|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Cytat:
️Za to my od lat się nie zabezpieczaliśmy i teraz kminię jak małolata jak to zrobić, żeby po porodzie sobie drugiego nie strzelić Bo hormony rozbudzone a antykoncepcja trochę zapomniana ![]() Ja się witam już po badaniach w tym grupie krwi i zakupach spożywczych. Generalnie to padłam po takim poranku i właśnie próbuję się ogarnąć. Zamierzam ogarnąć dziś przedpokój bo kurier ma dostarczyć nowe meble, które tż będzie wieczorem składał. Strasznie lubię zmiany więc się cieszę ale pierw muszę przygotować teren ![]() I nie mogę się oprzeć wrażeniu, że w nocy męczyły mnie skurcze. Ale ja mam momenty, że mocno śpię i jak się przebudzałam to nie byłam pewna czy to więzadła czy faktycznie mam takie skurcze bolesne. Miałam je już wczoraj wieczorem i dziś przez całe zakupy. Chwilami zginało mnie w pół. Ale nic nie zamierzam robić. Na jechanie gdzieś to zdecydowanie nie czas jeszcze a wyciszać już nic nie zamierzam. Mam też podejrzenie, że to panna mnie tak okopała bo wściku dostała od wczoraj. Za to widzę, że faktycznie jestem na ten poród bojowo nastawiona i w sumie nie ruszają mnie te skurcze jakimś stresem. W sensie właśnie wolała bym, żeby się rozwinęły i jadę działać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ubranka mam wszystkie w jednym worku, lubie te strunówki ale mi zal jednak az tyle ich zużywac, więc bedzie musiał dac sobie chłop rade . W jednym worku 6L mam ciuszki a w drugim kocyk i 3tetry.
Ciuszki na wyjście tez mam w tym worku z kocem i kombinezonem ale to zostaje w domu, w foteliku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3783 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Zjadłabym pączka z kinder bueno, ale nigdy nie mogę trafić, a też specjalnie mi się nigdy nie chce iść ![]() ![]() Ciśnienie dziś mam niskie, więc chyba się skuszę na kawę bo zamułka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Ja się obkupiłam w te woreczki, bo akurat jaka promocja była fajna sprawa do mrożenia, nie wiem czemu wcześniej na to nie wpadłam.Ja muszę mieć aż 10 pieluch tetrowych i sporo to miejsca zajmuje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Właśnie wczoraj rozkminialiśmy z mężem temat od ślubu jechaliśmy bez antykoncepcji i się udawało, ale też taki plan był. Po ciąży nie będę ryzykowała z kalendarzykiem. Chyba mi spirala zostaje lub coś innego w ten deseń ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#3784 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Kalendarzyk się u nas nie sprawdził ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-11-13 o 11:10 |
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja uzywam ich od lat. Glownie w kuchni ale rzadko sluza mi jednorazowo. Niby nie jestem jakas super eko ale staram sie bardzo tym bardziej ze ten plastik jest jednak grubszy. Wiec zal mi nie z powodu oszczędności bo u mnie one grosze kosztuja akurat.
Ja tez bede sie stresowac i chyba 1 raz pójdę po jakas antykoncepcję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
W kuchni to też je używam wielokrotnie bo bez sensu wywalać a do szpitala wyszło mi chyba 5 sztuk. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Też się zastanawiamy nad anty, cięzki temat bo z jednej strony za szybko nie chcę zajśc a z drugiej pod koniec macierzyńskiego bym juz chxiala byc w ciazy, i z jednej strony boje sie, ze zajde za szybko a z drugiej, ze beda problemy z zajsciem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3788 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
O widzisz, ja to kawę pijam od wielkiego dzwonu ![]() To my nie planujemy kolejnego, więc trzeba dobrze się zastanowić bo wpadka nie wchodzi w grę ![]() Dziewczyny, którym drętwieją te nieszczęsne dłonie. Czy bolą was przy tym wszystkie stawy w palcach i nadgarstki ? Dzisiaj jeszcze doszły mi do tego stopy i kolana co dziwne nic nie puchnie, to skąd to cholerstwo ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
też wolalabym sobie przerwe zrobic ale znam troche siebie i wiem, ze bedzie ciezko mi sie po przerwie zdecydowac a latka niestety leca a chce miec tą 2 dzieciaczkow, pozatym nie chce do tej pracy wracac, nowa chce juz zaczac bez macierzynskich itd ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3791 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3792 | |||||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Poza tym, znając mojego doktorka, to nie zdziwię się jak mi powie na następnej wizycie, żebym przyszła normalnie w dniu terminu![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- My z Tż jeszcze nie rozmawialiśmy o antykoncepcji... Jeśli chodzi o mnie, to ja bym chciała pod koniec macierzyńskiego zajść w kolejną ciąże. Chciałabym, żeby córka miała rodzeństwo i żeby nie była między nimi duża różnica wieku. Poza tym mam już 30-tke na karku i nie chciałabym zwlekać z drugim dzieckiem
|
|||||
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
My o antykoncepcji jeszcze nie myśleliśmy. Prawdopodobnie zdecydujemy się na drugie dziecko od razu po slubie, czyli 9 m-cy po urodzeniu pierwszego. Teraz nam trochę starania zajęły, więc nie wiem jak pójdzie z drugim. Może lepiej, może gorzej. Chyba, że Maks da nam popalić to zmienimy jeszcze decyzję i poczekamy, ale na ten moment jesteśmy zgodni, że chcemy między dzieciakami mała różnice wieku, tym bardziej, że marzy nam się trojeczka dzieciaczków Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3794 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Też chcę zajść pod koniec macierzyńskiego... Ogólnie to mi się marzy 3 dzieci... <3
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3795 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Ja dziś mam wizytę o 14.30, a teraz idę się przespać.
Nam się też marzyła trojeczka i był plan na trójkę dzieci...a teraz zarówno mi i mężowi chodzą po głowie myśli, czy nie dalibyśmy rady z czwórką. Tylko ja oswiadczylam, że nie chce kolejnej ciąży z dwulatkiem na pokładzie i najwcześniej ciaza za 3-4 lata,a mąż stwierdził że za starzy będziemy i jeśli już to różnica max 3 lata między dziećmi. Nie wiem czy się zdecydujemy, zobaczymy co życie przyniesie. O jakiejś antykoncepcji będziemy myśleć, tylko jeszcze musi się okazać czy cholestazy nie będę teraz mieć, bo po cholestaze zero hormonow do konca życia, moge np wkładkę miedzianą. Od siedmiu lat poza gumkami przez krótki czas nie używaliśmy nic. Midusia, zdrówka dla Pitbula. Oby lekko przeszedł bostonke. Moi mieli w wakacje i poza wysypka nic im nie było, nikogo dorosłego też nie zarazili. Muszę obczaic te woreczki strunowe z Ikea, choć nie wiem czy uda nam się wybrać przed porodem,bo raczej pokoi dziecięcych nie zrobimy. Mąż powiedział że jutro po 15 mogę w sumie rodzić, jak skończy przyłącz do kanalizacji 😁 Paczek z Kinder Bueno, to brzmi oblednie... |
|
|
|
#3796 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
dawaj fotkę jakąś ![]() Ja po wizycie dziewczyny. I już jakieś początki skracania się zaczęły i coś tam już się zmiekczylo ale nie pamiętam co no i dziś mam 36t3d i moja maleńka waży 3450g taki mały koksik Wczoraj od znajomych z Anglii przyszły dwa kartony ciuszkow od 0 do 2 lat. Także wracam do prania i prasowania ale większość posegreguje i do kartonów. Ciuszki piekne, prawie wszystkie z neta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3797 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
A widzisz, u mnie z kolei prawa boli bardziej i nic nie mogę za długo trzymać. Trochę uciążliwe będąc praworęczną ![]() Cytat:
Pewnie chodzi o szyjkę gratulacje udanej wizyty. Kawał dziewczynki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3798 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Mój mąż chciałby szybko następne dziecko, ja nie jestem jakoś bardzo do tego przekonana. Zobaczymy jak to będzie jak już mały pojawi się na świecie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3799 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#3800 | ||||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Witam się
coś mnie ćmi w brzuchu także idę sprzątać jakbym jednak miała niedługo urodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak byłam na grudniówkach 2016 to już chyba z 5 dzieci na świecie było w tym czasie ![]() Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
#3801 | ||||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Arya ja się nie zgodzę z ta twoja książeczka. Jak odchodzą wody w trakcie parcia to jest nawet lepiej, bo dziecko się w nich jakby ślizga. Dodatkowo można nawet urodzić bez pęknięcia wód - w czepku. I to również żadna patologia. Jak dzisiaj się słucha, to już wszystko jest patologią. I tak jak Pati pisała - w PL szczególnie ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Ivi czy ja coś przegapiłam? Dlaczego jesteś w szpitalu? ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Porody w filmach to istna żenuła... A potem cześć ludzi myśli, ze to naprawdę tak wyglada, bo przecież „widzieli” ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Jest chyba jedno, czego ty biedaku nie zdążyłaś w tej ciąży doświadczyć - nudy
|
|
#3802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak. I drętwieją mi aż po łokcie. Macie zespół cieśni nadgarstka/kanału nadgarstka związany z ciążowymi obrzękami i zmianami hormonalnymi. Dobra wiadomość jest taka, że minie sam z siebie po porodzie, kiedy zejdzie z nas opuchlizna. Zła, że na razie nie minie. Możecie sobie pomóc zimnymi okładami albo zagooglować proste ćwiczenia, które można wykonywać np. przy okazji pójścia do sklepu. ![]() Midusia, nieprawda! Nie mam cukrzycy, nie skracała mi się szyjka, dziecko nie miało ani cienia podejrzenia hipotrofii. Zsyła na mnie liczne plagi, ale na siebie na szczęście żadnych
Edytowane przez sevenofnine Czas edycji: 2019-11-13 o 13:13 |
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Jeszcze nie skończony ;D dziury na pasy muszę zrobić a tak mi się nie chce... Ale koksiczka z niej! Gratulacje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Kupa roboty. Ja tez bym usiadła, żeby to wszystko dobrze rozplanować
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
|
|
|
|
#3806 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Wyciagnelam walizke z szafy do spakowania. Jest progres
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie tak mi Google podpowiedziało tyle tylko, że nic mi nie puchnie a tylko boli. Okłady odkryłam przypadkiem, bo położyłam niechcący zimną wodę na dłoni i jak zdjęłam to było lepiej zbieram się od rana do apteki po kompresy, ale chyba mi to nie wyjdzie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Eeej, żebyś przez ta szame nie chciała potem tam dłużej zostać!
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Bez sensu są te wszystkie położne, każda co innego gada i bądź człowieku mądry.Ciekawe jakbym ja tak w pracy klientom głupoty opowiadała ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miszczu! ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

-część 4.

Bo hormony rozbudzone a antykoncepcja trochę zapomniana 

od ślubu jechaliśmy bez antykoncepcji i się udawało, ale też taki plan był. Po ciąży nie będę ryzykowała z kalendarzykiem. Chyba mi spirala zostaje lub coś innego w ten deseń 
a do szpitala wyszło mi chyba 5 sztuk. 

co dziwne nic nie puchnie, to skąd to cholerstwo
?
Poza tym, znając mojego doktorka, to nie zdziwię się jak mi powie na następnej wizycie, żebym przyszła normalnie w dniu terminu
dawaj fotkę jakąś

jak na chwilę przysnęłam to w moment się obudziłam bo nie mogłam oddychać. Masakra jakaś 

ale jest wąski i dość wysoki