|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Dzień dobry. Co do odwiedzin po narodzinach malej mam nadzieję że będzie jak najmniej. Chciałabym te pierwsze dni żebyśmy sami z TŻ je przeżywali. Nie chciałabym żeby ktoś siedział nam na głowie i patrzył cały czas na ręce i oceniał czy my dajemy radę czy nie. A wiadomo że na początku będziemy trochę nie poradni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cholera, obudzilam sie, tak mnie bolą jajniki albo wiezadla ze koszmar nie moge chodzic
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Ja mam zagwozdkę w kwestii odwiedzin taką, że czekam na swoją kochaną kumpelę, która mieszka zagranicą i przyjeżdża dosłownie na kilka dni - od 22. do 24. grudnia. Oczywistym jest dla mnie, że chcemy się spotkać, ale jeśli syn urodzi się w terminie to będzie miał ledwo ponad tydzień. A jesteśmy częścią większej paczki, spotykamy się zawsze wszyscy razem kiedy ci zagramaniczni przyjeżdżają i wtedy jest nas 7-8 osób. Nie wiem, jak to rozegrać, przecież nie powiem innym że mają nie przychodzić, ale jakoś jest to dla mnie ekstremalnie wcześnie na takie duże spędy
![]() Tym bardziej, że teściowej już odmówiłam Wigilię ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Zdolna jest bratowa, ja się dopiero uczę. Widać od razu która szyła które gacie
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ale super Wam to wyszło szacun!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dziewczyny a czemu te otulacze (dobrze pisze?) Robi się z takiego materialu? Jak pozniej taki sweterek doprac z kupki? Jak lookałam na te rozne grupy to tego nie ogarnialam czemu welniane majty
![]() ja bym chyba nie zalozyla sobie wełnianych majtek , ale wiem ze jest tego jakas ideologia, wiec uswiadomcie mnie i jak to prac? Ja bielizne jadę na 60st ale nosze tylko bawelniana na codzień wiec dlatego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ale fajne gaciorki ![]() Koleżanka z pracy urodziła, a miała termin po mnie, dziecko 3600 to spore jak przed terminem 3 tygodnie ![]() Też już bym chciała ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4267 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Niby sobie nie wyobrażamy chodzić w wełnianych majtkach, ale wełny jest też kilka rodzajów. Do otulaczy używa się tych najszlachetniejszych typu kaszmir albo wełna merino, które są delikatne i przyjemne dla skóry. Wełna ma też właściwości termoregulacyjne, dzięki czemu nie trzeba się bać że nam się dziecko zagotuje jak w obsikanym, ze sztucznych materiałów, pampersie.
|
|
#4268 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
i wlasnie, ta kwestia z Lanolina , spoko.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Przedwczoraj na fejsie mi wyskoczyl post ,babeczka urodzila dziecko 4800chyba albo cos okolo w kazdym razie pod 5kg i ponad 60cm :O nam to chyba nie grozi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Woooow! Śliczne! Mi rypnęło jakieś kółko zębate w maszynie i zanim to naprawie, to pewnie już bede w połogu szyła resztę
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Z tego co wiem to dobrze miała wyliczony bo na podstawie usg 1 trymestru wywoływali bo miała duże problemy z ciśnieniem.Mojego sąsiada z dzieciństwa syn urodził się w tym roku SN waga 5050g ![]() Ciekawe co mi jutro doktorek powie. Ja u siebie obawiam się wagi ponad 4,5 kg ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
O kurde, jakie wagi
moja kuzynka urodziła syna 4700g. Komicznie to wyglądało bo 3m-ce wcześniej urodziła moja siostra i kuzynki syn był sporo większy niż mój 3miesieczny siostrzeniec ![]() Mi lekarz mówił o planowanej wadze 3100g. Mam nadzieję, że tak zostanie myślę, że jutro Maksymilian będzie miał z 2,5 kg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja to jestem szczerze załamana tą wagą a jaka jest przewidywana to mi nie potrafi powiedzieć, beznadziejny ten ginekolog jest pod tym względem ja nie zamierzam rodzic SN takiego kloca. Ostatnio było 3100 to ciekawe ile znowu w 2 tygodnie urósł ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja jutro obstawiam 3100 , to bedzie u nas 36+3 i na porod nastawiam sie 4kg. Najważniejsze by byl zdrowy i poszlo bez komplikacji
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4274 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
U mnie jutro będzie 35+3, tydzień różnicy, a ja myślę, że maksimum jakie mogę jutro usłyszeć to 2.5 kg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
To u mnie też tak samo wychodzi, jeśli teraz na koniec nie zwolni ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4277 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Jakiego mam dziś lenia. Nic mi się nie chce taki zmarnowany dzień pewnie to będzie 🤨Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4278 |
|
Rozeznanie
|
A ja będę mieć niespodziankę, bo ostatnie usg miałam w 30+0 i nie ma wskazań do kolejnego. Może zrobią tuż przed porodem
|
|
|
|
#4279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy Wam też już czas zwolnił? Mi te 3 tyg odkąd nie chodzę do pracy minęły szybko, a teraz już coraz wolniej a tu jeszcze 38 dniWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mi tez zwolnilo chyba... staram sie planowac ile moge zeby nie siedziec bezczynnie w domu ale coraz gorzej
ciesze sie, ze pracowalam tak dlugo bo bym chyba ocipiala w te weekendy. Dzis.np jestem jeszcze w pidzamie wczoraj o tej godz tez bylam... mala zapowiedź doczekac sie nie moge efektów Screenshot_20191117-011651_Samsung Internet.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Z okazji tygodnia dla ekologii są jakieś promocje na artykuły do wielopieluchowania. Zamierzam skorzystać. Jak ktoś jest zainteresowany to dajcie znać, odgrzebię posta i wrzucę na fejsa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4282 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
no ja w tygodniu też coś cały czas robiłam, właściwie głównie sprzątałam Chyba te ostatnie dni to non stop będę sprzątać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już wiesz, na jakie wkłady się zdecydujesz? Cytat:
Cytat:
Miłego dnia! Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#4284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mi czas zapikala niezle, wolałabym nawet żeby troche zwolnił
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Taaak, z okazji hellowielo(chyba 16-21) w wielu sklepach są fajne promki. Właśnie chce kliknąć ze 2 otulacze pul, bo za nic ich nie zdążę uszyć przez ta maszynę
|
|
#4287 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ale wkręciłam sobie w łepetynę, że przyniosę dziecko do sterylnego mieszkania. Ostatnio się tak zastanawiałam co ja sprzątam bo wcześniej to przynajmniej kurz było widać a teraz lecę szmatką a ona czysta. A im bardziej się nakręcam tym więcej widzę. I założę się, że normalny człowiek by nie mył 3 raz w tym samym tyg tego samego lustra ![]() Mąż mi dziś pomógł doszorować łazienkę bo z tym to już mam ogromny problem. I chyba wyskoczymy do kina jeszcze na 1800 gram ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Jutro mam usg a ostatnie bylo w 22 tc takze wiecie....mogę dostać skrajnie rózne informacje, troche sie tym zaczynam denerwować
![]() Wczorajsza imprezka udana, wrocilismy o 2 ale bez tancow wiec juz troche zmeczona byłam tym siedzeniem i troche brzuch mnie bolał...jak wrocilismy to jeszcze UFC ogladalismy i poszlismy spac o 5 i wreszcie chyba bylam porzadnie wymeczona bo zasnełam szybko choc wiadomo na siku i tak wstawałam ale przynajmniej nogami nie szarpalo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Pięknego dnia Wam życzę!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Teraz czas sie ciagnie a jak dzieci sie pojawia na świecie będzie turboprzyspieszenie, zobaczycie. Mi nie sluzy nicnierobienie. Normalnie czuje sie przybita jakas, zrezygnowana, rozjechana i znudzona.... jutro Leo odstawiam i jade gdzies. Nie wiem w sumie gdzie. Moze pojade po galazki i porobie na dniach stroiki świąteczne, choc to trochę wczesnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Boze ,ja mam jutro lekarza ![]() ![]() ![]() to czas zapelniony bedzie. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

-część 4.

Jakoś w ogóle się nie martwię czy damy sobie radę, bo jak mamy nie dać? 

Zdolna jest bratowa, ja się dopiero uczę. Widać od razu która szyła które gacie 

i jak to prac? Ja bielizne jadę na 60st ale nosze tylko bawelniana na codzień wiec dlatego. 

wywoływali bo miała duże problemy z ciśnieniem.
moja kuzynka urodziła syna 4700g. Komicznie to wyglądało bo 3m-ce wcześniej urodziła moja siostra i kuzynki syn był sporo większy niż mój 3miesieczny siostrzeniec 
myślę, że jutro Maksymilian będzie miał z 2,5 kg 

ja nie zamierzam rodzic SN takiego kloca. 

taki zmarnowany dzień pewnie to będzie 🤨
a tu jeszcze 38 dni
ciesze sie, ze pracowalam tak dlugo bo bym chyba ocipiala w te weekendy. Dzis.np jestem jeszcze w pidzamie