|
|
#4711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Kurcze Pati przykro z tym podatkiem.
A nie mozecie sie jakos tak rozliczac zeby w ciagu roku co miesiac wiecej placic? Zeby tak nie bolalo? Nie wiem jak to dziala w Niemczech. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Dzień dobry
![]() Cytat:
Chciałaś 22 to może się spełni, jeszcze się okaże ze rodzicielkasid do tego przyczyni Cytat:
Niestety Tesco z f&f to już dla mnie wyprawa jak na mont everest totalnie nie po drodze i jeszcze kawał drogi samochodem. Musze coś kliknąć online wczoraj tz kupil dwie czapeczki w lidlu ale takie zwykle bawełniane. 14 dni do ptp - o kurczaki!!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Smarfetka Czas edycji: 2019-11-20 o 09:52 |
||
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Rozumiem, u mnie wyjście, jak do przejścia mam kilometr to już mój mount everest już się nie mogę doczekać aż będę wstanie chodzić tyle co przed lub do połowy ciąży ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Misiaq, współczuję tych przebojów, jakie masz z mamą.
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że piszesz o wadze, bo od kilku dni zapominam się zważyć, więc zrobię to dzisiaj, jak już się dźwignę z łóżka. Arya, no to jesteś już "w terminie" ![]() ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Dobra przespałam się 2 godzinki, więc trochę nadrobiłam. Do wieczora już będę łazić bo rozreguluję sobie drugą nockę jak jeszcze pośpię. Rewolucje z brzuchem trwają nadal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
porazka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4717 | |||
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
postaraj się żeby starsza w miarę jej możliwości Wam pomagała U siostry było też tak że zawsze jak ktoś przychodził w odwiedziny to miał jakiś drobiazg i dla Małej. Pewnie tak będzie, że będziemy marzyć o śnie ![]() Cytat:
strasznie Wam współczuję ![]() Cytat:
Przeboje masz z mamą, nie powiem Ty powinnaś mieć teraz spokój a nie jeszcze przejmować się mamą.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Nie wiem jak to działa w DE ale np. wy możecie sami w trakcie roku jakoś sobie szacować ile to może na koniec roku wyjść do zapłaty, żeby właśnie odkładać ? W DE rozliczenie roczne jest do końca grudnia? Tak z ciekawości bo nigdy się nie interesowałam systemem podatkowym w innych krajach ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya duzo zalezy od landu, tu kazdy land ma swoje prawa itd.
W zeszlym roku mielismy 600 ale ksiegowa powiedziala ze przez moj macierzynski jest taki wysoki. Bo "elterngeld" jest nieopodatkowany. Okay. Ale w tym roku? Nosz kuzwa... nic tylko plakac. Powiedziała, ze maz przekroczył jakis próg dochodowy i niestety tyle wychodzić będzie.... my jakos nie odczuwamy tego "wysokiego progu dochodowego". No nic, cos wymyslimy najwyzej sie wezmie debet i tyle.... sorrki ze tak tu nędze ale jestem przybita.... przeciez to tyle pieniędzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Rozumiem. Czyli nie pobierają co miesiąc zaliczek na podatek ? Z dopłatą to pewnie coś jak w Polsce jak się wejdzie w drugi próg podatkowy. Nie dziwie się to kupa kasy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Juz mi trochę zeszło ciśnienie Zawsze się staram wypierać i teraz też już mi mija ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4723 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
pogratulować tacie determinacji ![]() No to dobrze nie ma się co przejmować jak u mamy często takie akcje. Tylko z drugiej strony jak faktycznie coś będzie nie tak to przez jej zachowanie może się to kiepsko skończyc. U mnie dzis 35+0 oby te ostatnie tygodnie szybciej mijały ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
No niestety, ja ogólnie chodzić to mogę, jedynie prowadzenie auta sprawia mi pewne trudności, muszę sobie rozłożyć fotel na prawie półleżąco a wtedy czuje się mało bezpiecznie prowadząc. Gorzej z tym ze ograniczam aktywności fizyczne żeby nie urodzić za szybko, maly musi do końca listopada się wstrzymać a krótka szyjka i małe rozwarcie nie pomagają ...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4725 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dzień dobry!
Ja po wizycie. Wsio ok, porodu nie widać ![]() USG robil ale coś nie tak pomierzył bo ogólnie co wizytę jak mierz to ogólnie waga jest rosnąca. Tydzień temu było 3450 a dziś 3000. Zwróciłam uwagę mu na to powiedział że jest zawsze jakiś prog błędu. No ale aż tyle hmm Tak sobie myślą że może wybiorę się do jakiegoś innego gina żeby USG mi zrobił i pomierzył małą. Bo ja już sama nie wiem w co wierzyć chyba że poczekam i zobaczę jak wyjdzie mu za tydzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Często czytam ,ze usg krotko przed porodem się mylilo o np. 1kg ... Dobrze ,ze wszystko poza tym jest okay..nie denerwuj sie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Waga się nie przejmuj, najważniejsze ze wszystko jest ok ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4728 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.le
Magdalena, gratki za wizytę! USG się może mylić, dziecko mogło się inaczej ułożyć i już inna waga, ja bym się tym wcale nie przejmowała.
Pati, masakra z tym podatkiem. Współczuję. Misia, współczuję nocy i przebojów z mamą. Moja ma podobnie, ale w mniejszym stopniu póki co :/ Moje miśki dwa, może zdążę jeszcze jednego zrobic. Gbs mam ujemy Poza tym mam przypływ mocy i zrobiłam dziś rano krokiety, część pomroze. |
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
waga teraz jest obarczona dużym błędem, więc się nie przejmuj.Kurde spuchło mi dziąsło przy zębie, który od jakiegoś czasu mnie uwiera byłam z tym zębem u dentysty to mówiła, że wszystko jest ok. Ja go nadal czuje i do tego dziś to dziąsło jeszcze mi brakuje problemów z zębem na końcówce
|
|
|
|
|
#4730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
️ misie są piękne Ja się muszę za coś zabrać na te ostatnie tygodnie bo już mnie szlag trafia że nie mam co robić 🤨 a ile można sprzątać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Biedro wow! Piękne misie🥰
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie piękności!!! Masz talent ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
MagaLena gratuluje udanej wizyty! Waga na tym etapie to podobno często już mega niedokładna, choć jeżeli na wcześniejszych tendencja była regularnie rosnąca, to jednak teraz taki „spadek” jakoś tak mało prawdopodobny
![]() Biedro jeeeny, jakie piękne te twoje misiaczki! ![]() ![]() ![]() Pati takich nowin tuż po większych wydatkach i przed pojawieniem się kolejnego dzidzi naprawdę współczuje ![]() Ja za 2019 po raz pierwszy od nie wiem kiedy mam zamiar dostać jakiś zwrot podatku, bo WRESZCIE bede mogła od podatku odliczyć swoje dzieci ![]()
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Jadę dziś do gin na szybką wizytę, bo chyba jeszcze jakaś infekcja mi się przypałętała po zdjęciu pessara. Liczę że jak to infekcja to chociaż szybko wyleczę a jak nie to zobaczy czy jakiś poród się szykuje czy nie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Wiecie ale mam dzis spadek nastroju, dawno nie bylam taka przybita.
Dobrze,ze chociaz wszystko mamy dla dziecka prócz laktatora... ale nie jestem przyzwyczajona do takiego stanu rzeczy bo zawsze mielismy oszczednosci, raz wieksze raz mniejsze ale zawsze jakies... No po prostu masakra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Nilka dokladnie tak jest jak piszesz
zawsze sie tym pocieszam w gorszych roznych sytuacjach, ze ludzie daliby wszystko za takie problemy i to nie powod by plakac... minie kilka mcy wrócę do pracy i sie odkujemy.Dziekuje wam dziewczyny Powiem wam ze mnie strasznie pod biustem boli chyba jakies nerwobóle mam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4738 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Biedro śliczne te misie
![]() Pati współczuję sytuacji, ale poradzicie sobie. To tylko kasa, a kasę zawsze da się jakoś zorganizować. Macie siebie, jesteście zdrowi, to jest najważniejsze ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Pati, pociesz się tym, że to tylko chwilowe. U nas też taki kryzys z kasą ostatnio. Wykończyła nas ta naprawa elektryki i wymiana pralki. Dobrze, że wyprawka skompletowana bo gdyby to się zbiegło w czasie to nie wiem co byśmy zrobili
u nas dochodzą jeszcze koszty organizacji wesela, staramy się w między czasie cały czas coś kupować, zamawiać, wpłacamy zaliczki więc kasa się rozchodzi. Jestem tylko zadowolona, że w tym roku udało nam się bardzo zaoszczędzić na prezentach świątecznych, wydaliśmy praktycznie połowę mniej niż rok temu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Jak bedzie bardzo zle moge zawsze liczyc na moich rodzicow, oni zawsze pomogą, jest tez brat obok. To mnie uspokaja. Choc mam nadzieje ,ze uda sie wziac debet i w kolejnych 2-3 mcach wyjsc po prostu na ZERO.
Ja dopiero pieniadze dostanę w marcu. Niestety jak nie pracuje to nie zarabiam dlatego 8tyg po porodzie wracam do pracy. Na szczescie to tylko 3x w tyg po 3godziny w dodatku wieczorem wiec luz! Misiaq jak sie czujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

-część 4.

aż żałowałam, że już kupiłam 

totalnie nie po drodze i jeszcze kawał drogi samochodem. Musze coś kliknąć online
już się nie mogę doczekać aż będę wstanie chodzić tyle co przed lub do połowy ciąży 

a tak to przewaznie po 2,5 kg ale faktycznie ostatnio to mniej jem, chyba macica uciska i mniej pojemny zoladek mam 

porazka...
postaraj się żeby starsza w miarę jej możliwości Wam pomagała
az sie poryczałam z nerwow... wszyscy wkolo maja zwroty albo są na zero tylko my zawsze jakies sumy gigantyczne. W zeszlym roku bylo 600 i juz bolalo. wtedy mielismy chociaż pieniądze, wiec sie zaplacilo i juz. A teraz? Dopiero piec zmienilismy za odlozone pieniadze, rzeczy dla dziecka i jesteśmy splukani z kasy... no masakra.... w dodatku w grudniu tez placimy podatek za auto prawie 500euro...
strasznie Wam współczuję 
Ty powinnaś mieć teraz spokój a nie jeszcze przejmować się mamą.

byłam z tym zębem u dentysty to mówiła, że wszystko jest ok. Ja go nadal czuje i do tego dziś to dziąsło
jeszcze mi brakuje problemów z zębem na końcówce

u nas dochodzą jeszcze koszty organizacji wesela, staramy się w między czasie cały czas coś kupować, zamawiać, wpłacamy zaliczki więc kasa się rozchodzi.
Jestem tylko zadowolona, że w tym roku udało nam się bardzo zaoszczędzić na prezentach świątecznych, wydaliśmy praktycznie połowę mniej niż rok temu.