|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Pati zielony kokon super
sama jak przeglądam to zwracam uwagę na ta kolorystykeMnie dzisiaj chyba popierdzielilo...i to zdrowo.... Byłam na badaniach i odrazu po wstąpiłam do ciucholandu a tam się okazało, że wszystko po 2 i 5 zł i kolejka na cały sklep...no ale przeszlam sie znalazlam pare rzeczy i kurde mysle stac czy olac te rzeczy w koszyku ale autobus mialam za 1,5h to stwierdzilam, ze nie mam nic innego do roboty to postoje...myslalam, ze max 30 minut i pojde na kawke...ejjj ledwo zdazylam na autobus!!! Ludzie mieli po kilka koszykow wypchanych po brzegi tymi szmatami!!! Jak wrocilam do domu to ledwo zywa bylam tak mnie nogi bolaly...szczyt debilizmu zeby stac tyle tylko po pare rzeczy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Ogolnie gbs chyba kosztuje 30zl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Ale fakt prowadzenie ciazy prywatnie do tanich imprez nie nalezy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja płaciłam tutaj tylko za NIPT i toxoplazmozę za ktorą mi zwrócili 80proc jak zanioslam rachunek do ubezpieczalni swojej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
No niestety mój gin sobie chciał nabić kieszeń i do tanich nie należy. Teraz to już pewna jestem, że ostro naciąga i wykorzystuje, że prowadzi ciąże po długich staraniach, stratach lub pomaga ludziom w ogóle zajść w ciąże :/ wiadomo, że ludzie są w stanie dużo zapłacić, żeby się udało, ale to ostra przeginka. Ale żeby nie było w poniedziałek zapytam skąd taka cena za gbs, bo płaciłam za wszystko już po wizycie w okienku, a on miał już kolejną osobę u siebie.
Jedyne co dobre, że wyszedł mi ujemny ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
No pewnie, ze zapytaj, ciekawa jestem co powie 🤦☠♀️
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Haha to całe szczęscie, ze chociaż ujemny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3667 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Jak wcześniej nie byłam zadowolna specjalnie zadowolona z prowadzenia ciąży w Anglii (niespecjalne zainteresowanie z ich strony, brak kilku badan, które robi się w PL), tak teraz widzę, że przynajmniej nie zdzierają kasy i nie zawracaja tyłka papierologią. Edytowane przez lava_cake Czas edycji: 2019-11-12 o 15:22 |
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() I akurat w przychodni była moja położna i stwierdziła, że to jest bez sensu.bno jeśli potrzebują dwa badania to niech dają skierowanie na oba. I w ogóle dlaczego każą latać na to dwa razy, a nie pobiorą raz i drugi za 5 minut i po prostu każą sprawdzić innym osobom w laboratorium. A najlepsze jest to, że gdyby wyszła potrzeba podania krwi nam w szpitalu to i tak muszą pobrać własną próbkę w szpitalu i te nasze badania nic im nie dają. To jest chore Dobrze, że to jest chyba jedyne badanie, za które musiałam zapłacić. Na resztę miałam skierowanie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez gosiulam185 Czas edycji: 2019-11-12 o 15:31 |
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
Cytat:
![]() Pati zielony kokon cudny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3670 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Rafi, salve czy medeor? Bo myślałam o dyskretnym odpuszczeniu ulubionego molocha pacjentek, gdyby pomyślnie wypadła mi wizyta u lekarza za tydzień. Ciąża jest w porządku, a mp sugerowano ze względu na moje sprawy pozaciazowe. Jedni polecają jeden szpital, drudzy drugi, mi się fajnie leżało w rydygierze... #jakżyć
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka Forumowi eksperci, halp, > Leukocyty: 8-10 w polu widzenia [0-5] To bardzo dużo? Bo gina mam dopiero za 3h i do tego czasu zniosę jajko
Edytowane przez sevenofnine Czas edycji: 2019-11-12 o 16:11 |
|
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Lekarz mówił, żeby zgłosić się na kwalifikacje do obydwu, bo niestety zdarza się nierzadko, że brakuje miejsc w jednym lub w drugim, więc należy mieć plan B. Wizyta kwalifikująca w salve 180 PLN, w medeorze nie wiem. Zastanawiam się mocno, bo z tego co słyszałam jest spore zainteresowanie salve w okolicach naszego PTP, a z moim pozytywnym gbs-em nie bardzo sobie mogę pozwolić na jeżdżenie wte i wewte jak już się zacznie. Z kolei u mnie znajomki rodzą na potęgę w medeorze i nie znam nikogo, kto nie byłby zadowolony.
|
|
|
|
#3672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Salve bierze hajs niezależnie od wyniku tej wizyty? Oszaleli. :| No właśnie u mnie rodzą na potęgę w jednym i drugim, i, co ciekawsze, w iczmp. Ta ostatnia grupa to same przypadki specjalnej troski, które równo narzekają na podłe żarcie i warunki lokalowe, ale ze zrozumiałych względów wychwalają lekarzy. |
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie na ptp przewidywana waga 3100, ale po dziś chyba więcej i trochę mnie to przeraża po pierwszym porodzie, gdzie córa ważyła 2710 g U nas nie ma ZZO, więc nie ma co się zastanawiać nad znieczuleniem, ale z mojej perspektywy da się to przeżyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
W h&m dziś od 17 do 18 -20%
pamietam, że któraś czekała z biustonoszami. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluje udanych wizyt )Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
Dzięki! Ja nie czekałam ale może kliknę bo jeden (ten z Ali) to chyba trochę za malo Można zwracać je jak nie trafie z rozmiarem? Kompletnie nie wiem jaki wziąć... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamawiane online można zwrócić bez problemu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Heeeej dziewczyny,
nie odzywałam się ostatnio, ale staram się Was w miarę na bieżąco czytać... Miałam bardzo szalony weekend, spotykaliśmy się sporo ze znajomymi, z rodziną, to chyba takie nasze ostatnie podrygi przed porodem... Dziś nastąpił TEN dzień, moja ciąża jest donoszona Nie mogę uwierzyć, ze niedługo będę tulić swoją Lenkę ![]() Powiem Wam, że byłam szczęśliwa, że już wszystko mam przygotowane na przyjście małej, wszystko kupione, łóżeczko, wózek, kosmetyki, co tylko trzeba, wszystko poprane i poprasowane.........a szwagierka w weekend uraczyła mnie 3 kolejnymi kartonami ciuszków po swojej córce. Wiem, z jednej strony powinnam się cieszyć, bo ubranek nigdy za wiele, naprawdę sporo kasy zaoszczędziłam... ale kurde, za 3 tygodnie mam planowane CC, sił naprawdę coraz mniej, a naliczyłam, że muszę nastawić jeszcze 8 pralek i to wszystko wyprasować No to Wam ponarzekałam ;] Wybaczcie, ale mam jakiś gorszy dzień dziś.... Aha!! I oczywiście gratuluję udanych wizyt dziewczyny Edytowane przez maddd Czas edycji: 2019-11-12 o 19:35 |
|
|
|
#3680 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Nie wiem czy się boję, bardziej nie mogę doczekać i jestem przerażona bo za nic tego nie zaplanujesz Ty to chociaż sobie odliczasz do CC a ja i większość dziewczyn czekamy w ciemno Ja psychicznie to mogła bym już rodzić. Jestem bojowo i zadaniowo nastawiona gdyby się zaczęło to jadę i działam I cały czas liczę, że u mnie zacznie się po prostu wodami. I wtedy będę mieć 100% pewności, że jadę słusznie ![]() A prania współczuję.. Ja ostanią turę już klęłam, na szczęście zakończyłam wszystko a jakieś ubranka jeszcze mam dostać ale postanowiłam je mocno przebrać i wziąć tylko te które naprawdę będą super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
U nas na szczęście obdarowywanie ubrankami się zakończyło. Zaczęły się paczki z z zabawkami, książeczkami, grzechotkami. I też jestem zła bo już wszystko miałam poukładane, a teraz muszę myśleć, gdzie to upchnąć.
Ja to najbardziej się obawiam, że coś przegapię i przez to młodemu coś się stanie. Albo, że pojadę do szpitala i mnie odeślą bo za szybko za dużo u mnie niewiadomych i bardzo się tym stresuję. Mam nadzieję, że w poniedziałek lekarz trochę mi rozjaśni sytuację ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
A macie jakieś patenty jak sprytnie spakować naczynia do szpitala? Nam położna zasugerowała żeby mieć pojemnik plastikowy na żywność podpisany nazwiskiem żeby nam nikt nic nie buchnął przez przypadek z lodówki. No i akurat mam taki ikeowski i zastanawiam się czy on mi czasem nie wystarczy? Serio zabieranie że sobą misek czy talerzy jest poza moją wyobraźnią
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3683 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Ja po wizycie
Antek ładnie się przekręcił i leży głową w dół . Dzisiaj mam 34+6 tc, a waży 2856gWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3684 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
super Może jakoś pomału uda Ci się uprasować. Ja prasowalam na siedząco bo mnie plecy bolą. Ja dziś też poszalam. Umyłam drzwi balkonowe, ogarnęłam balkon, szafę w części męża i szafę na przedpokoju + wstawiłam pranie ![]() Jutro będę działać dalej po kawałku robię generalne porządki w sobotę jedziemy po łóżeczko a potem mój brat cioteczny z narzeczoną ma przyjechac ostatnie spotkanie ze znajomymi planuję na 7 grudnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja też mam dostać na dniach ubranka od koleżanki, ale na 62, więc na spokojnie je sobie popiorę i poprasuję nawet po porodzie, gdybym teraz nie dała rady. Cytat:
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3686 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
brawo dla Antka!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3687 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A dziś mnie cały dzień z krótkimi przerwami ćmi, jak na okres. Ktoś wie jaką wartość na ktg osiągają bóle porodowe? Te średnio intensywne? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3688 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Gratuluję udanych wizyt
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3689 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Mam tylko kubek i sztućce. Obiady i te sprawy i tak podają na talerzach więc nie przyszło mi do głowy ich brać. Chyba, że w Twoim szpitalu trzeba mieć swoje?!No i u nas nikt nie zostawia nigdzie. Stoi na szafce obok łóżka i tyle więc nikt tego nie buchnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3690 | |||||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja nie wyobrażam sobie żeby być w ciąży do terminu z om (6.12) albo do wtedy kiedy mam się stawić na wywołanie czyli 8.12 niestety nie da się tego zaplanować, ale jest nieuniknione, więc w końcu przytulimy nasze maleństwa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

-część 4.
sama jak przeglądam to zwracam uwagę na ta kolorystyke

w piątek idę na badania przed wizytą to bym ewentualnie i to powtórzyła jeśli trzeba 
A najlepsze jest to, że gdyby wyszła potrzeba podania krwi nam w szpitalu to i tak muszą pobrać własną próbkę w szpitalu i te nasze badania nic im nie dają. To jest chore 
w przyszłym tyg można zacząć "wyganiać" małą, kolejnej wizyty już nie będzie, jak do 8.12 nie urodzę to mam się stawić na wywołanie, ale to nas raczej nie czeka
) na chwilę obecną to ok. 2800g, na poród gin przewiduje ok. 3200, więc jak dla mnie ok. Nawet jakby miało być pół kilo więcej to chyba przeżyję. 

Ja psychicznie to mogła bym już rodzić. Jestem bojowo i zadaniowo nastawiona gdyby się zaczęło to jadę i działam
za dużo u mnie niewiadomych i bardzo się tym stresuję. Mam nadzieję, że w poniedziałek lekarz trochę mi rozjaśni sytuację 
w sobotę jedziemy po łóżeczko
brawo dla Antka!!