|
|
#691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
No to ja już po. Mała się przekręciła
no nie spodziewałam się po niej takiego numeru, zwłaszcza, że parę dni temu była głową do góry. I teraz nie wiem, co dalej, bo na samą myśl o SN mnie ścina, nastawiłam się psychicznie, że jednak będzie to CC... Szyjka zaczyna pracować, minimalne rozwarcie. Przepływy OK. Szacowana waga 3,5kg, ale ma dużą głowę. Nie mam zielonego pojęcia, jak mam ją urodzić naturalnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
O kurcze a nie czulas tego?
Nie wiem co doradzic. Nie chcesz rodzic SN ogólnie od zawsze czy tak sie nastawilas na CC przez to ,ze byla głową u gory? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#695 | |||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
On jej się starał pomóc, przytulał ta się kładła cała na niego bo jej niewygodnie i się darła że jej łokieć wbija, potem że specjalnie brodą szarpie jej włosy komedia![]() Serio taki komentarz kto ma brzuch ciążowy bez ciąży ? To chyba bym się zapytała „a Ty który miesiąc” ![]() ![]() Cytat:
No serio te laski to ostro naburmuszone. Już pomijam ogólnie fakt, że niektórzy nie potrafią się zachować w miejscu publicznym. Drą te paszcze, koleś książkę dziecku na głos czytał i puszczał bajeczki. Nie wiem czy przeszkadzało mi to sto razy bardziej przez to, że mam wrażenie że mi zaraz głowa eksploduje z bólu ![]() Cytat:
Ehhh niestety ![]() Szyjka 3 cm, zero szans na poród na chwile obecna, dziecko duże. Nie podała wagi. KTG ok, skurczy brak, przepływy dobre. Mi jedynie ciśnienie skoczyło na IP do 140/90 gdzie w domu rano miałam 125/80 i z tego względu w piątek mam się znowu pojawić na KTG.Ja się chyba zastrzelę ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Ale tak mi szyjkę badała, że myślałam że się zesr..... z bólu, nigdy czegoś takiego nie miałam i teraz mnie podbrzusze pobolewa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#696 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
szkoda mi jej no ale bez przesadyJa tez nigdy nie komentuje kogos wagi bo nic mi do tego, staram sie zwracac uwage na pozyttwne aspekty czyjegos wygladu jak juz zeby kogos podnosic do gory a nie dobijać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Arya mimo wszystko zostala jeszcze chwila ,ostatnia prosta. Dzielna jesteś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#701 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Tak w ogóle to Dzień dobry! ![]() Za wizytujące mamusie. No i tak w ogóle moglaby któraś zacząć rodzić. W nocy co się budziłam to sprawdzałam czy może któraś zaczęła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#702 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
I też mam w piątek ktg, następne zapewne w pon bo wątpię, że to już. Nie mam co prawda wymiarów szyjki ale pozamykana szczelnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#703 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
Rozumiem Cię, ja cały czas byłam nastawiona na SN, potem jak dowiedziałam się, że raczej to będzie niemożliwe i czeka mnie cc, to się trochę załamałam. A teraz, jak już poczytałam o cc, i nastawiłam się na jej konkretny termin, to przeszła mnie myśl jak sobie poradzę, jeśli córa jednak się obróci. Tak więc nie ma co się bać, to tylko kwestia nastawienia dobrze, że przekręciła się teraz, a nie dzień przed planowanym cc ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#704 | ||
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
Cytat:
Ogólnie nie jest duża, po uśrednieniu odpowiada 37+4, usg uważa, że powinna się rozpakować 14 grudnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
załamana jestem bo jak czytam o waszych skurczach, czopach i innych dolegliwościach to się dodatkowo załamuje, że u mnie nawet jednego skurczu nie ma ![]() Cytat:
Tak, ostatnio miał 3650g, pomiar błędu +\- 533 g ![]() mam nadzieje, że się myli na moją korzyść i 4 kg nie przekroczy ![]() Ja się do 4.12 na pewno nie rozpakuje najpóźniej urodzę 14.12 bo do tego terminu mnie wtedy przyjmą na wywołanie.W ogóle babka ostro jechała po moim ginekologu, że terminu porodu nie umiał ustalić wg niej to powinnam trzymać się tego 4.12 a nie z miesiączki 26.11, skoro cykle miałam 35 dniowe.Dodatkowo stwierdziła, że liczenie ruchów po posiłkach to mógł tylko facet wymyślić, który w ciąży nigdy nie był ![]() bo normalne jest, że niektóre dzieci śpią po jedzeniu a jak ruszają się w innych porach to jest ok. Dopiero całkowity brak ruchów powinien martwić. Dzisiaj zdecydowanie nie jest mój dzień ![]() Ile możemy brać Apapu na dobę? Łącznie 4 g paracetamolu ? Łeb mi wybuchnie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#706 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
Jeśli Cię to pocieszy to powyżej 4 kg może zrobią cesarkę? No całą ciążę wiele dolegliwości nam się zgrywa to i teraz razem sobie poczekamy haha ![]() A moim zdaniem nie masz co czekać tylko 4 zgłaszać się do szpitala a nuż Ci jakoś pomogą wypchnąć. Chyba, że masz inne ustalenia albo plany. Ja się zamierzam zgłosić 3, mają mi zbadać biodra itd czy w ogóle dam radę urodzić naturalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Spróbuj nie martwic sie na zapas, ale rozumiem Cię, kazda z nas chcialaby wiedziec co i kiedy nas czeka. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#708 | ||
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
ja rozumiem że można się czuc tragicznie w ciąży, ale bez przesady. Cały świat nie musi o tym wiedzieć ![]() Mi się mąż przyznał że żalił się w sobotę koledze że się do niego nie odzywałam przez półtorej godziny które jechaliśmy do moich rodziców i nie wiedzial o co kaman a że zrobił w samochodzie saunę i zrobiło mi się niedobrze to wyłączyłam ogrzewanie i się nie odzywałam żeby nie było awarii 🤮Cytat:
może tak Ci szyjkę zbadała że się coś ruszy?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Tez chodze do kobiety i ma w sobie tyle empatii ,ze chyba od najlepszej przyjaciółki tyle nie otrzymalam..jakie liczenie ruchów w ogole, po co. Matka wie kiedy będzie cos nie tak. A dziecko to nie maszyna. Jedno.rusza sie non stop inne mniej. A co do tych skurczow , czopow to wiesz, wcale sie nie musi nic dziac zebys urodzila okolo terminu . zobacz ja juz prawie tydzien stękam a nic bede sie bujac do terminu. Moze ciesz sie ,ze nie mecza Cie te przepowiadacze, pewnie je masz ale nie czujesz mialam.i takie kolezanki, ktore nie wiedziały co to przepowiadacze glowa do góry! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#710 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Najgorzej, że za pierwszym razem to niby człowiek oczytany z teorii a nie ma zielonego pojęcia o tym, jak to będzie wyglądało w rzeczywistości... i chyba to jest najgorsze, przynajmniej dla mnie, bo ja z tych planujących, wiecznie z kalendarzem w ręku itp. No nic, co ma być to będzie, od jutra trzeba okna myć czy coś.
Co do awarii, ja dzisiaj prawie puściłam pawia na leżance podczas USG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
i pojechała urodzić sprawnie zdrową (i wielką!) córę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#711 | ||||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Niby tak, ale jak tu żadnych objawów nie ma na poród i mówi to kolejny lekarz to człowiek sobie wkręca. Liczę, że zacznie się coś dziać w przyszłym tygodniu kazała niby robić wszystko, żeby przyspieszyć, no ale jak na mnie nic nie działa jak mnie głowa przestanie bolec to idę po schodach połazić ![]() Chociaż szczerze ja od początku byłam nastawiona, że przenoszę przez tą moją mocarną szyjkę ![]() Cytat:
No fakt, zadziwiająco wiele nas łączy oprócz tego samego terminu ![]() ![]() W tym szpitalu gdzie chce rodzić, unikają CC stawiają na SN i waga nie jest niestety wskazaniem. Zobaczymy, na razie kolejne KTG w piątek, potem kolejne w przyszłym tygodniu jeśli to będzie ok. Bliżej 4.12 będę próbowała się dowiedzieć jaki mają plan, na razie czekam do terminu z usg ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No w sumie też na to liczę, bo ból był niezły ale jak to tak bolało to jak musi poród boleć Cytat:
Oby tak było! A Ty się nie martw, u mnie też główka ostatnio była już na poziomie 40 tc w tatusia zastanawiałam się wczoraj przy goleniu jak ona ma mi się zmieścić tam na dole ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
|
|
|
#712 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Dzień dobry
![]() Ale dziś mi się super spało, nawet nie było ani jednej pobudki na toaletę cudo. Jedynie miałam głupi sen, śniło mi się ze zaczynam rodzic, a ja ściskałam nogi bo to jeszcze nie czas Trochę Wam zazdroszczę tych ktg, mi gin powiedziała, ze nie mam żadnych wskazać do wcześniejszego ktg, dopiero w ptp. Cytat:
tylko ze Ty z piłeczka urodzisz i szybko wrócisz do poprzedniej figury, a ona bedzie się męczyć z dodatkowymi kg... w ogóle nie wiem po bo takie porównywanie? Owszem można sobie pogadać, ze ja to przytyłam tyle a ty Tyle, ale tak po prostu, bez żadnego dogryzania, bo niby po co? Baby to są wredoty...Cytat:
tez jak się przebudze w nocy to patrzę czy któraś nie zaczęła rodzic ![]() Cytat:
Cytat:
Ja z koleżankami gadałam o tym ile która przytyła ale to na zasadzie pogadania, a nie porównywania się Cytat:
Głowa do góry wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A może ona Ci zrobiła taki zalążek masażu szyjki, żeby ja zaktywizować troszkę? Dlatego tak bolało? Cytat:
Bo operacja zmniejszenia żołądka to pójście na łatwiznę, a to trzeba zmienić swoje życie, sposób odżywiania, aktywność fizyczna itp. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Smarfetka Czas edycji: 2019-11-26 o 11:17 |
||||||||
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Mi sie chyba tez kiepski nastrój udziela. Pije kawke i patrze na wozek. Maluch kopie powinnam jakos byc pozytywniej nastawiona a ja ledwo chodze.
w dodatku jakis stres mnie zlapal przed ta dzisiejsza wizyta w szpitalu. Sama nie wiem skąd jakas wew. obawa. W dodatku boje sie ze mi slow bedzie brakowac takich wiecie typowo porodowych a srednio sie przygotowalam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
Ja dziś mam ptp z miesiączki stąd to KTG, tak dopiero bym szła 4.12. Właśnie też tak pomyślałam, że coś za bardzo tam gmerała w tej szyjce, bo nigdy nie miałam takiego bolesnego badania i naprawdę głęboko wkładała jak to przyspieszy to może tak robić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
Ale chyba powinna Cię o tym poinformować i spytać czy wyrażasz zgodę? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#716 | ||||
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
Co do tej mojej koleżanki, to zaraz po komentarzu o brzuchu pyta, czy mam rozstępy. Dzizas, chyba jej się nie spodobało jak jej powiedzialam, że nie mam No baby takie są, nic tak ich nie cieszy jak klęska bliźniego Dlatego z miłą chęcią zmieniłabym pracę, bo u mnie sam babiniec. Możecie wyobrazić co tam się może dziać ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
a ostatnie dni to jakas nastrojowa sinusoida.Fajnie,ze do fryzjera ide w piatek bede miala humor lepszy bo te moje wlosy jakies takie szare , wypłukane. Mysle czy by nie skrócić z 15cm ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#718 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
(kumplowaly się w 6) i to co tam się wyczynialo to przechodzilo ludzkie pojęcie. Jakoś w połowie zeszłego roku robily sobie jakieś badania jak tam wygląda u nich sytuacja z ewentualnym zajściem w ciążę (nie wnikalam za bardzo jakie robiły badania) ale po tym to chyba ze 3 miesiące nie było innego tematu, jak ten że absolutnie nie chcą mieć jeszcze dzieci ( a cała 6 już po 30). Potem jedna z nich zaszła w ciążę i się zaczęło wymadrzanie co najlepsze dla dzieci jakby wszystkie rozumy pozjadaly. W nowej pracy bezpośrednio współpracowałam z 3 chłopakami i to najlepsze co mi się trafiło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#719 | |||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
U mnie jest jedna taka matka Polka co to wszystko wie najlepiej jeśli chodzi o dzieci generalnie na każdy temat jest najmądrzejsza i zawsze miała coś do powiedzenia do tego zawsze najgłośniejsza. U mnie w pracy same baby, ale tylko ta jedna była taka przykra. Typowa patologia ![]() Cytat:
Nie wiem to chyba zależy od człowieka :/ mi to by do głowy nie przyszło komentować czyjś wygląd, wagę lub pytać o rozstępy. Dobrze, że o zatwardzenie jeszcze nie pytała Cytat:
No chyba tak, jedyne co mowiła to że zbada szyjkę i będzie nieprzyjemnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ja sobie na takie tematy z bliskimi kolezankami rozmawiam a nie w pracy
dziwni sa ludzie ,serio ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

️- część 5
no nie spodziewałam się po niej takiego numeru, zwłaszcza, że parę dni temu była głową do góry. I teraz nie wiem, co dalej, bo na samą myśl o SN mnie ścina, nastawiłam się psychicznie, że jednak będzie to CC... 

komedia

i z tego względu w piątek mam się znowu pojawić na KTG.

szkoda mi jej no ale bez przesady
Arya mimo wszystko zostala jeszcze chwila ,ostatnia prosta. Dzielna jesteś 

I też mam w piątek ktg, następne zapewne w pon bo wątpię, że to już. Nie mam co prawda wymiarów szyjki ale pozamykana szczelnie
załamana jestem bo jak czytam o waszych skurczach, czopach i innych dolegliwościach to się dodatkowo załamuje, że u mnie nawet jednego skurczu nie ma 

najpóźniej urodzę 14.12 bo do tego terminu mnie wtedy przyjmą na wywołanie.
wg niej to powinnam trzymać się tego 4.12 a nie z miesiączki 26.11, skoro cykle miałam 35 dniowe.

ja rozumiem że można się czuc tragicznie w ciąży, ale bez przesady. Cały świat nie musi o tym wiedzieć 
i pojechała urodzić sprawnie zdrową (i wielką!) córę.
kazała niby robić wszystko, żeby przyspieszyć, no ale jak na mnie nic nie działa 
Głowa do góry
ale jak to tak bolało to jak musi poród boleć
w tatusia
- część 5

wszystko będzie dobrze
w dodatku jakis stres mnie zlapal przed ta dzisiejsza wizyta w szpitalu. Sama nie wiem skąd jakas wew. obawa. W dodatku boje sie ze mi slow bedzie brakowac takich wiecie typowo porodowych a srednio sie przygotowalam