|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Czy ja dobrze widzę ze ta książka ma prawie 700 stron? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Też zawsze myślałam, że eBook jest tańszy strasznie sobie liczą za kuriera ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4654 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Na szybszy poród się nie zanosi. Wątkowe podium w takim razie nie dla mnie. ![]() Cytat:
Ja tam czekam na jakąś ładną biżu od TŻta za poród. ![]() Ta biżuteria z mleka też mi się podoba. Byłam dzisiaj popatrzeć z TZtem za jakąś sztuczną choinką, ale ostatecznie chyba kupimy żywą. Wróciliśmy za to z palmą. Dracena bardziej mi się podobała, ale dobrze, że mnie oświeciło, że powinnam sprawdzić, czy jest bezpieczna dla dzieci. Okazuje się trująca. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Smarfetka tak, ona jest gruba, i w sumie niewygodnie się nią manewruje mogl byc ten drugi tom podzielony na dwie czesci :/
Ja wam powiem dziewczyny, ze ta ksiazka jest naprawde super i warto zakupic. A przeczytalam/lub nie dalam rady juz sporo poradnikow tego typu. To ta wygrywa. Trzeba ja brac wyrywkowo na pewno nie przeczytam jej jednym ciagiem a bede zagladac np. przed rozszerzaniem diety czy gdy cokolwiek będzie mnie niepokoic. Póki co czytam o pierwszej pomocy i KP. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Ja zaplacilam 115zł z wysyłką do Niemiec. Do Polski kosztowac mialo tylko 5zł mniej. Jakas promocja byla, a moze jeszcze jest. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Nażarłam się ogorkow kiszonych do obiadu i umieram! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mam taką zgagę ,ze mi sie uszami wylewa. No to zjadlam ciemną bułkę z rybą w sosie pomidorowym. A co, gorzej juz nie bedzie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4658 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Kiedy robimy jakies zaklady kto kiedy urodzi?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Co jest nierealne Ale do północy w piątek nadziejo trwaj ![]() Ja się raczej w listopadzie nie rozpakuje choć przeczucia jeszcze kilka tyg temu miałam inne. Brzuch wysoko, oznak zero. Widzę, że to jeszcze nie ten czas Chociaż jestem zwarta i gotowa jakby co![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja obstawiam Gosię lub Emosz ![]() chociaż Ivi coś się nie odzywa chyba ? ![]() Osobiście planuje urodzić do 30.11 nie wiem jak, muszę pogadać z moim Księciem w brzuszku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dla mnie na 1 ogien pójdzie Emosz, Biedro albo Midusia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja też stawiam na Emosz
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
myślę, że emosz może wystrzelić pierwsza, ale niesamowicie nie mogę się doczekać niespodzianki midusi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
O a ja mam dwa pytanka
![]() 1. Zabezpieczacie jakoś wasze łóżka przed ewentualnym odejściem wód ? Czy ten podkład 60x90 da sobie radę jakby w nocy np. odeszły ? 2. Co z lewatywą przed porodem? Położna mówiła, że u nich w szpitalu tego już nie praktykują. Czy warto robić w domu czy odpuścić temat przeraża mnie myśl, że w trakcie mogłoby wyjść coś innego niż dziecko ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Ja oczywiście zaciskam kciuki, żeby Twój Mały siedział jak najdłużej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4665 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
U mnie w szpitalu praktykuja lewatywe i nie zamierzam odmawiac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4666 | ||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Także jeszcze nie wiem ile wytrzymam, możliwe, że będę płakać o cesarkę na 2 grudnia czy jakoś tak ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4667 | ||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Chociaż oczywiście trzymam kciuki, żeby ładnie donosiły swoje ciąże ![]() Chociaż Dziś zaszłam po KTG do dziewczyn z pracy, i stwierdziły że brzuch mi się strasznie obniżył gdyby KTG nie pokazało, że wszystko jest ok i nie mam skurczy, to już bym się zaczęła obawiać od takiego gadania że i ja do tego 2.12 nie dotrwam ![]() Cytat:
Ale jeśli któraś chce koniecznie zrobić lewatywę, to poleca w domu wcześniej, że niby łatwiej to złapać niż w szpitalu... No w każdym razie sugerowała, że nie jest to konieczne Edytowane przez maddd Czas edycji: 2019-11-19 o 21:23 |
||
|
|
|
#4668 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Witam
Ja obstawiam że 🥈 może być dla biedro a 🥉dla emosz ![]() Ja dziś miałam wycieczkę do Ikei ️ kupiłam dla małej podusie, kołderkę i pościel ale to na późniejszy czas oraz 2 prześcieradła i falbankę do łóżeczka. W Pepco rameczki, w hm czapeczkę i w Rossmanie brakujące rzeczy. I chyba już wsio mam tylko zostało mi przyszykować kącik dla małej i rozpakować torbę. Jutro ja wizytuje, jeśli mała dalej tyje jak tyła to jutro powinna ważyć z 3800. Ale mam nadzieję że już przystopowała z tyciem . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
U nas położna mówiła to samo. Dla nich niby normalka, ale dla mnie średnio będę się stresować w trakcie czy czasem coś nie wyleci ![]() a w domu sama sobie tego nie włożę ale dylemat. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja zakupiłam lewatywę do użytku domowego, bo chciałam sama się za to zabrać kiedy już będę pewna że to ten moment. Położna na SR tylko zwróciła uwagę że można sobie tym nieźle rozkręcić poród więc jak ktoś się boi że nie zdąży do szpitala to nie poleca samemu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja bym chciała żeby lewatywę mi zrobili w szpitalu, sama się za to nie zabieram. Ale w sumie po wczorajszej wizycie jestem zdania, że lekarzy i położne pewnie nic nie rusza i tak jak pisze madd dla nich to normalne. Wczoraj na wizycie lekarz zobaczył moje, jak to ładnie nazwał "żylaki odbytu" i postanowił mi pomóc i wcisnąć je do środka. Narobił mi tylko bólu, a przy pierwszej wizycie w toalecie wyszły znowu 🤦 widział chyba, że dla mnie to krępujące było i stwierdził, że mam się rozluźnić i nie stresować bo to jego codzienność, taka praca
Podkładów na razie nie kładę żadnych. Myślę, że od przyszłego tygodnia zacznę na swoją stronę podkładać te ceratki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4672 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja będę zamykać stawkę pewnie chociaż zamierzam pogadać z synem żeby wyszedł w TP i zrobił urodzinowy prezent wujkowi i dziadkowi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Uff jak dobrze ze mnie nikt nie obstawia
mam nadzieje ze mały się posłucha i poczeka do grudnia ale dziś czułam ze jest niskooo... najważniejsze żeby w ten weekend nie chciał wychodzić bo tz nie będzie w domu ;(Trzymam kciuki żeby każda urodziła wtedy kiedy będzie najbardziej na to gotowa i żeby wszystko poszło gładko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
mój to i tak jeszcze 3 tyg bezwzględnie musi siedzieć żeby był donoszony i za 2 tyg dopiero odbieramy wózek i fotelik więc nawet nie mielibyśmy jak przywieźć Go ze szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4675 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cześć
![]() Zaglądam do Was ale ciężko się wstrzelić z tematami. U nas wszystko dobrze, córa cały czas ułożona jest pośladkowo, więc mam zaplanowaną cc na 9 grudnia (2 dni przed ptp). Chociaż jeśli się obróci, to będę rodzić naturalnie. Sama nie wiem na co się szykować, trochę mnie to stresuje. Jutro zaczynam pakować torbę do szpitala ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4676 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Mnie jest wszystko jedno, byle by to sprawnie poszło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Co do 1 pyt mam 0 doświadczenia ![]() Ad 2 w pierwszym porodzie miałam w szpitalu, w drugim z racji oczywistych nie będzie. Ostatnio jednak gdzieś spotkałam się z taka opinia położnych, ze dla nich łatwiej delikatnie wziąć w papierek ewentualny „bobek”, niżowa ciągły wyciek po np niepełnym wypróżnieniu po lewatywie ![]() ![]()
|
|
#4678 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
2. Ja sama lewatywy robić nie będę. Owszem "wpadka" może być krępująca, ale też czytałam, że dla położnych to nic takiego, szybko sprzątają i po sprawie. Liczę jednak na samooczyszczenie organizmu tuż przed. ![]() Cytat:
wiesz, ile córa waży? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4679 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
A wiesz już jakie znieczulenie Cię czeka przy CC? Za tydzień mam spotkanie z anestezjologiem i mamy coś wybrać. Chociaż kompletnie nie wiem na co się nastawiać i czym te znieczulenia różnią się od siebie. Chciałabym, żeby nie bolało i żebym szybko mogła wstać z łóżka
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Voice jaram się jak pochodnia
![]() ![]() ![]() Wydaje mi się, ze będzie po pachy, ale przynajmniej milutko w dotyku. Jak na mój gust poszło na tyle dobrze, ze zaryzykuje z longami. Tylko pojęcia nie mam, jak długie te nogawki powinny być...? IMG_0446.jpg
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

-część 4.

. Widziałam tam waśnie drugi jej filmik o longach właśnie a ze nie rodzę to pozwoedzalam dzisiaj SH i wyniosłam 4 sweterki w rozmiarze xxl, wiec chyba potem tez popróbuje 

strasznie sobie liczą za kuriera 

trzeba to gotować czy wystarczy jak zaleje wrzątkiem z czajnika 
Dracena bardziej mi się podobała, ale dobrze, że mnie oświeciło, że powinnam sprawdzić, czy jest bezpieczna dla dzieci. Okazuje się trująca. 

Co jest nierealne 

nie wiem jak, muszę pogadać z moim Księciem w brzuszku 
myślę, że emosz może wystrzelić pierwsza, ale niesamowicie nie mogę się doczekać niespodzianki midusi 
przeraża mnie myśl, że w trakcie mogłoby wyjść coś innego niż dziecko 

Także jeszcze nie wiem ile wytrzymam, możliwe, że będę płakać o cesarkę na 2 grudnia czy jakoś tak 

gdyby KTG nie pokazało, że wszystko jest ok i nie mam skurczy, to już bym się zaczęła obawiać od takiego gadania że i ja do tego 2.12 nie dotrwam
a 🥉dla emosz
️ kupiłam dla małej podusie, kołderkę i pościel ale to na późniejszy czas oraz 2 prześcieradła i falbankę do łóżeczka. W Pepco rameczki, w hm czapeczkę i w Rossmanie brakujące rzeczy. I chyba już wsio mam tylko zostało mi przyszykować kącik dla małej i rozpakować torbę.
.
będę się stresować w trakcie czy czasem coś nie wyleci
ale dylemat. 
chociaż zamierzam pogadać z synem żeby wyszedł w TP i zrobił urodzinowy prezent wujkowi i dziadkowi 
mam nadzieje ze mały się posłucha i poczeka do grudnia