Mamy sierpniowe 2018 cz.1 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-11-12, 13:52   #3331
Kasza888
Raczkowanie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.1

Gosiu może to faktycznie stres, poczekaj jeszcze trochę, jak nic się nie pojawi, powtórz test, a jak dalej będzie negatywny, to może jakaś kontrola u gina? Wow odważna jesteś, szosteczka to już pokazna rodzinka 😀

Szaruskowa a nie masz jakiegoś innego gina w okolicy z USG, żeby tylko potwierdzić ciążę? Ja też bym już coś oglądała, z samej ciekawości, bo to wszystko dla tych maluszków takie cudne 😀
Kasza888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-12, 21:00   #3332
szaruskowa
Zadomowienie

mam, ale ciężko powiedzieć czy ktoś mnie przyjmie wcześniej
może skoczę jutro na betę, żeby zobaczyć jak rośnie i wtedy zadecyduję czy będę szukać lekarza
szaruskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-12, 21:53   #3333
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasza888 Pokaż wiadomość
Kieliszki zawsze się przydadzą, byle ich dostać z umiarem, ja na ślub dostałam w sumie 172 kieliszki.... więc mogę rozbijać bez sentymentu 😄

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
W ciąży to bym nie dała rady być, bo ja pierwsze 3 miesiące spałam i wymiotowałam. W pracy wegetacji, wracałam i od 16.30 w łóżku, przerwa o 20 na kąpiel i dalej spanie
Ja w obu miała w I trymestrze ciągłą chęć spania. Czasem jak wracałam z pracy później, np. przed 20 to myłam ręce i szłam prosto do łóżka.
Na szczęście nie wymiotowałam, ale miałam takie migreny, że nie umiałam podnieść się z łóżka. I strasznie krwawiły mi przez I i II trymestr dziąsła. Masakra jednak z tymi ciążami

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
O rany, biedna jak kolejne nocki? Lepiej już dzisiaj? Co do lampki, to w takim razie będą dzielić się jedną albo tata gapa odkupi

Czy tylko mnie tak przeleciało to wolne? Dopiero co mówiłam, że 3 dni wolne i już wstawałam rano we wtorek ... W sobotę wieczorem odkryłam 3 zęba !!! Górna jedynka raczyła wyjść, już wiem w takim razie skąd woda z nosa w ubiegłym tygodniu. Poza tym okresu nadal nie mam, podbrzusze kłuje, nie wiem co jest grane... Testy były bielusieńkie w weekend . Mąż po pierwszym szoku kibicuje teraz ciąży, ale nie wydaje mi się .
Dzięki Gosiu, lepiej Widzę, że piąty ząbek już z nami i chyba na razie przerwa, bo odpukać, nie widać, żeby ją coś bolało.

Cytat:
Napisane przez szaruskowa Pokaż wiadomość
Swoją drogą próbowałam dziś przesunąć wizytę u gina na chociaż tydz. wcześniej, bo wyczytałam że początek ciąży liczy się od 1. dnia ost. miesiączki czyli 26.09 i to by był chyba z siódmy tydzień teraz. Ale niestety nie ma już terminów więc się nieźle zagotowałam, oczywiście poczekam te 3 tyg. i czas tak leci że ani nie zauważę a już będzie 5 grudzień, ale jestem wkurzona że prywatnie trzeba tyle czekać
Bylebyś do becikowego miała sprzed 10-tego tygodnia

Cytat:
Tylko, że owulacja już dawno była bo w 13 dc, kochaliśmy się w 11 dc a dziś już 28 dc po ostatniej ciąży faza lutealna przeciągnęła mi się do 12 dni, więc już dziś 3 dzień spóźnienia. Zgłupiałam, myślę, że to stres i wysiłek bo naprawdę miałam miesiąc pod górkę... Test w każdej ciąży wychodził mi pozytywny już w 9 dniu po owu. Marzy mi się małe stado, może 6 i mimo tego, że mieliśmy narazie inne plany, nikt by jednak nie płakał .
A ja myślę, że to nic złego, że oglądasz się już za gadżetami dla maleństwa. Włącza się taki instynkt organizacji jak już wiesz co Cię czeka i próbujesz się przygotować i rozłożyć w czasie zakupy . Radość, podekscytowanie... trudno to pohamować . Dodać do tego, że na aliexpress zanim coś przyjdzie ...
Przekichane masz z tym ginem. Nie chcesz wbić się do jakiegoś innego na jednorazową wizytę potwierdzić do tego czasu?
Dziewczyno, ja Cię podziwiam, sześcioro dzieci! Z mężem macie dużo rodzeństwa?

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-13, 11:57   #3334
szaruskowa
Zadomowienie

hej dziewczyny, warto było spróbować i podzwonić. dziś o 16 mam wizytę całkiem niedaleko, na takiej wiosze obok. jest tam ten sam ośrodek u nas, ale u nas przyjmuje 5 lekarzy a u nich dwóch z nich tylko. nawet na 22.11 mnie Pani chciała umówić na NFZ ale wolałam iść dziś. lekarz stary jak świat i opinie ma mieszane ale chcę tylko potwierdzić ciążę, bo zwariuję. małą muszę teściowej podrzucić, bo mąż jest umówiony z klientem.
czy Wy też tak się stresowałyście przed pierwszymi wizytami? ja jestem przerażona. tak samo było w 1 ciąży.
Stary 2019-11-13, 12:17   #3335
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasza888 Pokaż wiadomość
Gosiu może to faktycznie stres, poczekaj jeszcze trochę, jak nic się nie pojawi, powtórz test, a jak dalej będzie negatywny, to może jakaś kontrola u gina? Wow odważna jesteś, szosteczka to już pokazna rodzinka

Szaruskowa a nie masz jakiegoś innego gina w okolicy z USG, żeby tylko potwierdzić ciążę? Ja też bym już coś oglądała, z samej ciekawości, bo to wszystko dla tych maluszków takie cudne
Dokładnie tak muszę zrobić, dziękuję za radę . Sytuacja bez zmian cały czas
Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość

Ja w obu miała w I trymestrze ciągłą chęć spania. Czasem jak wracałam z pracy później, np. przed 20 to myłam ręce i szłam prosto do łóżka.
Na szczęście nie wymiotowałam, ale miałam takie migreny, że nie umiałam podnieść się z łóżka. I strasznie krwawiły mi przez I i II trymestr dziąsła. Masakra jednak z tymi ciążami

Dzięki Gosiu, lepiej Widzę, że piąty ząbek już z nami i chyba na razie przerwa, bo odpukać, nie widać, żeby ją coś bolało.

Bylebyś do becikowego miała sprzed 10-tego tygodnia

Dziewczyno, ja Cię podziwiam, sześcioro dzieci! Z mężem macie dużo rodzeństwa?
Nie, obydwoje mamy tylko po jednym rodzeństwie . To wszystko wyszło w ciągu lat, kiedyś myślałam tylko o jednym
Cytat:
hej dziewczyny, warto było spróbować i podzwonić. dziś o 16 mam wizytę całkiem niedaleko, na takiej wiosze obok. jest tam ten sam ośrodek u nas, ale u nas przyjmuje 5 lekarzy a u nich dwóch z nich tylko. nawet na 22.11 mnie Pani chciała umówić na NFZ ale wolałam iść dziś. lekarz stary jak świat i opinie ma mieszane ale chcę tylko potwierdzić ciążę, bo zwariuję. małą muszę teściowej podrzucić, bo mąż jest umówiony z klientem.
czy Wy też tak się stresowałyście przed pierwszymi wizytami? ja jestem przerażona. tak samo było w 1 ciąży.
Super, najważniejszy Twój spokój! Bardzo mocno trzymamy kciuki za tą wizytę, napewno wszystko będzie dobrze pisz nam w wolnej chwili co i jak .
Stres był zawsze czy to 1 czy 4 ciąża .

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-11-13, 12:17   #3336
Panterka1313
Zadomowienie

Ja nie bo u mnie jest tylko wywiad, badanie ręczne i zlecenie badań

Stary 2019-11-13, 12:40   #3337
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Całą ciąże się człowiek stresuje, ale ten okres kiedy nie czuć ruchów najbardziej bo co wizyta to tylko z myślami "czy słychać serduszko". Potem stres jak dziecko za mało się rusza, a na końcu u mnie że za grube rośnie i jak ono ma przejść

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Ja nie bo u mnie jest tylko wywiad, badanie ręczne i zlecenie badań

To jest jakiś trzeci świat dla mnie... U mnie co wizyta to usg czy to prywatnie czy na nfz... Zresztą co ten lekarz może stwierdzić ręcznie w pierwszym trymestrze, co najwyżej jakieś zmiany u kobiety typu tyłozgięcie macicy itp. Z dzieckiem wie co i jak po usg jedynie. Jak serca nie słyszy to nawet nie wie czy żyje...

