Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-25, 13:50   #1351
Seler
Raczkowanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
może

A ja mam do was w takim razie pytanie.Jak tam z "ciągotami" Waszymi do zakupów dla maluszka??macie coś??upatrzyłyście dla maluszka???? Bo wydaje mi się, że pewnie niejedna jak nie wszystkie lub prawie wszystkie szukałyśmy czegoś na Allegro.Ja właśnie z nudów siedzę na Allegro i szukam różnych rzeczy. Aktualnie jestem "w dziale" wózków Macie jakieś swoje typy?? Co sądzicie o wózkach trzykołowych??I jaką kwotę chcecie przeznaczyć na wózek??

Drugie pytanie dotyczy ciuszków ciążowych.Nosicie już czy jeszcze nie musicie??I czy ewentualnie nawet jak nie nosicie zaopatrzyłyście się w jakieś??
ja to chyba nie z tej bajki, nie mam zadnych ciagotow do zakupow dla maluszka, niemam nic, nie bylam w jakims sklepie ze specjalnymi rzeczami dla maluchow ani w markecie nie zaczepilam jeszcze o dzieciakowy dzial
-jeszcze nie wiem jak z wozkami, sama musze co nie co poczytac na ten temat i wogole zorientowac sie co jest na rynku...
...czy ja jestem jakas zacofana

Cytat:
No niestety u mnie ta opcja wogóle odpada....Ale postaram się znaleźć coś w rozsądnej cenie...tylko w większym rozmiarze takie rzeczy są tańsze niż typowo ciążowe...na jesień to jeszcze aż taki wielki problem nie będzie...mam nadzieję
tez tak mysle

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzięki myślę, że problemów nie będą robili. Póki co wróciłam od lekarza i dostałam L4 na tydzień.
Jeśli chodzi o zarobki TŻ to jest spoko, nie żebyśmy byli milionerami, ale przez prawie rok TŻ sam nas utrzymywał, ja się wtedy uczyłam i jeszcze kasa na szkołe szła, a radę daliśmy sobie. Poza tym mieszkamy z dziadkiem więc opłaty płacimy pół na pół. A dwa miesiące mnie nie zbawią.
zazdraszczam, niestety ja musze pracowac, nawet nie oplaca mi sie kombinowac ze zwolnieniami bo i tak bym dostala wtedy tylko 69 proca z pensji i jeszcze pierwsze trzy dni choroby sa bezplatne

tak nie z tej bajki pytanko, macie jakies sposoby na zaparcia, mi juz sie plakac chce jak musze rano wypic ta najohydniejsza , najobrzydliwsza, najstraszniejsza szklanke cieplej wody na czczo, no fakt kiedys to wytryskne na fontanna jak tylko poczuje ciepla wode w ustach...
Seler jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 13:57   #1352
gosia j.
Rozeznanie

Nas zauroczyło takie łóżekczko :
http://www.allegro.pl/item417591321_...ianka_kok.html
Do tego jest komoda z przewijakiem i szafa
Do tego kolyska:
http://www.allegro.pl/item424277678_...t_melodie.html
Ale zobaczymy jak to wyjdzie przez te kilka miesiecy.
Na imie nie mozemy sie zdecydowac i na inne rzeczy tez, niestety ja jestem bardzo ostrozna jesli chodzi o zakupy.

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 13:58   #1353
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Więc tak jęsli chodzi o wózek to ja juz dawno miałam upatrzony i najwazniejsze jest juz sprawdzony przez kuzynke, no jak dla mnie bomba i wazne było dla mnie że fotelik jest montowany na stelazu wózka bardzo przydatne:
http://www.allegro.pl/item423428656_...r_para_te.html

łóżeczko chce jasne i raczej wszystko w jasnych pasetlowych kolorach, wiecie co ja juz bym mogła kupowac ale powstrzymuje sie bo za wcześnie

Z ciuchów ciązowych mam rybaczki i sukienke taka fajna pod biustem odcianą na co dzien do pracy moge ją nocić i leginsy do tego fajnie wygląda tak słodziutko
co do łóżeczka itd też chcę jasne rzeczy... co do wózka...bardzo fajny..niestety nie dla mnie cenowo i te koła...ale oczywiście każda mama wybiera inny...bardzo podoba mi się za to kolorystyka jednak musze dodać, że mnie bardzo zauroczył malutki kubuś puchatek http://allegro.pl/item416907238_puch...140_od_ss.html
http://allegro.pl/item417723674_puch...ka_90x130.html

Cytat:
Napisane przez Seler Pokaż wiadomość
ja to chyba nie z tej bajki, nie mam zadnych ciagotow do zakupow dla maluszka, niemam nic, nie bylam w jakims sklepie ze specjalnymi rzeczami dla maluchow ani w markecie nie zaczepilam jeszcze o dzieciakowy dzial
-jeszcze nie wiem jak z wozkami, sama musze co nie co poczytac na ten temat i wogole zorientowac sie co jest na rynku...
dlaczego od razu zacofana?? może jeszcze tak poprostu nie odczuwasz takiej potrzeby....albo odezwie się później gorzej jak ze zdwojoną siłą

Cytat:
tak nie z tej bajki pytanko, macie jakies sposoby na zaparcia, mi juz sie plakac chce jak musze rano wypic ta najohydniejsza , najobrzydliwsza, najstraszniejsza szklanke cieplej wody na czczo, no fakt kiedys to wytryskne na fontanna jak tylko poczuje ciepla wode w ustach...
no ja niestety nie pomogę bo ja nie mam z tym problemów..na szczęście

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 14:03   #1354
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez gosia j. Pokaż wiadomość
Nas zauroczyło takie łóżekczko :
http://www.allegro.pl/item417591321_...ianka_kok.html
Do tego jest komoda z przewijakiem i szafa
Do tego kolyska:
http://www.allegro.pl/item424277678_...t_melodie.html
Ale zobaczymy jak to wyjdzie przez te kilka miesiecy.
Na imie nie mozemy sie zdecydowac i na inne rzeczy tez, niestety ja jestem bardzo ostrozna jesli chodzi o zakupy.
Co do kołyski to ja muszę przyznać, że nie mam zamiaru jej kupować....dużym problemem może się niestety okazać kiedy dziecko sie bardzo przyzwyczai do kołysania przed snem....powiem Wam w tajemnicy, że ja do tej pory jak nie mogę usnąć to zaczynam się delikatnie kołysać...(to chyba z dzieciństwa) i wtedy usypiam...teściowa z moim TŻtem jak był mały też miała problem...bo nauczyła go, że jak zasypiał to mu wkładała rękę pod poduszkę i kołysała mu głowę...i później nie chciał inaczej spać...

Maja
Stary 2008-08-25, 14:05   #1355
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
co do łóżeczka itd też chcę jasne rzeczy... co do wózka...bardzo fajny..niestety nie dla mnie cenowo i te koła...ale oczywiście każda mama wybiera inny...bardzo podoba mi się za to kolorystyka jednak musze dodać, że mnie bardzo zauroczył malutki kubuś puchatek http://allegro.pl/item416907238_puch...140_od_ss.html
http://allegro.pl/item417723674_puch...ka_90x130.html

dlaczego od razu zacofana?? może jeszcze tak poprostu nie odczuwasz takiej potrzeby....albo odezwie się później gorzej jak ze zdwojoną siłą

no ja niestety nie pomogę bo ja nie mam z tym problemów..na szczęście
Ta posciel jest poprostu przecudna, prosze o wiecej propozycji .

Cytat:
Co do kołyski to ja muszę przyznać, że nie mam zamiaru jej kupować....dużym problemem może się niestety okazać kiedy dziecko sie bardzo przyzwyczai do kołysania przed snem....powiem Wam w tajemnicy, że ja do tej pory jak nie mogę usnąć to zaczynam się delikatnie kołysać...(to chyba z dzieciństwa) i wtedy usypiam...teściowa z moim TŻtem jak był mały też miała problem...bo nauczyła go, że jak zasypiał to mu wkładała rękę pod poduszkę i kołysała mu głowę...i później nie chciał inaczej spać...
U nas kołyska będzie wygodnym rozwiąniem, gdyż teraz mieszkamy w domku i juz niedlugo bedziemy sie budowac,a kiedys moze bedzie kolejne dziecinka wiec sie przyda, zeby miec dziecko pod reka,

Stary 2008-08-25, 14:07   #1356
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

U nas kołyska będzie wygodnym rozwiąniem, gdyż teraz mieszkamy w domku i juz niedlugo bedziemy sie budowac,a kiedys moze bedzie kolejne dziecinka wiec sie przyda, zeby miec dziecko pod reka,
nie no oczywiście ja nie neguję Twojego wyboru...wiadomo jak jest...każda chce inaczej

Maja
Stary 2008-08-25, 14:12   #1357
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
(...) zazdraszczam, niestety ja musze pracowac, nawet nie oplaca mi sie kombinowac ze zwolnieniami bo i tak bym dostala wtedy tylko 69 proca z pensji i jeszcze pierwsze trzy dni choroby sa bezplatne
Czemu tylko 69%??? Nie wiem skąd jesteś, ale w Polsce zasiłek chorobowy z kodem B czyli w ciąży jest płatny w wys. 100% i L4 jest płatne za każdy dzień.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 14:19   #1358
Seler
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Czemu tylko 69%??? Nie wiem skąd jesteś, ale w Polsce zasiłek chorobowy z kodem B czyli w ciąży jest płatny w wys. 100% i L4 jest płatne za każdy dzień.
ja wiem, wiem ze w Polsce jest to 100%, w CZ jest tak jak pisalam-slowem -chorowac sie nie oplaca
Stary 2008-08-25, 14:24   #1359
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Więc tak jęsli chodzi o wózek to ja juz dawno miałam upatrzony i najwazniejsze jest juz sprawdzony przez kuzynke,
wow, naprawde fajny, a ten motyw kwiatowy, pierwsza klasa! taki hipi troszke, a wozek ciekawy, ja tez myslalam o takim wielofunkcyjnym jakby, a jak znasz go z doswiadczenia to napisz dlaczego on na niektorych zdjeciach te dwa kola ma razem a czasami osobno, od czego to zalezy?

Cytat:
nie jestes zacofana, a jak jestes to razem jestesmy, mnie tez ani nic nie ciagnie, o wozkach troche wiem bo juz dawno temu cos tam czytalam a tak, to do zadnych sklepow nie chodze, zaraz po zrobieniu testow bylismy z tztem w jakims ogromnym sklepie dla dzieci, pamietam ze wszystko bylo sliczne jak to dla dzieci i ze przerazila mnie mnogosc roznych artykulow dla niemowlat ale ani wtedy ani teraz nie mam ochoty nic kupowac, w h&m ostatnio musialam przejsc przez dzial dzieciecy zeby dojsc do ciazowych ubran i pamietam tylko wieszaki pelne kolorowych ubranek dla dzieci, za chiny nic bym tam jeszcze nie wybrala dla mojego dziecka...
jak dla mnie to jest po prostu za wczesnie...

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 14:27   #1360
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
ja wiem, wiem ze w Polsce jest to 100%, w CZ jest tak jak pisalam-slowem -chorowac sie nie oplaca
No to nie zazdroszczę...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 14:32   #1361
Seler
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
wow, naprawde fajny, a ten motyw kwiatowy, pierwsza klasa! taki hipi troszke, a wozek ciekawy, ja tez myslalam o takim wielofunkcyjnym jakby, a jak znasz go z doswiadczenia to napisz dlaczego on na niektorych zdjeciach te dwa kola ma razem a czasami osobno, od czego to zalezy?

nie jestes zacofana, a jak jestes to razem jestesmy, mnie tez ani nic nie ciagnie, o wozkach troche wiem bo juz dawno temu cos tam czytalam a tak, to do zadnych sklepow nie chodze, zaraz po zrobieniu testow bylismy z tztem w jakims ogromnym sklepie dla dzieci, pamietam ze wszystko bylo sliczne jak to dla dzieci i ze przerazila mnie mnogosc roznych artykulow dla niemowlat ale ani wtedy ani teraz nie mam ochoty nic kupowac, w h&m ostatnio musialam przejsc przez dzial dzieciecy zeby dojsc do ciazowych ubran i pamietam tylko wieszaki pelne kolorowych ubranek dla dzieci, za chiny nic bym tam jeszcze nie wybrala dla mojego dziecka...
jak dla mnie to jest po prostu za wczesnie...
noooo wozek fajny i mi sie spodobaly te kfiotki

dzieki emzeta, ulzylo mi, dokladnie tak jak ty mysle ze jeszcze za wczesnie no i ten ogrom cudakow dla dziecka ze ja poprostu nie wiem co i jak....

ale dobrze ze mamuski tutaj pisza i wklejaja linki z rzeczami dla dzieci to pomalu bede sie edukowac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 14:33   #1362
anadun
Rozeznanie

Cytat:
ja też niczego nie kupuję jeszcze, nie oglądam, dla mnie za wcześnie chyba na to

na zaparcia skuteczny bywa len - jeśli dasz radę kupić taki mielony, to trzeba to zaparzyć lub pogotować z wodą i pić, mozna odedzić ale te łuski chyba skuteczniej działają - tyle ze mogą odruch wymiotny powodować, ale można to też mieszać np. z jogurtem, dla mnie to było naprawdę skuteczne, stosowałam jeszcze przed ciążą, ale z tego co wiem jest to zupełnie bezpieczny i polecany dla kobiet w ciązy sposób
Stary 2008-08-25, 14:40   #1363
emzeta
Zadomowienie

No len jest ok, ale mielony lepszy, bo normalny po zaparzeniu to taki glut sie robi, ja jeszcze pilam z dodatkiem soku zurawinowego, dobrze jest tez jesc suszone owoce, szczegolnie sliwki, albo zalac trzy suszone sliwki woda goraca rano a wieczorem to wypic i sliwki zjesc...(i wieczorem zalac nowe na rano) mi jeszcze pomaga kawa bezkofeinowa pol na pol z mlekiem rano, albo w ogole cieple mleko rano z platkami np. i w ogole zmiana diety na bardziej przyjazna tym sprawa, np pieczywo pelnoziarniste, owoce ze skorka jesc (moja przyjaciolka kiedys jadla na to sama skorke z jablka), jesc kiszona kapuste i ogorki, ja takie wiem... powodzenia

Stary 2008-08-25, 14:43   #1364
gosia j.
Rozeznanie

Mi się właśnie przypomniało, że mój gin pytał się czy mam zaparcia. Powiedział mi ze w razie czego to suszone sliwki i wode z miodem. Mam nadzieje ze nic nie pokrecilam.

Stary 2008-08-25, 14:51   #1365
anadun
Rozeznanie

Płatki też bywają skuteczne, zwłaszcza owsiane, można do nich jeszcze otręby pszenne dosypać, tam też dużo błonnika

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 14:52   #1366
emzeta
Zadomowienie

otreby, zgadzam sie

Stary 2008-08-25, 14:55   #1367
Seler
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anadun Pokaż wiadomość
ja też niczego nie kupuję jeszcze, nie oglądam, dla mnie za wcześnie chyba na to

na zaparcia skuteczny bywa len - jeśli dasz radę kupić taki mielony, to trzeba to zaparzyć lub pogotować z wodą i pić, mozna odedzić ale te łuski chyba skuteczniej działają - tyle ze mogą odruch wymiotny powodować, ale można to też mieszać np. z jogurtem, dla mnie to było naprawdę skuteczne, stosowałam jeszcze przed ciążą, ale z tego co wiem jest to zupełnie bezpieczny i polecany dla kobiet w ciązy sposób
kupie len mielony i zobaczymy
Cytat:
No len jest ok, ale mielony lepszy, bo normalny po zaparzeniu to taki glut sie robi, ja jeszcze pilam z dodatkiem soku zurawinowego, dobrze jest tez jesc suszone owoce, szczegolnie sliwki, albo zalac trzy suszone sliwki woda goraca rano a wieczorem to wypic i sliwki zjesc...(i wieczorem zalac nowe na rano) mi jeszcze pomaga kawa bezkofeinowa pol na pol z mlekiem rano, albo w ogole cieple mleko rano z platkami np. i w ogole zmiana diety na bardziej przyjazna tym sprawa, np pieczywo pelnoziarniste, owoce ze skorka jesc (moja przyjaciolka kiedys jadla na to sama skorke z jablka), jesc kiszona kapuste i ogorki, ja takie wiem... powodzenia
no sliwki to znam, tylko ze ja nieznosze szuszonych sliwek, ale zamiast tego mozna *chyba* morele

Cytat:
Mi się właśnie przypomniało, że mój gin pytał się czy mam zaparcia. Powiedział mi ze w razie czego to suszone sliwki i wode z miodem. Mam nadzieje ze nic nie pokrecilam.
chyba tez pogadam, ale najblizej to mam spotkanie z endokrynologiem wiec jemu sie poskarze, bo gin to az ta dwa tyg

Dziewczyny, dziekuje ze porady
Stary 2008-08-25, 15:05   #1368
emzeta
Zadomowienie

Tak morele tez mozna, sliwki sa najbardziej popularne w tym temacie po prostu

Stary 2008-08-25, 15:40   #1369
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
...
emzeta bo mozna kupic bolder 3 lub 4 czyli albo koła rozszerzone czyli 4 kołowy albo zblizone 3 kołowy , no on niby ma 4 koła ale to jest jako jedno. Tylko że ten cztero kołowy jest wygodniejszy bo tez ma skrętne kółka przednie a w razie co mozna zablokowac kierunek jazdy i beda one szywne co mi sie tez bartdzo podoba!!! no poprostu jak dla mnie nie ma lepszego wózka, takie same tylko z 2007 roku juz nie mają takich super funkcji dlatego trzeba kupowac z 2008 roku.
POLECAM NAPARWDE

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 16:21   #1370
emzeta
Zadomowienie

he he, wg tego forum to mozna czas odmierzac, mezczyzni wrocili z pracy, to cisza nastala, zaraz napisza te co z pracy wrocily a w pracy z kompa nie korzystaja, ze mialy duzo stron nadrobienia i co tam u nich, a potem nadrobia jeszcze te co w pracy pisaly ale zdjecia maja w domu na kompie a jutro rano rozszaleja sie znowu te co w domku same zostaja... i tak dzien za dniem, zycie...

Stary 2008-08-25, 16:27   #1371
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

no prawie... mój jeszcze nie wrócił....ale niedługo będzie....ja dzisiaj cały czas śledzę wózki

Maja
Stary 2008-08-25, 17:23   #1372
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Witam po weekendzie !!
Wlasnie wrocilam z USG (tego na choroby genetyczne), lekarka powiedziala, ze wszystko wyglada idealnie !!! Niepotrzebnie sie 3 miesiace martwilam Wyniki badania krwi mam za 1,5 tygodnia. Wklejam zdjecia 3d mojego malenstwa, troche niewyraznie sie zeskanowaly, ale moze cos zobaczycie. Prawdziwe sa takie wyrazne, widac nosek (moj !!!) i oczka. Mam tez te normalne zdjecia USG, ale te zeskanuje pozniej.

A co do ciagot do zakupow - male mieszkanie mam, nie moge sie na razie zaopatrzac dopoki nie kupimy domu, a szkoda. Tylko kilka ubran ciazowych kupilam wczoraj, a dzisiaj mam na sobie oficjalne ciazowe spodnie. I w pracy powiedzialam, byla szefowa juz dzisiaj zaczyna cos na drutach robic hihi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baby13.jpg (101,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg baby13b.jpg (123,5 KB, 22 załadowań)

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 17:37   #1373
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie !!
Wlasnie wrocilam z USG (tego na choroby genetyczne), lekarka powiedziala, ze wszystko wyglada idealnie !!! Niepotrzebnie sie 3 miesiace martwilam Wyniki badania krwi mam za 1,5 tygodnia. Wklejam zdjecia 3d mojego malenstwa, troche niewyraznie sie zeskanowaly, ale moze cos zobaczycie. Prawdziwe sa takie wyrazne, widac nosek (moj !!!) i oczka. Mam tez te normalne zdjecia USG, ale te zeskanuje pozniej.

A co do ciagot do zakupow - male mieszkanie mam, nie moge sie na razie zaopatrzac dopoki nie kupimy domu, a szkoda. Tylko kilka ubran ciazowych kupilam wczoraj, a dzisiaj mam na sobie oficjalne ciazowe spodnie. I w pracy powiedzialam, byla szefowa juz dzisiaj zaczyna cos na drutach robic hihi
jakie fajniusie te zdjęcia....takie...inne

Maja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 17:44   #1374
zanka205
Zakorzenienie

świetne fotki i śliczny dzidziol na nich

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 17:58   #1375
Judy_21
Wtajemniczenie

Spicegirl super fotki a dzidzia przeurocza

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 18:12   #1376
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

dzieki dziewczyny nie moge sie doczekac, zeby go po tym brzuszku pomyziac

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 18:26   #1377
emzeta
Zadomowienie

fajne zdjatka i nafajniej ze wszystko w porzadku, pozdrawiam!

Stary 2008-08-25, 19:36   #1378
gosia j.
Rozeznanie

Mój brzusio jak tluszczyk troche wyglada
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzusio.jpg (38,1 KB, 22 załadowań)

Stary 2008-08-25, 19:45   #1379
Anvi
Raczkowanie

Cytat:
może

A ja mam do was w takim razie pytanie.Jak tam z "ciągotami" Waszymi do zakupów dla maluszka??macie coś??upatrzyłyście dla maluszka???? Bo wydaje mi się, że pewnie niejedna jak nie wszystkie lub prawie wszystkie szukałyśmy czegoś na Allegro.Ja właśnie z nudów siedzę na Allegro i szukam różnych rzeczy. Aktualnie jestem "w dziale" wózków Macie jakieś swoje typy?? Co sądzicie o wózkach trzykołowych??I jaką kwotę chcecie przeznaczyć na wózek??

Drugie pytanie dotyczy ciuszków ciążowych.Nosicie już czy jeszcze nie musicie??I czy ewentualnie nawet jak nie nosicie zaopatrzyłyście się w jakieś??
ja oglądam ale nie kupuję chyba jeszcze dla mnie za wcześniej ale zakopałam się ostatnio w wózkach na necie i...zgupiałam Normalnie ogrom! I na co sie tu zdecydować Dobrze że jeszcze dużo czasu I oglądałam jeszcze takie specjalne chusty (zapinane, nie wiązane), bo taki dziecięcy fizjoterapeuta powiedział że to zdrowsze dla dziecka niż zwykłe nosidełko - coraz bardziej mi się podoba ta forma transportu...

Cytat:
a mi juz niewygodnie w spodniach, bylam w sobote zobaczyc takie ciazowe w h&m i powiem wam, ze jak ubrania h&m przewaznie mi pasuja, to te ciazowe nijak, albo ja jestem jakas niewymiarowa albo oprocz brzucha urosla mi strasznie pupa a w normalnych juz nawet w rozpietych mi ciezko chodzic, zapiac sie nie da a rozpiete opadaja i jak fleja wygladam, zostaly mi na razie dresy, dobrze ze nie pracuje w biurze
ja dzisiaj byłam na zakupach, spodnie ciążowe chciałam....i nic! w h7m nic mi się nie podobało, w innych sklepach też nie, nie wygodne, za wielkie...ja jakaś wybredna jestem za kilka dni podejście numer dwa, może się uda

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
Niestety chyba załapałam to świństwo ... chciałam dzisiaj iść do lekarza, a pani do mnie, że miejsc dzisiaj już nie ma i mam przyjśc jutro rano....
Tak więc wszystkiego dowiem sie jutro...
współczuję... dbaj o siebie!

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie !!
jej!!! Cudne )

A ja dostałam strasznego uczulenia od oliwki w żelu Koszmarnie swędzi i wysypało na czerwono...od wczoraj nie używam...jakaś nadwrażliwa się zrobiłam
Dziś cały dzień płaczę - dlaczego nie wiem Kurcze, może to bio niekorzystne...a może w ciąży jestem Aha, i budzę się o 3 w nocy głodna! I nie mogę spać jak czegoś nie zjem Czuję się jak z reklamy lodówki Becko
Pozdrowionka dla wszystkich Mam
Anvi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 19:55   #1380
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Mój brzusio jak tluszczyk troche wyglada
jak dla mnie śliczny brzuszek ciążowy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości