Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-12-06, 16:40   #2641
kule_czka
Raczkowanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ️- część 5

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
Super, ze wizyta udana, a miałaś usg?

Super, ze szybko zareagowali za chwile ustabilizuje się u Ciebie ciśnienie o wszystko będzie dobrze!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Taak miałam usg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kule_czka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 16:41   #2642
black___raven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
U nas dziś była kąpiel i też niezły ryk ale kapali w jakimś dziadostwie Nivea i cały kikut zamoczyła, a wszędzie mówili, żeby go nie moczyć. I sama już nie wiem.
Dobrze, że chusteczki swoje wzięłam bo niby na liście do szpitala ich nie było, a tutaj akurat nie ma. Jest maść do pupy i gaziki i octenisept, którym każą psiukać kikut.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

A w trakcie przewijania poszła kupa

Spokojnie, nawet jak zamoczysz to trzeba osuszyć i już. Ciekawe czy u nas będą kąpać, podobno tylko na prośbę a tak to sobie kąpiesz maluda już w domu. U nas niby też zalecają octanisept, ale mówią, że można też tymi gazikami z alkoholem, że szybciej się porządek z tym pępkiem robi. Ja mam to i to na wszelki wypadek.
Torby stoją spakowane i czekają jak na zbawienie a tu jakieś nieregularne skurcze tylko i o, co to za interes
Cytat:
Napisane przez Ivi56 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a macie chusty do noszenia? Polecacie jakieś? Może ktoś coś słyszał?

Ja mam piękną Dark Aurorę z Littlefrog, ale chyba sobie zły rozmiar wzięłam Mam plan na spokojnie się umówić z doradcą od chust jak tylko się poczuję na siłach, bo bardzo bym chciała chustować. Noworodzia można ogólnie albo w normalnej tkanej albo w elastyku nosić.

black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 16:42   #2643
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kule_czka Pokaż wiadomość
Taak miałam usg

I jak waga?

Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 16:49   #2644
MagaLena84
Raczkowanie

Boooze ile ja dziś słodyczy zjadłam, i teraz kara meeeega zgaga eeh nie umiem sie powstrzymać, nie mam tak silnej woli.
Do rozpakowanych mamusiek! Czy wam całkowicie przeszła zgaga po urodzeniu?

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 16:51   #2645
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak mam, tzn teraz idę kilka razy dziennie bo czuje potrzebę, ale w toalecie już muszę się namęczyć żeby coś z tego było to od kilku dni, a wcześniej to tak raz dziennie bez żadnego problemu było

Ta sama sytuacja u mnie.

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
U mnie właśnie odwrotnie, od 3 dni rozwolnienie:/ chociaż dziś już sie uspokoiło. Ale u mnie pewnie to kwestia tego że bardzo dużo marchewki ostatnio jem i mandarynek.

Oooo mam sporo pomarańczy i mandarynek w domu. Chyba muszę urządzić sobie cytrusowy wieczór.

Cytat:
Napisane przez kule_czka Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, młody ma się świetnie, ktg w porządku i bez skurczowo, szyjka skrócona zamknięta. Oficjalnie mi pozwoliła od jutra rodzić, chociaż gbs nie pobrała bo w piątki nie pobierają.. w czwartek idę znowu to wtedy mi pobierze. A ja zaczynam trochę panikować na myśl o rodzeniu...z drugiej strony tak chcę już zobaczyć go

No i ładnie

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 16:54   #2646
midusia86
Zakorzenienie

Ivi ja mam chustę zwykłego pasiaka z Little Lamb.

Po wizycie u położnej i KTG: zero skurczy, rozwarcie na 2,5cm, szyjka zgładzona, maluch „wymagany” na jakieś 3600. Jednym słowem sytuacja niewiele się różni od tej 3 tyg temu. Z zaleceń położnej dużo odpoczywać, seks i czekamy
Stary 2019-12-06, 16:56   #2647
mychamycha
Zakorzenienie

Midusia, ivi czy Wy dzisiaj rodzic nie chciałyście? Co to za ociąganie?

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość

Po wizycie u położnej i KTG: zero skurczy, rozwarcie na 2,5cm, szyjka zgładzona, maluch „wymagany” na jakieś 3600. Jednym słowem sytuacja niewiele się różni od tej 3 tyg temu. Z zaleceń położnej dużo odpoczywać, seks i czekamy
Zazdroszczę tych 2,5 cm. U mnie we wtorek jeszcze nic nie było.

Stary 2019-12-06, 16:56   #2648
kule_czka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
I jak waga?

Nie zmierzyla go, w czwartek za tydzien sie bedziemy mierzyc... ale jakos sceptycznie podchodze do tego mierzenia przez nia, w 30tc miala granice bledu 400g chyba, wiec teraz jeszcze więcej pewnie.

kule_czka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 16:58   #2649
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
Boooze ile ja dziś słodyczy zjadłam, i teraz kara meeeega zgaga eeh nie umiem sie powstrzymać, nie mam tak silnej woli.

Mi przeszła zgaga, jak tylko brzuch opadł, a od 20tc mialam dzien w dzien. Nie musiałam nawet rodzic do tego

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Wiesz... ja prawdopodobnie z takim rozwarciem już chodzę ponad 2 tyg. Ze tak powiem, tak moja uroda chyba

Stary 2019-12-06, 17:07   #2650
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Magalena, to jak tak mówią, to chyba masz poród na dniach ja urodziłam w niedzielę, a w piątek też mi dwie osoby powiedziały, że po twarzy i ustach widać, że na dniach urodzę śmiać mi się z tego chciało, bo miałam planowane cc dopiero za ponad tydzień, a tu minął 1 dzień i mi wody odeszły.... także spodziewaj się wszytskiego

AAA Biedro GRATULACJE!!!! Dobrze, że z Maciejem wszystko w porządku!!

OLA, wierci się, bo pewnie już chce wyjść pomału !

Powiem Wam, że fajnie mieć już dzidziusia przy sobie i fajnie jak taka narazie jest grzeczna, taki dzień świstaka troche jest codziennie jeść, zmienić pieluchę i spać, i nic więcej nie trzeba
Ja zaczęłam przed weekendem puchnąć strasznie. W poniedziałek już była masakra, a we wtorek wieczorem odeszły wody

Arya, u nas też kikut zamoczony. Myła w jakimś emoliencie hippa, później normalnie osuszyla wszystko. Dziś zdjęli klamerkę z kikuta i wszystko ładnie zaschnięte. Nam nie każą nic z tym robić i oni też nie robią. Ma zaschnąć i sam odpaść.

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 17:10   #2651
black___raven
Raczkowanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5

Ale bym zjadła mandarynek, ale wspominając moje przeżycia po pomelo, chyba mi przyjdzie obejść się smakiem...

Midusia, zazdroszczę Ci takiego spokoju. Ja już nie mogę sobie miejsca znaleźć, męczą mnie te skurcze i sztywnienie brzucha, bo są upierdliwe, a niewiele z nich wynika, jeszcze mnie gdzieś przewiało i mam ochotę się zastrzelić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-12-06, 17:10   #2652
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:

I zadowolona jesteś? Chustowalas pierwsze dziecko? Brat chce coś kupić dla malucha i w sumie poza chusta to wszystko mam, a bardzo bym chciała chustonosić

Cytat:

Bardzo byśmy chciały noc jeszcze młoda, może dzisiaj coś ruszy, choć mój to już na pewno po terminie po tej stronie będzie. Liczę na taki zwrot akcji jak u Aryi

Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 17:14   #2653
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak chcecie urodzic to trzeba dobrze sobie pogadać z dzieciem ja mu powiedziałam, ze jak sie nie wypakuje jutro to inaczej sobie pogadamy bo żarty sie skonczyly - okay,mówisz i masz matka.

Tymek spi od 13.00 na brzuszku, chyba odsypia noc. Strach co będzie w nocy.

Dzis juz dzien super wyglada, po powrocie Leo z Przedszkola bawie sie z nim skoro Tymek spi. A maz ugotowal zupe , ogranal pranie i tak sobie trwamy

Zeby nie bylo za kolorowo to nadal nie umiem odczytac znakow dziecka , a maluch na piersi to dla mnie totalna nowosc jakby to bylo pierwsze sie czuje. Dzis klelam na siebie ze nie mam poloznej

U nas w poniedziałek TŻ gadał do brzucha, a mój siostrzeniec puszczał do brzucha piosenki ( piosenka Zuzanna żyrafa zryła mi banię ), czytał kawały i bajki. No a we wtorek rano to już konkret- z brzuchem postanowił pogadać mój pies (co wstawiłam na FB) i widocznie poskutkowało chociaż obstawiamy opcję, że Maksa blokowała "drzazga" w moim pępku. Miałam jakiś taki zadarty strupek którego nie mogłam od kilku dni wyciągnąć, a o wszystko haczył i w końcu poprosiłam TŻ żeby mi to igła i pęsetą wyciągnął. Wieczorem wyciągnął i niedługo później odeszły wody

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:

Mnie zgaga towarzyszyła straszna przy porodzie i do tego wymioty przy każdym skurczu. Podejrzewam, że to jogurt, który zjadłam przed spaniem mnie męczył. Po porodzie przeszło wszystko, minęło też drętwienie rąk

Stary 2019-12-06, 17:14   #2654
black___raven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
u nas w poniedziałek tż gadał do brzucha, a mój siostrzeniec puszczał do brzucha piosenki ( piosenka zuzanna żyrafa zryła mi banię ), czytał kawały i bajki. No a we wtorek rano to już konkret- z brzuchem postanowił pogadać mój pies (co wstawiłam na fb) i widocznie poskutkowało chociaż obstawiamy opcję, że maksa blokowała "drzazga" w moim pępku. Miałam jakiś taki zadarty strupek którego nie mogłam od kilku dni wyciągnąć, a o wszystko haczył i w końcu poprosiłam tż żeby mi to igła i pęsetą wyciągnął. Wieczorem wyciągnął i niedługo później odeszły wody

wysłane z aplikacji forum wizaz

Idę szukać drzazgi!
Stary 2019-12-06, 17:17   #2655
MagaLena84
Raczkowanie

Cytat:
Mi przeszła zgaga, jak tylko brzuch opadł, a od 20tc mialam dzien w dzien. Nie musiałam nawet rodzic do tego

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Wiesz... ja prawdopodobnie z takim rozwarciem już chodzę ponad 2 tyg. Ze tak powiem, tak moja uroda chyba

Zazdraszczam!!!
Cytat:
Ja zaczęłam przed weekendem puchnąć strasznie. W poniedziałek już była masakra, a we wtorek wieczorem odeszły wody

Arya, u nas też kikut zamoczony. Myła w jakimś emoliencie hippa, później normalnie osuszyla wszystko. Dziś zdjęli klamerkę z kikuta i wszystko ładnie zaschnięte. Nam nie każą nic z tym robić i oni też nie robią. Ma zaschnąć i sam odpaść.

To może w tym coś faktycznie jest i rozpakuje się w PTP. Niby staram się nie stresować porodem, nie myśleć o nim. Ale jak pomyślę że może się zacząć coś to nie wiem czy tego chcę!
No ale i tak czuję że trochę sobie poczekam na te moje dziecię.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

No właśnie dziewczyny a jak wasze psiaki zareagowały na dzieciaczki?!

Stary 2019-12-06, 17:22   #2656
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdraszczam!!! To może w tym coś faktycznie jest i rozpakuje się w PTP. Niby staram się nie stresować porodem, nie myśleć o nim. Ale jak pomyślę że może się zacząć coś to nie wiem czy tego chcę!
No ale i tak czuję że trochę sobie poczekam na te moje dziecię.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

No właśnie dziewczyny a jak wasze psiaki zareagowały na dzieciaczki?!

Ja jestem przed zapoznaniem z psiakami, też jestem ciekawa waszych reakcji na razie TŻ zawiózł rzeczy małego i dał do powąchania to jedna kuli uszy, pokazuje uległość i odchodzi, a druga powąchała, wzięła w mordkę pieluchę i położyła sobie na łapach i pilnowała.

Stary 2019-12-06, 17:31   #2657
MagaLena84
Raczkowanie

Cytat:
Ja jestem przed zapoznaniem z psiakami, też jestem ciekawa waszych reakcji na razie TŻ zawiózł rzeczy małego i dał do powąchania to jedna kuli uszy, pokazuje uległość i odchodzi, a druga powąchała, wzięła w mordkę pieluchę i położyła sobie na łapach i pilnowała.

Słodko. Zdaj relacje obowiązkowo jak będzie już po pierwszym spotkaniu!!

Stary 2019-12-06, 17:36   #2658
black___raven
Raczkowanie

Ja, ku zdumieniu i oburzeniu rodziny nie zamierzam izolować psów (NOJAKTO), nie zamierzam też z zapoznania robić żadnej szopki, pewnie kolega małżonek poczeka z małą chwilę na korytarzu a ja wejdę w tornado stęsknionych piesków na pierwszy ogień, a później każde będzie mogło sobie indywidualnie powąchać malucha w łóżeczku, jeśli będą chciały

Stary 2019-12-06, 17:49   #2659
midusia86
Zakorzenienie

Arya mnie na przykład już 3 lata temu tłumaczono, ze pępek normalnie się moczy i tylko zwyczajnie osusza. I bądź tu mądry i wierz w każde słowa personelu
Pozostaje chyba obserwować i działać trochę z własna intuicja.

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez black___raven Pokaż wiadomość
Ale bym zjadła mandarynek, ale wspominając moje przeżycia po pomelo, chyba mi przyjdzie obejść się smakiem...

Midusia, zazdroszczę Ci takiego spokoju. Ja już nie mogę sobie miejsca znaleźć, męczą mnie te skurcze i sztywnienie brzucha, bo są upierdliwe, a niewiele z nich wynika, jeszcze mnie gdzieś przewiało i mam ochotę się zastrzelić

Ja walczyłam z tym permanentnym poczuciem, ze chce rodzic JUŻ przez 2 tygodnie. Teraz zwyczajnie odpuściłam i myśle, ze co ma być to będzie. Jutro wpadam w termin, wiec bede kontrolować go KTG i spokojnie sobie czekać. Kiedyś i tak urodzimy

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
I zadowolona jesteś? Chustowalas pierwsze dziecko? Brat chce coś kupić dla malucha i w sumie poza chusta to wszystko mam, a bardzo bym chciała chustonosić

Bardzo byśmy chciały noc jeszcze młoda, może dzisiaj coś ruszy, choć mój to już na pewno po terminie po tej stronie będzie. Liczę na taki zwrot akcji jak u Aryi

Chystowalam Pitula od 2 tyg życia do gdzieś 7msc, jak przysiedliśmy się na nosidło na spacerach a i w mieszkaniu permanentne noszenie nie było już potrzebne. Ja kochałam chustę całym sercem, bo wielokrotnie pozwalała mi normalniej gunk jonowa przy moim wielkich przytulasie. No i kręgosłup tez wielokrotnie mi za to dziękował
Teraz zobaczę jk będzie chciał się nosić vol.2 i jak będzie dobrze, to chciałabym sobie kupić jaka fajniejsza chustę. Tak z rozpusty, bo ten zwykły pasiak naprawdę dawał rady

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Idę szukać drzazgi!

