|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Cytat:
Nie można robić promek mleka pierwszego, wiec na pewno nie. Milawo, oglam praca z laktatorem ( obczajcie sobie może w necie metodę 7-5-3) i duuuuzo przebywania z dzieckiem na klacie s2s. MagaLena jak plamisz to najprawdopodobniej dlatego, ze szyjka pracuje To mega dobry znak! Ja płaciłam od pn rano a we wtorek wieczorem już było po wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Voice a są u ciebie jakiś powodu do indukcji już na 3 dni po ptp?
|
|
#3422 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3423 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
O, a czemu tak? Jakieś przepisy?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3424 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Mały śpi już ponad godzinę w swoim łóżeczku pierwszy raz mu się to zdarzyło, normalnie w szoku jestem. Nigdy nie dało się go odłożyć tam nawet na chwilę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Elo ziomki
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3426 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
mam termin na sierpień przyszłego roku ale chciałam Was zapytać o radę, jako znacznie bardziej doświadczone w temacie Czy iść czy lepiej nie iść w pierwszym trymestrze ciąży do dentysty jeżeli wiem że chce mi dać znieczulenie i leczyć ząb kanalowo? Byłam u niego zanim dowiedziałam się o ciąży i już na wszelki wypadek poprosiłam o znieczulenie dla kobiet w ciąży i nie zgodziłam się na prześwietlenie. Założył mi do zęba jakieś lekarstwo ale teraz zaczyna mnie boleć i nie wiem co robić, może pomożecie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Elo, chcesz nam coś powiedzieć??
|
|
#3428 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
No i coś się wykluło?
Cytat:
|
|
|
|
#3429 |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
No to moja indukcja stanęła pod znakiem zapytania... Dzisiaj na pewno nic nie będą robić i prawdopodobnie w weekend również
ale w końcu o godzinie 15.15 doczekałam się łóżka, chociaż tyle. Lekarz mówił, że jak dzisiaj nic nie zrobią to żeby jutro do niego dzwonić i on pogoni swoich asystentów, więc zobaczymy jak to się skończy. Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3430 | |
|
Rozeznanie
|
- część 5
Cytat:
Hej mamuśki szybko opisze mój poród. W nocy z niedzieli na poniedziałek po 1 skurcze już nie dawały mi spać wiec zaczęłam je mierzyć, byly srednio co 5 min. Po prysznicu nadal to samo, a ciśnienie 155/93. Do szpitala dojechaliśmy na 5. Położyli mnie pod ktg i skurcze były ciagle takie same, aż zrobili mi masaż szyjki i rozregulowało skurcze, a ja cały czas krwawiłam, natomiast rozwarcie cały czas na 1 cm. We wtorek nadal to samo i założyli mi cewnik Foleya. Skurcze wróciły i po 24 h w środę o 9 rano jak wyciągnęli było 4 cm rozwarcia i skurcze się już zaostrzyły. No i porodówka, prysznic, piłka i gaz rozweselający. Nic się nie dzieje, oksytocyna- skurcze się wzmacniają a szyjka stoi. Zastrzyk domięśniowy na rozkurczenie szyjki, przebili mi pęcherz płodowy, oksytocyna, później jeszcze dwa dożylnie rozkurczowe na szyjkę i znowu oksytocyna, może ze dwie przerwy pod prysznic bo pomagał. I gdzieś tam po drodze przy badaniu już 5 cm. Około 2 godzin skurcze były już tak mocne, a ja miałam potrzebę parcia, która musiałam hamować ze to była już katorga i niewiele z tego pamietam. Ale działo się wszystko ![]() po 10 h na porodówce i rozwarciem na „mocne 5-6 cm” i skurczami partymi, stwierdzono brak postępu i cc.Wczoraj czułam się bardzo dobrze i rano, kilkanaście godzin po cc już sama chodziłam. Wiec przenieśli mnie z pooperacyjnej na sale 2 osobowa pod okno, jeden letni kaloryfer i ogromne okna z których wieje mimo kocy na parapetach. W nocy 2 razy pobudka cała mokra i i rano temp 38,5 i dreszcze, dostałam antybiotyk i pobrali mi krew do badań. Teraz już mnie wszystko boli ![]() Będę starała się Was nadrobić ale tutaj maluszka dostajesz od razu po cc i jest system side by side. Wiec dzielnie walczę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Cytat:
Cytat:
ale jesteś mega dzielna mamuśka
|
|
|
#3432 | |
|
Raczkowanie
|
- część 5
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
On twierdzi, że moją ciążę należy traktować trochę inaczej, ze względu na to że biorę heparynę i acard i nie chciał zwlekać ze skierowaniem do szpitala. Dzięki seven. W takim razie skoczę jutro chyba po jakieś legginsy. W ogóle planowałam kupić jakiś seksi dresik do biegania po domu i na spacery z gnomkiem, a nawet dwa, ale uznałam że to nie ma sensu bo nie wiem jak długo będę gubić brzuszek. Z nudów dzisiaj zaczęłam robić fotoksiążkę ślubną dla mamy. 2,5 roku po ślubie Niech ma.
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Oliwka hipp jest lepsza niz jakiekolwiek balsamy bo ma w sobie same naturalne oleje.
Co do kp to widze ze u nikogo nie jest to kraina miodem i mlekiem płynąca. Ale przetrwamy to ![]() Była u nas położna Tymuś wazy 70g wiecej niz wczoraj Zaczal pięknie przybierać 🥰🥰 Az sie poplakalam. Zostawila wagę i co 24godz bedziemy kontrolowac. Powiedziała, ze Tymek wyglada bardzo ladnie, jest różowiutki i ciepły i ze gdyby był blady, chłodny to jest powód do zamartwiania. Spalam od 10:00 do 14:00 czuje sie jak młody bóg. Leoś niestety ma gorączkę, drzemał u niani nie chcial jesc ;( Na laktacje podobno kawa zbożowa jest dobra. Ja kupilam sobie dodatkowo szejki jakies. Ale nie wiem po co, bo mleko mi cieknie strumieniami. Będę to ściągać i mu strzykawka podawac po karmieniach. No i przystawiac dziecko non stop. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie brzuszek praktycznie już zszedł. W sumie zleciało mi ponad 10kg od porodu, mam nadzieję, że z czasem ubędzie bo mam nadal 9kg więcej niż przed ciążą. I zeszła opuchlizna z dłoni i mogę normalnie pierścionek zaręczynowy nosić Walczę o to żeby kupić jakieś spodnie bo tak mi się biodra rozeszły, że w nic się nie mieszczę. I one chyba już się nie zejdą raczej, nie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3436 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
A ja chyba złapałam jakiegoś wirusa... Chodzę rozdrażniona (ale akurat to zrzucałam na garb wyczekiwanego porodu), od rana mnie mdli, a przed chwilą zaliczyłam długa pogawentke z kibelkiem... Chyba sie zaraz idę myć i spać bo jestem wykończona, a w nocy tak czy siak pewnie spac nie będę
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
gratulacje raz jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3439 | |||
|
Zadomowienie
|
- część 5
Gosia ja potrafię się nachylić nad przewijakiem i ze mnie ciurkiem kapie. Bluzki wyglądają jak byn włożyła w wodę i wyjęła. Wszystko jest w moim mleku, rożki, mała, łóżko. Noszę pieluche pod bluzka a ona potrafi przeciec
Ale nie odciągam już. Uznałam, że skoro nie ma stwardnień to może dam dziecku wypracować rytm.. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- A i ja nie przebieram w dzień?! Nawet jak się zabrudzi to nie maltretuje jej. Zmieniam ciuszki raz dziennie. Kupa nie ubrudziła jeszcze. Może źle robię? Uczę się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez misiaq002 Czas edycji: 2019-12-13 o 17:15 |
|||
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Tak, ja dokładnie nie pamietam jak one się nazywają, ale mleka pierwszego nie można ani wystawiać na promki ani np reklamować. I dlatego wszystkie reklamy w tv zaczynaja się mleka następnego
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
czuje, ze u Ciebie bedzie do jutra po wszystkim... Jak to kuleczkę wzielo? Ej nie ogarniam forum od w dni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3442 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3443 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
MILAWO, IVI
dziewczyny, gratulacje !!! Super że porody już za Wami i tulicie swoje Maluszki!! Dziewczyny, staram się tu zaglądać i Was podczytywać, ale jakoś ciągle nie mam kiedy napisać... Lenka jest ogólnie kochana, dużo śpi, taka nawet trochę puckowata się robi, dobrze przybiera na wadze... ale wczoraj miałam jakiś zjazd humoru, nie wiem o co chodzi, czy to przez to siedzenie w domu, małą aktywność?? Chciałabym móc już zacząć ćwiczyć, pójść na basen.... Dziś już mi trochę lepiej, nie mam pojęcia skąd czarnowidztwo wczoraj u mnie... Trzymam kciuki za te z was, które są jeszcze w dwupaku, mam nadzieję, że te z Was, które są już po terminie - to zaraz urodzą i będziecie miały sprawne porody... ![]() Dziewczyny, pytanie do tych bardziej doświadczonych. Zawijamy Młodą na noc w kokon, widzę, ze lepiej zasypia taka owinięta. Ale zastanawia mnie, jak długo można to praktykować? |
|
|
|
#3444 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
To mi zostało 2 kg do wagi przed, spodnie zapinam ale trochę ciasno na brzuchu, zostało mi luźnej skóry
![]() Ale dziś marny dzień od rana Mały nie chce nam spać, dopiero teraz zasnął jak odpaliłam szumisia. Nie wiem tylko ja ja przy tym ustrojstwie mam spać, głośne to nawet jak przyciszyłam.Kręgosłup mi pęka, do tego ból bioder z ciąży mi został dziś wyszłam na chwilę do sklepu to ledwo doszłam i wróciłam. Tak samo miałam w ciąży. Ciekawe czy doktorek jednak nie zbagatelizował jak tyle razy mówiłam, że mnie tak boli ![]() Zastanawiam się czy z takim bólem plus naciągniętym plecami uderzać do zwykłego fizjo? Czy jednak szukać tego uroginekologicznego ? Chciałabym wyjść z Jasiem na pierwszy spacer, a pogoda taka chuyowa zdrowo pizga i wieje.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
bedzie dobrze. Też mam takie wzloty i upadki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3448 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Może się oczyszczasz przed porodem ? ![]() Cytat:
Właśnie tak czytałam o tej oliwce i dlatego kupiłam. A położna powiedziała, że oliwki mam nie używać serio już mnie przytłacza to wszystko, z każdej strony sprzeczne informacje.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
Ale się namęczyłaś biedna byłaś dzielna ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3450 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Mój Antoś mi ciągle wisi.na piersi. Jest leniwy je powoli, przysypia. Codziennie od rana do 13 nie chce spać, co zaśnie położę go juz placze. W ogole bym powiedziała, ze wcześniej bylo lepiej a teraz nie chce spać, duzo płacze. Ech u Was tez tak? Placze z dźwiękiem "la la la' myślę sobie kiedy zaczne rozróżniać jego rodzaje placzu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