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-13, 13:24   #3338
Panterka1313
Zadomowienie

Nie wiem czy coś się zmieniło w tej przychodni od mojej ostatni wizyty po porodzie po papier do becikowego. Ja na USG jak pamiętacie chodziłam prywatnie. Cytologię to mi robił gin-endo jak przepisywał eutyrox ale od dłuższego czasu nawet do Endo nie muszę chodzić bo mi pediatra Juli wypisuje. Teraz to nawet nie będę musiała iść na wizytę po receptę tylko klepne zlecenie na e-recepte i babcie wpisze w systemie jako osobę upoważniona do odbioru

Stary 2019-11-13, 18:03   #3339
Panterka1313
Zadomowienie

Kupiłam dziecku kuferek z naczyniami w Pepco i już leży w szafie do za rok więc wam zazdroszczę że rzeczywiście się bawią kuchniami a nie rozpier wszystko jak moje

Stary 2019-11-13, 18:50   #3340
szaruskowa
Zadomowienie

Panterka moja dziś nawet paluszki rozrzucała, więc to nie tak że ona nie robi bałaganu... bo to jej ulubione zajęcie.

Jestem po wizycie, widać dopiero jajo ale ważne że to już coś, jeszcze nie ma serduszka ale to ok 5tc więc za 3 tyg na wizycie u mojego lekarza już powinno bić
Stary 2019-11-13, 18:55   #3341
Panterka1313
Zadomowienie

Tylko że Jula dosłownie nic innego nie robi poza demolką a zaraz każdy będzie pytać co na mikołaja gwiazdkę i co powiem pampersy, chustki, mleko, kremy do du py ? Skoro ma dwie szafy ubrań

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Super że potwierdzone i już papier będzie do becika

Stary 2019-11-13, 19:05   #3342
szaruskowa
Zadomowienie

ja zwykle proszę o prezenty, które się przydadzą z czasem i takie też kupuję. np. dziewczynce która w lutym ma roczek, kupiłam na gwiazdkę sorter uważam, że adekwatne do wieku pewnie już mają a kto by tam myślał o sorterze w wieku 10 msc i się im nie powtórzy.
Stary 2019-11-13, 19:19   #3343
Panterka1313
Zadomowienie

Tyle że mało kto ma do dyspozycji tylko mały pokoik ehh

Ostatnio się pytam jak on sobie widzi zaczęcie mojego prawka za miesiąc odp uwaga "nie wiem" czyli prędzej wyląduje w domu samotnej matki z dnia na dzień

Stary 2019-11-13, 19:46   #3344
MalaGosia88
Zakorzenienie

Szaruskowa myślałam, że u Ciebie to już 7 tc, coś mi się pomyliło ale chociaż już coś widać !

Mój jak tylko siostry wychodzą do przedszkola to wyciąga im siatkę spod łóżka z plastikowymi garnkami, patelniami, łyżkami itp. i roznosi po całym domu. Raczej nie siedzi i nie gotuje, po prostu powtarza to, że dziewczyny też rozdają domownikom niby posiłki w trakcie zabawy. Znajduję później plastikową zastawę w najdziwniejszych miejscach typu pralka czy szuflada z bielizną .

A propo brania przykładu z sióstr to...Nie wychodzi z domu bez torebki . Serio .

Stary 2019-11-13, 20:12   #3345
szaruskowa
Zadomowienie

Gosiu licząc od 1. dnia ostatniej miesiączki czyli tak jak ponoć się liczy wiek ciąży wychodzi 7 tygodni a od zapłodnienia ok 4. Właśnie dlatego nie wiedziałam już sama, kiedy to serce się pojawia czy 7 tyg po miesiączce czy po zapłodnieniu
Stary 2019-11-13, 21:32   #3346
pszczoua
Zakorzenienie

Szaruskowa, zakładając owulację 2 tyg po miesiączce serce teoretycznie powinno już być. Może owulka była później.

MalaGosia88 moj braci naśladuje w ten sposób że kiedy puszczam coś im na YouTube to siada koło nich i pokazuje palcem mówiąc "to". Potem patrzy na nich, pokazuje palcem na tv i się śmieje po minucie mu się nudzi i wraca do swoich zabawek.

Co do bałaganu na chacie to nic nie mówcie... U mnie otwarta przestrzeń. Salon plus hall plus kuchnia to ok 55 m kw. Wystarczy 5 minut i wszystko kuźwa zabawkami zawalone

Stary 2019-11-14, 07:16   #3347
szaruskowa
Zadomowienie

Gosiu zapomnialam dopisać że z tą torebką to mnie rozwaliłaś hahahha.
Pszczoua na pewno nie byla po 2 tyg. Bo nigdy nie mialam tak wcześnie. Zakladalismy ok 19.10 i tak tez lekarz wczoraj mowil, ze ok 20.
Pszczoa ja cale mieszkanie mam 46m ale tez mam pokój z kuchnią i stół przy ktorym jemy, plus przedpokoj otwarty. Mloda ma matę na wprost przedopokoju, tak na srodku bo jest tam kawalek sciany między oknami. ☠☠☠☠☠☠☠nik jest caly czas a najgorsze że wchodząc do mieszkania widac od razu matę

Sent from my SM-G955F using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

U nas pierwsza noc bez placzu i ibupromu od 2 tygodni albo dłużej. Alleluja wyszła druga czworka. Teraz jeszcze tylko 12 zębów!

Stary 2019-11-14, 09:17   #3348
Kasza888
Raczkowanie

Gosiu super z tą torebką, uśmiałam się 😀😀😄

Jak moja córka wychodzi do przedszkola to młody też zaczyna buszować w jej zabawkach, kuchnia to numer jeden. Córka ma tam jakieś garnki, mikser, blender etc-wszystko warte uwagi i roznoszone po mieszkaniu 😀

Także Panterko taki etap, mój też wszystko roznosi, wywala, bo to najlepsza zabawa 😀😏

Szaruskowa gratulacje, teraz cierpliwie czekają na serduszko 🙂
Stary 2019-11-14, 10:38   #3349
Panterka1313
Zadomowienie

Dla mnie to się nie nazywa zabawa więc się dziwiłam jak czytam że wasze dzieci bawią się kuchnia bo dla mnie bawić się kuchnia znaczy coś wsadzać w te garnki, mieszać, przekładać, układać czy udawać że się jada piję itp a nie zabawa pt biorę coś i wynoszę chu wie gdzie albo wywalam za siebie

Edytowane przez Panterka1313
Czas edycji: 2019-11-14 o 10:40
Panterka1313 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-14, 11:00   #3350
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak muszę zrobić, dziękuję za radę . Sytuacja bez zmian cały czas Nie, obydwoje mamy tylko po jednym rodzeństwie . To wszystko wyszło w ciągu lat, kiedyś myślałam tylko o jednym
To niezła zmiana Ja kiedyś myślałam, że w ogóle nie nadaję się na matkę, późno też nią zostałam, bo po 30-tych urodzinach. Teraz marzy mi się trzecie, ale chyba zostanie to w sferze marzeń.

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
To jest jakiś trzeci świat dla mnie... U mnie co wizyta to usg czy to prywatnie czy na nfz... Zresztą co ten lekarz może stwierdzić ręcznie w pierwszym trymestrze, co najwyżej jakieś zmiany u kobiety typu tyłozgięcie macicy itp. Z dzieckiem wie co i jak po usg jedynie. Jak serca nie słyszy to nawet nie wie czy żyje...

Też mnie to dziwi, zwłaszcza w pierwszym trymestrze, na etapie potwierdzania ciąży i tak dalej. Ja później nie miałam USG robionego co wizytę, tylko co dwie, mój lekarz tak robi, gdy nie widzi nic niepokojącego i mnie to w sumie pasowało. Ale już od 30 t.c. z kolei KTG co wizytę. Różnie widzę, że ginekolodzy podchodzą do tego.

Cytat:
Jestem po wizycie, widać dopiero jajo ale ważne że to już coś, jeszcze nie ma serduszka ale to ok 5tc więc za 3 tyg na wizycie u mojego lekarza już powinno bić

Cytat:
Tylko że Jula dosłownie nic innego nie robi poza demolką a zaraz każdy będzie pytać co na mikołaja gwiazdkę i co powiem pampersy, chustki, mleko, kremy do du py ? Skoro ma dwie szafy ubrań

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Ja mówię, że nic Mieszkanie zawalone zabawkami, bez sensu to gromadzić, zwłaszcza, że większość tylko na chwilę. Na Mikołaja kupujemy tylko my jako rodzice, na gwiazdkę każdy chce kupić jakiś drobiazg, więc powoli wchodzi w zwyczaj, żeby robić wcześniej jakąś zrzutkę i kupować jedną/dwie większą/porządniejszą rzecz.

