![]() |
#2641 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Torby stoją spakowane i czekają jak na zbawienie a tu jakieś nieregularne skurcze tylko i o, co to za interes ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
I jak waga? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Raczkowanie
|
![]()
Boooze ile ja dziś słodyczy zjadłam, i teraz kara meeeega zgaga
![]() ![]() Do rozpakowanych mamusiek! Czy wam całkowicie przeszła zgaga po urodzeniu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ivi ja mam chustę zwykłego pasiaka z Little Lamb.
Po wizycie u położnej i KTG: zero skurczy, rozwarcie na 2,5cm, szyjka zgładzona, maluch „wymagany” na jakieś 3600. Jednym słowem sytuacja niewiele się różni od tej 3 tyg temu. Z zaleceń położnej dużo odpoczywać, seks i czekamy ![]()
#2647 | |
Zakorzenienie
|
![]()
Midusia, ivi czy Wy dzisiaj rodzic nie chciałyście? Co to za ociąganie?
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie zmierzyla go, w czwartek za tydzien sie bedziemy mierzyc... ale jakos sceptycznie podchodze do tego mierzenia przez nia, w 30tc miala granice bledu 400g chyba, wiec teraz jeszcze więcej pewnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Mi przeszła zgaga, jak tylko brzuch opadł, a od 20tc mialam dzien w dzien. Nie musiałam nawet rodzic do tego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
Wiesz... ja prawdopodobnie z takim rozwarciem już chodzę ponad 2 tyg. Ze tak powiem, tak moja uroda chyba ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#2650 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Arya, u nas też kikut zamoczony. Myła w jakimś emoliencie hippa, później normalnie osuszyla wszystko. Dziś zdjęli klamerkę z kikuta i wszystko ładnie zaschnięte. Nam nie każą nic z tym robić i oni też nie robią. Ma zaschnąć i sam odpaść. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Ale bym zjadła mandarynek, ale wspominając moje przeżycia po pomelo, chyba mi przyjdzie obejść się smakiem...
![]() Midusia, zazdroszczę Ci takiego spokoju. Ja już nie mogę sobie miejsca znaleźć, męczą mnie te skurcze i sztywnienie brzucha, bo są upierdliwe, a niewiele z nich wynika, jeszcze mnie gdzieś przewiało i mam ochotę się zastrzelić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
I zadowolona jesteś? Chustowalas pierwsze dziecko? Brat chce coś kupić dla malucha i w sumie poza chusta to wszystko mam, a bardzo bym chciała chustonosić ![]() Cytat:
Bardzo byśmy chciały ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Idę szukać drzazgi! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
No ale i tak czuję że trochę sobie poczekam na te moje dziecię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- No właśnie dziewczyny a jak wasze psiaki zareagowały na dzieciaczki?! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja, ku zdumieniu i oburzeniu rodziny nie zamierzam izolować psów (NOJAKTO), nie zamierzam też z zapoznania robić żadnej szopki, pewnie kolega małżonek poczeka z małą chwilę na korytarzu a ja wejdę w tornado stęsknionych piesków na pierwszy ogień, a później każde będzie mogło sobie indywidualnie powąchać malucha w łóżeczku, jeśli będą chciały
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |||
Zakorzenienie
|
![]()
Arya mnie na przykład już 3 lata temu tłumaczono, ze pępek normalnie się moczy i tylko zwyczajnie osusza. I bądź tu mądry i wierz w każde słowa personelu
![]() ![]() Pozostaje chyba obserwować i działać trochę z własna intuicja. ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Ja walczyłam z tym permanentnym poczuciem, ze chce rodzic JUŻ przez 2 tygodnie. Teraz zwyczajnie odpuściłam i myśle, ze co ma być to będzie. Jutro wpadam w termin, wiec bede kontrolować go KTG i spokojnie sobie czekać. Kiedyś i tak urodzimy ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Chystowalam Pitula od 2 tyg życia do gdzieś 7msc, jak przysiedliśmy się na nosidło na spacerach a i w mieszkaniu permanentne noszenie nie było już potrzebne. Ja kochałam chustę całym sercem, bo wielokrotnie pozwalała mi normalniej gunk jonowa przy moim wielkich przytulasie. No i kręgosłup tez wielokrotnie mi za to dziękował ![]() Teraz zobaczę jk będzie chciał się nosić vol.2 i jak będzie dobrze, to chciałabym sobie kupić jaka fajniejsza chustę. Tak z rozpusty, bo ten zwykły pasiak naprawdę dawał rady ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
My dokładnie tak samo zrobiliśmy wracając do domu z Pitulem. Ja weszłam na pierwszy ogień i po tym, jak przestały już wyskakiwać mi z radości na głowę TZ wszedł z nosidełkiem. Amstafica usidla wtedy koło niego i tak go pilnuje na kazdym kroku aż do dzisiaj ![]()
![]() |
#2660 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
W sumie to chyba nie. Mi się nie sprawdziły podkłady poporodowe z Canpolu, Bella dla mnie lepsza ![]() Ja nie wzięłam poduszki do karmienia bo w domu chciałam tylko korzystać z tej ciążowej, ale jednak bardzo by mi się przydała, bo tak sobie pomagam kołdrą. Dziewczyny co na bolące sutki? Maść gucio daje, smarowanie mlekiem też średnio ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Arya nie pocieszę cię, jak powiem, ze na początku o na ból sutków nic nie pomoże :/ one po prostu musza się zahartować i tyle :/ Oczywiście dużo wietrzyć jeszcze do tego plus to, co stosujesz a resztę to jednak czas. Ja pamiętaj tak minimum 2 pierwsze tygodnie to na myśl, ze zaraz muszę ssak do się ir przystawić zaczynałam autentycznie płakać. Potem mija bezpowrotnie i zaczyna się najczęściej superłatwy etap kp.
![]() |
#2662 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Rozeznanie
|
![]()
Dopadł mnie jakiś kryzys
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Czego dokładnie się boisz? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Myślę ze te żelowe chłodzące okłady będą ok, a jak już będziecie w domu to kapusta, tylko taka zmrożona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mnie też dopadł kryzys. Byli robić badanie bilirubiny i wzrosło do 9,3 mg. Niby pielęgniarka powiedziała, że ok, ale strasznie się boję, że nas zostawią bo do jutra może wzrosnąć jeszcze bardziej. Niby normą jest do 10, ale jutro może przekroczyć.
I czy czas rozpaczam nad tym moim karmieniem. Młody nie budzi się w ogóle na jedzenie, jak już się obudzi to przy cycku od razu zasypia. Possie może z 10 min i tyle. Nie wiem czy on się najada z tej jednej piersi. Na następne karmienie mam zawołać tą pielęgniarkę co mi pomogła i będziemy walczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Ja tez ostatnio jak myślałam ze mi się wody sączą i jechałam na IP z myślą ze to już będzie TO to się mężowi poryczałam, ze jednak jeszcze nie chce bo się boje, a tego samego dnia powtarzałam wszystkim, ze chce już rodzic ![]() Teraz myśle, ze prędzej czy później i tak mnie to czeka, a wole żeby naturalnie się odbyło niż żeby wywoływali, dlatego tak bardzo chce urodzić przed poniedziałkiem ![]() Nie ma się co nakręcać, a na sama myśl ze chwile po tym będziemy miały Nasze maleństwa w ramionach to aż płakać mi się chce ze wzruszenia ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Większość ma na początku problemy z opieką nad dzieckiem, ale zauważ, że nasze wątkowe mamy po kilku dniach już zaczynają "ogarniać". Ty też zaczniesz. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nie wiem wydaje mi się że on przez te 10 min z jednej piersi może się nie najeść i dopadły mnie jakieś obawy, że mu cukier spadnie, albo coś jak tak długo nie je i coś mu się stanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.