|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Listopadowki poszły na Fb i nic się nie dzieje tam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ten drugi, w strzały mi się podoba! Ja się zaczęłam zastanawiać nad kokonem, nie wiem czy go potrzebuje, ale pomyślałam ze mogłabym go sobie uszyć bo to proscizna. W jakim celu go kupujesz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Pati trudny wybór. Mi się podoba ten w strzały i ten w zielony. Ale ja kocham szarość, więc chyba wybrałabym ten że strzałami
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
A no i Biedro gratki Joolza! Bedziemy mogly sobie o nich pogadać, jak sie sprawuja ale cos czuje ze będziemy zadowolone
![]() Smarfetka ja go kupuje do kojca do salonu wiesz. Zeby mial przytulnie a nie tak łyso w dzien bedzie mial drzemki w kojcu w tym kokonie dlatego bedziemy sporo uzywac mysle, będzie spelnial funkcje łóżeczka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
oczy ma się jedne Tak, laser minium miesiąc przed ptp. Cytat:
mi najbardziej podoba się zielony ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
lub jak pojedziemy do rodziców. Nie jest to rzecz niezbędna
|
|||
|
|
|
#3637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya no wlasnie waham sie miedzy zielonym i szarym kurcze. 🥴 jeszcze niebieski mnie ciagnie troszkę ale chyba mniej niz te dwa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy mogę to czytam, a kiedy nie mogę - też czytam... Edytowane przez PatiPee Czas edycji: 2019-11-12 o 13:17 |
|
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Dziewczyny, a jak to jest z tym badaniem grupy krwi? Dzisiaj któraś pisała, że idzie na drugie badanie. Mi gin nic nie mówił o podwójnym badaniu, mam świstek z grupą krwi z poprzedniej ciąży. Czy teraz powinnam robić to drugi raz dla potwierdzenia? w piątek idę na badania przed wizytą to bym ewentualnie i to powtórzyła jeśli trzeba \co jak nie będę miała zrobionych dwukrotnie ? |
||
|
|
|
#3640 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
12 listopada a ja kupiłam dziś ozdoby świąteczne i choinkę...
![]() No ale ona mnie tak prosiła z tej wystawy. Kupiłam białą 90 cm do sypialni albo na korytarz bo jeszcze nie wiem gdzie ją postawię. Do niej trochę różowozłotych ozdób i kilka pierdół do mieszkania i generalnie tyle mi wystarczy. W salonie mamy zawsze większą. Teraz siedzę i zdrowy rozsądek każe mi się popukać w czoło i poczekać jednak z ubraniem jej ![]() Normalnie już oczyma widzę te wszystkie rzeczy i te wieczorne grudniowe klimaty W pięknym okresie rodzimy powiem Wam! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Ja idę jutro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Misiaq, wygralas
🤣 ja w tym roku bede miala zloto czerwoną. Zawsze żywa u nas jest i teraz tez bedzie. Ja chce jechac po nia 1.12 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3642 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Melduje się po wizycie. Wszystko super, gin ściągnęła mi pessar i świetnie się sprawdził, bo szyjka jest w dobrym stanie i nie wygląda na to żebym miała dziś rodzic malutka mega przybrała i dziś z pomiarów nogi ważyła 3100, ale że nóżki na długie i brzuch szczuplutki z którego wychodziło 2750 to gin mówi że ta właściwa waga to takie 2900 g w przyszłym tyg można zacząć "wyganiać" małą, kolejnej wizyty już nie będzie, jak do 8.12 nie urodzę to mam się stawić na wywołanie, ale to nas raczej nie czeka Mam dziś starszą w domu, bo panie z przedszkola dzwoniły że była nieswoją i zwymiotowała, tż przywiózł ją do domu, ale na szczęście wygląda, że tylko coś jej zaszkodziło, bo teraz już zadowolona się bawi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli robiłaś dwa razy w tym samym laboratorium to pierwszy wynik jest niepotwierdzony a drugi już jest potwierdzony i to masz napisane na kartce z wynikiem. Wiec jeżeli masz je dwie to wystarczy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3645 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Tak ja robilam dwa razy grupe krwi. I przy drugim razie wyrobilam sobie krew karte wiec juz bede miec forever
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:P właśnie widzę, że w diagnostyce można coś takiego zrobić za 75 zeta, tylko że w dwa różne dni pobierają krew. Nie chce mi się jeździć tyle |
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja nie pomoge bo mi w 1 ciazy oznaczyli i wpisali do karty ciazy, a w drugiej tylko przepisali.
Dzieki za rade z mydelkiem , namydlilam ale nie widze zeby cos zbledlo, pewnie dlatego ze to jest na lamówce twardej obok guzika. Ech szkoda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3649 | |||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
Pati co do kokona ja bym brała zieleń ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3650 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Super, że wizyta udana! ![]() W kartę ciąży to i ja mam wpisaną, ale to jak widać nie za wiele daje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
To najwyżej też tak zrobię i tyle. Dzięki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Emosz super, ze Twoja panienka przykoksila
moze bedziesz zaraz za purple? Arya to po co to wpisuja? Ja pieprze widze ze u was to byle każdemu pod górkę zrobić i kase nabijać 🤦☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3652 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
. Ewentualnie ten drugi też ładny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
No dla mnie to bezsens i głupia papierologia. Ze szpitala mnie chyba nie wyrzucą ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-11-12 o 14:32 |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Raczkowanie
|
Wstałam niby o 6, a potem mi się przysnęło ogladając filmiki na youtube i wstałam przed 13 :O .... Muszę ogarnąć siebie i mieszkanie, a mam lenia nad leniami... pogoda zachęca tylko do leżenia pod kołderką w kubkiem herbatki
Cytat:
|
|
|
|
|
#3655 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek!
Melduję się po wizycie. U małej wszystko dobrze, u mnie wyniki też ok. Waga córci (przy okazji usg płeć po raz kolejny potwierdzona ) na chwilę obecną to ok. 2800g, na poród gin przewiduje ok. 3200, więc jak dla mnie ok. Nawet jakby miało być pół kilo więcej to chyba przeżyję. No i mała już ponoć mocno naciska na dole. Od teraz mam wizyty co tydzień aż do TP. Gdybym przekroczyła termin to wtedy mam się pojawiać u gin co dwa dni. Także na razie do siódmego grudnia będę wtorkową wizytującą. ![]() Kliknęłam dzisiaj plecak do wózka. Jadąc tramwajem, wsiadła mama z wózkiem i rzucił mi się w oczy jej plecak. Ładnie wykonany, wydawał się solidny. Podstępnie stanęłam sobie za nią, żeby dojrzeć nazwę marki: future founder. Ostatecznie zamówiłam inny model, niż ona miała, bo nie potrzebny mi kabel USB przy plecaku, ale liczę, że będzie tak samo ładnie wykonany, jak jej. Cytat:
![]() Mi szkoła rodzenia dała przede wszystkim poczucie, ze będę umiała urodzić, że nie mam co wątpić w moje siły. I to dla mnie chyba najważniejsze, co z niej wyniosłam oprócz pozycji porodowych, które już od wczoraj ćwiczę w domu. Trochę tylko żałuję, że robiłam SR tak wcześnie, bo zaczęłam jakoś w 25tc i miałam tylko 4 zajęcia. Teraz miałabym na pewno świeższe wiadomości i więcej bym pamietała. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To pewnie na dwóch pisze ze niepotwierdzona i będziesz musiała powtórzyć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3657 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ciekawe kto znajdzie się na Podium Grudniowek w pierwszej trójce. 🥇🥈🥉 Złoto zdobyła purpe, do zgarnięcie jest srebro i brąz, ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=RronD1sWn0E
tak z ciekawości popatrzyłam, co podpowiada YT na temat oddychania podczas skurczów. Filmik krótki i sensowny, wydaje mi się. Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2019-11-12 o 14:42 |
|
|
|
#3659 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Ja zrobiłam to za te 70 zł, ale ponieważ jestem po podaniu immunogolobliny wyszło mi, że muszę skonsultować to w stacji krwiodawstaw, tam chetnie przytulą za to 360 zł |
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mychamycha super ze i u was dobrze wszystko!
Nie bede przekładać monitora bo w dzien bede miec go na oku caly czas. W nocy tylko bedzie mi potrzebny . Dla mnie po porodzie zadziala sie magia na maksa. Ale wiem ze roznie jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Owszem prywatne prowadzenie ciazy to luksus ale chyba tylko dla bardzo bogatych. Dla mnie to jest chore.... jak czytam co piszecie. Gbs za 180zl, 2 grupy krwi a teraz to... ja mialam badaną gr. Krwi w 2016 roku od tego czasu immunoglobuline dostalam 3 razy... i co , w Polsce powinnam badac ponownie za tyle siana? 🤯🤯🤯 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

-część 4.

to który? Kurde ta zieleń to nowosc jakas i jak będę chciala sprzedać to zawsze chodliwszy wzor chyba co..

oczy ma się jedne
Ja bym brała papier na CC. Wiesz, może być wszystko dobrze, ale co, jeśli cokolwiek pójdzie nie tak i będziesz miała problemy ze wzrokiem a na stanie noworodzia? Oczywiście tfu tfu życzę Ci, żeby wszystko poszło OK, ale ze wzrokiem nie ma żartów. Na laser chyba już za późno tam czy siak?

w piątek idę na badania przed wizytą to bym ewentualnie i to powtórzyła jeśli trzeba 

malutka mega przybrała i dziś z pomiarów nogi ważyła 3100, ale że nóżki na długie i brzuch szczuplutki z którego wychodziło 2750 to gin mówi że ta właściwa waga to takie 2900 g
w przyszłym tyg można zacząć "wyganiać" małą, kolejnej wizyty już nie będzie, jak do 8.12 nie urodzę to mam się stawić na wywołanie, ale to nas raczej nie czeka
:P właśnie widzę, że w diagnostyce można coś takiego zrobić za 75 zeta, tylko że w dwa różne dni pobierają krew. Nie chce mi się jeździć tyle 

) na chwilę obecną to ok. 2800g, na poród gin przewiduje ok. 3200, więc jak dla mnie ok. Nawet jakby miało być pół kilo więcej to chyba przeżyję.