️- część 5

Tylko nie wiem, czy te początkowe też czy dla starszaków.
To mega dobry znak! Ja płaciłam od pn rano a we wtorek wieczorem już było po wszystkim 

pierwszy raz mu się to zdarzyło, normalnie w szoku jestem. Nigdy nie dało się go odłożyć tam nawet na chwilę.
i nie wiem co robić, może pomożecie 

ale w końcu o godzinie 15.15 doczekałam się łóżka, chociaż tyle. Lekarz mówił, że jak dzisiaj nic nie zrobią to żeby jutro do niego dzwonić i on pogoni swoich asystentów, więc zobaczymy jak to się skończy.
- część 5

po 10 h na porodówce i rozwarciem na „mocne 5-6 cm” i skurczami partymi, stwierdzono brak postępu i cc.

ale jesteś mega dzielna mamuśka 

Niech ma.
nie chcial jesc ;( 
Walczę o to żeby kupić jakieś spodnie bo tak mi się biodra rozeszły, że w nic się nie mieszczę. I one chyba już się nie zejdą raczej, nie? 

czuje, ze u Ciebie bedzie do jutra po wszystkim

od rana Mały nie chce nam spać, dopiero teraz zasnął jak odpaliłam szumisia. Nie wiem tylko ja ja przy tym ustrojstwie mam spać, głośne to nawet jak przyciszyłam.
zdrowo pizga i wieje.

serio już mnie przytłacza to wszystko, z każdej strony sprzeczne informacje.
byłaś dzielna !