wyprawimy obiad ślubny . Uważacie że szkola rodzenia coś Wam dała? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3597 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja nie chodziłam na szkołę rodzenia bo przewijanie, ubieranie i kąpanie nie są dla mnie problemem. Trochę się martwię tylko że nie ogarnę oddychania w trakcie porodu, ale mam nadzieję że jednak sobie poradzę ![]() Cytat:
na głos ojca czasem bardziej szaleje jedyne co czasem pomaga jak się mocno wypnie to głaskanie w tym miejscu, ale to też chwilę trzeba zanim zmieni pozycję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3598 | ||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Chociaż ostatnio się chyba zapomniała, bo jak Tż trzymał rękę na brzuchu to wariowala, może myślała, że to ja ![]() ![]() Cytat:
Kiedy bierzecie ślub? Zapraszacie na sam obiad, czy coś jeszcze? Pytam, bo sama zaraz będę organizować ślub i się zastanawiam jak to zrobić Też myślę o takim obiedzie, ale nie wiem, czy jeszcze myśleć o zimnej płycie itp...Co do szkoły rodzenia, to dla mnie to strata czasu, więcej można się dowiedzieć z Internetu. Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3599 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3600 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Jedynie zajęcia z kąpania dziecka były fajne.Wybieram się dzisiaj do Ikei i oczywiście nie wpisałam na listę tego czego potrzebuje i teraz nie umiem sobie przypomnieć Na pewno organizery do komody, bo jednak bez jest mało wygodnie. Może coś podpowiecie, co same kupilyscie i się przyda przy dziecku? ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

-część 4.

także u mnie raczej też nie przyspieszy to porodu. Mam tylko cicha nadzieję że zacznie się samo i nie będzie konieczności wywoływania, bo chce uniknąć i oksytocyny i balonika. Ale co z tego wyjdzie to zobaczymy.
ale ogólnie stresuje mnie to już, boję się ciagle że przegapię że coś jest nie tak 

Wtedy jej się szczególna aktywność włączyła. 

Mam w pracy taką koleżankę, która mam wrażenie stała w kolejce tam na górze po jakieś super hero moce. Ma troje dzieci, wszystkie zadbane do granic możliwości, pracuje na pełen etat, po godzinach prowadzi papiery w firmie męża, w domu można jeść z podłogi a wszystko co ma załatwić czy zrobić ona robi w przeciągu chwili. To taki typ, że jeśli każesz jej zrobić 3 rzeczy w godzinę to zrobi. Ale jeśli w tę godzinę każesz jej zrobić 30 rzeczy to tak zagęści ruchy, że zajmie jej to tyle samo czasu. I ona kiedyś rzuciła do mnie że: przyszła po pracy do domu ogarnęła dzieciaki i z nudów chciała coś posprzątać. Weszła do łazienki, do kuchni ale po prostu nie było nic do sprzątania. No kosmos jakiś! Skąd się tacy ludzie biorą nie mam pojęcia
Nigdy nie doświadczyłam takiego uczucia, że nie mam nic do zrobienia 

mąż już czasem nie ma siły do mnie. Ostatnio się jarałam jak mi te okna umył i dawno mnie tak nic nie ucieszyło 
takiego wysokiego to jeszcze nie miałam. Mierze codziennie, jak jutro też tak będzie to zadzwonię do gin, chociaż jeszcze 135/85 nie przekraczam, ale już blisko
a zawsze miałam raczej za niskie niż wysokie.

Ale czekam do 7 grudnia, jak już będę donoszona i zaczynam działać 
Ale został mi +/- miesiąc, więc jakoś trzeba dać radę.
dajcie znać co i jak 
na głos ojca czasem bardziej szaleje 
Na pewno organizery do komody, bo jednak bez jest mało wygodnie. Może coś podpowiecie, co same kupilyscie i się przyda przy dziecku?