Cytat:

A propo brania przykładu z sióstr to...Nie wychodzi z domu bez torebki . Serio .

Cute

Cytat:

U nas pierwsza noc bez placzu i ibupromu od 2 tygodni albo dłużej. Alleluja wyszła druga czworka. Teraz jeszcze tylko 12 zębów!

Alleluja!

mama 2015 i 2018
Stary 2019-11-14, 11:06   #3351
szaruskowa
Zadomowienie

Kasza dziękuję
Panterka widziałabyś, jak moja mama pół żartem pół serio nas po 10 wywala z domu i pomstuje na małą, że tylko chce wszystko rozwalić i pójść dalej rozwalać wszystko inne. w tym momencie poszła na drzemkę, a ja mam stertę książek na kanapie i podłodze (jej sprawka oczywiście), piłkę, hulę kulę i 2 małe piłki pod stołem, gdzieś leży samochodzik, gdzieś bluzka którą zdjęła z suszarki i rzuciła na ziemię, dodatkowo z szafki pod umywalką wyjmuje statek do wanny i też leży na kanapie. wyniosła też na środek swoją walizkę. opaska-renifer w kuchni na podłodze. regularnie ściąga mi pranie i roznosi po domu, to samo robi z brudnym które czeka w pralce na pranie. rozlewa wodę z niekapka, podnosi wieko od śmietnika w łazience i rozrzuca śmieci. jak otwieram szafę, to obowiązkowo wyjmuje pojemniki ze skarpetami i rajstopami i rozrzuca je. już jej sama je podaję bo i tak wiem, że to zrobi

owszem w kuchni się pobawi pewnie chwilę ale to przecież nie będzie 2h zabawy przy takim maluchu. ona naśladuje to co ja robię w kuchni bo ciągle patrzy, nawet z maty widzi co robię przy garach. takie rzeczy jak kredki farby czy kartki w ogóle nie istnieją u nas bo wiem, że jest na to za mała. na sali zabaw rozrzuca kredki więc je chowam jak żadne dziecko się nie bawi.

czasem też mam dość, np. jak wrzuciła moją szczotkę do włosów do kibla albo grzebie w śmietniku, ale ogólnie to jestem z tym pogodzona
a propo wczoraj znajoma która na córkę z lipca 2018 mówiła mi, że kupili córce namiot i ona tam siedzi pół godziny, znosi tam zabawki i ogólnie go uwielbia. zastanawiam się, czy nie zastąpić maty namiotem np. takim https://www.ikea.com/pl/pl/p/cirkust...caAj4aEALw_wcB
ale obawiam się o miejsce w mieszkaniu :|
Stary 2019-11-14, 11:22   #3352
acidka
Zakorzenienie

My mamy namiot i Fajna rzecz według mnie.Też go miałam najpierw na 49m2, w sumie sporo zajmował, ale też sporo się w nim mieściło najcześciej starsza znosi tam pluszaki, jakieś figurki itp. a młodsza za nią i sobie tam siedzą. Ale wątpię, żeby to trwało pół godziny

Mamy właśnie jakiś taki podobny, jak wkleiłaś, ale ładne są też w formie tipi

mama 2015 i 2018
Stary 2019-11-14, 11:52   #3353
szaruskowa
Zadomowienie

tipi chyba zajmie dużo miejsca, ten ma metr średnicy
Stary 2019-11-14, 12:04   #3354
Panterka1313
Zadomowienie

ACIDKA u nas ciężko bo mimo tego że mam się wyprowadzić od mamy, fizycznie nie jestem w stanie powiedzieć kiedy to będzie inaczej bym wiedziala co nasze dziecko potrzebuje.
Jak mi się tfu tfu trafi przypadkiem(tak wiem skąd się biorą dzieci :p) ciąża to na pewno nie będę jej prowadzić w tamtej przychodni.

Oby więcej nocy bez płaczu

Apropo tematu pt dziwne sny:
Lesbijski zwiazek i współżycie w roli głównej wlasna siostra

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

SZARU tylko u ciebie ta różnica że chata twoja a ja muszę wszystko wynieść, zmyć, odkurzyć z tego pokoju tak jak ludzie niektórzy świrują na święta do konkretnej godziny a potem nasłuchuje butów za oknem i na biegu wynoszę kilka rzeczy które zdąży rozwalić

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

P.s pochwale się że ambitnie wczoraj dałam radę narobić dziecku małych gołąbków z kilograma mielonego tyle że kapustę i kaszę jęczmienna (robię różnie nie tylko z ryżem) gotowałam przedwczoraj wieczorem.

Stary 2019-11-14, 12:56   #3355
Kasza888
Raczkowanie

Córka ma tipi i fakt zajmuje sporo miejsca, pół pokoju znika jak jest rozłożony. Choć łatwo się go składa i można schować do jakiejś szafy, bo to w sumie 4 długie patyki i materiał.

Mój mały uwielbia tunel z Ikei, łazi w dwie strony przez pół godziny😄
Stary 2019-11-14, 13:28   #3356
szaruskowa
Zadomowienie

Zasuwałam od 19 roku zycia po 12h w pracy jezdzac jednoczesnie do szkoły, potem ciągnęłam fotografię i prace na etacie nieraz po 72h tygodniowo w pracy, wiec na szczęście bylo mnie stac na, uwaga uwaga, M3 na zadupiu. Mąż też jako majster na warsztacie 10 lat a teraz firma i manna z nieba się nie sypie. Więc tak mam swoje mieszkanie i nikt mnie z niego nie wywali ale nikt mi tego nie dał więc jedynie moge sobie dziekowac ze mialam olej w głowie tyrałam i nie wydawałam na bzdety, a nigdy siebie nie było mi żal.

Stary 2019-11-14, 13:43   #3357
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:

U mnie mówią że pampersy to dla nas a nie jej, że dziecku zabawkę trzeba kupić a od takich fantów to my jesteśmy i w sumie racja

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

I też mi wszystko roznosi po domu. Mój krem z szafki nocnej przynoszę milion razy w ciągu dnia na tą szafkę, bo ciągle go gdzieś wynosi.
Zanim włożę ciuchy do prania zawsze coś dziwnego wyjme z pralki typu smoczek, pilot itp.
A pranie w okresie nie balkonowym robię wieczorem jak młoda śpi i ściągam zaraz po powrocie ze żłobka /pracy żeby właśnie ją nie kusiło

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-14, 14:35   #3358
Panterka1313
Zadomowienie

SZARU nie każdy ma w miarę normalne dzieciństwo. Mnie też darmo nikt nie dał. Od 8 roku życia razem z siostrą stałam od świtu do nocy sprzedawalam znicze żeby mieć na kurtkę i buty zimowe. Twoja wypowiedź trochę brzmi jak hejt w mojej stronę że ja tylko całe życie przysłowiowo nic nie robię i chatę u mamusi mam za free.
Ja mam jedynie żal do rodziców że jak zaczęło być piekło w przedszkolu a potem jeszcze większe w szkole to nie zrobili nic żebym nie była na każdym kroku gnębiona.
I nie ciagnijmy tematu dalej bo nie chce go.. burzy
SYLWIA zabawek na wsi na strychu ma dużo tylko czekają aż będzie na nie gotowa

P.S prawdopodobnie jestem w ciąży i wcale mnie to nie cieszy. Wyszla mi blada krecha. Aż chce się powiedzieć ja pier...

Edytowane przez Panterka1313
Czas edycji: 2019-11-14 o 14:40
Panterka1313 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-14, 15:06   #3359
szaruskowa
Zadomowienie

Ja nikogo nie oceniam i to nie byl hejt. Ja nie miałam normalnego dziecinstwa ale nie bede sie wdawac w szczegoly. Malo kto miał. Mi chodzilo o to ze nie dam sobie wyliczać co to ja mam albo nie mam skoro zasuwałam na to

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Musze sie pochwalić ze Poli wyszedł kolejny ząb czyli czworka na dole

Stary 2019-11-14, 16:06   #3360
venir
Rozeznanie

Hej dziewczyny,
U nas bez zmian, a najwazniejsze, ze bez chorob, uf!
Szaruskowa, fajnie, ze wszystko dobrze na wizycie wiadomo, ze zdrowie najwazniejsze, ale macie jakies preferencje co do plci?

Gosiu, z ta torebka to MEGA slodkie!

Panterka, wybierasz sie na bete?

Moj szogun wywala i roznosi po domu wszystko. Wszystko.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
venir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości