Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-18, 19:12   #4501
mychamycha
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Dziewczyny, ile razy dziennie pijecie liście malin? Raz dziennie wystarczy, czy powinnam pić dwa razy?

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 19:13   #4502
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Tak, pewnie tak będzie

Matko ale ze mnie nieogar. Wracałam od lekarza tramwajem, do przejechania miałam jakieś 20 przystanków, kupiłam bilet i zapomniałam skasować zorientowałam się jak wysiadłam z tramwaju. Wkurzyłabym się gdyby wpadły kanary ale na szczęście mi się upiekło

Ale kalafior ciążowy konkret

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Też tak miałam kilka razy i od tamtej pory zaczęłam kupować bilet na aplikacji w telefonie masakra

Cytat:
U mnie też wszystko pozamykane, oznak porodu brak. Poza tym że Tomek siedzi bardzo nisko co oczywiście potrafię już sama odróżnić bo wtedy strasznie bola mnie pachwiny

Mam zlecone sporo badań przed porodem, ale gbs dopiero będę mieć pobierany na wizycie 16 grudnia. Śmiał się że 26 grudnia ma dyżur to możemy rodzić

Arya pytałam jak sytuacja na Żelaznej. Mają tylko problem z przyjmowaniem kobiet na patologie ciąży bo brakuje im miejsc i na wcześniakach. W pozostałych przypadkach nie odsyłają Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

O dzięki za info. Ja we wtorek będę testować IP i ciekawa jestem jak będzie szło przyjęcie na KTG dzwoniłam tam to trzeba być między 7 a 8 rano. Wiesz może jak to jest jak się stawia w ptp ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 19:15   #4503
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo mamo współczuję. Dobrze że nic sobie nie zrobił i nie trzeba było szyć, bo to juz byłaby w ogóle tragedia.

Juz raz tak przywalil jak mial 13mcy w róg sciany, na szczescie na IP to skleili , nie musialo byc szyte. Ech ale teraz za kazdym razem sie boje powtórki... jak mu sie czolo otworzylo i zrobila dziura ;( masakra... a dopiero zaczynał dreptac ,ja stalam obok, i bylo bum. Ech
Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile razy dziennie pijecie liście malin? Raz dziennie wystarczy, czy powinnam pić dwa razy?

Chyba tez zacznę pić. Co tam jeszcze bierzecie dodatkowo ?

Stary 2019-11-18, 19:18   #4504
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam zacząć, zalałam sobie i zapomniałam ale plan mam na raz dziennie i może dziś to w końcu zrobię...

Stary 2019-11-18, 19:23   #4505
gosiulam185
Zakorzenienie

Ja piję taki dzbanuszek 0,7 l dziennie. Tzn nie wypijam całego, więc wyjdą takie dwa kubki. Robię sobie wieczorem i zanim pójdę spać to już opróżniony bo mi zasmakowały

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 19:31   #4506
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Juz raz tak przywalil jak mial 13mcy w róg sciany, na szczescie na IP to skleili , nie musialo byc szyte. Ech ale teraz za kazdym razem sie boje powtórki... jak mu sie czolo otworzylo i zrobila dziura ;( masakra... a dopiero zaczynał dreptac ,ja stalam obok, i bylo bum. Ech Chyba tez zacznę pić. Co tam jeszcze bierzecie dodatkowo ?

Biedaczek

Ja miałam w planach oprócz herbaty jeszcze jeść dziennie łyżkę mielonego siemienia, ale przez moje problemy z wypróżnianiem jadam co dwa dni zaparzone niemielone.

Edytowane przez mychamycha
Czas edycji: 2019-11-18 o 19:35
Stary 2019-11-18, 19:35   #4507
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
A no takie, ja wiem, 2 cm? Dobre wieści będzie mój.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
To powinien przejechać

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 19:35   #4508
PatiPee
Zakorzenienie

Mycha chyba sie wybiore jutro do DM kupie wiesiolek i siemię , a co tam. A nuż łatwiej wyjdzie Księciunio. Pokazesz jakie masz te liscie? Jeśli mozesz.? Ja w poprzedniej ciazy kupilam taka giga pake w aptece i nawet 1/10nie wypilam :/.

Gosia dzieki za tip z dzbankiem, mam litrowy to bede parzyc.

Stary 2019-11-18, 19:39   #4509
mychamycha
Zakorzenienie

Pati, te moje też z apteki. Duża paka, ale piję od dwóch tygodni i już prawie połowę zużyłam. Także na jeszcze trzy tygodnie do TP powinny mi starczyć. IMG_20191118_193738.jpg

Stary 2019-11-18, 19:42   #4510
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Też tak miałam kilka razy i od tamtej pory zaczęłam kupować bilet na aplikacji w telefonie masakra

O dzięki za info. Ja we wtorek będę testować IP i ciekawa jestem jak będzie szło przyjęcie na KTG dzwoniłam tam to trzeba być między 7 a 8 rano. Wiesz może jak to jest jak się stawia w ptp ?

No mi mówił tylko żeby w PTP przyjechać na KTG na 8 rano i tyle wiem. nie pytałam czy odsyłają do domu czy zostawiają w szpitalu

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 19:49   #4511
PatiPee
Zakorzenienie

Dzieki Mycha

Stary 2019-11-18, 20:04   #4512
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
No mi mówił tylko żeby w PTP przyjechać na KTG na 8 rano i tyle wiem. nie pytałam czy odsyłają do domu czy zostawiają w szpitalu

Jak nic się nie dzieje to nie zostawią, tylko mi chodziło czy długo się siedzi i czeka na KTG w ptp. Bo jak dzwoniłam zapytać jakbym przyszła ze skierowaniem na KTG przed ptp to mi mówiła że nawet 3h siedzenia i czekania a czasem i dłużej

Stary 2019-11-18, 20:25   #4513
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak nic się nie dzieje to nie zostawią, tylko mi chodziło czy długo się siedzi i czeka na KTG w ptp. Bo jak dzwoniłam zapytać jakbym przyszła ze skierowaniem na KTG przed ptp to mi mówiła że nawet 3h siedzenia i czekania a czasem i dłużej

A to tego nie wiem nie pytałam, bo mówił że na KTG w ptp, wcześniej w moim przypadku nie trzeba.

Matko będę płakać chyba. Tomek dziś jest tak bardzo nisko ze juz nie mam siły się ruszać, a jeszcze muszę obiad na jutro dokończyć

Stary 2019-11-18, 20:29   #4514
voice_of_silence
Zakorzenienie

Szukałam ostatnio też herbaty z liści malin w marketach, ale nie znalazłam. Chyba się wybiorę jutro do zielarskiego.

Uszyłam dziś prześcieradło do dostawki. Na gumkach. Jestem wzruszona To moje pierwsze samodzielne starcie z maszyną.

Jutro mam wizytę, ale wiecie co, śmieszna sprawa z tymi lekarzami. Jak się ostatnio na grupie fb wywiązała rozmowa o ginekologach to laski tak objechały mojego lekarza, że oczom nie wierzyłam. Ja mam zupełnie inne doświadczenia z nim i dochodzę do wniosku że to sprawa tak indywidualna, że się nie dziwię że lekarz niby z polecenia a Misia niezadowolona.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 20:31   #4515
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
A to tego nie wiem nie pytałam, bo mówił że na KTG w ptp, wcześniej w moim przypadku nie trzeba.

Matko będę płakać chyba. Tomek dziś jest tak bardzo nisko ze juz nie mam siły się ruszać, a jeszcze muszę obiad na jutro dokończyć

Ja to mam wrażenie, że zaraz mi rączką pomacha. Jak mi dzisiaj lekarz pokazał gdzie ma głowę to byłam w szkody, że on jeszcze jest w środku i jak on tam się mieści

Stary 2019-11-18, 20:41   #4516
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Prywatnie No to ja zostając tylko przy lekarzu aktualnie nie miała bym nic Ktg w TP i to nie wiem czy tak z ulicy można.

W TP to wydaje mi się, ze absolutnie nigdzie już ci tego KTG nie odmówią.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:

Ale to tak się raczej czeka zawsze :/ KTG jest ograniczona ilość, taki zapis trochę trwa i naturalnie tworzy się kolejka. No i chyba teoretycznie będąc w tp nie jesteś w żaden sposob pilniejsza od tych dziewczyn, które z jakiegoś powodu maja na nie skierowanie.
A wiecie, ze takie KTG można odpłatnie ogarnąć w wielu przychodniach bez przesiadywania w kolejkach. Koszt rzędu 20-30zl, tylko tam potem potem już nie ma konsultacji z ginem czy nawet usg, jak to bywa w szpitalach.
Stary 2019-11-18, 20:41   #4517
sevenofnine
Rozeznanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

A ja bym chciała, żeby panieneczka zeszła już piętro niżej, bo na razie ciśnie mnie w wątrobę, a kiedy siedzę choć minimalnie pochylona, od razu drętwieje mi górna część brzucha. To ciało jest za małe na nas dwie. Jeszcze 3 tygodnie i z radością eksmituję swoją pasażerkę
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 20:43   #4518
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Ja to mam wrażenie, że zaraz mi rączką pomacha. Jak mi dzisiaj lekarz pokazał gdzie ma głowę to byłam w szkody, że on jeszcze jest w środku i jak on tam się mieści

U mnie znowu powiedział że jest w stanie wyczuć główkę palcami nie wiem jak oni to robią

Oczywiście pytanie czemu dziś sama, bo zawsze mąż mnie zawoził. I śmiał się że na dyżur 26 grudnia to możemy rodzić

Stary 2019-11-18, 20:43   #4519
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Ale to tak się raczej czeka zawsze :/ KTG jest ograniczona ilość, taki zapis trochę trwa i naturalnie tworzy się kolejka. No i chyba teoretycznie będąc w tp nie jesteś w żaden sposob pilniejsza od tych dziewczyn, które z jakiegoś powodu maja na nie skierowanie.
A wiecie, ze takie KTG można odpłatnie ogarnąć w wielu przychodniach bez przesiadywania w kolejkach. Koszt rzędu 20-30zl, tylko tam potem potem już nie ma konsultacji z ginem czy nawet usg, jak to bywa w szpitalach.

Właśnie tak myślałam, że w ptp nie różni się niczym od tego przed ptp no nic aby krzesełko było do siedzenia, bo i z tym czytałam ze ciężko książka i heja

Stary 2019-11-18, 21:00   #4520
ja_kasi
Raczkowanie

Witam,
Gratuluje wszystkim dzisiejszych udanych wizyt, dzieciaczki rosną jak na drożdżach
Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość

U mnie na izbie przyjęć mają 3 stanowiska do ktg i w razie większej ilości pacjentek trzeba czekać. Ja najdłużej niecałą godzinę czekałam. Brali w kolejności przyjścia. Przed ptp musiałam mieć skierowanie. Raz byłam na ktg w poradni u nas w miasteczku i koszt był 25zł, robiła to położna i fakt, że tylko ona obejrzała wynik, a na izbie zawsze jeszcze z lekarzem jest konsultacja.

Dziewczyny czy czop śluzowy powinien być przezroczysty? Bo mam wrażenie, że zaczął u mnie się pojawiać po trochu ale podbarwiony na brązowo.

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 21:20   #4521
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_kasi Pokaż wiadomość
Witam,
Gratuluje wszystkim dzisiejszych udanych wizyt, dzieciaczki rosną jak na drożdżach U mnie na izbie przyjęć mają 3 stanowiska do ktg i w razie większej ilości pacjentek trzeba czekać. Ja najdłużej niecałą godzinę czekałam. Brali w kolejności przyjścia. Przed ptp musiałam mieć skierowanie. Raz byłam na ktg w poradni u nas w miasteczku i koszt był 25zł, robiła to położna i fakt, że tylko ona obejrzała wynik, a na izbie zawsze jeszcze z lekarzem jest konsultacja.

Dziewczyny czy czop śluzowy powinien być przezroczysty? Bo mam wrażenie, że zaczął u mnie się pojawiać po trochu ale podbarwiony na brązowo.

Jak najbardziej może być brązowy ten czop.

Coco Chanel

Stary 2019-11-18, 21:43   #4522
biedro87
Zadomowienie

Red face Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Gratuluje udanychch wizyt!

Ciężko Was nadrobić.

Czop śluzowy może być brązowy lub z krwią, podobno wtedy poród na dniach. U mnie był przezroczysty i rodziłam dwa dni później.

W związku z tym że miałam już wizje pobytu w szpitalu, to ogarnelam caly dom dziś garderoba, łazienka, zmiana pościeli, firanki uprałam ( mąż wieszał), aaaa pachnie świeżością jeszcze tylko pokój dzieci został do ogarnięcia.
Co ciekawe wszelkie skurcze i bóle brzucha mi przeszły🙈
Wieczorem były wyniki prób wątrobowych i są w normie!!!! Tylko nadal nie kumam czemu mnie wszystko swędzi, ale olewam to i cieszę się że jest dobrze. Może jeszcze powtórze w piątek te próby, bo i tak mocz muszę zanieść.

Ja się umawiam smsem z moim lekarzem na konkretną godzinę na ktg, idę od razu na porodówkę. Żadnych papierów, żadnych kolejek, jeszcze mnie ostatnio przeprosił za 10 min opóźnienia...myślałam że takie jest standard.

Mam ilifa pro5 czy jakoś tak i go kocham całym ❤️ przez jakiś czas go nie używaliśmy, bo Jaś się go bardzo bal, ale teraz codziennie w nocy odkurza mi salon i kuchnię dla mnie mega ułatwienie.
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 21:53   #4523
milawo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Gratuluje udanychch wizyt!

Ciężko Was nadrobić.

Czop śluzowy może być brązowy lub z krwią, podobno wtedy poród na dniach. U mnie był przezroczysty i rodziłam dwa dni później.

W związku z tym że miałam już wizje pobytu w szpitalu, to ogarnelam caly dom dziś garderoba, łazienka, zmiana pościeli, firanki uprałam ( mąż wieszał), aaaa pachnie świeżością jeszcze tylko pokój dzieci został do ogarnięcia.
Co ciekawe wszelkie skurcze i bóle brzucha mi przeszły
Wieczorem były wyniki prób wątrobowych i są w normie!!!! Tylko nadal nie kumam czemu mnie wszystko swędzi, ale olewam to i cieszę się że jest dobrze. Może jeszcze powtórze w piątek te próby, bo i tak mocz muszę zanieść.

Ja się umawiam smsem z moim lekarzem na konkretną godzinę na ktg, idę od razu na porodówkę. Żadnych papierów, żadnych kolejek, jeszcze mnie ostatnio przeprosił za 10 min opóźnienia...myślałam że takie jest standard.

Mam ilifa pro5 czy jakoś tak i go kocham całym przez jakiś czas go nie używaliśmy, bo Jaś się go bardzo bal, ale teraz codziennie w nocy odkurza mi salon i kuchnię dla mnie mega ułatwienie.
Super ze wyniki w normie!!
Kurcze mnie tez wszystko swedzi.
Jakie sa jeszcze objawy tej cholestazy?

milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 22:44   #4524
biedro87
Zadomowienie

Milawo, swędzenie, głównie dłoni i stóp, ale innych części ciała też. Ja miałam teraz zrobić ALAT i aspat, ale kluczowym badaniem na podstawie którego diagnozuje się cholestaze są kwasy żółciowe. Pewnie dlatego lekarz kazał mi zrobić ALAT i aspat, bo wyniki są tego samego dnia i ja w poprzednich ciążach miałam je znacznie przekroczone.
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-18, 22:47   #4525
milawo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Milawo, swędzenie, głównie dłoni i stóp, ale innych części ciała też. Ja miałam teraz zrobić ALAT i aspat, ale kluczowym badaniem na podstawie którego diagnozuje się cholestaze są kwasy żółciowe. Pewnie dlatego lekarz kazał mi zrobić ALAT i aspat, bo wyniki są tego samego dnia i ja w poprzednich ciążach miałam je znacznie przekroczone.
Dlonie i stopy to akurat najmniej mnie swedza, ale cala reszta tak. Brzuch ramiona nogi. Ide jutro na badania to moze zrobie sobie to przy okazji tez.

milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 01:11   #4526
sevenofnine
Rozeznanie

Kurde, panienka dziś była wyjątkowo leniwa nawet jak na siebie. Dawała głos co jakieś dwie godziny pojedynczym ruchem albo wypchnięciem, więc już zaczęłam się zastanawiać, czy aby nie podejść jutro na jakąś kontrolę. Ehe. Dziewczę wstało, w moim brzuchu rozpoczęło się bombardowanie Wietnamu, a ja przesuwam w górę i w dół malowniczego pawia, bo szkoda mi tej dobrej pizzy z kolacji.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 03:51   #4527
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
Kurde, panienka dziś była wyjątkowo leniwa nawet jak na siebie. Dawała głos co jakieś dwie godziny pojedynczym ruchem albo wypchnięciem, więc już zaczęłam się zastanawiać, czy aby nie podejść jutro na jakąś kontrolę. Ehe. Dziewczę wstało, w moim brzuchu rozpoczęło się bombardowanie Wietnamu, a ja przesuwam w górę i w dół malowniczego pawia, bo szkoda mi tej dobrej pizzy z kolacji.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Ja też walczę z pawiem po pizzy A za 3 h muszę wstawać.

Coco Chanel

Stary 2019-11-19, 05:53   #4528
black___raven
Raczkowanie

Dzień dobry. Chyba nie zdążyłam pójść spać Ciekawe czy uda mi się zdrzemnąć chociaż na dwie godzinki...

black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 06:26   #4529
PatiPee
Zakorzenienie

Dzien dobry , właśnie uspiam Leona.
Co chwila w nocy budzil sie z placzem. Maz z nim spal, nie wiem co mu sie dzieje już któraś noc taka.
Czekam az zasnie, schodze sie najesc i ide dalej spac wczoraj zasnelam ok22 wiec jestem wyspana, no oczywiście milion pińcet pobudek na siku i wode więc powiedzmy, ze spalam 🥴

Voice kciuki za wizyte. Ktos jeszcze?
Milego dnia

Stary 2019-11-19, 07:19   #4530
gosiulam185
Zakorzenienie

Dzień dobry, u mnie też już pospane. Obudził mnie straszny ból podbrzusza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości