|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Właśnie też czytałam, że na Żelaznej termin z OM. U mnie się rozjeżdża o tydzień. A gin mi kazał w terminie USG eh. I jeszcze mi zły wpisał w karcie bo mam 9.12 zamiast 4.12 który wyszedł z usg prenatalnego :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Zalatwilam w urzedzie, jade w srode 2 raz z papierami, mam 20km w jedna stronę, szkoda mi paliwa na to objezdzanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4083 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Wszystkie sie nie mozemy juz konca doczekac ,to normalne. Ale wiecie po co ten czas ma płynąć na irytacji i nerwach, lepiej brac co jest, planowac pozytywnie te dni, np. Sobota ze znajomymi pograc w planszówki czy cos, w tygododniu jakis fajny serial, ksiazka, lepiej tak niz siedziec i czekac na poród.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja to w ogóle się w tych terminach nie orientuję. Każdy lekarz u mnie liczył inaczej
wg prowadzącego tp wypada na 21.12, wg lekarza od prenatalnych 18.12, a z USG 16.12. Dobrze, że rozbieżność nie jest duża 🤷 no i mój prowadzący nie uznaje terminu z USG, wszystko liczy wg OM.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
pozdrawiam znad jagodzianki z bita smietana
![]() u mnie roznica w tp 4 dni wiec nie najgorzej |
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
U mnie wg OM 12.12 wg USG 11-13. Ale, ze mam w ksiazeczce 13.12 tego terminu sie trzymam ;D
|
#4088 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Mi tak czy tak zostało 40 dni. Zmienilam już nastawienie. Bo wcześniej bardzo chciałam urodzić przed świętami. Teraz już mi to obojętne, także co ma być to będzie. Jutro po łóżeczko, potem jeszcze gdzieś tam po sklepach mamy polazic, wieczorem może brat cioteczny z narzeczoną wpadną i tak sobie leci. Planuje jeszcze jakoś niedługo iść na ten nowy film 1800gram ale nie wiem czy ten polski film da radę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4089 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Ja termin wg. OM mam na 18.12, a wg. USG 17.12 wiec praktycznie żadna różnica...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Kurde za nic nie pamietam żadnych ankiet Jednorazowo takie badanie słuchu teraz przeprowadzaj już chyba w kzdym szpitalu, ale u nas na tym był koniec a w poprzedniej ciąży akurat miałam opryszczkę chyba z 3 razy... Dziękuje, czujemy się spoko. Tzn u mnie brak jakichkolwiek oznak założenia a Pitul ma żelazne zdrowie - miał mieć wykwity 2-3 dni a jemu po 1 już przestało cokolwiek wychodzić. Siedzi teraz tylko w domu i roznosi nam chatę, bo do pkola iść nie może, bo teoretycznie wciąż jednak może zarażać.
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja tam już bym chciała urodzić, bo zwyczajnie fizycznie mam dość. Żadne pozytywne nastawianie nie daje rady, bo nawet nie potrafię. Jestem już mega zirytowana i tylko płakać mi się chce nad dolegliwościami
![]() Poszłam do Rossmanna po pomadkę, kupiłam wszystko inne oprócz jej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4092 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Ja już też nie moge sie doczekać aż maluszek bedzie z nami
. Ciąże znoszę dobrze, ale od kilku dni jestem tak ospała, że podniesienie sie z łóżka graniczy praktycznie z cudemWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja tez znosze dobrze, wiadomo ze jest mi ciezko ale nastawilam sie na to juz po 1 ciąży , ze lekko nie bedzie i mam dwa wyjścia, albo brac to jakie jest albo lezec i uzalac sie nad soba jak robilam w 1 ciazy.
to byl koszmar.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
A i teraz całkiem dobrze się czuję więc jest spoko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mi jest teraz coraz ciezej ale chyba glownie przez niewyspanie i ten nocny bol łydek, skonczylam teraz sprzatac mieszkanie i to nie jakos super dokladnie tylko tam gdzie siega wzrok
i musze teraz odpoczac, kawke robie i zabieram sie za czytanie rodzic mozna latwiejWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Wróciliśmy od fryzjera no i z jednej strony ma dłuższe z drugiej krótsze z tylu wiec bede musiala podjechac na poprawke
doslownie dwa machniecia maszynka zalatwia sprawe. Umowilam sie do fryzjera na 2.12 i patrze teraz w domu ze mam ginekologa na ten dzien ![]() ![]() ja pierdziele a ledwo mnie wcisnela ,tyle kombinowala 🤦☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Nawet dwugodzinna drzemka nie uratowała mojej migreny dziś. Dzień wyjęty z życia
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
O cholera , biedna, współczuję..
|
#4099 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
On jest bezproblemowym dzieckiem, ale bajka musi byc, jakies kinderki czy haribo
i ciagle zagaduje: a co to a po co, a pokaz lusterko, a kiedy koniec 🤣 zwykle przedzialek nawet mu Pani fryzjerka wycina i kontur robi ale dzis ciagle musiala przerywac bo a to pani dzwonila sie umowic a to pani wychodziła i musiala rozliczyc i takie tam, wiec w sumie 40min siedzial, czekal i mial juz dosc.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4101 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
dla takiego dziecka to kupę czasu jakby nie patrzył Matko w Warszawie pogoda taka do dupy że szok. Mężu idzie dziś na piwo z ekipą z poprzedniej pracy więc ja chyba zrobię sobie drzemkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja bym poszla do kina sobie, narobilas mi checi, ale nic nie ma u nas. Maz dzis tez jedzie koledze cos pomoc, pokazac przy remoncie. Nie uśmiecha mi sie to , wolalabym zeby byl w domu i pobawil sie z Leonem, ze mna wypil kawe itd..... ja dzis sie nalatalam od rana jeszcze nie siedzialam. Najpierw do tej skarbowki potem obiad potem do fryzjera, wykapac sie musielismy po tych wlosach. Ech... nie chce mi sie juz nic dzis.
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Współczuje ja wzięłam zapobiegawczo Apap jak bolała tylko średnio i nie rozkręciło się bardziej.Próbowałaś te plastry chłodzące ? Mi trochę pomagają, ale w sumie lepiej działa zimna ścierka na kark. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Dziewczyny jakie macie cieplejsze kocyki? Minky ? Podrzucicie jakieś linki? Tak patrzę, że te dwa dziane to średnio ciepłe, jeden mam bawełniany cieplejszy ale też chyba nie za olaboga ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
ale Ciebie jak najbardziej rozumiem Cytat:
||
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Takie coś pół na pół z minky też mam tylko z Amumu, ale nie wiem czy to nie za cienkie chyba za dużo myślę o pierdołach ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Dziewczyny, zaczęłam dygac trochę...najpierw miałam tą zgage, wymiotybi biegunkę ,a od jakiejś 1,5h tak mnie mocno kłuje podbrzusze, tak poniżej pępka, że zaczynam się zastanawiać czy to nie jakieś skurcze porodowe....:/ no ja pierdziele tak boli że ledwo do Was pisze... czy skurcze raczej bardziej po bokach powinny być..?
|
|
|
|
#4107 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
zależy w sumie gdzie chcesz go używać. Ale nawet na spacery wydaje mi się spoko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
A nasilają się te bóle ? To podobno boli jak na okres tylko bardziej, ale może ktoś doświadczony podpowie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4109 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
chwilę przestało A teraz znów...zaczęłam czytać w Internecie, i ponoć towarzyszyć może temu ból ud i krzyża A ja to mam cholerka...I niedobrze mi jakoś,a ma z dopiero za 1,5 h wraca z pracy...miałam prasować dalej ciuszki młodej, ale tak boli że muszę leżeć:/ i sama nie wiem czy to dzieć tak się ułożył czy to coś gorszego...Kurde jestem 2 tyg.przed terminem jeszcze
|
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

-część 4.

mam takie ****** płytki na podłodze że jak się ich do sucha nie wytrze to jest dramat
to samo z płytkami na ścianach prysznica. Poleżę jeszcze z pół godziny i się biore. To ostatnia rzecz i będzie wysprzątane 

wg prowadzącego tp wypada na 21.12, wg lekarza od prenatalnych 18.12, a z USG 16.12. Dobrze, że rozbieżność nie jest duża 🤷 no i mój prowadzący nie uznaje terminu z USG, wszystko liczy wg OM.

. Ciąże znoszę dobrze, ale od kilku dni jestem tak ospała, że podniesienie sie z łóżka graniczy praktycznie z cudem
to byl koszmar.... 
doslownie dwa machniecia maszynka zalatwia sprawe. 
♀️
ja wzięłam zapobiegawczo Apap jak bolała tylko średnio i nie rozkręciło się bardziej.