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Ja, ku zdumieniu i oburzeniu rodziny nie zamierzam izolować psów (NOJAKTO), nie zamierzam też z zapoznania robić żadnej szopki, pewnie kolega małżonek poczeka z małą chwilę na korytarzu a ja wejdę w tornado stęsknionych piesków na pierwszy ogień, a później każde będzie mogło sobie indywidualnie powąchać malucha w łóżeczku, jeśli będą chciały

My dokładnie tak samo zrobiliśmy wracając do domu z Pitulem. Ja weszłam na pierwszy ogień i po tym, jak przestały już wyskakiwać mi z radości na głowę TZ wszedł z nosidełkiem. Amstafica usidla wtedy koło niego i tak go pilnuje na kazdym kroku aż do dzisiaj .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-12-06, 18:50   #2660
arya09
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 - część 5

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Generalnie jak się kikut zamoczy to się nic nie stanie tylko trzeba go porządnie osuszyć z tego co pamiętam.

A sprawdza Ci się ta lista co tam jest na stronie czy coś więcej byś wzięła? Oczywiście chusteczki miałam od razu zapakować

W sumie to chyba nie. Mi się nie sprawdziły podkłady poporodowe z Canpolu, Bella dla mnie lepsza
Ja nie wzięłam poduszki do karmienia bo w domu chciałam tylko korzystać z tej ciążowej, ale jednak bardzo by mi się przydała, bo tak sobie pomagam kołdrą.

Dziewczyny co na bolące sutki? Maść gucio daje, smarowanie mlekiem też średnio prawy to normalnie jak ssie to mam wrażenie, że umrę

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 18:56   #2661
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to chyba nie. Mi się nie sprawdziły podkłady poporodowe z Canpolu, Bella dla mnie lepsza
Ja nie wzięłam poduszki do karmienia bo w domu chciałam tylko korzystać z tej ciążowej, ale jednak bardzo by mi się przydała, bo tak sobie pomagam kołdrą.

Dziewczyny co na bolące sutki? Maść gucio daje, smarowanie mlekiem też średnio prawy to normalnie jak ssie to mam wrażenie, że umrę

Arya nie pocieszę cię, jak powiem, ze na początku o na ból sutków nic nie pomoże :/ one po prostu musza się zahartować i tyle :/
Oczywiście dużo wietrzyć jeszcze do tego plus to, co stosujesz a resztę to jednak czas. Ja pamiętaj tak minimum 2 pierwsze tygodnie to na myśl, ze zaraz muszę ssak do się ir przystawić zaczynałam autentycznie płakać. Potem mija bezpowrotnie i zaczyna się najczęściej superłatwy etap kp.
Stary 2019-12-06, 18:58   #2662
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:

Może kompresy chłodzące? Są takie żelowe do kupienia, chyba Rossmann nawet ma.

Stary 2019-12-06, 19:03   #2663
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Dopadł mnie jakiś kryzys Cały czas pochodziłam raczej na luzie do porodu, a przed chwilą ogarnął mnie ogromny lęk, że już za tydzień mam się stawić w szpitalu Rozbeczalam się Tz, przez 20 min mnie uspokajal, tak się zaczęłam bać tego co mnie czeka Nie wiem jak ja dam radę przez ten tydzień, jak już teraz zaczęłam panikowac

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 19:16   #2664
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alicjazkrainyczaroww Pokaż wiadomość
Dopadł mnie jakiś kryzys Cały czas pochodziłam raczej na luzie do porodu, a przed chwilą ogarnął mnie ogromny lęk, że już za tydzień mam się stawić w szpitalu Rozbeczalam się Tz, przez 20 min mnie uspokajal, tak się zaczęłam bać tego co mnie czeka Nie wiem jak ja dam radę przez ten tydzień, jak już teraz zaczęłam panikowac

Kochana, nie martw się na zapas. Już za tydzień będziesz miała maluszka, możesz się na to przygotować. To też ma swój plus.
Czego dokładnie się boisz?

Stary 2019-12-06, 19:17   #2665
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:

Ok ok

Dziękuję

Myślę ze te żelowe chłodzące okłady będą ok, a jak już będziecie w domu to kapusta, tylko taka zmrożona

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 19:20   #2666
gosiulam185
Zakorzenienie

Mnie też dopadł kryzys. Byli robić badanie bilirubiny i wzrosło do 9,3 mg. Niby pielęgniarka powiedziała, że ok, ale strasznie się boję, że nas zostawią bo do jutra może wzrosnąć jeszcze bardziej. Niby normą jest do 10, ale jutro może przekroczyć.

I czy czas rozpaczam nad tym moim karmieniem. Młody nie budzi się w ogóle na jedzenie, jak już się obudzi to przy cycku od razu zasypia. Possie może z 10 min i tyle. Nie wiem czy on się najada z tej jednej piersi. Na następne karmienie mam zawołać tą pielęgniarkę co mi pomogła i będziemy walczyć.
Stary 2019-12-06, 19:23   #2667
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Kochana, nie martw się na zapas. Już za tydzień będziesz miała maluszka, możesz się na to przygotować. To też ma swój plus.
Czego dokładnie się boisz?

Najogólniej mówiąc, wszystkiego Boję się bólu, że wszystko będzie trwało tak długo i małej będzie zanikac tętno, albo lekarze coś przegapia, że w trakcie porodu pójdzie 2 i będę się z tym źle czuć, że nie będę potrafiła się nią zająć, nakarmić Podziwiam Was, że dalyscie radę i bylyscie takie dzielne, ja chyba taka nie jestem

Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 19:24   #2668
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:

Ja tez ostatnio jak myślałam ze mi się wody sączą i jechałam na IP z myślą ze to już będzie TO to się mężowi poryczałam, ze jednak jeszcze nie chce bo się boje, a tego samego dnia powtarzałam wszystkim, ze chce już rodzic

Teraz myśle, ze prędzej czy później i tak mnie to czeka, a wole żeby naturalnie się odbyło niż żeby wywoływali, dlatego tak bardzo chce urodzić przed poniedziałkiem

Nie ma się co nakręcać, a na sama myśl ze chwile po tym będziemy miały Nasze maleństwa w ramionach to aż płakać mi się chce ze wzruszenia

Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-06, 19:44   #2669
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Najogólniej mówiąc, wszystkiego Boję się bólu, że wszystko będzie trwało tak długo i małej będzie zanikac tętno, albo lekarze coś przegapia, że w trakcie porodu pójdzie 2 i będę się z tym źle czuć, że nie będę potrafiła się nią zająć, nakarmić Podziwiam Was, że dalyscie radę i bylyscie takie dzielne, ja chyba taka nie jestem

No na niektóre rzeczy wpływu nie mamy, dlatego postaraj się nimi za bardzo nie zadręczać. Na spadające tętno lekarze wiedzą jak reagować. Dwójką podczas porodu ponoć przejmują się tylko rodzące, położne już wszystko widziały i takich 2 już też nie jedną. To całkowicie naturalne.
Większość ma na początku problemy z opieką nad dzieckiem, ale zauważ, że nasze wątkowe mamy po kilku dniach już zaczynają "ogarniać". Ty też zaczniesz.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Mnie też dopadł kryzys. Byli robić badanie bilirubiny i wzrosło do 9,3 mg. Niby pielęgniarka powiedziała, że ok, ale strasznie się boję, że nas zostawią bo do jutra może wzrosnąć jeszcze bardziej. Niby normą jest do 10, ale jutro może przekroczyć.

I czy czas rozpaczam nad tym moim karmieniem. Młody nie budzi się w ogóle na jedzenie, jak już się obudzi to przy cycku od razu zasypia. Possie może z 10 min i tyle. Nie wiem czy on się najada z tej jednej piersi. Na następne karmienie mam zawołać tą pielęgniarkę co mi pomogła i będziemy walczyć.
A jak nie budzi się sam na karmienie to nie znaczy, że nie jest głodny?

Stary 2019-12-06, 19:55   #2670
gosiulam185
Zakorzenienie

Nie wiem �� wydaje mi się że on przez te 10 min z jednej piersi może się nie najeść i dopadły mnie jakieś obawy, że mu cukier spadnie, albo coś jak tak długo nie je i coś mu się stanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości