|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
ale gorzej mi się wysiada z miejsca pasażera niż kierowcy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Słuchajcie, mój mąż wrócił chory z wyjazdu. Chyrla jak stary gruźlik, a mnie dzisiaj z łóżka wygoniła biegunka. Zjadłam dwa plasterki sera i banana i tak mnie boli żołądek, że hej A mieliśmy mieć dzisiaj gości. Jest mi źle, jestem wściekła, obmyślam zemstę ![]() Przez całą ciążę nic mi nie było poza jakimś z dupy zapaleniem ucha a teraz się rozłożę na końcówce? ![]() Może to tylko syn mnie tak skopał? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Męża pokarało, że pojechał a tak serio to zdrówka dla was no i mam nadzieję, że u Ciebie to jednak chwilowa niedyspozycja ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Wyjście na badania i dzień z głowy ledwo doczłapałam do domu do labu podjechałam autobusem, ale kawałek musiałam przejść, bo kolejny autobus cały zawalony a ludzie się przepychali i nie zważali na brzuch, więc nie wsiadłam do niego :/ co za dzicz panuje w komunikacji miejskiej to szok. Do tego się nie wyspałam. Dobra wiadomość, teście jednak nie wpadną bo mąż nie ma dla nich projektu, który mieli odebrać. Więc całkiem im się nie opłaca zajechać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Dziewczyny a zaczął Wam odchodzić czop śluzowy? U mnie zaczął się pojawiać w kawałkach po WC od kilku dni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja już się nie czuję za kółkiem. Wolę jak prowadzi narzeczony. Wiadomo, że kiedy muszę to jadę
![]() Nie przejmujemy się jej gadaniem. Tzn wkurza mnie to, TŻ za to jest przykro, że własna matka takie teksty wali i jesteśmy coraz bliżej tego żeby zerwać z nimi kontakty całkowicie. Terminy się nie pokryją, bo robią na tej samej sali co my ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3937 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj już nie było tych pączków o których mówiłaś, ale TZ mi kupił paczka z nadzieniem z białą czekoladą i malinami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Przez Was chce mi sie teraz paczka
![]() ale najlepsze mamy w samym centrum miasta gdzie nie bardzo chce mi sie jechac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
U mnie nic się nie dzieje, a szkoda ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
biała czekolada też brzmi super słodko ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3940 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Mnie nic nie odchodzi. A wypatruję codziennie ![]() Nigdy nie widziałam pączka z kinder bueno. Ale to chyba lepiej dla mnie. Muszę zrobić jakieś ciasto. Mam dwa opakowania serka mascarpone które kończą swoją zdatność. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Gosia , szanowna Pani przyszła Teściowa chyba jest o syna zazdrosna. Tak mi sie wydaje. Typowy syndrom mamuśki. Pogodzic sie nie moze z tym , ze jej syn nie slucha jej poleceń a narzeczonej tak. I będzie coraz gorzej niestety... szkoda ,ze taka jest bo jest mloda i mogłybyscie się zakumplować. Mam nadzieję, ze ja nie bede taka , choć moj maz mowi ze bede bo jestem nadopiekuńcza w niektórych kwestiach.
Co do pączków to ja preferuję tylko z różą, inne wersje to profanacja ;D drożdżówki tylko z budyniem a babeczki tylko z czekoladą. O ![]() Sluchajcie wczoraj przyszedł materac do kojca, dzis przescieradlo a kojca nie ma. 🤣 wszystko z jednego sklepu zamawiane w 3 paczkach, ale maja tam bajzel. Za to przescieradlo super jakosciowo i bede zamawiac z tej firmy do dostawki i do wozka tez Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3943 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja ogólnie pączki jadam tylko w tłusty czwartek i w żaden inny dzień do tej pory nie było opcji żebym zjadła bo mi nie smakują ale wczoraj jakoś mnie tak naszła ochota. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Gosiulam ja pitole! Moja chwilę odpuściła, ostatnio jest miła, może złapała, że jak będzie fuczeć na mnie to ani syna ani wnuka oglądać nie będzie.
Po wizycie wzorowo, pozamykane wszystko, młody ma się doskonale. Matka gorzej, ledwo do samochodu doczłapała.. ale już bliżej niż dalej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mi nic nie odchodzi , ale z L. jakos na tym etapie odeszla część , sie podjaralam wtedy strasznie 🤣🤣 dzownie do siostry i mowie ze chyba bede rodzic bo mi czop odszedl 🤣🤣🤣🤣 urodzilam 3tyg pozniej i wtedy odeszla kolejna część.
Nie jest to nic obrzydliwego , taka galaretka mleczna twardawa lekko. Czop mi odszedl przed prysznicem, wzielam prysznic dlugi i gorący, wysuszylam wlosy nalozylam balsam i poszly wody. ![]() Ja wam powiem, ze jestem tak zestresowana tą końcówka, boje sie ze cos sie spartoli na koniec. Tyle tragedii przedporodowych sie nasluchalam ze najbardziej stresuje mnie właśnie ten ostatni miesiąc juz bym chciala miec to wszystko za sobą, mowilam wczoraj o tym mężowi. Próbował mnie pocieszyc ale marnie mu to szlo bo wiem , ze on tez ma stres... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dla mnie paczki najlepsze z budyniem, czekolada itp. ostatecznie mogą być z dżemem, bo tylko takie u nas we wsi są, a to moja miłość w ciąży. Stąd pewnie +15kg na liczniku
zjadłabym takiego z Kinder bueno, albo białą czekoladą. Mniam ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Tak mówicie ze chyba zrobie pączki
![]() ![]() takie wlasnie z różą![]() ![]() ![]() z Leo w ciazy tez robilam na walentynki a jakos tydzien czy 2 pozniej byl tlusty czwartek i zaś 🤣 a musze sama zrobic bo u nas sa tylko berliner, nie te Polskie pyszne.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3948 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Gosiula, ale masz stare prukwisko za teściową. Pewnie zaocznie obiecała ciotkom podwozkę i teraz będzie odkręcać. Oby jej obrobily tyłek ;p
Wyperswadowałam mojemu mężowi wyjazd służbowy 5-6.12, skoro parę dni później mam rodzić. Na wigilię firmową w połowie grudnia też chciał jechać, oho, a ja może sobie zostanę sama z noworodkiem. Na szczęście odbyła się szybka rozmowa wychowawcza i zostaje w domu. W sobotę przyjeżdżają w odwiedziny teściowie i chyba zaproponuję wyjazd do knajpy. Nie mam siły stać w garach i gotować dwóch obiadów (ona musi mieć taki specjalnej troski, bo ma legitnie chory żołądek). W ogóle nie mam siły stać i ciekawe, na ile już rozeszło mi się spojenie, bo boli okrutnie ![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Misia, nie urodziłam jeszcze
w sumie to jeszcze trochę dom ogarnę i mogłabym rodzić, a co mi tam mnie też się coś dzieje, bo wczoraj przez chwilę milam rozkmine czy mi wody nie sączą,ale się nie powtórzyło,więc jest ok. w nocy spać przez to nie mogłam. I mój żołądek wariuje od tygodnia...Może lepiej żebym już urodziła, bo zwariuje dzieci nie pomyliłaś moich.Muszę w końcu pampersy kupić 🙈 Ja jezdze, bo muszę, ale wcale nie czuje się dobrze za kierownicą. Ciężko wsiadać, wysiadac, skurcze mnie łapią... |
|
|
|
#3950 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
I cholera, czuje że żołądek jest pusty, ale nie dam rady nic przyjąć ![]() Czy tak już będzie do końca ciąży? płakać mi.sie chce ,bo nie jestem w stanie nic robić.... do D.py z tym Cytat:
Cytat:
![]() Widzisz, mi mleko nie pomogło, zjadłam zupę mleczną i wszystko zwróciłam A ten Gavicson to na jak długo Ci pomaga? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2019-11-14 o 11:57 |
||||||
|
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Zadnego czopa sie u siebie nie dopatrzylam
![]() a jak najwczesniej on moze odpasc przed porodem? Jest na to jakas regula?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3952 | ||||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
||||
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
swoimi cyrkami doprowadza do tego, że niedługo synusia straci całkowicie. Ja nigdy go nie nastawiałam przeciwko niej, sama na nią pogadałam, ale nigdy nie stawiałam go w niekomfortowej sytuacji. Teraz sam jest zdania, że jeszcze jeden taki tekst o dziecku, o mnie lub o ślubie i mamusi problem sam się rozwiąże i pieniążki zaoszczędzi dla niej najważniejsze co kto pomyśli, a nie własną rodzina. Mnie to śmieszy, ale widzę, że narzeczonemu jest przykro, bo widzi, że matka ma jego i wnuka totalnie gdzieś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3955 |
|
Zadomowienie
|
U mnie akurat dwa razy czop zaczął odchodzić dwa, trzy dni przed porodem, ale czasem odchodzi nawet miesiąc przed.
|
|
|
|
#3956 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także dość szybko mu się odmieniło ![]() Cytat:
czekam tylko żeby mi przyszła koszula do porodu i mogę się pakować ale poczekam zeby mąż był przy tym bo jak mu wczoraj coś zaczęłam mówic o tym co ma wziąć do szpitala i jak będziemy ze szpitala wychodzić to totalnie nieogarnal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3957 | ||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja odkąd piekę z Moich Wypieków to wszystko mi wychodzi tutaj masz na pavlove https://www.mojewypieki.com/przepis/biala-pavlova Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3958 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Torbę pakowałam sama. Jakoś nie widzę tego żeby facetowi tłumaczyć: o tutaj są koszule, szlafrok, a tam wkładki laktacyjne i papier toaletowy ![]() Rzeczy na wyjście spakowałam w fotelik samochodowy. Jego jedyny problem to go nie zapomnieć z domu. Cytat:
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3959 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Właśnie byłam w toalecie i na papierze zobaczyłam troszkę krwi
![]() ![]() Boję się, że coś się dzieje Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3960 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
ona tak na poważnie 🤯![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

-część 4.

A mieliśmy mieć dzisiaj gości. Jest mi źle, jestem wściekła, obmyślam zemstę 

a tak serio to zdrówka dla was no i mam nadzieję, że u Ciebie to jednak chwilowa niedyspozycja 
ledwo doczłapałam do domu
do labu podjechałam autobusem, ale kawałek musiałam przejść, bo kolejny autobus cały zawalony a ludzie się przepychali i nie zważali na brzuch, więc nie wsiadłam do niego :/ co za dzicz panuje w komunikacji miejskiej to szok. 

ale wczoraj jakoś mnie tak naszła ochota.
juz bym chciala miec to wszystko za sobą, mowilam wczoraj o tym mężowi. Próbował mnie pocieszyc ale marnie mu to szlo bo wiem , ze on tez ma stres...
zjadłabym takiego z Kinder bueno, albo białą czekoladą. Mniam 
w sumie to jeszcze trochę dom ogarnę i mogłabym rodzić, a co mi tam
później dorzuciła jeszcze problemy, że wymyśliliśmy sobie ślub (który zaplanowaliśmy prawie rok temu), a teraz jakiś kuzyn też robi ślub dwa miesiące przed nami i oni nie mają tyle pieniędzy i to NASZA wina bo my tak zawsze się spieszymy i ten ślub to w ogóle pomysł z d*upy i powinniśmy go odwołać.
ale po nich też zgaga. Do przegryzania w porządku są marchewki, kalarepka na surowo, banan. Niestety słodycze też powodują pogorszenie, ja nie umiem sobie odmówić czasem a potem zdycham
O rany, przebija moją! Niebywałe. Mam nadzieję, że nie bierzecie sobie tego gadania do serca. W życiu bym nie wysłała chłopa na jakiś pogrzeb nie wiadomo gdzie pod koniec swojej ciąży, zwłaszcza przy kiepskim samopoczuciu. A skoro wszystko, co robicie to taki wielki problem to ja bym chyba z szanowną mamusią znacznie ograniczyła kontakty, każdemu to wyjdzie na zdrowie...
dla niej najważniejsze co kto pomyśli, a nie własną rodzina. Mnie to śmieszy, ale widzę, że narzeczonemu jest przykro, bo widzi, że matka ma jego i wnuka totalnie gdzieś 

ona tak na poważnie 🤯