|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Dziewczyny, ile razy dziennie pijecie liście malin? Raz dziennie wystarczy, czy powinnam pić dwa razy?
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4502 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Też tak miałam kilka razy i od tamtej pory zaczęłam kupować bilet na aplikacji w telefonie masakra Cytat:
O dzięki za info. Ja we wtorek będę testować IP i ciekawa jestem jak będzie szło przyjęcie na KTG dzwoniłam tam to trzeba być między 7 a 8 rano. Wiesz może jak to jest jak się stawia w ptp ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4503 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wczoraj miałam zacząć, zalałam sobie i zapomniałam ale plan mam na raz dziennie i może dziś to w końcu zrobię...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja piję taki dzbanuszek 0,7 l dziennie. Tzn nie wypijam całego, więc wyjdą takie dwa kubki. Robię sobie wieczorem i zanim pójdę spać to już opróżniony bo mi zasmakowały
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja miałam w planach oprócz herbaty jeszcze jeść dziennie łyżkę mielonego siemienia, ale przez moje problemy z wypróżnianiem jadam co dwa dni zaparzone niemielone. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2019-11-18 o 19:35 |
|
|
|
|
#4507 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
|
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mycha chyba sie wybiore jutro do DM kupie wiesiolek i siemię , a co tam. A nuż łatwiej wyjdzie Księciunio. Pokazesz jakie masz te liscie? Jeśli mozesz.? Ja w poprzedniej ciazy kupilam taka giga pake w aptece i nawet 1/10nie wypilam :/.
Gosia dzieki za tip z dzbankiem, mam litrowy to bede parzyc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Pati, te moje też z apteki. Duża paka, ale piję od dwóch tygodni i już prawie połowę zużyłam. Także na jeszcze trzy tygodnie do TP powinny mi starczyć. IMG_20191118_193738.jpg
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4510 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzieki Mycha
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Jak nic się nie dzieje to nie zostawią, tylko mi chodziło czy długo się siedzi i czeka na KTG w ptp. Bo jak dzwoniłam zapytać jakbym przyszła ze skierowaniem na KTG przed ptp to mi mówiła że nawet 3h siedzenia i czekania a czasem i dłużej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4513 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
nie pytałam, bo mówił że na KTG w ptp, wcześniej w moim przypadku nie trzeba. Matko będę płakać chyba. Tomek dziś jest tak bardzo nisko ze juz nie mam siły się ruszać, a jeszcze muszę obiad na jutro dokończyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Szukałam ostatnio też herbaty z liści malin w marketach, ale nie znalazłam. Chyba się wybiorę jutro do zielarskiego.
Uszyłam dziś prześcieradło do dostawki. Na gumkach. Jestem wzruszona To moje pierwsze samodzielne starcie z maszyną.Jutro mam wizytę, ale wiecie co, śmieszna sprawa z tymi lekarzami. Jak się ostatnio na grupie fb wywiązała rozmowa o ginekologach to laski tak objechały mojego lekarza, że oczom nie wierzyłam. Ja mam zupełnie inne doświadczenia z nim i dochodzę do wniosku że to sprawa tak indywidualna, że się nie dziwię że lekarz niby z polecenia a Misia niezadowolona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4516 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
W TP to wydaje mi się, ze absolutnie nigdzie już ci tego KTG nie odmówią. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Ale to tak się raczej czeka zawsze :/ KTG jest ograniczona ilość, taki zapis trochę trwa i naturalnie tworzy się kolejka. No i chyba teoretycznie będąc w tp nie jesteś w żaden sposob pilniejsza od tych dziewczyn, które z jakiegoś powodu maja na nie skierowanie. A wiecie, ze takie KTG można odpłatnie ogarnąć w wielu przychodniach bez przesiadywania w kolejkach. Koszt rzędu 20-30zl, tylko tam potem potem już nie ma konsultacji z ginem czy nawet usg, jak to bywa w szpitalach.
|
|
#4517 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
A ja bym chciała, żeby panieneczka zeszła już piętro niżej, bo na razie ciśnie mnie w wątrobę, a kiedy siedzę choć minimalnie pochylona, od razu drętwieje mi górna część brzucha. To ciało jest za małe na nas dwie. Jeszcze 3 tygodnie i z radością eksmituję swoją pasażerkę
|
|
|
|
#4518 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
nie wiem jak oni to robią![]() Oczywiście pytanie czemu dziś sama, bo zawsze mąż mnie zawoził. I śmiał się że na dyżur 26 grudnia to możemy rodzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Właśnie tak myślałam, że w ptp nie różni się niczym od tego przed ptp no nic aby krzesełko było do siedzenia, bo i z tym czytałam ze ciężko książka i heja ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4520 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Witam,
Gratuluje wszystkim dzisiejszych udanych wizyt, dzieciaczki rosną jak na drożdżach ![]() Cytat:
Dziewczyny czy czop śluzowy powinien być przezroczysty? Bo mam wrażenie, że zaczął u mnie się pojawiać po trochu ale podbarwiony na brązowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4522 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje udanychch wizyt!
Ciężko Was nadrobić. Czop śluzowy może być brązowy lub z krwią, podobno wtedy poród na dniach. U mnie był przezroczysty i rodziłam dwa dni później. W związku z tym że miałam już wizje pobytu w szpitalu, to ogarnelam caly dom dziś garderoba, łazienka, zmiana pościeli, firanki uprałam ( mąż wieszał), aaaa pachnie świeżością jeszcze tylko pokój dzieci został do ogarnięcia. Co ciekawe wszelkie skurcze i bóle brzucha mi przeszły🙈 Wieczorem były wyniki prób wątrobowych i są w normie!!!! Tylko nadal nie kumam czemu mnie wszystko swędzi, ale olewam to i cieszę się że jest dobrze. Może jeszcze powtórze w piątek te próby, bo i tak mocz muszę zanieść. Ja się umawiam smsem z moim lekarzem na konkretną godzinę na ktg, idę od razu na porodówkę. Żadnych papierów, żadnych kolejek, jeszcze mnie ostatnio przeprosił za 10 min opóźnienia...myślałam że takie jest standard. Mam ilifa pro5 czy jakoś tak i go kocham całym ❤️ przez jakiś czas go nie używaliśmy, bo Jaś się go bardzo bal, ale teraz codziennie w nocy odkurza mi salon i kuchnię dla mnie mega ułatwienie.
|
|
|
|
#4523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze mnie tez wszystko swedzi. Jakie sa jeszcze objawy tej cholestazy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4524 |
|
Zadomowienie
|
Milawo, swędzenie, głównie dłoni i stóp, ale innych części ciała też. Ja miałam teraz zrobić ALAT i aspat, ale kluczowym badaniem na podstawie którego diagnozuje się cholestaze są kwasy żółciowe. Pewnie dlatego lekarz kazał mi zrobić ALAT i aspat, bo wyniki są tego samego dnia i ja w poprzednich ciążach miałam je znacznie przekroczone.
|
|
|
|
#4525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4526 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Kurde, panienka dziś była wyjątkowo leniwa nawet jak na siebie. Dawała głos co jakieś dwie godziny pojedynczym ruchem albo wypchnięciem, więc już zaczęłam się zastanawiać, czy aby nie podejść jutro na jakąś kontrolę. Ehe. Dziewczę wstało, w moim brzuchu rozpoczęło się bombardowanie Wietnamu, a ja przesuwam w górę i w dół malowniczego pawia, bo szkoda mi tej dobrej pizzy z kolacji.
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
A za 3 h muszę wstawać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4528 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dzień dobry. Chyba nie zdążyłam pójść spać
Ciekawe czy uda mi się zdrzemnąć chociaż na dwie godzinki... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzien dobry , właśnie uspiam Leona.
Co chwila w nocy budzil sie z placzem. Maz z nim spal, nie wiem co mu sie dzieje już któraś noc taka. Czekam az zasnie, schodze sie najesc i ide dalej spac wczoraj zasnelam ok22 wiec jestem wyspana, no oczywiście milion pińcet pobudek na siku i wode więc powiedzmy, ze spalam 🥴Voice kciuki za wizyte. Ktos jeszcze? Milego dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry, u mnie też już pospane. Obudził mnie straszny ból podbrzusza
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

-część 4.

masakra
Wysłane z
dzwoniłam tam to trzeba być między 7 a 8 rano. Wiesz może jak to jest jak się stawia w ptp ?
współczuję. Dobrze że nic sobie nie zrobił i nie trzeba było szyć, bo to juz byłaby w ogóle tragedia.

będzie mój. 

nie pytałam, bo mówił że na KTG w ptp, wcześniej w moim przypadku nie trzeba.
Ktg w TP i to nie wiem czy tak z ulicy można.
nie wiem jak oni to robią
no nic aby krzesełko było do siedzenia, bo i z tym czytałam ze ciężko
książka i heja 

A za 3 h muszę wstawać.
wczoraj zasnelam ok22 wiec jestem wyspana, no oczywiście milion pińcet pobudek na siku i wode więc powiedzmy, ze spalam 🥴