Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-15, 11:29   #4081
arya09
Zakorzenienie

Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Mi powiedział że z USG czyli w moim przypadku 25 grudnia, ale u mnie z OM był 24 grudnia więc różnicy za dużej nie ma

Matko jak się zebrać nie mogę za tą łazienkę mam takie ****** płytki na podłodze że jak się ich do sucha nie wytrze to jest dramat to samo z płytkami na ścianach prysznica. Poleżę jeszcze z pół godziny i się biore. To ostatnia rzecz i będzie wysprzątane

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Właśnie też czytałam, że na Żelaznej termin z OM. U mnie się rozjeżdża o tydzień. A gin mi kazał w terminie USG eh. I jeszcze mi zły wpisał w karcie bo mam 9.12 zamiast 4.12 który wyszedł z usg prenatalnego :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-15, 11:40   #4082
PatiPee
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Pati możesz mi wytłumaczyć jedną rzecz? Na ekranie ktg miałam dwie wartości, pierwsza ok 140 uderzeń to wiadomo puls dziecka. Ale druga była to wartość w %. U mnie od 5% do 30 %. Czy to są skurcze? I czy taka wartość to w ogóle jakie kolwiek skurcze?

Ktg ok, lekarz jakiś nawet obejrzał. Mała zdecydowanie nie pali się do wyjścia. Jestem trochę smutna nawet bo nie dość, że pozamykana to nawet skurczyku nie widać.. Za tydzień powtórka, zobaczymy czy przez tydzień coś się zmieni. Ale luz ważne, że jestem pod opieką. Wytrzymałam 9 miesięcy to wytrzymam jeszcze max miesiąc.

Ale moja położna mówi, że oni się sugerują terminem z OM ale biorą taki bufor dla terminu z usg. Czyli jeśli się nie będzie nic działo do 3 to ostrożnie z wywoływaniem tylko dają dziecku jeszcze czas. Teraz to już mi to mniej różnice robi. Będę odliczać sobie do 3 a jak nie urodzę to siłą rzeczy będę musiała czekać

Misiaq u mnie skurcze to taka laseczka odwrócone U . I w ogole nie mysl o porodzie, dobrze mowi polozna, czasami nie godź się na wywoływanie sztuczne bo z tego więcej stresu, bólu niz pożytku. Nastaw sie na tego 13nastego a moze sie mile zaskoczysz. Po co masz 2 tygodnie sie irytować, szkoda nerwów... pamietam ,ze my na poczatku szlysmy leb 2 leb z tymi terminami a później dzidzia Ci podskoczyla to lekarz zmienił termin j wg mnie zle zrobil. Bo teraz Ty sie nakrecasz, stresujesz a to jest niepotrzebne i moze nawet spowolnic akcje. A co do ktg, ja mialam przepowiadacze ostre takie ze po scianach chodzilam a tego nie bylo na Ktg widac nawet dzien przed porodem takze sie nie sugeruj w ogole tym. Najwazniejsze , ze dzidzia ma dobre tętno bo to znaczy ze wszystko o niej w porządku.

Zalatwilam w urzedzie, jade w srode 2 raz z papierami, mam 20km w jedna stronę, szkoda mi paliwa na to objezdzanie.

Stary 2019-11-15, 11:41   #4083
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Właśnie też czytałam, że na Żelaznej termin z OM. U mnie się rozjeżdża o tydzień. A gin mi kazał w terminie USG eh. I jeszcze mi zły wpisał w karcie bo mam 9.12 zamiast 4.12 który wyszedł z usg prenatalnego :/

Ja mam różnice 3 a 13 także sporo. Ale dziś pytałam specjalnie położnej i tak mi powiedziała jak wyżej pisałam. Także moim zdaniem w szpitalu bardziej patrzą na OM. Ale teraz to już mi to mniej przeszkadza bo do tej pory też się zastanawiałam czy jak się pojawię w terminie OM to mnie nie wygonią. Ale mam już położną to w razie coś nie muszę się głupotami stresować. Tylko czekać. Wczoraj miałam taki ciężki dzień, dziś okropny poranek a panna sobie siedzi w najlepsze. Straciłam nadzieję, że ją wygonię wcześniej

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-15, 11:44   #4084
PatiPee
Zakorzenienie

Wszystkie sie nie mozemy juz konca doczekac ,to normalne. Ale wiecie po co ten czas ma płynąć na irytacji i nerwach, lepiej brac co jest, planowac pozytywnie te dni, np. Sobota ze znajomymi pograc w planszówki czy cos, w tygododniu jakis fajny serial, ksiazka, lepiej tak niz siedziec i czekac na poród.

Stary 2019-11-15, 11:46   #4085
gosiulam185
Zakorzenienie

Ja to w ogóle się w tych terminach nie orientuję. Każdy lekarz u mnie liczył inaczej wg prowadzącego tp wypada na 21.12, wg lekarza od prenatalnych 18.12, a z USG 16.12. Dobrze, że rozbieżność nie jest duża 🤷 no i mój prowadzący nie uznaje terminu z USG, wszystko liczy wg OM.

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-15, 11:52   #4086
milawo
Wtajemniczenie

pozdrawiam znad jagodzianki z bita smietana

u mnie roznica w tp 4 dni wiec nie najgorzej
milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-15, 11:57   #4087
PatiPee
Zakorzenienie

U mnie wg OM 12.12 wg USG 11-13. Ale, ze mam w ksiazeczce 13.12 tego terminu sie trzymam ;D

Stary 2019-11-15, 11:58   #4088
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Wszystkie sie nie mozemy juz konca doczekac ,to normalne. Ale wiecie po co ten czas ma płynąć na irytacji i nerwach, lepiej brac co jest, planowac pozytywnie te dni, np. Sobota ze znajomymi pograc w planszówki czy cos, w tygododniu jakis fajny serial, ksiazka, lepiej tak niz siedziec i czekac na poród.

Popieram

Mi tak czy tak zostało 40 dni. Zmienilam już nastawienie. Bo wcześniej bardzo chciałam urodzić przed świętami. Teraz już mi to obojętne, także co ma być to będzie. Jutro po łóżeczko, potem jeszcze gdzieś tam po sklepach mamy polazic, wieczorem może brat cioteczny z narzeczoną wpadną i tak sobie leci. Planuje jeszcze jakoś niedługo iść na ten nowy film 1800gram ale nie wiem czy ten polski film da radę

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-15, 12:12   #4089
Mylukier
Raczkowanie

Ja termin wg. OM mam na 18.12, a wg. USG 17.12 wiec praktycznie żadna różnica...

Mylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-15, 12:37   #4090
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
W każdej. W szpitalu robią wywiad i dostaje się jakąś ankietę gdzie o to pytają.

Midusia, jak wasze samopoczucie?

Mnie rano od tygodni budzą skurcze okresowe, ale niezbyt bolesne.

Rzeczozn, współczuję ogromnie. Mój chłop dzisiaj łaził całą noc i kaszlał. Wysmarował się wszystkim co znalazł w apteczce a teraz się jeszcze zbiera do roboty, bo przecież firma bez niego upadnie. A ja się modlę żebym nic nie złapała. Może to dzięki temu acardowi jeszcze się w miarę trzymam.

Kurde za nic nie pamietam żadnych ankiet
Jednorazowo takie badanie słuchu teraz przeprowadzaj już chyba w kzdym szpitalu, ale u nas na tym był koniec a w poprzedniej ciąży akurat miałam opryszczkę chyba z 3 razy...

Dziękuje, czujemy się spoko. Tzn u mnie brak jakichkolwiek oznak założenia a Pitul ma żelazne zdrowie - miał mieć wykwity 2-3 dni a jemu po 1 już przestało cokolwiek wychodzić. Siedzi teraz tylko w domu i roznosi nam chatę, bo do pkola iść nie może, bo teoretycznie wciąż jednak może zarażać.
Stary 2019-11-15, 12:56   #4091
arya09
Zakorzenienie

Ja tam już bym chciała urodzić, bo zwyczajnie fizycznie mam dość. Żadne pozytywne nastawianie nie daje rady, bo nawet nie potrafię. Jestem już mega zirytowana i tylko płakać mi się chce nad dolegliwościami

Poszłam do Rossmanna po pomadkę, kupiłam wszystko inne oprócz jej

Stary 2019-11-15, 13:08   #4092
Mylukier
Raczkowanie

Ja już też nie moge sie doczekać aż maluszek bedzie z nami . Ciąże znoszę dobrze, ale od kilku dni jestem tak ospała, że podniesienie sie z łóżka graniczy praktycznie z cudem

Mylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-15, 13:21   #4093
PatiPee
Zakorzenienie

Ja tez znosze dobrze, wiadomo ze jest mi ciezko ale nastawilam sie na to juz po 1 ciąży , ze lekko nie bedzie i mam dwa wyjścia, albo brac to jakie jest albo lezec i uzalac sie nad soba jak robilam w 1 ciazy. to byl koszmar....

Stary 2019-11-15, 13:40   #4094
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez znosze dobrze, wiadomo ze jest mi ciezko ale nastawilam sie na to juz po 1 ciąży , ze lekko nie bedzie i mam dwa wyjścia, albo brac to jakie jest albo lezec i uzalac sie nad soba jak robilam w 1 ciazy. to byl koszmar....

Ja się cieszę że tak długo udało mi się pracować bo gdybym miała być od początku ciąży na zwolnieniu to wariatkowo murowane. Nie lubię za długo bezczynnie siedzieć w domu.

A i teraz całkiem dobrze się czuję więc jest spoko

Stary 2019-11-15, 13:53   #4095
nillka88
Zakorzenienie

Mi jest teraz coraz ciezej ale chyba glownie przez niewyspanie i ten nocny bol łydek, skonczylam teraz sprzatac mieszkanie i to nie jakos super dokladnie tylko tam gdzie siega wzrok i musze teraz odpoczac, kawke robie i zabieram sie za czytanie rodzic mozna latwiej

Stary 2019-11-15, 15:09   #4096
PatiPee
Zakorzenienie

Wróciliśmy od fryzjera no i z jednej strony ma dłuższe z drugiej krótsze z tylu wiec bede musiala podjechac na poprawke doslownie dwa machniecia maszynka zalatwia sprawe.
Umowilam sie do fryzjera na 2.12 i patrze teraz w domu ze mam ginekologa na ten dzien ja pierdziele a ledwo mnie wcisnela ,tyle kombinowala 🤦☠♀️

Stary 2019-11-15, 15:19   #4097
misiaq002
Zadomowienie

Nawet dwugodzinna drzemka nie uratowała mojej migreny dziś. Dzień wyjęty z życia

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-15, 15:41   #4098
PatiPee
Zakorzenienie

O cholera , biedna, współczuję..

Stary 2019-11-15, 15:45   #4099
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciliśmy od fryzjera no i z jednej strony ma dłuższe z drugiej krótsze z tylu wiec bede musiala podjechac na poprawke doslownie dwa machniecia maszynka zalatwia sprawe.
Umowilam sie do fryzjera na 2.12 i patrze teraz w domu ze mam ginekologa na ten dzien ja pierdziele a ledwo mnie wcisnela ,tyle kombinowala 🤦♀️

Ciesz się że chociaż daje się obciąć. Obcięcie grzywki mojej chrześnicy (ma 3 lata) to 20 min walki i tylko mojej mamie daje ja obciąć, ale to musi siedzieć na kolanach u mojej siostry i jeszcze najlepiej oglądać bajkę
Cytat:
Nawet dwugodzinna drzemka nie uratowała mojej migreny dziś. Dzień wyjęty z życia

Współczuję bardzo, mimo że nie wiem co to migrena. Może uda Ci się jeszcze zasnąć i będzie lepiej

Stary 2019-11-15, 15:48   #4100
PatiPee
Zakorzenienie

On jest bezproblemowym dzieckiem, ale bajka musi byc, jakies kinderki czy haribo i ciagle zagaduje: a co to a po co, a pokaz lusterko, a kiedy koniec 🤣 zwykle przedzialek nawet mu Pani fryzjerka wycina i kontur robi ale dzis ciagle musiala przerywac bo a to pani dzwonila sie umowic a to pani wychodziła i musiala rozliczyc i takie tam, wiec w sumie 40min siedzial, czekal i mial juz dosc..

Stary 2019-11-15, 15:52   #4101
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
On jest bezproblemowym dzieckiem, ale bajka musi byc, jakies kinderki czy haribo i ciagle zagaduje: a co to a po co, a pokaz lusterko, a kiedy koniec 🤣 zwykle przedzialek nawet mu Pani fryzjerka wycina i kontur robi ale dzis ciagle musiala przerywac bo a to pani dzwonila sie umowic a to pani wychodziła i musiala rozliczyc i takie tam, wiec w sumie 40min siedzial, czekal i mial juz dosc..

To wcale się nie dziwię w takim razie dla takiego dziecka to kupę czasu jakby nie patrzył

Matko w Warszawie pogoda taka do dupy że szok. Mężu idzie dziś na piwo z ekipą z poprzedniej pracy więc ja chyba zrobię sobie drzemkę

Stary 2019-11-15, 16:02   #4102
PatiPee
Zakorzenienie

Ja bym poszla do kina sobie, narobilas mi checi, ale nic nie ma u nas. Maz dzis tez jedzie koledze cos pomoc, pokazac przy remoncie. Nie uśmiecha mi sie to , wolalabym zeby byl w domu i pobawil sie z Leonem, ze mna wypil kawe itd..... ja dzis sie nalatalam od rana jeszcze nie siedzialam. Najpierw do tej skarbowki potem obiad potem do fryzjera, wykapac sie musielismy po tych wlosach. Ech... nie chce mi sie juz nic dzis.

Stary 2019-11-15, 16:47   #4103
arya09
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuje ja wzięłam zapobiegawczo Apap jak bolała tylko średnio i nie rozkręciło się bardziej.
Próbowałaś te plastry chłodzące ? Mi trochę pomagają, ale w sumie lepiej działa zimna ścierka na kark.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Dziewczyny jakie macie cieplejsze kocyki? Minky ? Podrzucicie jakieś linki? Tak patrzę, że te dwa dziane to średnio ciepłe, jeden mam bawełniany cieplejszy ale też chyba nie za olaboga

Stary 2019-11-15, 16:57   #4104
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym poszla do kina sobie, narobilas mi checi, ale nic nie ma u nas. Maz dzis tez jedzie koledze cos pomoc, pokazac przy remoncie. Nie uśmiecha mi sie to , wolalabym zeby byl w domu i pobawil sie z Leonem, ze mna wypil kawe itd..... ja dzis sie nalatalam od rana jeszcze nie siedzialam. Najpierw do tej skarbowki potem obiad potem do fryzjera, wykapac sie musielismy po tych wlosach. Ech... nie chce mi sie juz nic dzis.

Mnie dziś mąż wkurzył więc niech sobie idzie. Może mi złość na niego w między czasie przejdzie ale Ciebie jak najbardziej rozumiem
Cytat:
Współczuje ja wzięłam zapobiegawczo Apap jak bolała tylko średnio i nie rozkręciło się bardziej.
Próbowałaś te plastry chłodzące ? Mi trochę pomagają, ale w sumie lepiej działa zimna ścierka na kark.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Dziewczyny jakie macie cieplejsze kocyki? Minky ? Podrzucicie jakieś linki? Tak patrzę, że te dwa dziane to średnio ciepłe, jeden mam bawełniany cieplejszy ale też chyba nie za olaboga

Ja mam ten z mikoshop: https://miko.shop.pl/produkt/indian-...komplet-minky/ tylko przejściowy

Stary 2019-11-15, 17:01   #4105
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Mnie dziś mąż wkurzył więc niech sobie idzie. Może mi złość na niego w między czasie przejdzie ale Ciebie jak najbardziej rozumiem Ja mam ten z mikoshop: https://miko.shop.pl/produkt/indian-...komplet-minky/ tylko przejściowy

Takie coś pół na pół z minky też mam tylko z Amumu, ale nie wiem czy to nie za cienkie chyba za dużo myślę o pierdołach

Stary 2019-11-15, 17:19   #4106
maddd
Wtajemniczenie

Dziewczyny, zaczęłam dygac trochę...najpierw miałam tą zgage, wymiotybi biegunkę ,a od jakiejś 1,5h tak mnie mocno kłuje podbrzusze, tak poniżej pępka, że zaczynam się zastanawiać czy to nie jakieś skurcze porodowe....:/ no ja pierdziele tak boli że ledwo do Was pisze... czy skurcze raczej bardziej po bokach powinny być..?
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-15, 17:20   #4107
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie coś pół na pół z minky też mam tylko z Amumu, ale nie wiem czy to nie za cienkie chyba za dużo myślę o pierdołach

Myślę że nie zależy w sumie gdzie chcesz go używać. Ale nawet na spacery wydaje mi się spoko

Stary 2019-11-15, 17:35   #4108
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zaczęłam dygac trochę...najpierw miałam tą zgage, wymiotybi biegunkę ,a od jakiejś 1,5h tak mnie mocno kłuje podbrzusze, tak poniżej pępka, że zaczynam się zastanawiać czy to nie jakieś skurcze porodowe....:/ no ja pierdziele tak boli że ledwo do Was pisze... czy skurcze raczej bardziej po bokach powinny być..?

A nasilają się te bóle ? To podobno boli jak na okres tylko bardziej, ale może ktoś doświadczony podpowie

Stary 2019-11-15, 17:38   #4109
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
A nasilają się te bóle ? To podobno boli jak na okres tylko bardziej, ale może ktoś doświadczony podpowie

Kurczę no nasilają I podobnie jak na okres chwilę przestało A teraz znów...zaczęłam czytać w Internecie, i ponoć towarzyszyć może temu ból ud i krzyża A ja to mam cholerka...I niedobrze mi jakoś,a ma z dopiero za 1,5 h wraca z pracy...miałam prasować dalej ciuszki młodej, ale tak boli że muszę leżeć:/ i sama nie wiem czy to dzieć tak się ułożył czy to coś gorszego...Kurde jestem 2 tyg.przed terminem jeszcze
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-15, 17:43   #4110
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Kurczę no nasilają I podobnie jak na okres chwilę przestało A teraz znów...zaczęłam czytać w Internecie, i ponoć towarzyszyć może temu ból ud i krzyża A ja to mam cholerka...I niedobrze mi jakoś,a ma z dopiero za 1,5 h wraca z pracy...miałam prasować dalej ciuszki młodej, ale tak boli że muszę leżeć:/ i sama nie wiem czy to dzieć tak się ułożył czy to coś gorszego...Kurde jestem 2 tyg.przed terminem jeszcze
Nie denerwuj się. Idź pod ciepły prysznic. Jak nie przejdzie to włącz sobie apkę i licz. W 1,5 h na pewno nie urodzisz.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości